Archeologie

Oude Egyptenaren in Australië?

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de meest mysterieuze en controversiële archeologische vindplaatsen in de Australische deelstaat New South Wales herbergt de zogeheten ‘Gosford-hiërogliefen’.

De gliefen van Kariong zijn in twee zandstenen muren gegraveerd en vormen volgens sommigen een voorbeeld van vroeg-Egyptisch schrift.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Autoriteiten en academici hebben de gliefen lange tijd afgedaan als vervalsingen, maar onderzoekers proberen nog altijd te bewijzen dat de hiërogliefen zijn vervaardigd door de oude Egyptenaren.

Tunnelnetwerk

Egyptoloog Boyo Ockinga van de Macquarie Universiteit in Sydney meent dat de graveringen niet authentiek zijn. Volgens Ockinga is er geen twijfel over mogelijk dat de gliefen vervalst zijn.

Een groep onderzoekers heeft in het gebied echter een nieuwe, kleinere serie hiërogliefen aangetroffen. Onderzoeksleider Steven Strong liet weten dat zijn team ook een tunnelnetwerk verkent dat in de rotsen is uitgehouwen en onder de oorspronkelijke graveringen loopt.

Professor Ockinga zag de inscripties 20 jaar geleden voor het eerst. Volgens hem zijn er diverse redenen waarom ze niet zijn geaccepteerd als authentieke hiërogliefen. Zo zouden de vormen van de gebruikte symbolen bijvoorbeeld niet overeenkomen met Egyptische inscripties.

Toetanchamon

“Het is onmogelijk dat mensen teksten uit de tijd van Cheops zouden gebruiken voor symbolen die pas 2500 jaar later werden uitgevonden,” zei hij. “Dat is een chronologische discrepantie.”

Volgens Ockinga is het ook onlogisch dat oude Egyptenaren in het gebied zouden zijn geweest. “Als ze bij toeval Australië zouden hebben bereikt, zou je ze eerder aan de westkust dan aan de oostkust verwachten.”

Ockinga heeft zo zijn eigen verklaring voor de mysterieuze inscripties. Hij denkt dat de graveringen in de jaren twintig zijn gemaakt, toen veel mensen na de ontdekking van het graf van Toetanchamon geïnteresseerd raakten in het Oude Egypte.

Pre-dynastiek

In het Nationaal park Ku-ring-gai zijn ook gliefen gevonden van een sfinx en een piramide. Volgens Ockinga zijn ze vervaardigd door een Australische soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Egypte was gestationeerd.

Strong denkt dat het tunnelnetwerk door de oude Egyptenaren is gemaakt. “Het is recht en de natuur maakt geen rechte lijnen,” lichtte hij toe. “Er is nog een tweede tunnel die naar beneden loopt. Een derde leidt naar een open plek waar je een auto kunt parkeren.” Strong voegde toe dat zijn team bij de muren een aantal artefacten heeft gevonden.

De gliefen werden in 1975 voor het eerst vermeld door Alan Dash, een onderzoeker die het park al zeven jaar bezocht. Sindsdien wordt beweerd dat het authentieke pre-dynastieke hiërogliefen zijn die zo’n 5000 jaar geleden zijn gemaakt door Egyptenaren.

Bron: Abc.net.au Foto: Mary-Louise Vince

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Waarom is het een Egyptisch schrift? Kan het zomaar zijn dat het een buitenaards schrift is wat niet gedacht of gezegd mag worden. Heeft de lange gewoonte al realiteit gemaakt. Misschien zijn wij wel heel onhandig met ons 26 letters in alfabet. Wellicht werken buitenaardse met symbolen om die veel makkelijke iets bevestigen als onze 3 A4tjes Haha LOl toch dat Aardse domme gedoe.

DingieM
DingieM
11 jaren geleden

Nog steeds probeert de gevestigde orde te draaien en te liegen of te verzinnen. Volgens mij duurt het niet lang meer of ze worden overspoeld met meer van deze ontdekkingen. Dan kunnen ze niets meer, ook geen pap meer zeggen.

Alaay
Alaay
11 jaren geleden

Stond er hier niet een bericht de afgelopen weken dat de Aboriginals van India afstamden? Dat werd aangetoond door bloedonderzoek, volgens het artikel.
En de oude Egyptenaren hadden ook veel gemeen met de Indiers. De Mahabharat vermeldt Egyptische koningen (Banasur) die God Shiva aanbaden.

sara
sara
11 jaren geleden

Er zijn veel meer opgravingen gedaan en ook egyptische tempels en mummie’s gevonden in ‘down under” maar berichten hierover worden stelselmatig gedebunkt in de media!!

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x