Universum

Is ons hele universum nep? Kijk wat de vader van virtual reality hierover te zeggen heeft

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is ons hele universum een enorm computerspel? De creatie van superslimme hackers die ergens anders leven?

Dit klinkt als sciencefiction, maar wie weet kunnen mensen over enkele duizenden jaren hun eigen universa creëren. Wie zegt dat ons universum echt is?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Stel je voor dat je een virtuele wereld kunt creëren die zo complex is dat mensen erin kunnen leven zonder dat ze beseffen dat ze in een schijnwereld leven.

Zeker aanwezig

Zelfs als de mensheid geen virtuele werelden zal maken, is er altijd wel een beschaving ergens in het heelal die ze wel gaat maken, aldus de Amerikaanse informaticus Jaron Lanier, de vader van virtual reality.

“Uiteindelijk zouden er grote hoeveelheden virtuele werelden moeten zijn,” zei hij. “Maar er is slechts één basiswerkelijkheid waarin al die virtuele werelden bestaan.”

De kans dat je geboren wordt in een virtuele werkelijkheid is dan zeker aanwezig omdat er meerdere van zijn, stelde Lanier in de tv-serie Closer to Truth.

Kwantumcomputer

Om een virtuele werkelijkheid te creëren heb je een kwamtumcomputer nodig, die de verschillende werkelijkheden met elkaar verbindt. Dat is iets wat een gewone computer niet kan, klonk het.

Lanier sprak zich eerder kritisch uit over media als Wikipedia, die in zijn ogen geen waarheden verspreiden, maar slechts de gemiddelde mening van een anonieme massa.

Bekijk de video hieronder:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Het voordeel is, dat we de superhacker dan tenminste de schuld kunnen geven… maar eigenlijk is dat dan GOD! neh, geloof ik ook al niet in… jammer weer.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Nou ik las net een klein stukje in de Standaard .be…In Oxford zijn ze eruit, geen leven in het heelal wij zijn de enige. Verder lezen moet je een abonnement hebben…. Sorry dit filmpje vind ik gezwam , deze mensen zijn beperkt in hun denken, het is mentaal denken over een on( be)grijpbaar geheel…….Wel is zeker dat de aardse mens nergens anders voorkomt. Onze energie bol ( ziel) gaat er bij overlijden uit en kan andere vormen aannemen of weer reïncarneren ……
Of er wel of geen ander leven in het grote geheel is laat ik open , alles is mogelijk… Voorlopig heb ik alleen energetische contacten met lichtwezens, andere entiteiten of overledenen, vergeet niet dat wij ook uit energie bestaan. Je kunt zelf je energie omhoog brengen door een goed liefdevol en zuiver mens te zijn en zo proberen contact te maken met de bron…..houd je je teveel bezig met negatieve dingen, dan word je energie zwaarder en dat voelt niet lekker, we hebben dus een keuze…..

Richard
Richard
6 jaren geleden

Leven wij niet allemaal in onze eigen virtual reality?
It’s ‘Me and my story”.

Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Een “virtuele wereld”… Dus die atomen en fotonen zijn eigenlijk de nulletjes en eentjes van het virtuele kosmische schaakbord? Waar “goden” de Sims spelen. En wij dus de Sims zijn…? The Matrix?

~Game Over~

Het is gewoon een kwestie van perceptie. Vanuit atomair niveau zijn we gewoon een soep van betekenisloze atomen. Vanuit cel niveau bestaat de wereld uit cellen, bacteriën en virussen. Vanuit orgaan niveau maken de organen deel uit een lichaam en vanuit mens maken we deel uit een samenleving, etc… uiteindelijk vanuit het niveau van het zonnestelsel zijn wij alvast gewoon niets meer dan betekenisloze stofdeeltjes op een planeetje. En ga zo maar door. In die zin is dat wat we waarnemen maar een onzichtbaar deeltje uit de oneindigheid van de werkelijkheid.

Gelukkig speelt mijn leven zich af in een veilige zone van het kosmisch spel. Ver weg van het vuurgeweld en de hongersnoden elders in de wereld.

Ach. Hoe dan ook. Het wordt misschien eens hoog tijd dat die gigantische computer eens gereset wordt, want hier op aarde loopt het wat ver uit de hand met de mensheid.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x