Gezondheid

Roomboter is gezond en margarine is chemische troep

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom liggen supermarkten vol met margarine, een kunstmatige substantie die bestaat uit additieven en goedkope oliën? Zonder kleurstoffen is margarine niet zachtgeel, maar donkergrijs.

Er komt steeds meer bewijs dat het advies over hartziekten, cholesterol en de consumptie van vet en oliën is gebaseerd op leugens en misleiding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

We zijn onterecht gaan denken dat margarine beter voor ons zou zijn dan boter. Het ontbijt is tientallen jaren geruïneerd door behulpzame huisvrouwen die met goede bedoelingen margarine op de boterhammen van hun echtgenoten en kinderen smeerden.

Schadelijk

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat margarine schadelijk is voor de gezondheid. Ook blijken verzadigde vetten niet slecht voor ons te zijn. De overheid heeft mensen jarenlang voorgehouden dat ze minder van deze vetten zouden moeten eten. Lightproducten begonnen massaal hun intrede te doen.

Deze vetten zijn juist belangrijke onderdelen van celmembranen, essentieel voor de aanmaak van bepaalde hormonen en spelen een belangrijke rol bij het transport en de opname van vitamines en mineralen.

De onderzoekers analyseerden een aantal studies waar in totaal 350.000 deelnemers bij betrokken waren. Ze concludeerden dat er geen enkel bewijs is voor een verband tussen de consumptie van verzadigde vetten en hart- en vaatziekten.

Kanker bestrijden

Roomboter bevat vitamines en verzadigde vetten die het cholesterolgehalte verhogen. Cholesterol is essentieel voor het brein en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Het bevat verschillende natuurlijke bestanddelen die schimmels doden, kanker bestrijden en een antioxiderende werking hebben.

Margarine is daarentegen slechter dan de industrie wil toegeven. Vroeger werd margarine gemaakt met gehydrogeneerde vetten, die je aderen bij wijze van spreken nog beter verstoppen dan cement. De voedselreuzen, geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs, veranderden schoorvoetend hun formule.

Vervolgens werd margarine gemaakt van geïnteresterificeerde plantaardige oliën. Die zouden minder schadelijk zijn voor de gezondheid, zo hoopten de fabrikanten.

Becel ProActiv

Neem Becel ProActiv van Unilever. De fabrikant gebruikt plantaardige sterolen en stanolen om het cholesterolgehalte terug te dringen. Eerst logen de voedselreuzen over verzadigde vetten en nu komt er steeds meer bewijs dat ze liegen over cholesterol. Bovendien kunnen plantensterolen ook de opname van andere belangrijke voedingsstoffen blokkeren.

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de vooruitzichten beter zijn voor individuen met een verhoogd cholesterolgehalte. Ondertussen smelt ons vertrouwen in de officiële gezondheidsinstanties sneller weg als boter in de mond.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J.C
J.C
11 jaren geleden

Misschien of topic maar de politiek is gefixeerd op rokers en blowers verder komen ze niet als je kijk wat fructose en andere zoetstoffen aanrichten is dat vele male erger alleen als daar wat aangedaan word hebben de pillen draaiers en ziekenhuizen geen inkomsten meer.
Is een heel vies spelletje vooral de mensen die onwetend zijn de dupe.

Timothy Drake
Timothy Drake
11 jaren geleden

Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?

Bert
Bert
11 jaren geleden

Het cholesterolgehalte wordt in het lichaam niet door meneer Becel, maar genetisch bepaald. Dat verklaart het “mysterie” waarom ook de patient die vetarm eet verstopte kransslagaderen kan krijgen. Tegelijk zijn er gevallen van mensen die relatief “vet” eten en gezond oud worden. Het is vreemd dat de toezichthouders niet ingrijpen want dit weten ze al lang. Becel ProActiv is de moeder van alle hoaxes op dit gebied. Mensen betalen omgerekend meer dan 11 gulden voor een kuipje met misleidend vergif.

Arie
Arie
11 jaren geleden

[quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
Beste Timothy,
Het zit al in het woord verborgen halva-rine.
Halva van half zo vet etc, en rine komt van maragrine.
Ja dus blue band halvarine is margarine!

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x