CoronaBinnenland

Ministerie van VWS legt arts boete van duizenden euro’s op: ‘In Nederland kan dat, in Nederland gebeurt dat’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Een arts heeft een boete van duizenden euro’s opgelegd gekregen van het ministerie van VWS omdat hij zijn patiënten ivermectine en hydroxychloroquine, middelen die in landen als Japan en India worden gebruikt voor de behandeling van corona, voorschrijft. “In Nederland kan dat. In Nederland gebeurt dat,” schrijft Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) op Twitter.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) van het ministerie van VWS laat de arts per brief weten dat op 7 december vorig jaar een inspectiebezoek heeft plaatsgevonden, ‘dit in het kader van terhandstelling van ivermectine en hydroxychloroquine met indicatie Covid-19’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Overtreding

“Geconstateerd is dat er een overtreding is begaan die op grond van de Geneesmiddelenwet bestuurlijk beboetbaar is. Naar aanleiding van deze constatering is een boeterapport opgemaakt. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat u op verschillende momenten tussen 26 november tot en met 8 december 2021 hydroxychloroquine en ivermectine hebt voorgeschreven,” aldus de inspectie.

De arts krijgt een boete van 3000 euro opgelegd voor ‘het buiten de door het College geregistreerde indicaties voorschrijven van de geneesmiddelen hydroxychloroquine en ivermectine waarvoor geen protocollen of standaarden zijn ontwikkeld binnen de beroepsgroep’.

Gecriminaliseerd

De inspectie heeft al meerdere artsen beboet. Het gaat inmiddels om een bedrag van ruim 30.000 euro. Kamerlid Wybren van Haga reageerde eerder boos. “Artsen die off-label medicatie voorschreven, worden gecriminaliseerd en krijgen hoge boetes. En dit terwijl uit Wob-verzoeken blijkt dat voor de coronamaatregelen van de overheid elke wetenschappelijke onderbouwing ontbrak,” zei hij.

Over die Wob-verzoeken gesproken: in een vrijgegeven Wob-document vraagt minister Hugo de Jonge zich af of de inspectie ‘full force’ kan ingrijpen tegen artsen.


5 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Afweersysteem
Afweersysteem
1 jaar geleden

Een bestuurlijke boete. Ingegeven door politiek, niet gespeend van enige geneeskundig wetenschappelijke ondeebouwing = dictatoriaal.

De inspectie is de uitvoerende dictatuur van misdadige politici die in de regering zitten en veelal de kamers bezet houden.

Er is nagenoeg geen volksvertegenwoordiging meer. Volksonderdrukkers en – verraders eigenen zich macht toe die ze niet door het volk wordt gegeven, maar via list & bedrog.

Het is erger dan de mafia.

Er is maar één oplossing,

voordat NL dadelijk de eu primeur van concentratiekampen heeft, voor artsen, boeren, niet geïnjectereerden etc.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Dus ZO gaat deze criminele regering om met artsen, die nog WEL weten wat het betekent om de titel ARTS te mogen dragen.

Ik heb hier maar één antwoord op: SCHANDALIG!!!

Vanaf het begin van deze hele corona HOAX was het al duidelijk, dat er voor deze nieuwe vorm van griep twee heel goede middelen waren (en OOK nog eens goed betaalbaar) om patiënten mee te genezen.

Maar…… DAT was en is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Dat zou namelijk betekenen, dat volkomen onterecht deze nieuwe griepsoort op de A lijst was beland (wat trouwens altijd al nonsens was) EN dat de experimentele gentechinjecties OOK niet uitgerold zouden kunnen worden.

Beter voor dat gajes was het om de nodige mensen te laten sterven EN daarmede de angst onder de bevolking op te voeren, zodat ZE met het grote “wondermiddel” konden komen als een soort van REDDENDE ENGELEN.

Wat ik hier schrijf is natuurlijk voor velen van jullie geen nieuws. Dat weten wij natuurlijk al vanaf het begin. En DAT is ook de reden dat wij met z’n allen niet mee hebben gedaan aan dit méér dan duivelse spel.

Ik kan alleen maar zeggen, dat deze artsen voor MIJ de echte helden zijn. Zij weten nog wat de betekenis is van het woordje ARTS en wat deze belangrijke functie in concreto inhoudt.

Deze artsen kunnen in ieder geval ’s avonds zonder problemen in de spiegel kijken.

Wat betreft die boetes: IK weet zeker, dat als er een crowd funding wordt gestart om de boetes te betalen, de pot méér dan vol komt te zitten.

Al is het maar om een duidelijk statement te maken. We moeten ons tenslotte wel goed realiseren, dat deze artsen, in tegenstelling tot hun VELE collega’s, heel wat geld hebben misgelopen.

Dat geld is trouwens niets anders dan bloedgeld. Iedere arts die meegedaan heeft aan de prikcampagne, heeft zonder meer bloed aan zijn of haar handen.

Ik spreek in ieder geval de hoop uit, dat deze artsen hun werk kunnen blijven doen. Want ZIJ zijn degenen, die nog WEL weten wat het beroep van arts inhoudt.

Ik denk dan onwillekeurig aan de vele politiemensen, die inmiddels hun baan hebben verlaten, omdat zij zich niet meer konden verenigen in waar ze mee bezig waren.

Al met al lijkt het mij duidelijk, dat het o zo kleine Nederland een absolute voortrekkersrol heeft gekregen om als één van de eerste gebieden te zijn, waar de zogenaamde “great reset” (totale horror dus) wordt uitgerold.

En daarom moeten wij met zoveel mogelijk mensen blijven strijden en weerstand bieden. Uiteraard zonder geweld, want dat lost toch niets op.

IK sta in ieder geval vandaag voor dag 30 op het viaduct boven de snelweg met mijn rode boerenzakdoek.

Omdat ik daar iedere dag tot nu toe heb gestaan, heb ik gistermiddag al geconstateerd, dat de smerige leugens, die op de MSM kwamen wat betreft die nazivlag, haar werk had gedaan.

De animo om te zwaaien, met knipperlichten te werken en te toeteren was minder dan de voorgaande dagen.

Eén van de grootste vergiften van deze tijd zijn de media. Zoveel is voor mij wel duidelijk.

A. Lien
A. Lien
1 jaar geleden

STAKKERS! Bij ons ligt dat gewoon overal in de winkel. BELACHELIJK.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Het wordt echt hoog tijd dat er een bulldozer door die Roverheid doorgaat. De krankzinnigheid viert daar hoogtij. Het nog nooit bewezen virus en toch het volk de spuit opdringen die nog niet eens officieel goedgekeurd was. Dat is pas op 23 december 2023. Dan pas is de rotzooi pas officieel goed-, of afgekeurd.terwijl er alduizenden doden zijn en miljoenen mensen bijwerkingen hebben. Van licht tot heel erg.
En toch dramt de bendelid dh door. Walgelijk.

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x