Homepagina » Gezondheid » Roomboter is gezond en margarine is chemische troep
Roomboter is gezond en margarine is chemische troep

Roomboter is gezond en margarine is chemische troep

Waarom liggen supermarkten vol met margarine, een kunstmatige substantie die bestaat uit additieven en goedkope oliën? Zonder kleurstoffen is margarine niet zachtgeel, maar donkergrijs.

Er komt steeds meer bewijs dat het advies over hartziekten, cholesterol en de consumptie van vet en oliën is gebaseerd op leugens en misleiding.

We zijn onterecht gaan denken dat margarine beter voor ons zou zijn dan boter. Het ontbijt is tientallen jaren geruïneerd door behulpzame huisvrouwen die met goede bedoelingen margarine op de boterhammen van hun echtgenoten en kinderen smeerden.

Schadelijk

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat margarine schadelijk is voor de gezondheid. Ook blijken verzadigde vetten niet slecht voor ons te zijn. De overheid heeft mensen jarenlang voorgehouden dat ze minder van deze vetten zouden moeten eten. Lightproducten begonnen massaal hun intrede te doen.

Deze vetten zijn juist belangrijke onderdelen van celmembranen, essentieel voor de aanmaak van bepaalde hormonen en spelen een belangrijke rol bij het transport en de opname van vitamines en mineralen.

De onderzoekers analyseerden een aantal studies waar in totaal 350.000 deelnemers bij betrokken waren. Ze concludeerden dat er geen enkel bewijs is voor een verband tussen de consumptie van verzadigde vetten en hart- en vaatziekten.

Kanker bestrijden

Roomboter bevat vitamines en verzadigde vetten die het cholesterolgehalte verhogen. Cholesterol is essentieel voor het brein en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Het bevat verschillende natuurlijke bestanddelen die schimmels doden, kanker bestrijden en een antioxiderende werking hebben.

Margarine is daarentegen slechter dan de industrie wil toegeven. Vroeger werd margarine gemaakt met gehydrogeneerde vetten, die je aderen bij wijze van spreken nog beter verstoppen dan cement. De voedselreuzen, geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs, veranderden schoorvoetend hun formule.

Vervolgens werd margarine gemaakt van geïnteresterificeerde plantaardige oliën. Die zouden minder schadelijk zijn voor de gezondheid, zo hoopten de fabrikanten.

Becel ProActiv

Neem Becel ProActiv van Unilever. De fabrikant gebruikt plantaardige sterolen en stanolen om het cholesterolgehalte terug te dringen. Eerst logen de voedselreuzen over verzadigde vetten en nu komt er steeds meer bewijs dat ze liegen over cholesterol. Bovendien kunnen plantensterolen ook de opname van andere belangrijke voedingsstoffen blokkeren.

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de vooruitzichten beter zijn voor individuen met een verhoogd cholesterolgehalte. Ondertussen smelt ons vertrouwen in de officiële gezondheidsinstanties sneller weg als boter in de mond.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

77 reacties

 1. Het cholesterolgehalte wordt in het lichaam niet door meneer Becel, maar genetisch bepaald. Dat verklaart het “mysterie” waarom ook de patient die vetarm eet verstopte kransslagaderen kan krijgen. Tegelijk zijn er gevallen van mensen die relatief “vet” eten en gezond oud worden. Het is vreemd dat de toezichthouders niet ingrijpen want dit weten ze al lang. Becel ProActiv is de moeder van alle hoaxes op dit gebied. Mensen betalen omgerekend meer dan 11 gulden voor een kuipje met misleidend vergif.

  4 likes
 2. Onderstaand vind je een samenvatting van de lezing van Dr. Frits
  van der Blom, waarin hij heeft uitgelegd hoe het nu precies zit met
  de vetten. Wat je wel en niet moet eten en in welke verhoudingen.

  Welke vetten heb je nodig en waarom?
  Bron: Lezing Dr. Frits van der Blom op 18 december 2012
  (http://www.lichtvanzelf.nl/hennep-en-gezondheid)

  Een oude en vrijwel vergeten wijsheid: VVV! OK!
  Verzadigde Vetten kun je Verhitten > VVV !
  Onverzadigd vet eet je liever Koud > OK !

  Een combinatie van misvattingen dient te worden gezien en begrepen.

  * Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten.
  * Verzadigd vet veroorzaakt geen hart- en vaatlijden.
  * Het gaat niet om omega-3 derivaten, maar om LA en ALA.
  * Plantaardige oliën en vetten zijn niet gezonder dan dierlijke.
  Vaak gaat het zelfs bij plantaardige vetten om niet benoemde
  industriële transvetten.
  * Vetarm (half vol / light) kost vet-oplosbare vitamines.
  * Toegevoegde chemische vitamines doen “het” niet.

  Linolzuur, LA = basis Omega-6, Alfa Linoleenzuur, ALA = basis
  Omega-3
  Deze twee zijn de enige essentiële vetzuren, die ons lichaam niet
  zelf kan maken.
  Hieruit kan onze biologie alle overige vetzuren en derivaten maken.
  Deze twee spelen een hoofdrol bij het transport van zuurstof in de
  celwanden.

  Ideale verhouding bij inname is 1:1 – 2,5:1
  Dit is als volgt te bereiken:
  Meng 3 delen hennepzaadolie met 1 deel lijnzaadolie of meng 2 delen
  sesamolie met 1 deel lijnzaadolie (alles koud geperst).
  Neem hiervan minstens 3 x daags een koffielepel (= 5 ml.) Niet
  verhitten; koel en donker bewaren.
  Vul dit aan met kokosolie (niet ontgeurd!), eveneens 3 x daags een
  koffielepel. Bewaren op kamertemperatuur. Verhitten mag.

