Archeologie

Oude stoffelijke resten Romeinse reus gevonden

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Thora en in apocriefe joodse en christelijke geschriften zoals het Eerste boek van Henoch zijn Nephilim een volk van reuzen ontstaan door de vermenging van ‘zonen van God’ en menselijke vrouwen.

In de buurt van Rome is het eerste complete skelet gevonden van een man die in de Romeinse periode een reus geweest zou zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De man was iets langer dan twee meter, waar de gemiddelde man in die tijd niet langer werd dan 1 meter 67. Het gaat om een uitzonderlijk skelet omdat reuzengroei extreem zeldzaam is. De buitenproportionele groei van lichaamsdelen ontstaat als een hypofysegezwel veel groeihormonen produceert.

Ongewoon lang

Reuzengroei of acromegalie wordt veroorzaakt door overproductie van het groeihormoon somatotropine dat in de voorkwab van de hypofyse wordt aangemaakt.

Hoofdonderzoeker Simona Minozzi van de Universiteit van Pisa liet per email weten dat het gaat om het eerste duidelijke geval van reuzengroei uit het verre verleden. Eerder werden al incomplete skeletten gevonden in Polen en Egypte.

Het ongewone skelet werd in 1991 ontdekt tijdens opgravingen in Fidenae, op 7,5 kilometer ten noorden van Rome. Indertijd werd geconstateerd dat de tombe van de man ongewoon lang was. Nadere inspectie onthulde dat ook de botten ongewoon waren.

Menselijke berg

De man stierf waarschijnlijk op jonge leeftijd. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. Het onderzoek is verschenen in The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

In het graf van de Romeinse reus zijn verder geen artefacten aangetroffen, aldus Minozzi. “We weten niets over de rol of aanwezigheid van reuzen in het Romeinse Rijk,” gaf ze toe. Wel legde ze uit dat keizer Maximinus Thrax (foto) in de literatuur wordt omschreven als ‘een menselijke berg’. Hij staat bekend als ‘een reus van een man met legendarische kracht’.

Volgens sommigen verwijzen de halfgoden, giganten, reuzen en titanen uit de klassieke Romeinse mythologie in werkelijkheid naar de Nephilim. Evenals de Hebreeuwse Nephilim waren deze groot van gestalte en konden ze bovenmenselijke krachttoeren uithalen.

Bron: Nationalgeographic.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
11 jaren geleden

Begrijp ik nou goed dat dit skelet al in 1991 is gevonden? Beetje traag nieuws.

m&m
m&m
11 jaren geleden

ik zie niets,zal wel een groeistuip gehad hebben.
hier wordt de gemiddelde mens 1 meter 85.
maar hier zijn ook uitschieters 2 meter 75 ongeveer dus waar hebben we het over.
in al deze verhalen wordt nooit iets duidelijk en ik heb liever dat als het bewezen en wetenschappelijk onderbouwd dan moet dit geplaatst worden,aan giswerk hebben we niets.

dani
dani
11 jaren geleden

Uitschieters van 2 meter 75 is zeker een tikfoutje?
De langste officiele mens ooit was 2.72 (Robert Wadlow)

Paardenliefhebber
Paardenliefhebber
11 jaren geleden

Rare jongens die Romeinen… *toc toc toc*

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x