Bewustzijn

Onze geest is zoveel meer dan ons brein. Ontdek wat deze simpele verandering met je kan doen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waar bevindt je geest of bewustzijn zich precies? Wetenschappers zien de geest over het algemeen als het product van hersenactiviteit. Maar er is groeiend bewijs dat de geest veel meer is dan dat.

Het brein speelt een ongelooflijk belangrijke rol, maar onze geest is niet beperkt tot wat er in onze schedel of zelfs ons lichaam zit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat stelt professor Dan Siegel van de UCLA School of Medicine, auteur van het boek Mind: A Journey to the Heart of Being Human.

Verbondenheid

Volgens Siegel strekt onze geest zich uit tot buiten ons fysieke lichaam. Je gedachten, gevoelens, herinneringen, aandacht, de dingen die je ervaart in deze subjectieve wereld zijn onderdeel van de geest.

Siegel zei dat hij zijn boek heeft geschreven omdat hij zoveel ellende in de samenleving ziet. De professor denkt dat dit deels het gevolg is van hoe we onze eigen geest zien.

Hij deed onderzoek in Namibië, waar mensen die hij sprak hun geluk linkten aan een gevoel van verbondenheid.

Afgescheiden

Toen Siegel de vraag kreeg of hij zich thuis voelde in Amerika zei hij: “We leven allemaal zo geïsoleerd en voelen ons zo afgesloten.”

“In onze moderne samenleving geloven we dat de geest hersenactiviteit is en dat betekent dat het zelf, dat voortkomt uit de geest, afgescheiden en niet verbonden is,” voegde hij toe.

Open te stellen

“Maar we zijn allemaal onderdeel van elkaars leven,” aldus Siegel. “De geest is niet alleen hersenactiviteit. Als we dit beseffen voelen we ons verbonden.”

Als we onze geest zien als een product van ons brein kunnen we ons dus meer geïsoleerd voelen. Om hier verandering in te brengen hoef je alleen maar je geest open te stellen.

[QZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TOBBYI OR NOT
TOBBYI OR NOT
6 jaren geleden

luister naar de lezing uit 1955 op 15 oktober gegeven van ron hubbard de drijfveren van de mens er zijn er 8
daarin komt ter sprake de dicht regel van john donne 1572-1631 “stuur er niemand op uit om te zien vooe wie de klok luidt”

mooie lezing en net zo als altijd geloof nooit alles wat er gezegd wordt maar onderzoek zelf.

namastè

Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Propaganda om de geest te verbinden aan het internet, zodat we met elkaar kunnen communiceren zonder te praten in het echte leven.(we doen dat nu al hier via pc/internet)
Dat deden we al zonder technologie. Dus puur natuur, maar door de moderne tijd/systeem afgeleerd.
Technologie=”satan”.
Ik kan/kon voor huidige technologie al communiceren met dieren/voelde energie van mensen/levende wezens etc. Zelfs mijn kids vinden het irri dat ze niks geheim kunnen houden. Het feit dat ik ze zelf 24 uur opgevoed heb en dus door en door ken, dat is veel mensen niet aangeleerd, omdat ze het te druk hadden/hebben met andere dingen.(werk/telefoon etc). En toch geef ik ze de vrijheid om dingen te doen/uit te zoeken om te leren. Ik houd namelijk niet van straf.(heeft geen enkele nut/praten over des te meer) Het is hun eigen leven, zelfs de hond zie ik niet als mijn bezit, maar als een los wezentje. Is daarom kei lief(af en toe wel ondeugend, maar dat hoort erbij) en zeer intelligent. Mijn hond begrijpt taal/we voelen elkaar aan. Je hebt dus geen technologie nodig om de mens/dier weer bij elkaar te brengen, dat kunnen we zelf ook wel. Desnoods op gevoel en tast. We hebben niet voor niks zintuigen. Daar kun je alles mee leren/verbinden.
Kom aan mensen wordt wakker! De stekker moet eruit.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

De hersenen zijn de software en het lichaam de hardware. Er bestaan dus geen ‘domme’ mensen. Reïncarnatie bestaat wel en je maakt in dit leven (alle jaren tellen = programmeren) de keuze voor je volgend leven. Wil je een prachtige, onontgonnen (zonder mijnbouw) planeet in het heelal (wie weet voor jouw alleen) drink en eet dan zoveel ‘mogelijk’ gezond en leef monogaam (vanaf de geboorte). Wie graag op Aarde terugkomt, eet en drink dan zoveel mogelijk ongezond.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Mensen waar Lichaam, Ziel en Geest niet in harmonie met elkaar is……..leven niet overeenkomstig wat mens zijn betekent…..Daarom leven we in zo’n gewelddadige wereld.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x