  2 likes
 3. Sowieso denk ik dat de meeste van ons echt troep binnenkrijgen. Ik zelf ook hoor. Maar waarom is er zoveel kanker en neemt het alleen maar toe? Had laatst een discussie met iemand en hij zei: Grootste oorzaak 1, ouderdom en oorzaak , meer onderzoek. Ja, heeft er absoluut mee te maken.

  Als het goed is, is 5% van de kankergevallen van erfelijke aard. Ouderdom. Volgens mij werden mensen 30 jaar geleden ook al 75, maar was er toen in verhouding al zoveel kanker? Ik zeg nee. En 30 jaar geleden konden wij ook al kanker constateren. Kanker bestaat al heel lang. In Egypte zijn mummies gevonden van mensen die aan kanker zijn overleden, dus ik denk dat wij 30 jaar geleden er wel achter waren wat kanker is. Toch krijgen veel mensen van 45 al kanker en 45 is echt niet oud! Verder zal te veel stress ook een oorzaak zijn, maar hoe komt dat gezonde mensen van 45 kanker krijgen? Ze roken niet, drinken amper alcohol, eten ”gezond”, doen aan beweging en hebben weinig stress. Dan klopt er toch iets niet? Ik zeg kankeroorzaak 1. voeding. Maar ook straling speelt denk ik een grote rol. En is het niet een beetje gek dat sommige E-nummers hier wel worden goedgekeurd, maar in bijvoorbeeld Australie niet?

  Veel mensen zullen zeggen dat lijfstijl ook een grote rol speelt. Heel veel zaken spelen een rol ja, maar ik zeg voeding, straling en stress zijn de grootste oorzaken.

  2 likes
 4. Koningin weg
  Paus weg
  Margarine weg

  2 likes
 5. Misschien of topic maar de politiek is gefixeerd op rokers en blowers verder komen ze niet als je kijk wat fructose en andere zoetstoffen aanrichten is dat vele male erger alleen als daar wat aangedaan word hebben de pillen draaiers en ziekenhuizen geen inkomsten meer.
  Is een heel vies spelletje vooral de mensen die onwetend zijn de dupe.

  1 likes
 6. Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?

  1 likes
 7. [quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
  Beste Timothy,
  Het zit al in het woord verborgen halva-rine.
  Halva van half zo vet etc, en rine komt van maragrine.
  Ja dus blue band halvarine is margarine!

  1 likes
 8. [quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]

  Euuh, nee dus. Blueband is geen boter maar margarine.

  Om even duidelijk te zijn, met boter bedoel ik het zuivere melkproduct door anderen ook wel roomboter genoemd. Eigenlijk is dat niet nodig want je hebt boter en margarine. Alles wat geen (room)boter is is dus margarine.

  Weet je trouwens dat het begonnen is als diervoeder (voor kalkoenen meen ik) om deze vet te mesten voor de slacht. Alleen werd het toendertijd niet geschikt genoeg geacht voor dieren.

  1 likes
 9. [quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
  Nee. Roomboter heet altijd roomboter. Alles wat geen roomboter heet is ook geen roomboter. Zelf neem ik altijd de biologische roomboter bij de AH. Ik verwacht dat dat het meest natuurzuiver is van het hele aanbod.

  1 likes
 10. [quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
  Trouwens, als ik de diverse experts mag geloven is olijfolie geschikt voor in de salade, maar niet om mee te bakken, ook niet de speciale bakvariant. Het beste zou kokosolie zijn. Maar eht beste advies is denk ik door gewoon zelf te gaan uitproberen. Zoalng we anderen ons laten vertellen wat wel en niet goed is blijven we dom en onwetend. 😉

  1 likes
 11. En Roomboter is ook gewoon heel erg lekker!

  1 likes
 12. Mijn vader heeft altijd al geroepen dat roomboter goed is !
  Ik heb een paar jaar wel kunst-boter gegeten omdat ik dit toen lekkerder vondt, en het was altijd smeerbaar. haha.

  Nu eet ik de laatste jaren alleen maar roomboter, en bak ook veel in roomboter en kokosvet, uiteraard allemaal bio.
  Bij ons gaat er gemakkelijk 2 tot 3 pakjes roomboter doorheen per week.

  Heerlijk ! en gezond, dat blijkt wel weer. 🙂

  Vroeger riepen ze dat eieren slecht voor je waren en nu adviseren ze je dagelijks een ei te eten, het zijn allemaal profeten die rijk willen worden met hun ongegronde praatjes.

