Nesara

Het verhaal achter NESARA

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NESARA is een acroniem voor de National Economic Security and Reformation Act, een aantal economische hervormingen die in de jaren negentig zijn voorgesteld door Harvey Francis Barnard.

Barnard stelde dat zijn voorstellen zouden leiden tot een meer stabiele economie en dat inflatie tot het verleden zou behoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De voorstellen hebben het Congres officieel nooit bereikt. Shaini Candace Goodwin beweerde dat NESARA eigenlijk was goedgekeurd, maar werd onderdrukt door de regering Bush en het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Rente

Barnard begon zijn plannen al in de jaren tachtig uit te werken. Hij printte 1000 kopieën van zijn voorstel getiteld Draining the Swamp: Monetary and Fiscal Policy Reform (1996) en stuurde ook enkele aan het Congres. Hij was in de veronderstelling dat de hervormingen snel doorgevoerd zouden worden.

Volgens Barnard is schuld de belangrijkste economische factor die groei tegenhoudt. Hij zag rente als een moreel kwaad dat schuld in de hand werkt. In de jaren negentig deed hij nog enkele pogingen om de aandacht te richten op de economische problemen. In 2000 besloot hij het voorstel te publiceren op het internet. Het jaar erna richtte hij het NESARA Institute op.

Kort daarop begon iemand met de naam Dove of Oneness over NESARA te schrijven op verschillende internetfora. Het bleek te gaan om Shaini Candace Goodwin van The Ramtha School Of Enlightenment. Volgens Goodwin werd NESARA in maart 2000 in het geheim ondertekend door president Bill Clinton.

Aanslagen

De nieuwe wet zou op 11 september 2001 van kracht zijn gegaan, ware het niet dat de data en de computers op de eerste verdieping van één van de torens van het World Trade Center werden vernietigd tijdens de aanslagen. Naar verluidt had het Hooggerechtshof functionarissen en ingewijden opdracht gegeven om niet over NESARA te spreken.

Bush zou de aanslagen van 11 september 2001 en de Iraakoorlog hebben georkestreerd om de aandacht van NESARA af te leiden. Dit gaat echter veel verder dan het oorspronkelijke voorstel van Barnard om alle persoonlijke schulden weg te strepen, de Belastingdienst af te schaffen, wereldvrede uit te roepen en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Nadat Goodwin begon te publiceren over NESARA, lieten ook andere complotdenkers van zich horen. Sheldan Nidle associeert de aankondiging van NESARA bijvoorbeeld met een grootschalige vertoning van UFO’s die worden bestuurd door vredelievende buitenaardsen. Jennifer Lee sprak daarnaast van ‘interdimensionale wezens die achter de schermen helpen om NESARA aan te kondigen’. Evangelist Sherry Shriner linkte NESARA tot slot aan reptielachtige buitenaardsen die volgens haar al geruime tijd de Amerikaanse regering in hun macht hebben.

Binnenkort

NESARA-groepen uit Utah en Nederland hebben in het verleden media-aandacht gekregen. Sommige aanhangers van NESARA beweren dat buitenaardse wezens inspanningen verrichten om NESARA aan te kondigen. Het zou onder meer gaan om de Pleiadiër Hatonn en Sananda. Volgens Joshua David Stone, Sheldan Nidle en Luis Prada van Ascended Master Teachings is Sananda de ‘galactische naam’ van Jezus die hij gebruikt in zijn rol als commandant van de vloot vliegende schotels van het Ashtar Commando.

Pallas Athena wordt gezien als de vicecommandant van de vloot. Ashtar (Ashtar Sheran) zou de nummer drie zijn. Ook Saint Germain en goedaardige buitenaardsen van de Galactische Federatie worden meestal in één adem genoemd met de aankondiging van NESARA.

Aanhangers van NESARA zeggen vaak dat de aankondiging ‘binnenkort’ staat te gebeuren. Volgens de documentaire Waiting for NESARA zou George Bush de oorlog met Irak hebben gepland om de aankondiging van NESARA te vertragen. Er werd voorspeld dat spirituele wezens de plannen van Bush zouden dwarsbomen om zo de oorlog te voorkomen.

 

4.3 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeannet
Jeannet
11 jaren geleden

Ik vind dat mijn geduld danig op de proef gesteld wordt. Als ’t zo mag zijn, dan implementeren die handel! Toegang tot leven, daarop hebben we allemaal recht.

Harm
Harm
11 jaren geleden

Tja,…….
NESARA was leuk als transitie tool in het verleden van 3D,4D naar 5D . Maar wat moet je in 5D met NESARA? Wanneer je weer een universeel schepper van Licht bent en vanuit eigen kracht objecten kunt manifesteren?

jasper
jasper
11 jaren geleden

Er zijn zoveel veronderstellingen. Het wachten blijft op het keiharde bewijs.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

Ik heb altijd begrepen dat NESARA een initiatief was dat wachtte op het juiste moment om van start te gaan.
Maar uit dit artikel begrijp ik dat NASARA eerder een idiologie is dan een voornemen.
Gezien de lange tijd die NASARA nu al een papieren initiatief is, denk ik te kunnen concluderen dat vooralsnog het draagvlak ontbreekt voor een wereldwijde aanvaarding en implementatie.
Of niet soms ?
Zie ik dat verkeerd ?

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x