Het Complot

Oud-topambtenaar onthult: de overheid maakt zich bij herhaling schuldig aan complottheorieën

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Toen Irak ervan werd beschuldigd te beschikken over massavernietigingswapens, moest Nederland stelling nemen en werd oud-topambtenaar Hans Siepel gevraagd vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken een communicatieplan te schrijven.

Zijn insteek was: wees nou eens transparant en neem de samenleving mee in de afweging. Dat viel niet in goede aarde bij toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Jaap de Hoop Scheffer, die secretaris-generaal van de NAVO wilde worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Bij de benoeming – dat zien we nu ook weer bij Rutte – is de stem van Amerika cruciaal, lichtte Siepel toe in gesprek met Simon van Groningen. Nederland moest dus de lijn van Amerika volgen, anders kon hij dat baantje op zijn buik schrijven.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Beschamend

Bij het dossier-Irak zag de voormalig topambtenaar dat er heel erg werd gefocust op wat men wilde bereiken en alles wat ongemakkelijk was in het traject ernaartoe, ging in de doofpot en de prullenbak. “Nederland moest uiteindelijk op de positie komen om Amerika te steunen.”

Het is volgens Siepel beschamend dat de Irakoorlog met leugen en bedrog is gevoerd, met desinformatie.

Heel kwalijk

“Als ergens de geboorte van complottheorieën was, als ergens de geboorte van desinformatie [was], als ergens de geboorte van misleiding te vinden is, dan is het daar,” benadrukte hij.

De overheid maakt zich bij herhaling schuldig aan complottheorieën en het verspreiden van desinformatie, aldus Siepel. “Dat was toen aan de orde van de dag, met als nettoresultaat – en dat is natuurlijk heel kwalijk – dat er een kleine miljoen onschuldige Iraki’s zijn platgebombardeerd.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
1 maand geleden

De Overheid maakt zich niet schuldig aan complottheorieën, maar is juist de complottheorie.
Al vanaf de Bataafse Republiek is het echt begonnen.

Andre
Andre
1 maand geleden

Rusland riep 1x boe en Nato Jaap de Hoop Scheffer kreeg het direct aan zn hart. Ik hoop dat Rusland dit ook doet bij oorlogshitser Rutte en dat die gluiperd Rutte er dan in mag blijven

José
José
1 maand geleden

Zionisme = radicaal nationalisme.
Judaisme = geloof
Beide staan diametraal tegenover elkaar.
Judaisme ziet Islam als halfbroer en vice versa en is iit op in vreedzame co-exitentie zonder een eigen land maar in samenleving, zoals het altijd was, voordat Israel door de zionisten werd afgedwongen.
Het USA, V.K, EU beleid is zionistisch gericht.
Satansgebroed, die anti- God zijn.
Trawanten daarvan zoals de NL regering, voeten Satanistisch beleid; bedrog, leugens, moorddadigheid.

Anne
Anne
1 maand geleden

Niemand heeft zich ooit bekommerd om Irak of Afghanistan. Ze zijn Irak binnen gevallen met een leugen. Die massavernietigingswapens waren er niet. Ik kan mij ook niet herinneren dat het Westen solidair was met Irak, terwijl die niets te maken hadden met 9/11. In tegenstelling tot vandaag de dag waarin men ineens met allerlei vlaggetjes zwaait en bezeten is met het midden oosten

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x