Homepagina » Nesara » Het verhaal achter NESARA
Het verhaal achter NESARA

Het verhaal achter NESARA

NESARA is een acroniem voor de National Economic Security and Reformation Act, een aantal economische hervormingen die in de jaren negentig zijn voorgesteld door Harvey Francis Barnard.

Barnard stelde dat zijn voorstellen zouden leiden tot een meer stabiele economie en dat inflatie tot het verleden zou behoren.

De voorstellen hebben het Congres officieel nooit bereikt. Shaini Candace Goodwin beweerde dat NESARA eigenlijk was goedgekeurd, maar werd onderdrukt door de regering Bush en het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Rente

Barnard begon zijn plannen al in de jaren tachtig uit te werken. Hij printte 1000 kopieën van zijn voorstel getiteld Draining the Swamp: Monetary and Fiscal Policy Reform (1996) en stuurde ook enkele aan het Congres. Hij was in de veronderstelling dat de hervormingen snel doorgevoerd zouden worden.

Volgens Barnard is schuld de belangrijkste economische factor die groei tegenhoudt. Hij zag rente als een moreel kwaad dat schuld in de hand werkt. In de jaren negentig deed hij nog enkele pogingen om de aandacht te richten op de economische problemen. In 2000 besloot hij het voorstel te publiceren op het internet. Het jaar erna richtte hij het NESARA Institute op.

Kort daarop begon iemand met de naam Dove of Oneness over NESARA te schrijven op verschillende internetfora. Het bleek te gaan om Shaini Candace Goodwin van The Ramtha School Of Enlightenment. Volgens Goodwin werd NESARA in maart 2000 in het geheim ondertekend door president Bill Clinton.

Aanslagen

De nieuwe wet zou op 11 september 2001 van kracht zijn gegaan, ware het niet dat de data en de computers op de eerste verdieping van één van de torens van het World Trade Center werden vernietigd tijdens de aanslagen. Naar verluidt had het Hooggerechtshof functionarissen en ingewijden opdracht gegeven om niet over NESARA te spreken.

Bush zou de aanslagen van 11 september 2001 en de Iraakoorlog hebben georkestreerd om de aandacht van NESARA af te leiden. Dit gaat echter veel verder dan het oorspronkelijke voorstel van Barnard om alle persoonlijke schulden weg te strepen, de Belastingdienst af te schaffen, wereldvrede uit te roepen en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Nadat Goodwin begon te publiceren over NESARA, lieten ook andere complotdenkers van zich horen. Sheldan Nidle associeert de aankondiging van NESARA bijvoorbeeld met een grootschalige vertoning van UFO’s die worden bestuurd door vredelievende buitenaardsen. Jennifer Lee sprak daarnaast van ‘interdimensionale wezens die achter de schermen helpen om NESARA aan te kondigen’. Evangelist Sherry Shriner linkte NESARA tot slot aan reptielachtige buitenaardsen die volgens haar al geruime tijd de Amerikaanse regering in hun macht hebben.

Binnenkort

NESARA-groepen uit Utah en Nederland hebben in het verleden media-aandacht gekregen. Sommige aanhangers van NESARA beweren dat buitenaardse wezens inspanningen verrichten om NESARA aan te kondigen. Het zou onder meer gaan om de Pleiadiër Hatonn en Sananda. Volgens Joshua David Stone, Sheldan Nidle en Luis Prada van Ascended Master Teachings is Sananda de ‘galactische naam’ van Jezus die hij gebruikt in zijn rol als commandant van de vloot vliegende schotels van het Ashtar Commando.

Pallas Athena wordt gezien als de vicecommandant van de vloot. Ashtar (Ashtar Sheran) zou de nummer drie zijn. Ook Saint Germain en goedaardige buitenaardsen van de Galactische Federatie worden meestal in één adem genoemd met de aankondiging van NESARA.

Aanhangers van NESARA zeggen vaak dat de aankondiging ‘binnenkort’ staat te gebeuren. Volgens de documentaire Waiting for NESARA zou George Bush de oorlog met Irak hebben gepland om de aankondiging van NESARA te vertragen. Er werd voorspeld dat spirituele wezens de plannen van Bush zouden dwarsbomen om zo de oorlog te voorkomen.

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Harm schreef:

  Tja,…….
  NESARA was leuk als transitie tool in het verleden van 3D,4D naar 5D . Maar wat moet je in 5D met NESARA? Wanneer je weer een universeel schepper van Licht bent en vanuit eigen kracht objecten kunt manifesteren?

  2 likes
 • Jeannet schreef:

  Ik vind dat mijn geduld danig op de proef gesteld wordt. Als ‘t zo mag zijn, dan implementeren die handel! Toegang tot leven, daarop hebben we allemaal recht.

  0 likes
 • jasper schreef:

  Er zijn zoveel veronderstellingen. Het wachten blijft op het keiharde bewijs.

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik heb altijd begrepen dat NESARA een initiatief was dat wachtte op het juiste moment om van start te gaan.
  Maar uit dit artikel begrijp ik dat NASARA eerder een idiologie is dan een voornemen.
  Gezien de lange tijd die NASARA nu al een papieren initiatief is, denk ik te kunnen concluderen dat vooralsnog het draagvlak ontbreekt voor een wereldwijde aanvaarding en implementatie.
  Of niet soms ?
  Zie ik dat verkeerd ?

  0 likes
 • Eden schreef:

  [quote name=”Harm”]Tja,…….
  NESARA was leuk als transitie tool in het verleden van 3D,4D naar 5D . Maar wat moet je in 5D met NESARA?[/quote]Je hebt je eigen vraag al beantwoord: het is een middel voor transitie, niets meer.

  0 likes
 • Marc schreef:

  Candace is nog al en controversiele figuur in de Lightworking.
  dit is niet echt een heel goeie versie van wat Nesara is en het draait zeker niet alleen om het financieel aspect.
  Fundamentele veranderingen op alle niveaus van dit maatschappij maken daar wel deel van uit.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Een leuk pakketje bankbiljetten op de afbeelding.

  0 likes
 • Steen schreef:

  In sprookjes van die oplichters geloof ik niet. Hij kan beter een sigaar roken dan andere fratsen uit te halen, eenmaal een dief altijd een dief!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  ritueel misbruik

  Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) over ritueel misbruik: ‘Deze gruwelheden keihard aanpakken’

  Eind juni zond NPO Radio 1 een ...

  >