Homepagina » Archeologie » Oude Egyptenaren waren meer Europees dan Afrikaans. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe dat kan
Oude Egyptenaren waren meer Europees dan Afrikaans. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe dat kan

Oude Egyptenaren waren meer Europees dan Afrikaans. Dit baanbrekende onderzoek laat zien hoe dat kan

Een internationaal team wetenschappers heeft het DNA van 151 Egyptische mummies onderzocht. De mummies dateren van 1400 voor Christus tot 400 na Christus.

Voor zover bekend is dit de eerste keer dat onderzoekers DNA-materiaal uit het skelet van een mummie hebben gehaald.

Het onderzoeksteam wilde vooral weten of de veroveringen van Alexander de Grote en andere buitenlandse machten invloed hebben gehad op de Egyptische bevolking.

Minder

Uit het onderzoek blijkt dat de oude Egyptenaren minder verwantschap tonen met de Afrikanen ten zuiden van de Sahara en vooral verwant waren aan volkeren uit Europa en Turkije.

Uit de DNA-analyse van de Egyptische mummies bleek dat ze genen deelden met de mensen uit het Middellandse Zeegebied.

De onderzoekers ontdekten dat de oude Egyptenaren het nauwst verwant waren aan oude volkeren die in De Levant leefden, het gebied dat het tegenwoordige Turkije, Syrië, Jordanië, Israël en Libanon beslaat.

Baanbrekende studie

Ze waren ook nauw verwant aan Europese en Anatolische volkeren uit de jonge steentijd.

Intensieve contacten met Afrikaanse volkeren kwamen pas de afgelopen 1500 jaar tot stand, zo blijkt uit de studie van het Max Planck Institute for the Science of Human History in de Duitse stad Jena.

De baanbrekende studie is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. De titel moet zijn.. Europeanen zijn meer Egyptisch dan…?

  Enig idee wat Egypte allemaal voorstelde vroeger, los van de farao en piramide verhalen? Waarom denk je dat de Romeinen er graag waren?

  Er is veel gestolen en geplunderd.

  9 likes
  • J. Hofmans,

   Met de Romeinse inval op Egypte vond een van de grootste catastrofes uit de menselijke geschiedenis plaats en dat is de verwoesting van de koninklijke bibliotheek van Alexandrië. Zowel het Mouseion als het Serapeum werden hierbij door een brand in de as gelegd en daarmee werden na schatting zevenhonderdduizend papyrusrollen vernietigd.

   Alhoewel voor archeologen en geschiedkundigen veel onbetaalbare informatie over de vroege geschiedenis van de farao’s e.d. verloren ging, hebben we het aan de oude Grieken te danken dat er nog enige kennis bewaard is gebleven. We weten dat de oude Grieken ten tijde van Aristoteles en Plato de overtocht maakten naar Alexandrië om de koninklijke bibliotheek te bezoeken. Kennelijk was de kennis die daar voor het oprapen lag dermate interessant dat honderden Griekse filosofen eeuwen lang voor christus de overtocht maakten om de papyrusrollen te bestuderen.

   Door deze ontwikkeling kon de steen van Rosetta snel worden ontcijferd die door een officier uit het leger van Napoleon in 1799 in de woestijn gevonden werd.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Steen_van_Rosetta

   Daarnaast ontstond het Corpus Hermeticum. Een verzameling van werken over gnostische en Hermetica waar de Egyptische God Thoth een belangrijke rol speelt die de Grieken, Hermes Trismegistus driewerf grootste, noemden. Het materiaal zou later voor de speculatieve vrijmetselarij een belangrijke rol van betekenis gaan spelen.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Corpus_Hermeticum

   Voor geïnteresseerden zijn o.a. een aantal werken van Robert Bauval interessant. Alhoewel zijn boek Talisman meer in gaat over de verbanden tussen de vrijmetselarij en bouwwerken die gebouwd zijn volgens het goddelijk plan, of grondplan, waar onder meer Luxor, Parijs en Washington DC deel van zouden uitmaken,

   https://www.bol.com/nl/p/de-talisman/1001004002382475/?suggestionType=browse

   Gaat een eerder geschreven boek, De Geheime Kamer, dieper in op de reizen van de oude Grieken naar Alexandrië en word veelvuldig het Corpus Hermeticum erbij gehaald met citaten van de wijze Hermes Trismegistus, waarbij de auteur en onderzoeker speurt naar een geheime kamer.

