Homepagina » Het Complot » VIDEO: “Moord op Pim Fortuyn was geniaal complot”
VIDEO: "Moord op Pim Fortuyn was geniaal complot"

VIDEO: “Moord op Pim Fortuyn was geniaal complot”

Het is 12 jaar geleden dat politicus Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum werd neergeschoten. Zoals ieder jaar op 6 mei herdenken sympathisanten de politicus door per bus langs de locaties te trekken die voor hem belangrijk zijn geweest.

De herdenking dit jaar is anders dan andere jaren, want de moordenaar van Fortuyn loopt sinds kort weer vrij rond. “De sfeer is beladen, mensen zijn boos.”

Was Volkert van der G. werkelijk degene die Pim Fortuyn doodschoot? Pas geleden sprak schrijver Tomas Ross zich in De Journalist kritisch uit omdat de moord ‘niet is onderzocht vanuit de theorie dat er niet één, maar twee schutters waren die kogels afvuurden op de politicus’. Genoeg feiten die duiden op een complot, zijn volgens Ross onvoldoende onderzocht.

Samen met onder meer Theo van Gogh startte Ross na de moord op Fortuyn in 2002 een eigen onderzoek. Hij deed dat vooral vanwege het feit dat niemand in journalistiek Nederland zijn handen durfde te branden aan het idee dat de moord een complot zou kunnen zijn.

De hoofdwond van Fortuyn zou volgens experts veel ernstiger moeten zijn als hij van 1,5 meter afstand is beschoten. Op meer dan 10 meter afstand van Fortuyn is daarnaast een kogelhuls gevonden die niet paste bij het pistool dat Volkert van der G. gebruikte. Bovendien zou een zinsnede uit het autopsierapport zijn verdwenen. De patholoog schrijft dat één van de kogels niet van achteren, maar via de voorkant het hoofd binnenkwam.

Ross wijst ook op getuigenissen van radiopresentator Ruud de Wild en Albert de Booy dat Fortuyn al door zijn knieën zakte voordat Van der G. zijn eerste schot had gelost. Ondanks een drukke avondspits in Hilversum waren de politie en hulpdiensten al binnen enkele minuten na de moord aanwezig op de plek van de aanslag én bij de arrestatie van Van der G. bij het benzinestation. Hij zou volgens Ross weleens de perfecte zondebok kunnen zijn geweest.

Eerder schreef voormalig topballerina en actrice Ine Veen in haar boek Moord namens de ‘Kroon’? al dat Fortuyn niet door één schutter was vermoord. Van der G. heeft Fortuyn drie kogels in het lijf geschoten, twee in de rug en één in het linkerdeel van de hals, maar daar is Pim niet aan gestorven. Op dat moment was hij al dood, aldus Veen.

Fortuyn zou zijn neergeschoten door een Libanese huurmoordenaar die betrokken was bij een complot van bepaalde kringen in Nederland die bang waren voor een verkiezingsoverwinning van de politicus.

“Er is een man geweest die op het elektriciteitshuis heeft gelegen bij het NOS-gebouw, met een perfect uitzicht op de uitgang. Deze persoon heeft gewacht tot Pim naar buiten kwam en heeft hem toen twee kogels precies in het hoofd geschoten,” zei Veen. De AIVD zou het feit dat er twee soorten munitie werden gebruikt, volgens Veen in de doofpot hebben gestopt. Ze beroept zich op een 148 pagina’s tellend geheim rapport.

In maart 2002 was de onrust en angst in bepaalde Haagse kringen groot. De nieuwe Lijst Pim Fortuyn schoot dat jaar als een komeet omhoog in de peilingen. Het had er alle schijn van dat de LPF twee maanden later als grootste uit de bus zou komen en als eerste een regering zou mogen formeren. Een man die er openlijk voor uitkomt Beatrix een ordinaire vrouw te vinden, die uit Europa wil, die de landmacht en de luchtmacht wil ontbinden en het miljoenenproject van de Joint Strike Fighter afwijst. Ondenkbaar natuurlijk, aldus Ross.

Terwijl politici als Wim Kok en Hans Dijkstal met de handen in het haar zitten, komt de AIVD met een wel erg rücksichtloze oplossing waarvan de ontknoping nog geen twee weken voor de algemene verkiezingen plaatsvindt, op maandag 6 mei om 18.00 uur op het Mediapark in Hilversum. Heel even dreigt in nachtelijk Den Haag een ongekende oproer, maar niet veel later wordt er achter de gevels van het Binnenhof en Noordeinde opgelucht ademgehaald.

In onderstaande video bespreken presentator Fred Zuiderwijk en Tomas Ross het complot rond de moord op Pim Fortuyn:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Ik vind het nog altijd jammer dat hij er niet meer is.
Maar ja, barbertje moet hangen, want als er eentje het hele smerige stel in Den Haag door had, dan was het wel Pim (on) fortuyn (lijk).
Hij was “te” bij de tijd en “te” kritisch.
Helaas is er geen enkele charismatische figuur die hem kan opvolgen.