  Eet simpel(gezond) en eet niks wat grootmoeder niet zou herkennen als voedsel. Dan zit je altijd goed 🙂

  1 likes
 13. Zie ook Andere Tijden, over de Planta-affarie, voor een kijkje achter de schermen bij de voedselindustrie:
  http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2012-2013/Planta-affaire.html

  1 likes
 14. De waarden zijn niet absoluut en ieder heeft zijn eigen waardenplus dat het ook momentopnamen zijn als je het meet. De dokters zeggen dat cholesterol rond de 5 moet zitten. Maar dit is een gemiddelde en een gemiddelde van 5 bestaat uit een 8 en een 3 ongeveer. Dus met 4.3 zit je onder het gemiddelde en met 7.8 zit je boven het gemiddelde. Maar is nog steeds niet te hoog of te laag…[quote name=”John Bussink”]Kijk en nu begin ik te snappen dat cholesterol slechts 4,3 is (er laag wat meer had gemogen) een ondergewicht heb van een kilo of tien en eigenlijk altijd honger heb en daar ook gehoor aangeef zonder ook maar een gram aan te komen. nou de margarine hier gat nu dus per direct de kliko in. die troep wil ik niet meer in de koelkast[/quote]

  1 likes
 15. Ik verwarm Roomboter wanneer ik brood wil gaan smeren altijd heel eventjes op de verwarming. Dan kun je het goed smeren! Je kunt echte roomboter dus ook HERKENNEN aan het feit dat het direct aanpast aan de weersomstandigheden. Bij KOUD weer dus keihard, bij WARM weer wordt het automatisch zachter. ROOMBOTER SMAAKT OOK NOG EENS HEERLIJK! GEEN MARGARINE MEER KOPEN BESTE MENSEN! Dat zal de producenten ook leren 😉 NAMASKAR!

  1 likes
 16. Ik heb laast BIOLOGISCHE MARGARINE gekocht, omdat melkproducten de botten aanvreten en de koeien zijn er ook nie blij mee….de ingredienten van de margarine zijn: 40% zonnebloemolie- 40% palmolie, water, sojalechitine,natuurlijk melkzuur, caroteen. Wat is hier verkeerd aan? De prijs was 1.90 Merk: Natufood.

  1 likes
 17. [quote name=”DOMBLONTJE”]Ik heb laast BIOLOGISCHE MARGARINE gekocht, omdat melkproducten de botten aanvreten en de koeien zijn er ook nie blij mee….de ingredienten van de margarine zijn: 40% zonnebloemolie- 40% palmolie, water, sojalechitine,natuurlijk melkzuur, caroteen. Wat is hier verkeerd aan? De prijs was 1.90 Merk: Natufood.[/quote]
  Prijs is per 500 gram

  Verdere info:
  En verder: Ongeharde,niet omge- esterde (?) plantaardige olieen.
  100% plantaardig
  Met natuurlijk melkzuur (niet uit melk)

  1 likes
 18. [quote name=”Wesley”]Ik gebruik geen boter en geen margarine.

  Heb ik ook dat gezeik niet over wat het gezondst is.[/quote]
  Hoi Wesley, Laten we het dan eens over brood hebben….

  1 likes
 19. Boodschappen doen is vaak een klus,alles zit vol toevoegingen,kotsmisselijk wordt ik van al die troep.
  En ja ik eet al jaren roomboter en gebruik dat ook om vlees te braden.
  Ook slik ik levertraan 2 eetlepels per dag,een oud maar beproefd middel om je weerstand te verhogen!

  1 likes
 20. [quote name=”Netty”]Boodschappen doen is vaak een klus,alles zit vol toevoegingen,kotsmisselijk wordt ik van al die troep.
  En ja ik eet al jaren roomboter en gebruik dat ook om vlees te braden.
  Ook slik ik levertraan 2 eetlepels per dag,een oud maar beproefd middel om je weerstand te verhogen![/quote]
  Ik gebruik ook al een tijd roomboter en wel de biologische van de AH, maar daar kan ik slecht mee bakken. De walmen komen er snel vanaf, het verbrandt dus. Ik heb toch her en der gelezen dat dat niet zou mogen gebeuren met goede roomboter.

  1 likes
 21. [quote name=”kengai”]Kefa, als je geen vlees lust dan hoef je dat niet op te lossen met zuivel, want dat is ook bagger.
  Mensen zijn bang gemaakt dat ze niet genoeg eiwitten krijgen en dat terwijl overal eiwitten in zitten, ook in groentes, maar je kunt je eiwitten ook extra halen uit verschillende noten, dus dierlijke eiwitten zijn echt niet nodig.[/quote]
  Ik heb ook weer gelezen dat zuivel helemaal niet slecht is zolang je het maar niet bewerkt, dus ook niet pasteuriseren. Dus rauwe melk en rauwmelkse afgeleide producten. Schijnt heel gezond te zijn volgens Weston Price. Noten worden door hem afgeraden vanwege fytinezuur. Dat blokkeert de opname van stoffen in je lichaam. Fytinezuur zorgt ervoor dat noten en zaden niet ontkiemen. Als er water bijkomt, dan lekt het fytinezuur weg en vindt ontkieming plaats. Van plantaardige eiwitten krijgen we te weinig binnen. Dierlijke eiwitten krijg je in grotere concentraties binnen. Ons gestel is gebouwd voor vetverbranding terwijl we vrijwel allemaal op suikerverbranding leven vanwege de veel te grote hoeveelheid koolhydraten. Overschakelen naar vetverbranding zou een groot deel van de degeneratieve ziekten voorkomen. Kijk op http://www.westonprice.nl voor meer info.

  1 likes
 22. Een informatief filmpje over transvet.

  http://www.youtube.com/watch?v=f6JG656j-lM

  0 likes
 23. Daar gaan we weer……………

  Roomboter is beter dan margarine, dat is een feit.
  Echter: ALLEEN voor mensen met Bloedgrroep O,mensen met andere bloedgroepen dienen weg te blijven bij te veel dierlijke eiwitten.
  Wanneer begint de gezondheidszorg(?) (ook de alternatieven) de mens nu eens meer als individu te zien !!!!!!!!

