Archeologie

Ouder dan Nazca: Mysterieuze lijnen gevonden in Peru

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Peru zijn lijnen gevonden die honderden jaren ouder zijn dan de beroemde Nazcalijnen, bijzondere geogliefen of tekeningen in het zand. De lijnen zijn gemaakt door de Paraca-indianen, een beschaving die rond 800 voor Christus in Peru opkwam.

De Paraca-cultuur is ouder dan de Nazca-cultuur, die pas rond 100 voor Christus ten tonele verscheen. De Nazca-indianen zijn bekend vanwege hun prachtige figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De nieuwe lijnen zijn tenminste 300 jaar ouder dan de oudste Nazcalijnen, aldus Charles Stanish van de Universiteit van Californië in Los Angeles. De vondst wordt beschreven in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences. De lijnen zijn op zo’n 200 kilometer van de Peruaanse hoofdstad Lima ontdekt.

Stanish en zijn collega’s ontdekten grote kunstmatige heuvels in de Chinca-vallei. Ze vonden in totaal 71 geogliefen en 353 steenstapels of stenen die cirkels of vierkanten vormen. Enkele lange lijnen kwamen uit bij de plek waar de zon onderging tijdens de zomerwende (de winterwende op het zuidelijk halfrond). Twee U-vormige heuvels en een groot platform wezen ook in de richting van de zonsondergang tijdens de zomerwende.

Ouder dan Nazca: Mysterieuze lijnen gevonden in Peru
Twee studenten in de Chinca-vallei op de dag voor de winterwende van 2013. Tijdens de winterwende leek de zon op het hoofd te ‘vallen’ van mensen die op de heuvel stonden.

Sommige lijnen wijzen naar belangrijke piramides, aldus Stanish. Andere lijnen lopen parallel aan wegen die tot op de dag van vandaag worden gebruikt. De lijnen en heuvels bevinden zich op zo’n 15 kilometer van nederzettingen aan de kust.

De onderzoekers willen opgravingen doen bij piramides in het kustgebied, om te kijken of er een verband is tussen de nederzettingen en de lijnen en heuvels in de woestijn. De ontdekking van deze oudere lijnen benadrukt dat de geogliefen meer dan één functie hadden, aldus Stanish. Mensen vragen zich vaak af wat de functie is van de Nazcalijnen, maar volgens Stanish dienden ze meerdere doelen.

“De lijnen hadden een sociale functie,” zei Stanish. “Sommigen hebben gezegd dat de lijnen naar heilige bergen wijzen. De lijnen wijzen mogelijk ook naar heilige piramides. De lijnen kunnen daarnaast zijn gebruikt voor optochten.” Hij vergelijkt de lijnen met aardewerk: één uitvinding met meerdere functies. “De indianen uit dit deel van de wereld waren extreem vindingrijk,” besloot Stanish.

[Live Science]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Emile
Emile
10 jaren geleden

Mooi stuk, erg interessant en tegelijkertijd ook iemand (Stanish) die een goed idee heeft waar de lijnen voor dienden, mensen hebben ze zelf gemaakt in ieder geval , wellicht een goed alternatief voor landingsbanen voor UFO’s , hmm, ik heb eigenlijk nooit ergens kunnen vinden wat von Daniken van deze theorie denkt of welke andere theorie dan ook eigenlijk, zal er eens gericht op gaan zoeken 🙂
K’wil geen discussies uitlokken hoor, het is mijn inziens een theorie die iets plausibeler is, das mijn mening.

Maar een theorie zoals hierboven is geen feit dus het kunnen ook landingsbanen etc.. geweest zijn 🙂
Only the gods know zal ik zeggen !!

Angela
Angela
10 jaren geleden

Op aarde is niets meer heiligs, alleen God weet dat en niet de mens.

Hallo Niburu,

http://www.thewarningsecondcoming.com/translations/

Willen jullie hier naar kijken de profetie van deze tijd. De boodschappen van de waarheid is echt en vertellen wat in deze tijd werkelijk gaande is. De Heilige stoel willen ze aan de duivel geven. Het vaticaan wordt inderdaad van binnenuit vernietigt door de vrijmetselarij. De mensen willen ze namelijk verleiden om de menselijke zielen te stelen daar draait het om. Het kroontje geeft mensen werkelijk een bescherming en is niet te koop. Het kroontje beschermt gezinnen en mensen tegen de duivel en zijn demonen. We weten allemaal dat echte lichtwezens geen technologie nodig hebben om de mensheid te helpen. Alleen Christus kan ons helpen en niemand anders. Het vaticaan heeft inderdaad in de jaren zestig dit verzwegen bewust. Dit is de echte boek in deze tijd van de waarheid en niets anders. Negeer dit niet maar onderzoek en leest de boodschappen!!!!!! a.u.b. mensen worden nu al bedrogen in de kerken. Alles wordt anders en dwingen mensen straks om de kop van de duivel te aanbidden. Ik zeg dit niet zomaar. Dit is nu al aan de gang.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x