Woppaaa
Woppaaa
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

O nee..? Nou, dan moet jij maar ‘es opletten. 🙂
Snap je? 🙂

Ben
Ben
6 jaren geleden

Het schijnt dat die Libanees dezelfde dag met hoge snelheid in een colonne van koninklijke auto’s naar Schiphol is gebracht.

h groos
h groos
6 jaren geleden

Wat iedereen al op zijn klompen kon aanvoelen ! Het kon niets anders dan een complot geweest zijn . Ab Melkert wist te veel en verdween ( met een riant salaris !!) tijdelijk naar New York !!!!! Ik weet nog goed hoe hij in het tv debat indertijd zat .. …
Niks theorie, maar een ‘fact ‘
De boeven zit in het pluche in den haag en in Brussel …… !! Iedereen die nu nog elke keer trouw hun stem uitbrengt, houdt hun wereldje in stand !

Tara
Tara
6 jaren geleden

Het verklaart eindelijk de allereerste beelden op tv, van de buitenlands getinte man, als compositie tekening van de man inclu baseballpetje. Waar later niemand nog iets over wist te vertellen, dat zou nml de dader zijn geweest. Ik heb het wel gezien, het was een stevige donker getinte man met krullend haar, en een vol gezicht.

peter
peter
Reactie op  Tara
6 jaren geleden

….buitenlands getinte man….. Als in duits, frans, of mss wel engels getinte man? 😉

Gerard
Gerard
6 jaren geleden

Erg ‘geniaal’ trouwens en een grote geste van empathie om Volkert vrij te laten vlak voor Bevrijdingsdag en vlak voor de datum waarop Pim werd vermoord! Volkert zit nu misschien wel veilig in Argentinië met een nieuw paspoort, een leuke bankrekening en een modelvliegtuigje van een Joint Strike Fighter op zijn nachtkastje!

karel segers
karel segers
6 jaren geleden

dit verbaast me helemaal niet , kan het onderzoek niet worden heropend ? in democratisch Nederland

jaap
jaap
Reactie op  karel segers
6 jaren geleden

en jij durft het over democratie te hebben?

h groos
h groos
Reactie op  karel segers
6 jaren geleden

de democratische gedachte bestaat alleen nog maar in hen die er hun zakken mee kunnen vullen
Oliigarchie is het i.p. v een democratie Het zijn de rijke industriëlen, politici en de dames en heren die het bij de media voor het zeggen hebben . Zij bepalen met elkaar het reilen en zeilen Interessant zijn toch de artikelen over The New World- order ! Het wordt echt tijd dat men wakker wordt .
Het maakt werkelijk nIKS uit op welke Partij je stemt of welke Partij de verkiezingen wint .. Er zal Nimmer iets veranderen ! Of had u bewust gestemd voor de grove bezuinigingen in de zorg ??? Ik denk NIemand ! Je wordt werkelijk belazerd waar je bijstaat

bennie
bennie
Reactie op  karel segers
6 jaren geleden

beste karel, democratisch nederland????!!!!leef je onder een steen???democratie in nederland/wereld is een illussie!!!!by the way als jij elk jaar gaat stemmen,denk je dan dat jouw stemgedrag ertoe doet???die illussie,wordt al vanaf dat je kind bent erin gepompt…..wij zijn maar…..mieren op deze aardbol,de elite bepaalt hoe wij leven,denken etc….(HET LUKT HUN GELUKKIG NIET BIJ IEDEREEN….MAAR BIJ 90% WEL….)mindcontrol=de tumor van de samenleving……….

LoKi
LoKi
6 jaren geleden

Democratisch Nederland ?????? Laat me niet lachen. Dictatuur zul je bedoelen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

Ook hier de twijfelachtige rol van de AIVD.
Ik vraag me af of de AIVD een criminele organisatie is,
die enkele machthebbers dient i.p.v. het landsbelang.

bennie
bennie
Reactie op  Herman de Graaf
6 jaren geleden

natuurlijk is de AIVD er niet om ons te behagen,maar om ons klein,monddood,dom te houden……gr bennie

Wim
Wim
6 jaren geleden

Gemotioneerde mensen allemaal. Pim was een voorloper van Wilders. Je ziet alleen blanken achterna lopen. R.I.P.

Plien
Plien
Reactie op  Wim
6 jaren geleden

Wim
7 mei 2014 12:52 at 12:52.

Wat bedoel je met “Je ziet alleen blanken achterna lopen“?

Beetje onderbouwing zou ik op prijs stellen in deze omdat, het om een politieke moord gaat waar alleen een polderland als Nederland het mogelijk is dat de moordenaar na 12 jaar weer op vrije voeten kan komen. Wat zou de straf zijn geweest als hij Balkenende had doodgeschoten? Ik ga er van uit dat de kogels van Van der Graaf ook dodelijk waren maar misschien is het inderdaad zo dat tegenstanders V van der Graaf een handje hebben geholpen. Die Melkert vond ik destijds ook een vies miezerig mannetje waar de afgunst vanaf druipte bij het zien van het debat waar hij zijn bek stijf op elkaar hield. Uiteindelijk zijn het allemaal gluiperds in de politiek die op kosten van de belastingbetaler vreten en alcohol zuipen. Vraag de rekeningen van de cateringsbedrijven maar eens op wat er zoal tijdens en na de vergaderingen die parasieten allemaal uit de staatsruif nuttigen.