  0 likes
 24. Mijn uitgangspunt is altijd geweest: niet eten waarmee gerommeld is. Dus eet ik roomboter etc. en vermijd alles wat ‘caloriearm’ is gemaakt. Heel eenvoudig.

  0 likes
 25. Ook hier weer een geheel “verdraait” verhaal. Waarbij men vooral inspeelt op angst, want wie wil er nou een hartinfarct? Sinds dat de margarine/ halvarine is gelanceerd op de markt is het aantal gevallen van hart-en vaatziekten gigantisch gestegen. Bij mij komt die troep er niet meer in, margarine werkt in je aderen als plastic, het verstopt de boel.
  Verder is roomboter inderdaad goed en belangrijk voor je hormoonhuishouding, levert ook nog eens vitaminen als A, D en K die je in weinig andere voedingsmiddelen tegenkomt.

  0 likes
 26. Smeervet lust ik niet

  0 likes
 27. Beste mensen.

  Eind vorig jaar bleek ik een iets verhoogd cholesterol-gehalte te hebben. Via de huisarts kwam ik bij de “hoge-bloeddruk-mevrouw” die mij een overzicht meegaf van voedselproducten die worden aanbevolen en sterk afgeraden. Onder de eerste categorie werden o.a. uiteraard halvarine en aspartaam (!) aangeraden. Ook colalight mag ik best drinken! Honing daarentegen wordt afgeraden. Zelf besmeer ik nu mijn boterhammetjes met cocosvet. Ik gebruik het ook om te bakken en braden.
  Tenslotte, buiten dit verband: De paus heeft zijn aftreden aangekondigd.
  In Liefde Bloeyende,
  Rien.

  0 likes
 28. Ik gebruik halvarine van het merk ‘Healthy Planet'(natuurwinkel). Is dit dan ook ongezond?

  0 likes
 29. Roomboter is ook veel en veel lekkerder. Voor mij al jaren geen margarine meer.

  0 likes
 30. Vroeger toen er nog niet zoveel Massa en Nepvoedsel te koop was waren de mensen over t algemeen ook veel gezonder als nu voorts kwamen de alergieen en dergelijke aandoeningen niet veel voor en ziektes zoals obesitas anorexia enz enz kwamen in maar kleine aantallen voor vergeleken met nu ! Het werkelijke rijtje is nog veel groter als de paar dingen die ik hier opnoem!

  0 likes
 31. Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.

  0 likes
 32. Kijk en nu begin ik te snappen dat cholesterol slechts 4,3 is (er laag wat meer had gemogen) een ondergewicht heb van een kilo of tien en eigenlijk altijd honger heb en daar ook gehoor aangeef zonder ook maar een gram aan te komen. nou de margarine hier gat nu dus per direct de kliko in. die troep wil ik niet meer in de koelkast

  0 likes
 33. Bedankt voor de opheldering. Roomboter it is!

  0 likes
 34. Ik heb sinds kind al geen boter op mijn brood vind het smerig eet altijd zonder boter.

  0 likes
 35. [quote name=”Dennis”]De waarden zijn niet absoluut en ieder heeft zijn eigen waardenplus dat het ook momentopnamen zijn als je het meet. De dokters zeggen dat cholesterol rond de 5 moet zitten. Maar dit is een gemiddelde en een gemiddelde van 5 bestaat uit een 8 en een 3 ongeveer. Dus met 4.3 zit je onder het gemiddelde en met 7.8 zit je boven het gemiddelde. Maar is nog steeds niet te hoog of te laag…[quote name=”John Bussink”]Kijk en nu begin ik te snappen dat cholesterol slechts 4,3 is (er laag wat meer had gemogen) een ondergewicht heb van een kilo of tien en eigenlijk altijd honger heb en daar ook gehoor aangeef zonder ook maar een gram aan te komen. nou de margarine hier gat nu dus per direct de kliko in. die troep wil ik niet meer in de koelkast[/quote][/quote]

  verklaard het ondergewicht nog niet. vlees e.d. kunnen mij onderhand niet vet genoeg zijn. zeker in deze tijd van het jaar. nu weet ik ook dat er heel wat mensen zijn die jaloers zijn op mijn gewicht / dieet. maar een paar kilo extra had wel gemogen. huisarts loopt ook al jaren te zeiken erover. dacht eens dat ik anorexia had. ja joh zei ik je moest eens weten wat ik op een dag vreet. noemde mijn dieet. nu ben ik zijn studie object want meneer snapt er geen donder van

  0 likes
 36. [quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]

  Woeha!!! Jan, dat kan zeer grote gevolgen hebben. Onlangs nog een reportage gezien over obesitas in de V.S. (komt hier ook voor). Die gasten eten ook allemaal waar hun lichaam naar vraagt en zie de gevolgen! Beperk je zelf; af en toe wat lekkers mag best.

  0 likes
 37. [quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]

  Lekker consequent.

  0 likes
 38. Grappig zeg hoe iedereen klakkeloos alles maar aan neemt wat er geschreven wordt. In zulke onderzoeken gaat het meestal over minuscule deeltjes. Meestal is het zo als je het 500 jaar naar binnen werkt is het schadelijk. Iedereen kwakt het maar lekker in de prullenbak kan je bovendien net zo goed je hele voorraad kast in de kliko mieteren. Ga je ook niet meer dood.

