Homepagina » Buitenland » Massaal gedeelde foto van vluchtelingen met IS-vlag die Duitse politie aanvallen is een leugen
Viral foto van vluchtelingen met IS-vlag die Duitse politie aanvallen is een leugen

Massaal gedeelde foto van vluchtelingen met IS-vlag die Duitse politie aanvallen is een leugen

Al een paar dagen wordt op sociale media veelvuldig een foto gedeeld waarop vluchtelingen met een IS-vlag zouden staan die de politie aanvallen. De foto is gedateerd, laat geen vlag van de terreurgroep zien en bovendien heeft de afbeelding niets met vluchtelingen te maken. Dat meldt de Britse krant The Independent.

Een aantal nieuwssites plaatsten de foto, waarna het beeld vele tienduizenden keren werd gedeeld. De media melden dat deze ‘nieuwe gelekte foto bevestigt dat IS terroristen tussen de vluchtelingen laat infiltreren’.

Er blijkt sprake te zijn van een sterk staaltje propaganda om angst te zaaien. De foto werd gebruikt om te laten zien dat de terreurgroep Islamitische Staat de Syrische vluchtelingenproblematiek gebruikt om terroristen Europa binnen te smokkelen.

De foto blijkt al in 2012 te zijn gemaakt, en wel tijdens een anti-islambetoging in de Duitse stad Bonn. De moslims op de foto maakten deel uit van een tegenprotest. IS nam het symbool jaren later over omdat het ook door veel andere islamitische groepen werd gebruikt. Op de vlag zijn de sjahada en het zegel van de Profeet te zien, belangrijke symbolen voor moslims.

“Ze willen zich daarmee op één lijn zetten met andere bewegingen en zich in een jihadistische context plaatsen,” vertelde onderzoeker Charlie Winter van de Quilliam Foundation aan The Independent.


[DeMorgen via Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Angstmonitor: overheid heeft terreurdreiging nodig
6 jaren geleden

[…] Antwerpen CS ontruimd vanwege een bommelding op het station- IS zou Europa willen aanvallen, Ninefornews toont dat vluchtelingen met IS vlag een leugen is – Vluchtelingen zouden massaal Europa […]

x

Check Also

protest

1 ploeg van 1 miljoen: Megaprotest op 23 januari in Brussel voor vrijheid en tegen de Great Reset

Aanstaande zondag gaat het gebeuren. Op 23 ...

paternotte

Van der Staaij tegen Paternotte: ‘Laat dat 2G-plan toch varen’

Mijn moeder mocht weleens aanschuiven bij de ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

1
0
We lezen graag je reactie!x