Raymond
Raymond
Reactie op  Wim
6 jaren geleden

Wim, veeg even de stront uit je ogen. Er zijn een hoop allochtonen die het eens zijn met Wilders. De nummer 2 op de Lijst Pim Fortuyn was een man met een donkere huidskleur. Hoezo alleen blanken?

Ferrimassi
Ferrimassi
Reactie op  Wim
6 jaren geleden

Pim was een heel ander dier dan wilders.. Wilders kiest partij in conflicten die niet de onze zijn. Hij mag dan heel veel dingen van pim overgenomen hebben maar komt niet in de buurt. Pim verbond en Geert polariseert. Geert “Mossad” Wilders signaleert alleen. Maar lijkt niet de zionistische olifant in de kamer te zien. toeval? En zijn partij financiering is leuk weggemoffeld in een stichting. Lockheed martin? cfr? Wie weet wie hem betaald? Gecontroleerde oppositie, pims erfenis zal en moet ontmanteld worden..

Ook onze kennedy is vermoord!

Suze
Suze
Reactie op  Wim
3 jaren geleden

Nee….niet alleen blanken hoor.

Ook mensen die 50% blank zijn, niet vol blank, niet vol zwart, niet vol bruin, en groene ogen, en geboren Nederlander en getogen Nederlander zonder enige ervaring of kennis van gekleurde culturen en volkeren. Alleen rood wit blauw kennen.
Echt…ze bestaan…..je gelooft het niet…maar echt. Ik ben er een van.

Leve Fortuyn en leve Wilders !!! Los of ze zouden kunnen regeren. Pim gaf, en Geert geeft een belangrijk tegengeluid. En dan kan er gedemoniseerd worden, meewarig en lacherig en kleinerend gedaan worden…ze houden er toch flink rekening mee en zijn er bang voor. Daarom dus die genoemde reacties van de regering op Fortuyn toen en Wilders heden, en uitsluiten van Wilders. De lafbekjes…

En natuurlijk is het een smerig complot geweest…..Grootste deel van het volk denkt dat dit alleen in Afrika, Azië, Amerika, Oost-Europa en Zuid-Europa gebeurt. Overal behalve in Nederland ?
Wake up zeg…… Politici gaan overal letterlijk over lijken ! Helaas.

jaap
jaap
6 jaren geleden

de moord was geen geniaal complot maar gewoon geniaal, iemand moest het doen en deed het gelukkig

Ferrimassi
Ferrimassi
Reactie op  jaap
6 jaren geleden

Wow, eng mannetje. Lid van mileudefensie toevallig?

Plien
Plien
Reactie op  jaap
6 jaren geleden

jaap
7 mei 2014 13:53 at 13:53.

Ik had Pim Fortuyn zeker 4 jaar in de regering willen hebben alleen al omdat een integer mens als Fortuyn hard nodig was. Maar ja jij en je enge vrindjes kozen voor lieden die Nederland 2 jaar later in een enorme crises stortte.

Pascal
Pascal
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Beste @Plien

De Vrijmetselarij is bezig om deze wereld te veranderen voor het nieuwe tijdperk Waterman waar we inmiddels in leven.

Ik denk niet dat Pim dat voor ogen had en daarom zullen de Elite wel gehandeld hebben.

Johan de Witt
Johan de Witt
Reactie op  Plien
6 jaren geleden

Eerlijkheid gebiedt hier te zeggen dat juist de partijleden van Pim waren die in de regering kwamen na die verkiezingen. En die hielpen hun eigen partij om zeep, en hielpen dit land zeker niet in de goede richting. Zij waren veel rechtser dan Pim had gewild. De moord op Pim was een enorme misdaad. Helaas met het bedoelde effect.

johnwichers
johnwichers
Reactie op  jaap
6 jaren geleden

nou nou jaap ook lid van de club engerds..ik weet zeker dat onder pim we een heel ander Nederland had gekregen. Maar in iedergeval be carefull

Guardiacivil
Guardiacivil
Reactie op  jaap
4 jaren geleden

Jij moet samen met diegene die dit gepland en uitgevoerd hebben ook op het schavot, misschien krijg je dan knikkende knieën ineens als je daar staat.

x

Check Also

time

Time legt complot rond Amerikaanse verkiezingen bloot: ‘Ze geven het gewoon toe’

Time Magazine gaat in een artikel dat ...

fortuyn

Pim Fortuyn werd afgeluisterd. Maar in opdracht van wie?

Op 9 december 2005 vroeg ondernemer Yves ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

50
0
We lezen graag je reactie!x