  0 likes
 39. [quote name=”Arnold”][quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]

  Woeha!!! Jan, dat kan zeer grote gevolgen hebben. Onlangs nog een reportage gezien over obesitas in de V.S. (komt hier ook voor). Die gasten eten ook allemaal waar hun lichaam naar vraagt en zie de gevolgen! Beperk je zelf; af en toe wat lekkers mag best.[/quote]

  De reden waarom je lichaam vraagt; is ondervoeding/ danwel waar heeft je lichaam behoefte aan.
  Als je alleen junkfood eet wat gewoon geen voedsel is, dan blijft je lichaam vragen om voedsel vanwege de vitamine tekort. Indien je lichaam voldoende vitamines krijgt, dan is de drang naar eten snel verdwenen. Dus indien je de vraag van je lichaam niet kunt herkennen en gewoon rotzooi erin stopt, ja logisch dat je lichaam blijft vragen en dik kunt worden (van hamburgers en frites eerder dan zoetigheden).
  Aan de andere kant als je veel suiker eet en een snelle stofwisseling hebt, dan kun je snoepen en zouden sommige inderdaad alleen maar kunnen afvallen inderdaad, ik spreek uit eigen ervaring voor beide gevallen. Dus die 3 taarten per week die totaal geen effect op mij hadden laat ik nu staan. Nu eet ik ‘normaal’ veel biologisch en zorg voor voldoende vitamines en mijn lichaam hunkert niet meer en ik ben weer op normaal gewicht :-).
  Allen veel liefs!

  0 likes
 40. En dan heb ik het niet over de ‘standaard’ vitamines van de apotheek die uit ‘voorzorg’3x minder dan de effectieve hvh vitamines bevatten en dus absoluut geen effect hebben, maar over ‘echte’ vitamines met hvh waar je tenminste wat aan hebt.

  Een goed gevoed en gezond lichaam is een ‘portal’ naar geluk 🙂

  Allen veel liefs!

  0 likes
 41. [quote name=”Moondust”][quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
  Trouwens, als ik de diverse experts mag geloven is olijfolie geschikt voor in de salade, maar niet om mee te bakken, ook niet de speciale bakvariant. Het beste zou kokosolie zijn. Maar eht beste advies is denk ik door gewoon zelf te gaan uitproberen. Zoalng we anderen ons laten vertellen wat wel en niet goed is blijven we dom en onwetend. ;-)[/quote]
  Hoi, olijfolie is prima als deze maar koud geperst is (extra vierge). Wij eten het hier in Frankrijk vaak en bakken er ook mee. Gecombineerd met verse knoflook, roomboter van de mat, paar keer per week een scharreleitje, honing en af en toe ook niet-gezonde producten. De dokter stond versteld van onze gezondheid zonder medicijnen (60 en 53 jaar).

  0 likes
 42. [quote name=”Arnold”][quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]

  Woeha!!! Jan, dat kan zeer grote gevolgen hebben. Onlangs nog een reportage gezien over obesitas in de V.S. (komt hier ook voor). Die gasten eten ook allemaal waar hun lichaam naar vraagt en zie de gevolgen! Beperk je zelf; af en toe wat lekkers mag best.[/quote]
  dit noem ik een inkoppertje. ben ik helemaal mee eens trouwens ik weet hoe het kan dat ik zo’n ondergewicht heb

  (KNIP) Bovendien kunnen plantensterolen ook de opname van andere belangrijke voedingsstoffen blokkeren. (KNIP)

  0 likes
 43. [quote name=”Arnold”][quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]

  Woeha!!! Jan, dat kan zeer grote gevolgen hebben. Onlangs nog een reportage gezien over obesitas in de V.S. (komt hier ook voor). Die gasten eten ook allemaal waar hun lichaam naar vraagt en zie de gevolgen! Beperk je zelf; af en toe wat lekkers mag best.[/quote]

  Maar wat is ‘Lekkers’ ?
  Ik ken heel veel dingen die zowel lekker als gezond zijn, maar wat ‘men’ ‘lekkers’ noemt is vaak gewoon pure rotzooi barstensvol met kunstmatige smaak/kleur en geur stoffen !

  Als een mens drie keer per dag puur en gezond eet, en tussen door wat fruit nuttigd en voldoende water drinkt dan kan je bijna geen behoeften hebben aan ‘lekkers’ oftewel tussendoortjes te denken aan vieze koeken en snoep.

  0 likes
 44. Mooi verhaal over dat roomboter. Ik vind het echt veel lekkerder dan al die halvarine troep. Neem nou al die light producten, die smaak is toch verpest? Al jaren eet ik gewoon wat lekker is dus geen nep troep. En degene die het hardst riepen van:”Daar word je dik van” WIJ drinken light of eten halvarine… juist dié hebben overgewicht en altijd vage klachten. Hoe lekker is een versgebakken bruine boterham met roomboter omnomnomnom?!En eh,nooit boven de 58kg uitgekomen(behalve de zwangerschappen)

  0 likes
 45. Maar ja, het is ook weer ridicuul om als mens iets te consumeren dat alleen is bedoeld om een babykoe in een paar maanden tijd honderden kilo”s te laten aankomen. Melk. En dus boter.

  0 likes
 46. Ik gebruik geen boter en geen margarine.

  Heb ik ook dat gezeik niet over wat het gezondst is.

  0 likes
 47. [quote name=”Arnold”][quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]

  Woeha!!! Jan, dat kan zeer grote gevolgen hebben. Onlangs nog een reportage gezien over obesitas in de V.S. (komt hier ook voor). Die gasten eten ook allemaal waar hun lichaam naar vraagt en zie de gevolgen! Beperk je zelf; af en toe wat lekkers mag best.[/quote]

  Of hun lichaam daar naar vraagt is de grote vraag. Misschien is het meer de gedachte die naar al dat eten vraagt. Ja dan gaat het fout.