   De oude Grieken beschreven namelijk dat er bij de grote piramiden van Gizeh jaarlijks een ceremonie werd gehouden om de God Thoth te eren. Ze beschreven dat een priesterorder de twaalf boeken van Thoth die alle kennis bezat over de mensheid in een ceremonie rondleidde waarna deze weer veilig werden opgeborgen in een ruimte onder de sfinx. Deze ruimte word ook wel beschreven als de ‘Zaal der Archieven’ of ‘Hall of Records’, waar in de geschiedenis veel onderzoekers naar op zoek zijn gegaan tot aan bekende helderzienden aan toe, waaronder de Amerikaan, Edgar Gayce, die een connectie zag voor de tijd van Atlantis. Mochten de heilige boeken van Thoth enigszins nog bestaan dan kun je je voorstellen dat deze van enorm historisch belang zijn.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Thoth_(mythologie)

   Robert Bauval heeft met zijn werk de Geheime Kamer uitstekend werk afgeleverd om de bewegingen, raakvlakken, en andere verbanden tussen de oude religies, het christendom, en de vrijmetselarij verder uit te lichten. Voor geïnteresseerden die meer willen weten is dit boek zeker de moeite waard om te lezen.

   Hier onder een link van een Google zoekopdracht op afbeeldingen betreft ‘Hall of records’, en zie hoe de speurtocht naar de Zaal der Archieven nog steeds leeft, als wel de verbeelding die sommigen er op los laten.

   https://www.google.nl/search?hl=nl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1536&bih=746&q=hall+of+records&oq=hall+of+records&gs_l=img.3..0j0i30k1l8j0i5i30k1.1289.4353.0.5131.15.15.0.0.0.0.103.1074.14j1.15.0….0…1.1.64.img..0.15.1064…0i8i30k1.Th274tG4G6c#imgrc=8udyJkN-TQWPuM:

   7 likes
   • @Gezinusk

    Dank voor je uitgebreide interessante toelichting. Heel fijn om te lezen dat er mensen zijn die echt wakker zijn en ook nog eens goed geïnformeerd.

    Ik vond de titel een beetje misleidend, vandaar mijn reactie.

    Dat boek heb ik niet gelezen, maar het ligt nog wel bij mijn vader thuis. Nu heb je mij eraan herinnerd. Dank.

    0 likes
 2. Weinig baanbrekend.

  Dit is al zeer lange tijd bekend.
  De mummies zelf laten niets aan twijfel over.Een van mijn favorieten is Ramses II.
  DNA onderzoek liegt er ook niet om.
  Begin jaren 70 vorige eeuw werd er een organisatie in het leven geroepen notabene met behulp van de V.N. , het zgn. afrocentrisme wat een hoop schade heeft gedaan zover zelfs dat wetenschappers lange tijd geen publicaties deden.
  Maar de hoeveelheid aan onderzoek gecombineerd met steeds nieuwere technologien maken onmogelijk dat men er nog om moet/kan zwijgen of zelfs liegen.

  De vraag is hoe deze geschiedvervalsing/geheimhouding binnen de Egyptologie uberhaupt zo lang vorm heeft kunnen hebben.En met welk doel in ogen?

  2 likes
  • @Bataaf: ‘De vraag is hoe deze geschiedvervalsing/geheimhouding binnen de Egyptologie uberhaupt zo lang vorm heeft kunnen hebben.En met welk doel in ogen?’

   Het doel was/is om de Europeanen te demoraliseren, te kleineren, en te indoctrineren tot sukkels die elk gevoel van trots op hun voorgeschiedenis ontberen.

   Het paste helemaal bij de wens van de demonische elites om met name de Europeanen mentaal te knechten en ze klaar te stomen voor ‘de nieuwe mens’ die zij voor ogen hebben. Het Kalergiplan rept over een toekomstige bevolking die uit gemengd bloed bestaat; ‘zoals de oude Egyptenaren’ aldus meneer Kalergi.

   Om het voor ons pruimbaar te maken dat wij als Europese volkeren worden afgeschaft, liegen ze ons voor dat we toch al uit Afrika kwamen.

   Begrijp me goed, ik heb niets tegen Afrikanen of welk ander volk dan ook, maar het is een ander verhaal als andere volkeren bewust voor een bevolkingspolitiek worden binnengehaald en de autochtone groepen dit moeten zien als iets om eigenlijk blij mee te zijn: eindelijk thuis. Of zoiets.

   Europese volkeren zijn onderworpen aan een ‘heropvoedings regiem’ dat ze leert zich alleen nog te schamen voor alle ellende die ‘hun voorouders’ in de wereld hebben aangericht.

   Terwijl we inmiddels weten dat alle ellende steeds weer door diezelfde demonische elites wordt aangericht. Weliswaar met steun van de geïndoctrineerde volkeren. Gelukkig worden mensen wereldwijd wakker en zien ze dat het overal zo heeft gespeeld.

