Financieel

Bankreuzen aangeklaagd om rentemanipulatie

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een aantal van de grootste banken ter wereld worden aangeklaagd door de Berkshire Bank in New York omdat zij de hoogte van de Libor-rente zouden hebben gemanipuleerd.

De bank maakt geen deel uit van de holding Berkshire Hathaway, waar zakenman, investeerder en superbelegger Warren Buffett grootaandeelhouder in is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Onder meer zijn Bank of America, Barclays, Citigroup en JPMorgan Chase aangeklaagd. Berkshire Bank stelt dat de aangeklaagde instellingen in staat waren om gebruik te maken van een kunstmatig lage rente als gevolg van onwettige onderdrukking van de benchmark-tarieven.

Niet alleen

De banken behoren tot een groep van 43 banken die meedoen aan een dagelijkse belronde waarbij de hoogte van de Libor-rente wordt vastgesteld.

Berkshire Bank staat niet alleen in zijn aanklacht tegen Libor-manipulatie. Een aantal grote beleggers en lokale overheden hebben ook al rechtszaken aangespannen.

De aangeklaagde banken willen nu dat de aanklachten worden afgewezen omdat in hun ogen niet is bewezen dat ze hebben geprobeerd de markt op te delen.

Strafzaken

Ook Royal Bank of Scotland verwacht een fikse boete in de internationale fraudezaak. Dat liet topman Stephen Hester weten aan de Britse krant The Guardian. “De Royal Bank of Scotland is één van de banken die verwikkeld is in Libor. Wij zullen ook daarover in de belangstelling komen,” aldus Hester. Hij wist niet hoe hoog de boete zal worden.

De Britse bank HSBC zet een bedrag van in totaal ruim 1,6 miljard euro opzij om strafzaken te voorkomen. De bank heeft Britse bedrijven onder meer verkeerde leenverzekeringen verkocht. Eerder deze maand werd de Amerikaanse tak van de bank ervan beticht te weinig te hebben gedaan tegen witwaspraktijken van klanten. Ook zou de bank transacties van zijn klanten met Iran hebben uitgevoerd, hoewel de Verenigde Staten dat met sancties had verboden.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
magdalena
magdalena
11 jaren geleden

Die lui kennen alleen maar service to your self .als dat niet meer werkt pakken ze elkaar ,laat ze mekaar maar kapot maken hebben wij er geen last meer van.

Hulle
Hulle
11 jaren geleden

Waarom horen we dit soort berichten nog steeds niet via de media???

cr
cr
11 jaren geleden

nou dit is nu knap werk zo moet het aan pakken als een pitbul te werk gaan niet meer los laten en dan zelf die mannen /vrouwen uitpersen dit moeten ze doen .

Roel
Roel
11 jaren geleden

Alle verdachte (bank)zaken moeten in de openbaarheid komen.De Trein van de Waarheid begint nu te rollen en volgens mij haalt hij binnen niet al te lang de snelheid van een ‘Rollercoaster’.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x