  0 likes
 48. [quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
  Gooi dat spul maar vlug weg.

  Ik heb eens Bleuband ‘goede’ start per ongeluk in mijn koekenpan gedaan omdat ik een eitje wilde bakken. Opeens begint me dat spul te bruisen en bellen te blazen, zoiets had ik nog nooit gezien bij boter. Even later lag er een vel plastic in de koekenpan. Meteen alles weggegooid.

  Helemaal over op roomboter voor op het brood en biologische koudgeperste kokosolie om mee te bakken en wokken.

  Een stuk gezonder!

  0 likes
 49. [quote name=”Moondust”][quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]
  Nee. Roomboter heet altijd roomboter. Alles wat geen roomboter heet is ook geen roomboter. Zelf neem ik altijd de biologische roomboter bij de AH. Ik verwacht dat dat het meest natuurzuiver is van het hele aanbod.[/quote]
  De Lidl heeft ook biologische roomboter, dat is goedkoper dan bij de Appie.

  0 likes
 50. [quote name=”Hirondelle”]Ik gebruik halvarine van het merk ‘Healthy Planet'(natuurwinkel). Is dit dan ook ongezond?[/quote]
  Daar is ook mee geknoeid: HALVA-rine

  0 likes
 51. [quote name=”bending unit 22″]Koningin weg
  Paus weg
  Margarine weg[/quote]
  LOL

  0 likes
 52. [quote name=”silversurfer”]…
  Dit is als volgt te bereiken:
  Meng 3 delen hennepzaadolie met 1 deel lijnzaadolie of meng 2 delen
  sesamolie met 1 deel lijnzaadolie (alles koud geperst).
  Neem hiervan minstens 3 x daags een koffielepel (= 5 ml.) Niet
  verhitten; koel en donker bewaren.
  Vul dit aan met kokosolie (niet ontgeurd!), eveneens 3 x daags een
  koffielepel. Bewaren op kamertemperatuur. Verhitten mag.[/quote] Poeh wat ingewikkeld. Drie maal daags. Daar begin ik niet aan. Als mijn lichaam die omega’s niet kan maken, heb ik ze vast ook niet nodig. Ik laat me niet bang maken. Maar anyway surfer: bedankt voor de moeite. Mocht ik alsnog 100 jaar oud willen worden, dan houd ik me uw adviezen warm aanbevolen. (Druk ik me aldus correct uit? mijn NL begint ook al af te takelen geloof ik. Gebrek aan omega’s?)

  0 likes
 53. [quote name=”Selwyn”]Vroeger toen er nog niet zoveel Massa en Nepvoedsel te koop was waren de mensen over t algemeen ook veel gezonder als nu voorts kwamen de alergieen en dergelijke aandoeningen niet veel voor en ziektes zoals obesitas anorexia enz enz kwamen in maar kleine aantallen voor vergeleken met nu ! Het werkelijke rijtje is nog veel groter als de paar dingen die ik hier opnoem![/quote] Over obesitas gesproken… ik zag laatst een oude foto van mijn oma (vzmh).. nou die was “ook niet mager”. Een liefhebster van echte boter met stukjes spek, kaantjes en bloedworst. Maar toen heette het nog niet obesitas, en maakte niemand zich er druk om. Er viel toen nog niet aan te verdienen door de zorgverlenende industrie (of overdrijf ik).

  0 likes
 54. [quote name=”Coeus”]Maar ja, het is ook weer ridicuul om als mens iets te consumeren dat alleen is bedoeld om een babykoe in een paar maanden tijd honderden kilo”s te laten aankomen. Melk. En dus boter.[/quote] Ach je hebt gelijk ook; raar eigenlijk dat ik melkproducten gebruik, zo uit zo’n “vieze” koeientiet. Melk is voor de kalfjes, honing voor de bijtjes. Maar als je geen vlees lust moet je toch wat!

  0 likes
 55. goeie boter van den boer nog altijd het beste, grootmoeders recepten e.d. zonder chemische light-brol ook.
  koop uw melkprodukten rechtstreeks bij een echte boer en je zit goed

  0 likes
 56. [quote name=”Jan de Vries”]Jongens/meisjes laat je toch niet opnaaien door al die onzin van dit is goed en dat is verkeerd.
  Maar eet gewoon waar je lichaam naar vraagt.[/quote]
  Helemaal mee eens. Ziekte begint altijd in de geest. Persoonlijk geloof ik dat wat er uit onze mond komt( onze onder woorden gebrachte gedachten )meer invloed op onze gezondheid heeft, dan dat wat we in onze mond stoppen.

  0 likes
 57. [quote name=”Coeus”]Maar ja, het is ook weer ridicuul om als mens iets te consumeren dat alleen is bedoeld om een babykoe in een paar maanden tijd honderden kilo”s te laten aankomen. Melk. En dus boter.[/quote]
  Daar kan je iets aan doen door de boter te klaren. Ik meen au bain-marie opwarmen en de eiwitten die bovenop drijven eraf scheppen. Daarna weer af laten koelen.

  0 likes
 58. [quote name=”Timothy Drake”]Ik bak in olijfolie maar smeer m’n brood met Blueband halvarine. Is dat roomboter?[/quote]

  DAt is ook zeer ongezond. Net zoals met zonnebloemolie. Gebruik liever kokosolie en/of arahideolie. Ook lekker en gezond om te bakken is ghee.

