Homepagina » Gezondheid » Ouders gaven hun zoon (15) cannabis tegen epileptische aanvallen, en dan doet de roverheid dit
Ouders gaven hun zoon (15) cannabis tegen epileptische aanvallen, en dan doet de roverheid dit

Ouders gaven hun zoon (15) cannabis tegen epileptische aanvallen, en dan doet de roverheid dit

Matthew en Suzeanna Brill uit de Amerikaanse staat Georgia gaven hun zoon cannabis tegen zijn epileptische aanvallen.

Voordat ze met de behandeling begonnen had de 15-jarige David tot wel 10 aanvallen per dag. Nadat hij cannabis begon te gebruiken kreeg hij 71 dagen geen enkele aanval, meldt CBS News.

“Voor onze zoon was dit een wonder,” zei vader Matthew.

Weggehaald

Nog nooit had David zo lang geen aanval gehad, zeggen de ouders. En wat doet de overheid? Die heeft het tot haar missie gemaakt om ervoor te zorgen dat Matthew en Suzeanna achter de tralies belanden.

Bovendien is David bij hen weggehaald.

In Georgia gelden enkele van de strengste cannabiswetten. Artsen mogen er geen cannabis voorschrijven voor medicinaal gebruik en het bezit ervan is illegaal.

Wachtlijst

Met een speciale pas mag je wel THC-olie in je bezit hebben. “Maar de wachtlijst bedraagt zes jaar,” zei Suzeanna.

De gefrustreerde ouders besloten het heft in eigen hand te nemen, met als gevolg dat ze werden aangeklaagd wegens roekeloos gedrag.

Het stel verbleef zes dagen in de gevangenis. Op 20 april jongstleden werd David uit huis geplaatst. Op die dag had hij een aanval en moest hij met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Veilig

De jongen woont momenteel in een groepshuis op 100 kilometer van zijn ouders.

De sheriff van Twiggs County, waar het stel woont, verdedigde in een verklaring de aanklachten tegen het gezin. “Het is mijn taak om de wet te handhaven.”

“Ik ben een vader en deed wat nodig was om ervoor te zorgen dat mijn zoon veilig was,” reageerde Matthew.

[CBS News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Hier krijg je als ouder jeugdzorg op je dak en een proces aan je kont wegens het in gevaar brengen van je kinderen.

  6 likes
  • Ja, cannabis is dodelijk. Weet je niet hoeveel doden er vallen per jaar?

   8 likes
   • Onwetende ziel. Steeds meer mensen herontdekken Cannabis als volksmedicijn nummer 1.
    —–
    “Een recent onderzoek is onlangs opgedoken, waarin de wetenschap wordt uitgelegd achter de onmogelijkheid een overdosis cannabis te nemen. Dit Franse onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Science en ontdekt werd dat de hersenen, wanneer blootgesteld aan THC, de productie van pregnenolon snel verhoogt. Dit hormoon lijkt de bedwelmende effecten van marihuana tegen te werken.

    Wanneer THC zich bindt aan onze cannabinoïden receptoren, zorgt dit voor een stijging van 3000 procent in de productie van pregnenolon. Dit dempt op haar beurt weer de effecten van THC op de cannabinoïden receptoren, waardoor een negatieve lus wordt gecreëerd, die voorkomt dat het lichaam giftig wordt en ook de capaciteit voor verslaving vermindert. Om deze reden zou je dus een onrealistische hoeveelheid cannabis moeten consumeren in een heel kort tijdbestek om risico te lopen dat het daadwerkelijk levensbedreigend is.”

    Tevens, heeft nog nooit iemand zijn vrouw in elkaar geslagen omdat hij een joint rookte, ook gebeurd het echt zelden dat iemand doodgaat in de auto door een ongeluk onder invloed van cannabis. Ooit wel eens een vechtpartij in een coffeeshop gezien? Ik kan je zeggen dat die er amper zijn en als ze er al zijn komt het omdat iemand met zijn bezopen kop vervelend loopt te doen.

    Talloze mensen verklaren op stichting mediwiet dat zij kankervrij zijn verklaard na een (intensieve) inname van CBD- en THC-oliën en -pasta’s en cannabis heeft hun weer doen opleven nadat ze terminaal waren verklaard door de ‘artsen’ die onder het juk van de Big Pharma hun werk doen. En dit is slecht een voorbeeld van alle positieve invloeden op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Onderzoek het, of niet.

    Nou hup, terug naar je wijntje want dat is goed voor je, als je er daar 2 van drinkt op een dag. Trusten!

    11 likes
   • Nou, hoeveel dan volgens jou?

    3 likes
   • Ja dat weet ik..
    NUL (0)

    3 likes
   • AnnoNimbus
    We hebben het hier over CBD olie niet over cannabis. Dat zijn 2 dingen die compleet los van elkaar staan.

    2 likes
   • sarcastisch! neem ik aan?

    0 likes
   • Het ging over het brandgevaar. Ik had een brandveilige tent, 400 watt lamp, tijdklok met relais, dikke snoeren en alles geaard. Een aquarium is gevaarlijker. Maar dat argument hield geen steek.
    Ze konden mij moeilijk pakken met twee plantjes dus gaat het over die kant. Pesten zullen ze!
    Met een beetje geluk ben ik voor het schoffelen pleite!

    0 likes
 2. Als je volledig gedrogeert door de pharmaceutische industrie met tientallen bijwerkingen voorgeschreven medicijnen slikt, omdat je dokter het voorschrijft is er NIETS aan de hand.. ook al word je er doodziek van.
  Maar als je iets geeft wat werkelijk helpt en aantoonbaar het leven van je kind beter maakt word je opgesloten en word je kind uit huis gezet… hoe krankzinnig moet het nog worden??? Alles draait om geld en niet om de gezondheid.. mensen zo lang mogelijk ziek houden.. dat is pas kassa…

  24 likes
 3. Ik ken veel mensen voor wie oxazepam het legale highmakertje is. Van een oude vriend van mij werd de dosis gekort door de dokter. Hij kwaad naar die dokter om te vragen of hij wel goed bij zijn hoofd was. En weet je? Hij kwam terug met een kwart meer dosis dan hij daarvoor had.
  Een hele vervelende verslaving, oxazepam.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

canadese

Canadese wetenschappers claimen dat ‘medicinale cannabis’ kan helpen tegen Covid-19

Canadese wetenschappers hebben tegen een tv-zender gezegd ...