Homepagina » Universum » Is ons hele universum nep? Kijk wat de vader van virtual reality hierover te zeggen heeft
Is ons hele universum nep? Kijk wat de vader van virtual reality hierover te zeggen heeft

Is ons hele universum nep? Kijk wat de vader van virtual reality hierover te zeggen heeft

Is ons hele universum een enorm computerspel? De creatie van superslimme hackers die ergens anders leven?

Dit klinkt als sciencefiction, maar wie weet kunnen mensen over enkele duizenden jaren hun eigen universa creëren. Wie zegt dat ons universum echt is?

Stel je voor dat je een virtuele wereld kunt creëren die zo complex is dat mensen erin kunnen leven zonder dat ze beseffen dat ze in een schijnwereld leven.

Zeker aanwezig

Zelfs als de mensheid geen virtuele werelden zal maken, is er altijd wel een beschaving ergens in het heelal die ze wel gaat maken, aldus de Amerikaanse informaticus Jaron Lanier, de vader van virtual reality.

“Uiteindelijk zouden er grote hoeveelheden virtuele werelden moeten zijn,” zei hij. “Maar er is slechts één basiswerkelijkheid waarin al die virtuele werelden bestaan.”

De kans dat je geboren wordt in een virtuele werkelijkheid is dan zeker aanwezig omdat er meerdere van zijn, stelde Lanier in de tv-serie Closer to Truth.

Kwantumcomputer

Om een virtuele werkelijkheid te creëren heb je een kwamtumcomputer nodig, die de verschillende werkelijkheden met elkaar verbindt. Dat is iets wat een gewone computer niet kan, klonk het.

Lanier sprak zich eerder kritisch uit over media als Wikipedia, die in zijn ogen geen waarheden verspreiden, maar slechts de gemiddelde mening van een anonieme massa.

Bekijk de video hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Nou ik las net een klein stukje in de Standaard .be…In Oxford zijn ze eruit, geen leven in het heelal wij zijn de enige. Verder lezen moet je een abonnement hebben…. Sorry dit filmpje vind ik gezwam , deze mensen zijn beperkt in hun denken, het is mentaal denken over een on( be)grijpbaar geheel…….Wel is zeker dat de aardse mens nergens anders voorkomt. Onze energie bol ( ziel) gaat er bij overlijden uit en kan andere vormen aannemen of weer reïncarneren ……
  Of er wel of geen ander leven in het grote geheel is laat ik open , alles is mogelijk… Voorlopig heb ik alleen energetische contacten met lichtwezens, andere entiteiten of overledenen, vergeet niet dat wij ook uit energie bestaan. Je kunt zelf je energie omhoog brengen door een goed liefdevol en zuiver mens te zijn en zo proberen contact te maken met de bron…..houd je je teveel bezig met negatieve dingen, dan word je energie zwaarder en dat voelt niet lekker, we hebben dus een keuze…..

  19 likes
 • Louise schreef:

  In de toekomst worden mensen ( baby’s) op een andere manier verwekt niet meer op de dierlijke seksuele manier, en niet meer via een stel ouders.. Als je goed op let is het al aan t veranderen….kinderen groeien op in verschillende soorten van gezins samenstelling , liefde is universeel en om te groeien maakt het niet uit van wie je die liefde krijgt..Enige tijd geleden waren er onderzoekers artsen die de beginfase van leven hadden gemaakt, toeval of niet…… Maar dat is wel de toekomst , ver weg , maar toch…..
  We hebben als mens nu ook veel mogelijk heden, en toch bewandelen we maar 1 pad…..
  Nu zitten mensen nog laag in hun spirituele groei, belemmerd en geconditioneerd door ouders en maatschappij en niet te vergeten religie, ploeteren we door het leven. En ja dat is maar 1 leven, en kijk hoe moeilijk dat vaak is…. Ook is er in de toekomst geen religie meer nodig, dan zijn we zo spiritueel gegroeid dat we in contact staan met de bron, ons wezenlijke hogere zelf… Dan woorden we minder snel ziek en kunnen energetisch geheeld worden……. Er is nog een lange weg te gaan………

  10 likes
 • Richard schreef:

  Leven wij niet allemaal in onze eigen virtual reality?
  It’s ‘Me and my story”.

  4 likes
 • Maarten V schreef:

  Een “virtuele wereld”… Dus die atomen en fotonen zijn eigenlijk de nulletjes en eentjes van het virtuele kosmische schaakbord? Waar “goden” de Sims spelen. En wij dus de Sims zijn…? The Matrix?

  ~Game Over~

  Het is gewoon een kwestie van perceptie. Vanuit atomair niveau zijn we gewoon een soep van betekenisloze atomen. Vanuit cel niveau bestaat de wereld uit cellen, bacteriën en virussen. Vanuit orgaan niveau maken de organen deel uit een lichaam en vanuit mens maken we deel uit een samenleving, etc… uiteindelijk vanuit het niveau van het zonnestelsel zijn wij alvast gewoon niets meer dan betekenisloze stofdeeltjes op een planeetje. En ga zo maar door. In die zin is dat wat we waarnemen maar een onzichtbaar deeltje uit de oneindigheid van de werkelijkheid.