  0 likes
 59. De ecologische roomboter van Appie Happie: Mmmm … lekker! Wij eten regelmatig “pan con tomate”, een soort geroosterd brood waar je de inhoud van een tomaat op uitdrukt en daar vervolgens een beetje olijfolie op doet (en voor de liefhebbers nog een beetje zout).

  0 likes
 60. Roomboter gemaakt uit melk.
  Melk schijnt ongezond te zijn, zie link
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/49815-melk-is-ongezond.html
  En zo zijn er nog veel meer sites die negatief zijn over melk.
  Is een produkt, met als grondstof melk, gezond????????? WAAR OF NIET WAAR?
  Er zijn zoveel websites over voedsel welke gezond of juist niet gezond zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

  Voorbeeld: Kokosolie zou gezond zijn, maar
  ook al is kokosolie plantaardig vet, het bevat vooral verzadigd vet. Het grootste deel daarvan is laurinezuur, oftewel C12:0. Laurinezuur verhoogt het LDL-cholesterol en is daarom – net als de andere verzadigde vetten – ongezond.
  WAAR OF NIET WAAR ?

  Zonnebloemolie: Zonnebloemolie is de meest ontsteking bevorderende onverzadigde omega-6 olie, zonnebloemolie verhoogt ontstekingsreactie in het lichaam en verhoogt het risico op ontstekingen in de vaatwand, zZonnebloemolie veroorzaakt mogelijk atherosclerose de oorzaak van vele hart en vaatziekten.
  WAAR OF NIET WAAR?

  Hoe kan je nu nog verantwoord eten, als je allerlei tegenstrijdige berichten vindt over voedsel op het internet.
  Hoe controleer je of voedsel nu wel of niet gezond is?

  0 likes
 61. [quote name=”wwtlfe”]Hoe kan je nu nog verantwoord eten, als je allerlei tegenstrijdige berichten vindt over voedsel op het internet. Hoe controleer je of voedsel nu wel of niet gezond is?[/quote]
  Een integere houding hebben en (zelf) op onderzoek uitgaan, uitproberen en verder kijken dan je eigen neus lang is. Het is lastig om al het slechte eten te vermijden, maar zelf hanteer ik een paar simpele stelregels om toch de goede richting in te gaan:
  – gevarieerd eten
  – zo min mogelijk bewerkte producten
  – zo veel mogelijk biologisch
  Naar mijn idee heb ik dan al de helft gewonnen. Wat ik soms in de winkelkarretjes van mijn medemensen zie liggen is werkelijk stuitend.

  0 likes
 62. lees volgende topics door:
  http://www.westonprice.nl/forum/alleen-lezen-forum
  dit is kennis gebaseerd op hele oude voedingstradities en die nu nog steeds gelden.

  0 likes
 63. [quote name=”wwtlfe”]Roomboter gemaakt uit melk.
  Melk…. WAAR OF NIET WAAR?

  Kokosolie….WAAR OF NIET WAAR ?

  Zonnebloemolie…..WAAR OF NIET WAAR?[/quote]

  Er is inderdaad veel onzin op het internet over voeding te vinden. Zelf ben ik al een hele tijd bezig met voeding en ik kom steeds uit bij de natuurmens. Wat aten onze voorouders want als zij niet gezond waren geweest was de mensheid allang uitgestorven. Een prachtige uitzending hierover:

  http://www.argusoog.org/gezond-en-wel-03-februari-2013

  Dit zou al een antwoord dienen te geven op het vraagstuk ‘melk’.

  ivm. kokosolie en laurinezuur:

  http://www.fonteine.com/laurinezuur.html
  http://www.bartmaes.tk/nl/publicaties/waarom-kokosolie-en-rode-palmolie/mcts-en-laurinezuur.html

  Ivm. zonnebloemolie heb je het juist maar een beetje kan geen kwaad hoor. Bij voeding geldt dan ook altijd: ‘niet teveel maar ook niet te weinig’ en dan zit je altijd goed. Hetzelfde met vlees. Vlees is niet ongezond. Het is alleen wat die beesten voor leven hebben gehad en ze daar voor rotzooi te vreten hebben gehad wat maakt dat het ongezond wordt. Als onze voorouders geen vlees hadden gegeten dan zaten wij nu niet via deze weg met elkaar te communiceren. Af en toe een stukje biologisch vlees waarbij de dieren in de open weides hebben liggen grazen kan geen kwaad en zo kan men de vit. B12 in evenwicht houden. Veel mensen die geen dierlijke eiwitten eten tonen bijna ook allemaal een tekort hierin.

  Voor de rest zijn de volgende boeken interessant om eens door te nemen:

  Het laatste boek van David Wolfe: SuperFoods, Reinhard Verlinden met zijn boek Nutricijnen – Zin en onzin van vitaminen en mineralen en als laatste aanradertje het boek van Dr. Michaela Doll: Het antioxidanten wonder.
  Met deze info zou je normaal genoeg aan hebben om terug de bomen door het bos te zien.

