Homepagina » Archeologie » Het mysterie van de Sfinx (video)
Het mysterie van de Sfinx

Het mysterie van de Sfinx (video)

Hoe werden de gigantische kalkstenen blokken met een gewicht van ruim 200 ton verplaatst om de Sfinx van Gizeh te bouwen?

John Anthony West ontdekte samen met een team seismologen onder leiding van hoogleraar Robert Schoch van de Boston-universiteit een vierkante holte onder één van de poten van de Sfinx.

Volgens de experts lijkt het niet te gaan om een natuurlijke formatie. Betreft het hier de zaal der archieven van Atlantis? Er wordt vaak gedacht dat er ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten uit Egypte, de Westcarpapyrus, een beschrijving geven van een geheime kamer, de tempel van Thoth, waar de kennis van de oudheid in bewaard is gebleven.

Onder meer de Romeinen en de Arabieren geloofden dat er geheime ruimtes waren onder het beeld. Diverse onderzoekers, wetenschappers en autoriteiten op egyptologisch gebied komen aan het woord.

Bron: YouTube/UFOTVstudios

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Emile
Emile
7 jaren geleden

Hallo Allen,

Ik raad iedereen aan om de drie uur durende documentaire van Chris White te bekijken, genaamd , ancient aliens debunked, hij haalt de onzin compleet onderuit wat we in alle series van Ancient Aliens hebben gezien, zoals de graniet en dioriet blokken die gevonden zijn bij Puma Punku, het zijn echter gewoon andesiet en zandsteen stenen, ze liegen alles aan elkaar vast, en Chris White laat een revolutionaire manier zien bedacht door een architect over hoe de pyramides van Gizeh zijn gebouwd, van binnenuit, de gang naar de koningskamer was een helling om stenen doorheen te schuiven, maar echt, kijk alsjeblieft naar deze docu, je staat echt versteld,
Stenen van 800 ton sjouwen is geen probleem, in 1757 meen ik hebben de russen een steen van 1200 ton verplaatst met boomstammen , nu staat er een stenen of bronzen paard op, het is gewoon te doen, klaar, niks aliens aan, kijk en verbaas je.
http://www.ancientaliensdebunked.com

Tom
Tom
7 jaren geleden

In het observeren van de sterren gaat veel tijd zitten. Pluto is ontdekt in 1930. Dat is nog geen 100 jaar geleden. Er zijn Sumerische kleitabletten gevonden ouder dan 100 jaar. De hele geschiedenis van Soemerië bestrijkt een periode van 3800 tot 2000 v.Chr. Het schijnt dat de Soemeriërs dit alles vanaf dag 1 (6000 jaar geleden) wisten. Op één van de kleitabletten staat een zonnestelsel. http://i53.tinypic.com/m9unpz.jpg
http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/ContentImages/SumerischeKaart.gif
Deze lijkt verdacht veel op ons zonnestelsel. In het midden de zon en daar omheen 11 hemellichamen. Dat is dus 1 hemellichaam meer dan ons zonnestelsel. Verder schijnt alles keurig in verhouding te zijn met ons zonnestelsel.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Als je naar de laatste 100 jaar gaat kijken moet je jezelf toch eens gaan afvragen wie de Bijbel geschreven heeft en hoeveel die gemanipuleerd is. Veel kan waar zijn maar als er wetenschappelijke figuren aan te pas komen gaat iedereen er maar vanuit dat het waar is. We zijn als mensheid al 2x voor zover we weten opnieuw begonnen. We hebben niets wetenschappelijks meegenomen en we beginnen iedere x weer als domme analfabeten met een speer en vuurstenen. Vreemd toch als mensen 4500 jaar geleden piramides konden maken en wetenschappelijke PIPO´s gaan vertellen hoe dat toen werkte als ze het vandaag de dag nog zelf niet kennen. Wat een wereld.

