Buitenland

Massaal gedeelde foto van vluchtelingen met IS-vlag die Duitse politie aanvallen is een leugen

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al een paar dagen wordt op sociale media veelvuldig een foto gedeeld waarop vluchtelingen met een IS-vlag zouden staan die de politie aanvallen. De foto is gedateerd, laat geen vlag van de terreurgroep zien en bovendien heeft de afbeelding niets met vluchtelingen te maken. Dat meldt de Britse krant The Independent.

Een aantal nieuwssites plaatsten de foto, waarna het beeld vele tienduizenden keren werd gedeeld. De media melden dat deze ‘nieuwe gelekte foto bevestigt dat IS terroristen tussen de vluchtelingen laat infiltreren’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er blijkt sprake te zijn van een sterk staaltje propaganda om angst te zaaien. De foto werd gebruikt om te laten zien dat de terreurgroep Islamitische Staat de Syrische vluchtelingenproblematiek gebruikt om terroristen Europa binnen te smokkelen.

De foto blijkt al in 2012 te zijn gemaakt, en wel tijdens een anti-islambetoging in de Duitse stad Bonn. De moslims op de foto maakten deel uit van een tegenprotest. IS nam het symbool jaren later over omdat het ook door veel andere islamitische groepen werd gebruikt. Op de vlag zijn de sjahada en het zegel van de Profeet te zien, belangrijke symbolen voor moslims.

“Ze willen zich daarmee op één lijn zetten met andere bewegingen en zich in een jihadistische context plaatsen,” vertelde onderzoeker Charlie Winter van de Quilliam Foundation aan The Independent.


[DeMorgen via Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Angstmonitor: overheid heeft terreurdreiging nodig
8 jaren geleden

[…] Antwerpen CS ontruimd vanwege een bommelding op het station- IS zou Europa willen aanvallen, Ninefornews toont dat vluchtelingen met IS vlag een leugen is – Vluchtelingen zouden massaal Europa […]

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x