Mens en Dier

Fleur Agema roept zorgminister Kuipers tot de orde: ‘Hou op met dit soort onware dooddoeners!’

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers schrijft op social media dat goede acute zorg voor iedereen in Nederland onder alle omstandigheden toegankelijk moet zijn. “De vraag naar spoedzorg groeit terwijl (acute)zorgmedewerkers schaars zijn. Daarom wil ik de acute zorg anders inrichten,” zegt Kuipers.

Met de inzet op meer inzicht in regionale en landelijke capaciteit, het vroeger signaleren van drukte en de mogelijkheid om zo nodig patiënten te spreiden, moet de kwaliteit van de acute zorg omhoog, aldus de minister.

Hij wil de komende jaren inzetten op het verbeteren van de informatievoorziening voor patiënten en zorgmedewerkers in de acute zorg. “Voor hoge kwaliteit moet iedereen op het juiste moment kunnen beschikken over de juiste medische gegevens. Zeker als het gaat om levensbedreigende situaties.”

Feiten

Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) haalt hard uit naar minister Kuipers. “Hou op met dit soort onware dooddoeners!” schrijft ze op Twitter.

“Feiten: steeds meer spoedeisende hulpposten sluiten, er zijn grote tekorten aan ambulanceverpleegkundigen en de 15/45-minutennorm wordt steeds minder goed gehaald,” somt Agema op.

Die norm stelt dat een ambulance bij spoeduitrukken binnen 15 minuten ter plaatse moet zijn en dat mensen binnen 45 minuten met een ambulance de spoedeisende hulp in een ziekenhuis moeten bereiken.

Serieus?

Eerder zei Kuipers dat de CO2-uitstoot in de zorg omlaag moet. “De zorg is verantwoordelijk voor zo’n zeven tot acht procent van de CO2-uitstoot in ons land. Dat moet én kan echt anders,” schreef hij.

Agema richtte zich tot Kuipers: “Serieus? De zorg staat op klappen. Gierende personeelstekorten. Gierende tekorten aan materialen. Inhaalzorg niet ingelopen. Zware operatie-patiënten na anderhalve dag naar huis gestuurd. Maar ga je als voormalig arts vooral bezighouden met het klimaat.”

4.9 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 maanden geleden

Fleur Agema & de rest van die Controlled Opposition van de Partij voor Volksverlakkers, moet zelf eens ophouden met ONWARE DOODDOENERS…Zoals stemmen VOOR het inspuiten vam Kinderen & Zwangere vrouwen met Experimentele Gentherapie-NOOD-VaxxiNazis of Applaudisseren voor Führer Zelenskyy als ie inde Tweede Kaner der Staten-Geberaal verschijnt….vuile Lamdverraders zijn ‘t ALLEMAAL…alleen FvD heeft zich voorlopig nog niet schuldig gemaakt…maar kijk hoe snel dat over kan zijn in Italië…

wolfje168
wolfje168
2 maanden geleden

Vroegah moest je daar toestemming voor geven. Het stond vanaf het begin vast dat die toestemming zou komen te vervallen.

Willy wonka
Willy wonka
2 maanden geleden

Even voor de duidelijkheid! Ze willen je helemaal niet redden! Tis juist de bedoeling dat je sterft! Ze willen wel inccaseren en je gewoon kapot laten gaan

johan den haag
johan den haag
2 maanden geleden

Als alleen Fleur ( PVV/FVD) of Omzigt dit roept, verandert er niks!!!

wat een trieste club is het parlement geworden!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

110
0
We lezen graag je reactie!x