Het Complot

VIDEO: “Moord op Pim Fortuyn was geniaal complot”

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is 12 jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd neergeschoten. Zoals ieder jaar op 6 mei herdenken sympathisanten de politicus door per bus langs de locaties te trekken die voor hem belangrijk zijn geweest.

De herdenking dit jaar is anders dan andere jaren, want de moordenaar van Fortuyn loopt sinds kort weer vrij rond. “De sfeer is beladen, mensen zijn boos.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Was Volkert van der G. werkelijk degene die Pim Fortuyn doodschoot? Pas geleden sprak schrijver Tomas Ross zich in De Journalist kritisch uit omdat de moord ‘niet is onderzocht vanuit de theorie dat er niet één, maar twee schutters waren die kogels afvuurden op de politicus’. Genoeg feiten die duiden op een complot, zijn volgens Ross onvoldoende onderzocht.

Samen met onder meer Theo van Gogh startte Ross na de moord op Fortuyn in 2002 een eigen onderzoek. Hij deed dat vooral vanwege het feit dat niemand in journalistiek Nederland zijn handen durfde te branden aan het idee dat de moord een complot zou kunnen zijn.

De hoofdwond van Fortuyn zou volgens experts veel ernstiger moeten zijn als hij van 1,5 meter afstand is beschoten. Op meer dan 10 meter afstand van Fortuyn is daarnaast een kogelhuls gevonden die niet paste bij het pistool dat Volkert van der G. gebruikte. Bovendien zou een zinsnede uit het autopsierapport zijn verdwenen. De patholoog schrijft dat één van de kogels niet van achteren, maar via de voorkant het hoofd binnenkwam.

Ross wijst ook op getuigenissen van radiopresentator Ruud de Wild en Albert de Booy dat Fortuyn al door zijn knieën zakte voordat Van der G. zijn eerste schot had gelost. Ondanks een drukke avondspits in Hilversum waren de politie en hulpdiensten al binnen enkele minuten na de moord aanwezig op de plek van de aanslag én bij de arrestatie van Van der G. bij het benzinestation. Hij zou volgens Ross weleens de perfecte zondebok kunnen zijn geweest.

Eerder schreef voormalig topballerina en actrice Ine Veen in haar boek Moord namens de ‘Kroon’? al dat Fortuyn niet door één schutter was vermoord. Van der G. heeft Fortuyn drie kogels in het lijf geschoten, twee in de rug en één in het linkerdeel van de hals, maar daar is Pim niet aan gestorven. Op dat moment was hij al dood, aldus Veen.

Fortuyn zou zijn neergeschoten door een Libanese huurmoordenaar die betrokken was bij een complot van bepaalde kringen in Nederland die bang waren voor een verkiezingsoverwinning van de politicus.

“Er is een man geweest die op het elektriciteitshuis heeft gelegen bij het NOS-gebouw, met een perfect uitzicht op de uitgang. Deze persoon heeft gewacht tot Pim naar buiten kwam en heeft hem toen twee kogels precies in het hoofd geschoten,” zei Veen. De AIVD zou het feit dat er twee soorten munitie werden gebruikt, volgens Veen in de doofpot hebben gestopt. Ze beroept zich op een 148 pagina’s tellend geheim rapport.

In maart 2002 was de onrust en angst in bepaalde Haagse kringen groot. De nieuwe Lijst Pim Fortuyn schoot dat jaar als een komeet omhoog in de peilingen. Het had er alle schijn van dat de LPF twee maanden later als grootste uit de bus zou komen en als eerste een regering zou mogen formeren. Een man die er openlijk voor uitkomt Beatrix een ordinaire vrouw te vinden, die uit Europa wil, die de landmacht en de luchtmacht wil ontbinden en het miljoenenproject van de Joint Strike Fighter afwijst. Ondenkbaar natuurlijk, aldus Ross.

Terwijl politici als Wim Kok en Hans Dijkstal met de handen in het haar zitten, komt de AIVD met een wel erg rücksichtloze oplossing waarvan de ontknoping nog geen twee weken voor de algemene verkiezingen plaatsvindt, op maandag 6 mei om 18.00 uur op het Mediapark in Hilversum. Heel even dreigt in nachtelijk Den Haag een ongekende oproer, maar niet veel later wordt er achter de gevels van het Binnenhof en Noordeinde opgelucht ademgehaald.

In onderstaande video bespreken presentator Fred Zuiderwijk en Tomas Ross het complot rond de moord op Pim Fortuyn:

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Ik vind het nog altijd jammer dat hij er niet meer is.
Maar ja, barbertje moet hangen, want als er eentje het hele smerige stel in Den Haag door had, dan was het wel Pim (on) fortuyn (lijk).
Hij was “te” bij de tijd en “te” kritisch.
Helaas is er geen enkele charismatische figuur die hem kan opvolgen.

Ben
Ben
9 jaren geleden

Het schijnt dat die Libanees dezelfde dag met hoge snelheid in een colonne van koninklijke auto’s naar Schiphol is gebracht.

h groos
h groos
9 jaren geleden

Wat iedereen al op zijn klompen kon aanvoelen ! Het kon niets anders dan een complot geweest zijn . Ab Melkert wist te veel en verdween ( met een riant salaris !!) tijdelijk naar New York !!!!! Ik weet nog goed hoe hij in het tv debat indertijd zat .. …
Niks theorie, maar een ‘fact ‘
De boeven zit in het pluche in den haag en in Brussel …… !! Iedereen die nu nog elke keer trouw hun stem uitbrengt, houdt hun wereldje in stand !

Tara
Tara
9 jaren geleden

Het verklaart eindelijk de allereerste beelden op tv, van de buitenlands getinte man, als compositie tekening van de man inclu baseballpetje. Waar later niemand nog iets over wist te vertellen, dat zou nml de dader zijn geweest. Ik heb het wel gezien, het was een stevige donker getinte man met krullend haar, en een vol gezicht.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x