  0 likes
 64. Zelf ben ik groot fan van de Food Rules van Michael Pollan, die ook de docu Food Inc. maakte. Ik heb een link naar pdf hieronder geplaatst.
  http://www.healthmantra.com/food_guide.pdf

  Wat ik ook zeer inzichtgevend vond is te leren hoe de voedselondustrie is ontstaan, bijvoorbeeld door deze BBC bijdrage, het zijn 3 afleveringen.

  http://www.youtube.com/watch?v=E6nGlLUBkOQ

  0 likes
 65. hebben jullie wel eens Tomatenpuree uit geprobeerd om je brood mee te smeren, je zou zeggen bah, maar niets is minder waar, ik heb het zelf eens geprobeerd op aanraden van een Duitse collega, ik moet zeggen het is lekker. smaken verschillen

  0 likes
 66. in deze video wordt ook precies uitgelegd waarom Margarine ziek maakt, en de vertaling kan je bij CC in youtube toolbar aanklikken zo dat men een Nederlandse ondertiteling krijgt. http://www.youtube.com/watch?v=bL2SDRUSg3Y&list=PL5B899F570E85F34A

  0 likes
 67. [quote name=”Marijan”]lees volgende topics door:
  http://www.westonprice.nl/forum/alleen-lezen-forum
  dit is kennis gebaseerd op hele oude voedingstradities en die nu nog steeds gelden.[/quote]
  Heel interessant! Dank je wel! 🙂

  0 likes
 68. @Moondust,ik denk dat het verbranden bij alle roomboter gebeurt,van welk merk dan ook!
  Ik laat de roomboter op een laag vuurtje smelten,als het volledig is gesmolten draai ik de warmte bron hoger,de boter begint dan schuim te vormen,zodra(door de hitte) dit schuim verdwijnt en het ligt gekleurd is begin ik met bakken.Gaat altijd goed,het spettert wat meer dan croma,maar ik heb liever roomboter met wat spetters op mijn gasfornuis ,dan al die troep in mijn lichaam.

  0 likes
 69. [quote name=”martin”]hebben jullie wel eens Tomatenpuree uit geprobeerd om je brood mee te smeren, je zou zeggen bah, maar niets is minder waar, ik heb het zelf eens geprobeerd op aanraden van een Duitse collega, ik moet zeggen het is lekker. smaken verschillen[/quote]

  Ik ken dit gebruik van Catalonië, daar doen ze op broodjes een beetje olijf olie en tomatenpuree/prut.

  SUPER LEKKER! met bijv tonijn

  0 likes
 70. Kefa, als je geen vlees lust dan hoef je dat niet op te lossen met zuivel, want dat is ook bagger.
  Mensen zijn bang gemaakt dat ze niet genoeg eiwitten krijgen en dat terwijl overal eiwitten in zitten, ook in groentes, maar je kunt je eiwitten ook extra halen uit verschillende noten, dus dierlijke eiwitten zijn echt niet nodig.

  0 likes
 71. Met roomboter kun je niet goed bakken en braden omdat melkbestanddelen al rap verbranden. Voor bakken en braden kun je dus beter boterolie (ghee) gebruiken, waaruit die melkbestanddelen verwijderd zijn. In Turkse winkels of natuurvoedingswinkels.

  0 likes
 72. roomboter kan je klaren door op een laag vuurtje te smelten en dan als het begint te schuimen het met een lepel afscheppen (wat je er dan afschept zijn de melkresten die normaal verbranden ) dan hou je zuivere heldere Geklaarde Roomboter over! daar kan je op hoge temperatuur mee bakken zonder dat het verbrand.

  0 likes
 73. Hey, kan mij nu iemand uitleggen waar die room boter te verkrijgen is ,en wat de naam is,ik vind die hier toch nergens in de winkel.

  0 likes
 74. [quote name=”Avatar_777″][quote name=”bending unit 22″]Koningin weg
  Paus weg
  Margarine weg[/quote]

  Overeenkomst: alle drie worden ze gemaakt tot wat ze ze zijn alleen in en door de media..
  Trefwoorden: Reclame..ophemelen…schijn..schijnheilig…leeg …alleen de verpakking is nog wat.
  Gebrek aan kwaliteit …kan alleen overleven door media aandacht en pracht en praal. Ophemelen dus .
  Waren in de natuur allang uitgestorven niemand heeft en had ze nodig.

  Werken ook alle drie met gelijkend principe: gemaakt …begin gen tech.
  Begin gen tech….ja manipulatie op eigen terrein.
  Daarom is er zoveel media aandacht voor deze ‘heilige driehoek’.
  Zonder media uitgestorven binnen….
  jaar?.
  Paus Koningin Eu brussel Margarine….gemanipuleer.. kan alleen overleven dankzij manipulatie.
  Het kneden van de publieke opinie, opwekken sympathie c.q. positief beeld/effect.

  Opvallend : hoe gemaakt en onnatuurlijk.

  0 likes
 75. …ophemelen…

  Op een plek zetten welke nooit is verdiend of van enige kwaliteit getuigt. Boterham- Land- 1,2 miljard gelovigen.

  Is er verschil tussen hoe iemand gelooft in margarine, de paus of de koning..?
  Nee komen allen vanuit zelfde grond (onbewuste).

  Paus geeft openlijk aan tegen soevereine europese landen te zijn en voor nwo.

  Gebrek aan soevereiniteit- niet zelf onderzoeken nadenken…Eu in volle glorie.

  Zo een kudde hebben ze graag.

  0 likes
 76. Margarine is een product wat is ontwikkeld om kalkoenen vet te mesten.
  Zie: margarine history of en andere

  Toen bleek dat kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun geld

  De margarine werd aangepast met gele kleurstof en een aantal ‘uiterst gezonde toevoegingen’.

  De echte boter werd als ‘slecht’ weggezet en gaf z.g hart en vaatziekten.

  Margarine voldeed al niet voor kalkoenen.Geef die maar echte groene groentes bijv. brandnetels.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.