Buitenland

‘BBC moet op de schop’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkel door structurele veranderingen door te voeren kan het vertrouwen in de BBC worden hersteld, aldus voorzitter van toezichthouder BBC Trust Chris Patten in een reactie op de ophef rond de Britse publieke omroep.

Afgelopen weekend nam BBC-hoofdredacteur George Entwistle ontslag na een uitzending van het programma Newsnight.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Daarin werd een politicus beschuldigd van pedofilie. De uitzending had volgens Entwistle nooit uitgezonden mogen worden.

Vertrouwen

“Dit is een serieuze zaak. Het gaat om het vertrouwen en de geloofwaardigheid van de BBC, een gerenommeerd Brits instituut, maar ook een wereldmerk,” zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May. “Voor de BBC ligt er mijns inziens een taak te wachten om het vertrouwen te herstellen.”

Eerder besteedde het programma Newsnight mogelijk met opzet geen aandacht aan de misbruikzaak rond de inmiddels overleden BBC-presentator Jimmy Savile. Twee weken geleden viel Savile, presentator van onder andere Top of the Pops, van zijn voetstuk. Hij zou zich aan 300 kinderen hebben vergrepen.

Ontslag

Entwistle was pas 54 dagen hoofdredacteur bij de BBC. De Britse voormalige minister van Cultuur Kim Howells wil dat zowel Lord Patten als Helen Boaden, een andere BBC-baas, hun ontslag indienen.

“De BBC-top doet niet wat ze zou moeten doen, namelijk het ondersteunen en stimuleren van kwalitatief hoogwaardige onderzoeksjournalistiek,” zei hij tegenover BBC Wales.

Directeur van BBC News Helen Boaden en plaatsvervangend nieuwschef Steve Mitchell zijn vandaag opgestapt in afwachting van de uitkomst van een intern onderzoek.

Bron: NRC.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Niet alleen de BBC moet op de schop. Ook de UCI zou op de schop moeten, dat begrijpt iedereen.
Maar ik wil nog een stuk verder gaan, ook de Nederlandse politiek moet op de schop. Zakkenvullers en praatjesmakers mogen hun biezen pakken en worden vervangen door mensen die weten wat Liefde nou eigenlijk is 😉

dit geldt natuurlijk ook voor de internationale politiek

Marian
Marian
11 jaren geleden

[quote name=”biff”]Niet alleen de BBC moet op de schop. Ook de UCI zou op de schop moeten, dat begrijpt iedereen.
Maar ik wil nog een stuk verder gaan, ook de Nederlandse politiek moet op de schop. Zakkenvullers en praatjesmakers mogen hun biezen pakken en worden vervangen door mensen die weten wat Liefde nou eigenlijk is 😉

dit geldt natuurlijk ook voor de internationale politiek[/quote]
Hear, hear!

benny blanco
benny blanco
11 jaren geleden

Hallo mensen van Niburu,
Heel leuk hoor om artikelen van landen om ons heen te plaatsen,
maarrr wat dacht je er van om eens te verdiepen in de beerputten van (ver)Nederland? ik noem een affaire Demmink, de corrupte rechters Kalbfleisch&Westenberg…genoeg om te publiceren. Kom op Niburu zorg dat de mensen hier in ons kikkerlandje WAKKER worden. en vergeet niet nooit, ze zijn BANG voor ons…HEEL BANG!!

Altijd wat
Altijd wat
11 jaren geleden

Het is nu DE tijd van uitzuiveringen, dat blijkt nu wel weer.Opruimen die hap.Ik ben het met #3 Benny Blanco, roerend eens. Er is in Nederland ook nog heeel veel op te ruimen,o.a. de zaak Demmink, de liegende rechters enz. enz.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x