Gwen
Gwen
7 jaren geleden

Tom, Emile, zover ik weet is het juist wat jullie schrijven. De mens wist veel in de Oudheid. Er zijn kalenders gevonden uit het vroege Neolithicum die de loop van de hemellichamen weergaven. Leg je al deze puzzelstukjes bij elkaar, zeg pakweg vanaf 30.000 v.Chr. laat dit een geheel ander beeld zien dan de afgelopen 20 jaar werd aangenomen. Het past nog steeds binnen de context van het Neolithicum. De mens kon echt veel door ervaring. Lees bv bladen als Wetenschap en Techniek. Daar staan mooie publicaties in. Hier is te weinig ruimte om de stand van zaken aan te geven. (Zo is ongeveer 15 jaar geleden aangetoond dat bij de Sfinx holle ruimtes zijn. Gevuld met water. Het zijn geen kamers maar scheuren. Maar wie weet. Is er iets nog niet ontdekt). Archeologie is antropologie van de Oudheid. Je denkt vanuit de cultuur zelf. Niet vanuit ons wereldbeeld. Dit geeft vaak al een geheel andere kijk. Maar, alles is de moeite waard om onderzocht te worden. Niets staat werkelijk vast.

karel Appel
karel Appel
7 jaren geleden

edgar cayce heeft dit al jaaaaaaren geleden gezegd !!!

Mascotte
Mascotte
7 jaren geleden

[quote name=”Pascal”]Als je naar de laatste 100 jaar gaat kijken moet je jezelf toch eens gaan afvragen wie de Bijbel geschreven heeft en hoeveel die gemanipuleerd is. ………Wat een wereld.[/quote]

De bijbel is niets meer dan een middel om het goedgelovige volk onder de duim te houden, anders kan men niet naar de hemel. Toch raar dat je na vergiffenis toch altijd naar de hemel gaat.

Bijbel verhaal klopt dus van geen kanten. Tijdje geleden berichtte Niburu over een heel oud schroefje dat van buitenaardse makelijk lijkt te zijn. Dat schroefje is van voor ca. 2000 v.Chr. en dus van voor de schepping van de aarde zoals in de bijbel geschreven.

Bijbel lijkt me meer een boekwerk voor mensen die een handleiding om te leven nodig hebben en zich laten onderdrukken door angst.

Paulussie
Paulussie
7 jaren geleden

Niks gedebunked, high-tech prestaties van ver vóór de Egyptenaren. De sphinx was een leeuw, geruïneerd door een farao met een te groot ego. De grote pyramide een energiecentrale.
Lees Christopher Dunn maar, die weet als techneut waar-ie over praat.

Paulussie
Paulussie
7 jaren geleden

‘t is in feite heel simpel, gevorderde beschavingen zijn ons voor gegaan en teloor gegaan. Cyclisch, als alles.
En inderdaad lijkt het of we steeds dezelfde lessen moeten leren op deze planeet, je zou toch zeggen dat wijsheid met de jaren komt en dat zijn er nu al heel wat.

Emile
Emile
7 jaren geleden

[quote name=”Paulussie”]Niks gedebunked, high-tech prestaties van ver vóór de Egyptenaren. De sphinx was een leeuw, geruïneerd door een farao met een te groot ego. De grote pyramide een energiecentrale.
Lees Christopher Dunn maar, die weet als techneut waar-ie over praat.[/quote]

Ik ga zeker met je mee als men zegt dat de sfinx eerst een leeuwenkop had, dat denk ik ook, maar daar is niks buitenaards aan, en ja, ik denk ook dat de pyramides machines waren, waarvoor ? , geen idee, wereldwijde power-grid misschien , net zoals Nikola Tesla z’n warcliff torens (als je het zo schrijft), maar kijk de documentaire ancientaliensdebunked en dan zal je zien dat onze voorouders vele malen kundiger waren dan nu, ze namen nogal de tijd in de oudheid, een project van 100 jaar kunnen we ons nu niet meer voorstellen maar dat was toen heel normaal.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Overvloed

3 Krachtige Stappen om NU een overvloed-mentaliteit te creëren

Wanneer mensen het hebben over overvloed, denken ...

red team

Red Team-lid Wim Schellekens staat op zwarte lijst van artsen

Het Red Team, een groep deskundigen die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x