  Gelukkig speelt mijn leven zich af in een veilige zone van het kosmisch spel. Ver weg van het vuurgeweld en de hongersnoden elders in de wereld.

  Ach. Hoe dan ook. Het wordt misschien eens hoog tijd dat die gigantische computer eens gereset wordt, want hier op aarde loopt het wat ver uit de hand met de mensheid.

  8 likes
 • wolfje schreef:

  virtueel kan ik me nog iets bij voorstellen. dat het echt is vind ik moeilijker te begrijpen

  2 likes
  • HPS schreef:

   Denk maar aan al die ‘volwassen’ mensen die tamagochi spelletjes doen of van die andere gekke dingen zoals virtuele paaseieren zoeken enz. Ze beleven deze virtuele opdrachten als ‘echt’.

   3 likes
 • Louise schreef:

  Ja juist wel , als je eenmaal of zoals ik diverse malen de universele liefde hebt gevoeld, dat stijgt boven alle aardse liefde uit, al hou je nog zoveel van iemand, universele liefde is compleet. Daarom moeten mensen evolueren … Mensen die een BDE hebben gehad willen vaak gelijk terug,ondanks dat zij geliefden hebben hier op aarde….Er is nog zo veel meer…. En nee, ik ben zuiver anders had ik al die entiteiten niet om me heen…..Van de week lag ik bij m’n Chinese acupunctuur dokter heerlijk te ontspannen en ineens zie ik 3 Chinezen met baarden ( oude tijd ) en zij spraken chinees heel rustig, na afloop van m’n behandeling heb ik gevraagd om te vertalen, en jawel was voor mij
  positief nieuws . Overigens heb ik in een vorig leven in China gewoond..En nee joh ik heb helemaal niks met Baal en satanisme en al helemaal niet met groene Aliens die ons zouden programmeren , mensen die het over de matrix hebben moeten er eens uitstappen….Ik voel me het best bij de oude veda’s en van de geschriften de Bhagavad Gita… Ik heb helemaal niks met dat midden oosten ook niet uit t verleden ……

  4 likes
 • Jeff schreef:

  Het voordeel is, dat we de superhacker dan tenminste de schuld kunnen geven… maar eigenlijk is dat dan GOD! neh, geloof ik ook al niet in… jammer weer.

  2 likes
 • Richard schreef:

  “Would you tell me, please,
  which way I ought to go from here?”

  “You’re shifting from parrallel reality
  billions of times per seccond.
  Decide what reality you prefer,”
  said the Cat. The way you shift
  the to world you prefer with the
  energie you prefer is to be that
  energy, yourself first. Whatever
  vibrational state you choose to be
  in is going to ultimately be the
  parrallel Earth that you will experience.”

  lewis Carroll
  Alice in Wonderland

  2 likes
 • Ron schreef:

  Niks nieuws onder de zon.
  Indiers noemen dit maya of schijnrealiteit.
  Door ons kleine ik wordt de indruk gewekt dat wij de doener zijn maar achter dit alles ben IK de doener schrijft Krisna. Dus treden we op in één groot theaterspel.

  2 likes
 • Richard schreef:

  “Een “virtuele wereld”… Dus die atomen en fotonen zijn eigenlijk de nulletjes en eentjes van het virtuele kosmische schaakbord? Waar “goden” de Sims spelen. En wij dus de Sims zijn…? The Matrix?”

  Wat is het anders? Nul en één, positief versus negatief? Wij zijn pure energie! Dus in staat om in elke realiteit te zijn die wij maar willen. En hen ook los te laten. In dat geval zijn wij daadwerkelijk scheppende Goden. En zijn wij onze eigen programmeur. SUPERHACKER!

  1 likes
 • Arend schreef:

  Jaren geleden toen ik nog jong was las ik op het advertentiebord bij de Appie
  Atomen zijn ruimteschepen
  Is het dan toch waar?

  1 likes
 • HPS schreef:

  Op de dag waarop je merkt dat je voortaan geen honger en dorst meer hebt, weet je dat de wereld vanaf die dag virtual reality is geworden voor jou. Je zit erin, wil er niks meer mee te maken hebben, maar kan er ook niet uit. Iemand (Magere Hein) moet jou dan eruit trekken. Gebeurt heel veel bij ouderen, die niet meer hoeven.

  1 likes
 • Henk schreef:

  Aarde positieve luchtdruk, de ruimte een negatieve luchtdruk…

  Hoe dan?

  0 likes
 • Hawks schreef:

  Ik begrijp niet wat de relevantie is van de opmerking dat Lanier zich eerder negatief over Wikipedia heeft uitgelaten, noch hoe dit gerelateerd is aan zijn overpeinzingen over werkelijkheid en universa?

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Stem af universum

  Afstemmen op het universum

  Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

  >