   6 likes
   • Denk je? Europeanen logen en steelden erop los en de Kerk was daar voorloper in. De Romeinen, Grieken enz. waren massamoordenaars. Vikingen, Moddermannen, Hunnen, Saksen wat niet allemaal.
    Hoeveel kennis men uit het buitenland haalde en als ‘eigen’ uitvinding presenteerde, je wilt het niet weten.
    Zelfs vandaag de dag zie je het gebeuren. Ze nemen patenten op kennis van oude volkeren, kennis dat al millennia bestaat en doen alsof het hun eigen uitvindingen zijn.
    En het kleineren van andere volken en culturen door Europeanen was misschien wel het hoogtepubt van de Europese kunde.
    Het VK heeft wel 50 keer meer moorden gepleegd wereldwijd dan de Nazi’s. Zie je er iets van terug in de geschiedenisboeken? Daar worden alleen de Nazi’s als slecht afgeschilderd.

    0 likes
    • Wat een hatelijke onzin jumla!

     Indoctrinated much?

     2 likes
     • Welk gedeelte vindt je dan onzin of niet waar? Ik ben blij dat je het hatelijk vindt, want het is ook hatelijk wat de Europeanen deden.

      0 likes
    • Ik vermoed dat je Europeanen verwart met islamitische volkeren. 1400 jaar van jihad en inpikken van andermans kennis.

     0 likes
    • De meest verderfelijk stroming ooit. Het Judaïsme met zijn afgeleiden; Islam, Christendom en Jodendom. Deze stromingen gericht op het produceren van soldaten/kinderen. Termen zoals: ” Ga heen en vermenigvuldig U” zijn er niet voor niets. Deze stromingen gaan uit van het principe dat als je gelooft, ben je uitverkoren. Dat alleen al maakt de volgelingen zoo arrogant, met alle gevolgen van dien. Kijk in dit opzicht alleen maar naar onze eigen christelijke partijtjes in de politiek. Zoo middeleeuws die standpunten.

     0 likes
    • Helemaal eens. Alleen je criticasters willen dit niet horen. Wie willen er nou de “klootzak” uithangen in de geschiedenis? Alleen al voor de noodmuskaatteelt werden op Ambon 10.000 Molukkers onthoofd door ons aller gereformeerde J.Pieterszoon Coen. Uiteraard met de Bijbel in de hand.
     Het Judaisme is daar vrij strikt in; als je niet gelooft; ga je eraan. De legitimiteit staat immers in DE Boeken. Wel lekker hoef je zelf geen verantwoording te neme. Staat immers in de boeken, dat het prima is. En maar l*llen over de Koran, dat dit een pervers boek is. Op de lagere school bijbelse geschiedenis gehad. Altijd vechten in dat Palestina. Aan wie zou dat nu liggen? Ik weet het wel.

     0 likes
   • Dat is het doel van afrocentrisme.Voortgekomen uit wederom, het sociaal marxisme.
    Ik weet het.
    Ik stelde het als een vraag in de hoop dat anderen zouden antwoorden.

    Toch blijft er een vraag.Hoe heeft de egyptologie, een wetenschap zich zo laten inpalmen en indoctrineren leugens te gaan verspreiden over de etniciteit van de oude Egyptenaren?En hoeveel wetenschappen zijn nog meer verworden tot een middel feiten achter te houden danwel expres fout weer te geven?

    1 likes
 3. 151 mummies vind ik nou niet echt veel om daaruit conclusies hoe groot de DNA verwantschappen van de bevolking toen des tijds is geweest. Wat waren de criteria voor het selecteren van de gebruikte mummies, gebaseerd op deze informatie lijkt het mij dat de onderzoekers zichzelf de uitslag gaven die ze wilde hebben. Nu ben ik niet bekend met dit onderzoek, en van het weekend zal ik eens kijken wat hun onderzoek echt inhield, maar op basis van deze gegevens in dit artikel krijg ik nou niet de indruk dat dit echt om een serieuze studie is gegaan.

  4 likes
 4. We komen allemaal oorspronkelijk uit Prehistorisch Bulgarije. Dat is waar onze eerste voorouders beland waren.
  https://youtu.be/KYSWa9kDU7Q

  0 likes
 5. “we” zijn nu een mengelmoes geworden ,er waren eerst enkele bronnen van “mensen ” wellicht…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kaag

Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

west-afrika

West-Afrika wordt proeftuin voor orwelliaanse technologie: ‘Alarmerend’

In arme, afgelegen gemeenschappen in West-Afrika wordt ...