Homepagina » Archeologie » Oude bouwwerken manipuleren zintuigelijke waarneming door geluidseffecten
0703 hypo498864655645645625

Oude bouwwerken manipuleren zintuigelijke waarneming door geluidseffecten

Archeologen hebben op verschillende plaatsen op aarde enorme oude bouwwerken opgegraven die geluid op een dusdanige manier manipuleren dat het een effect heeft op zowel de zintuigen als het bewustzijn.

Deze mysterieuze bouwwerken met ieder hun eigen specifieke ontwerp zijn gevonden in Ierland, het zuiden van Turkije, Peru en op Malta.

Onderzoekers denken dat ze voornamelijk zijn ontworpen om geluid te veranderen zodat de zintuiglijke waarneming kan worden beïnvloed. De ondergrondse tempel Hal Saflieni Hypogeum op het eiland Malta is bijvoorbeeld een 6.000 jaar oud stenen complex dat ontworpen is om geluid te manipuleren.

Het monument is zeer complex en bestaat uit tientallen ronde ruimtes met zeer verschillende afmetingen, onderling verbonden door gangen. Er zijn schilderingen met rode oker aangetroffen van abstracte figuren, spiralen en cirkels. De onderste delen van het complex liggen op drie niveaus. Binnen de muren creëert een lage stem een vreemd soort echo. Wanneer je bovendien spreekt kun je op alle drie de niveaus goed worden verstaan.

Hersenfuncties

Wetenschappers menen dat wanneer binnen de muren van het bouwwerk geluid wordt gemaakt, bepaalde geluidsfrequenties ontstaan die de hersenfuncties veranderen van mensen die binnen gehoorsafstand staan.

Een studie uit 1994 door de Princeton-universiteit bevestigde gelijksoortige merkwaardige geluidseffecten in oude kamers van megalithische vindplaatsen zoals Newgrange in Ierland en Wayland’s Smithy in Engeland.

Experts suggereren dat de eigenaardigheid van de geluidseffecten varieert door de afmetingen van de kamers en de kwaliteit van het gesteente.

Bron: Presstv.ir

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

advocaten

Het gaat gebeuren: Advocaten klagen WHO aan wegens misleiding over pandemie

Advocaten zijn van plan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ...

nos

‘NOS is de grootste complotzender in Nederland’

YouTube heeft – waarschijnlijk tot grote vreugde ...

>