Homepagina » Buitenland » “Democratie is ver te zoeken in Europa. Alle beslissingen worden achter gesloten deuren genomen”
"Democratie is ver te zoeken in Europa. Alle beslissingen worden achter gesloten deuren genomen"

“Democratie is ver te zoeken in Europa. Alle beslissingen worden achter gesloten deuren genomen”

Op dinsdag lanceerde de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis DiEM25 (Democracy in Europe Movement). De initiatiefnemer van de beweging bond vorig jaar samen met de Syriza-regering de strijd aan met de trojka en nieuwe bezuinigingsplannen.

“Europa gaat ten onder aan haar onvermogen solidaire oplossingen te vinden,” zei Varoufakis in Berlijn. “Noch de schuldencrisis, noch de vluchtelingencrisis, noch de klimaatcrisis worden op gepaste wijze aangepakt. De EU is een kartel van NIMBY-regeringen (Not In My Back Yard) geworden. Oplossingen die er geen zijn, zoals eindeloze bezuinigingen, doen miljoenen mensen afzien. De EU omringen door muren en prikkeldraad zorgt niet voor veiligheid, maar gaat juist het onveiligheidsgevoel aanwakkeren. En ja, overal nemen nationalisme, racisme en autoritarisme toe.”

“De desintegratie van de EU kan een ineenstorting veroorzaken zoals we die in de jaren dertig hebben meegemaakt met de nazi’s,” zei Sretko Horvath, die meeschreef aan het manifest van DiEM25.

Schuldslavernij

In het manifest valt te lezen: “Democratie is ver te zoeken in Europa. Alle beslissingen worden achter gesloten deuren genomen, zoals de onderhandelingen met TTIP bewijzen, met als doel de burgers te verhinderen een democratische controle uit te oefenen op wat er met het geld gebeurt, financiën, arbeidsomstandigheden en milieu.”

Varoufakis wil met zijn beweging het demos (volk) opnieuw in democratie krijgen. Er is volgens DiEM geen vrijheid in Europa zolang de democratie wordt verkracht, zolang anderen hun waardigheid wordt ontkend en zolang mensen in schuldslavernij worden gehouden.

Het kan niet zo zijn dat beslissingen achter de rug van de burgers om genomen worden en de democratie wordt gekaapt door de powers that be. DiEM25 wil dan ook dat alle topontmoetingen live worden gestreamd en dat de namen van alle lobbyisten worden geopenbaard.

Varoufakis benadrukte dat de vluchtelingencrisis op een humane en solidaire wijze opgelost kan worden, maar dat het afsluiten van Europa achter hekken en prikkeldraad juist het omgekeerde doet.

Onder meer de Groenen uit Frankrijk, Hongarije en Groot-Brittannië, de Duitse piratenpartij, anti-TTIP-collectieven uit verschillende landen, hackers en Blockupy hebben zich achter DiEM25 geschaard.

Het manifest is hier te lezen.

[MO]


Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Gewoon heel eenvoudig optreden:

  -Grenzen dicht
  -Uit de EU
  -Gulden terug (vele malen stabieler dan de Euro)
  -Ziekenfonds terug
  -Privatisering van grote ondernemingen terug draaien.

  Iedereen zal nu roepen, die is gek, nah dan maar gek maar ik weet 100% zeker dat dat een stabieler klimaat zal scheppen dan wat er nu allemaal gaat aankomen.

  59 likes
  • Hoi [email protected] ben het met je eens hoor, liever nog vandaag dan morgen.

   Maar dat is nou precies wat de illuminatie niet wil.
   zei willen alle controle over de mensen hebben een houden.
   wij hebben tenslotte ook in een referendum aan gegeven dat wij dat niet wilde,
   we waren tegen de EU tegen een nationale munt eenheid en we waren tegen het omgooien van onze ziekenfondsen (wat werd er toen gezegd als je later niet veel wilt betalen voor de zorg moeten we nu ingrijpen door het ziekenfonds om te gooien) nou we weten nu allemaal hoeveel we moeten betalen leugens, leugens, leugens.

   Alleen mijn enige twee vragen zijn nou hoeveel slikken wij burgers nog……..en wanneer wordt onze overgrote deel van de bevolking nou toch eens wakker!!!!!!!

   24 likes
   • hoi ROON ook ik ben het eens met het geschrevene maar ook ik kan alleen niet tegen een bierkaai aanvechten dus moeten we toch?? eindelijk eens MET?? ZN ALLEN op treden maar het is WINDERIG EN KOUD EN HET REGENT/SNEEUWT BUITEN DUS blijven we liever bij de WARME KACHEL en laten de boel de boel maar en zo??? komen wij niet VERDER in ons kikkerlandje .

    3 likes
 2. Het is allemaal goed bedoeld maar o zo kansloos. Laten we met zijn allen nu eens doen wat we naar mijn mening verplicht zijn om te doen naar onze kinderen en kleinkinderen. Trek de stekker eruit, haal al je geld van de bank(de nirp komt eraan) en laat de boel crashen. Niet de elite gaat bepalen wanneer dit gebeurd maar wij het volk gaan dat bepalen, en wij gaan het nieuwe systeem neer zetten. Wij hebben die macht, gebruik hem alsjeblieft voordat het te laat is.

  30 likes
  • “Haal al je geld van de bank”

   Zoveel geld hebben ze niet op de bank staan,die bankdirecteuren,daarom zijn ze ook zo bang dat het volk dit gaat doen.

   En daarom willen ze contant geld afschaffen,zodat ze hun corrupte praktijken kunnen voortzetten,stelen van de bevolking.

   Die rotsmoes dat het moet vanwege criminelen,is een dikke vette leugen.
   Zij zijn zelf de criminelen.

   26 likes
 3. Er moet ook een nieuw systeem komen, meritocratie genaamd.

  11 likes
 4. Je losmaken van wereldsysteem. Hoe doe je dat?

  4 likes
  • Zie reactie [email protected]
   We zijn ongelooflijk bang gemaakt voor een afscheiding van de EU, nergens voor nodig.
   We zijn economisch een zeer sterk land en als we ons gaan afscheiden zullen er vele, vele
   investeerders hun geld in dit land investeren. Hetzelfde geldt voor alle andere noordelijke
   Europese landen.
   De EU is alleen maar gecreëerd om alle Europese landen zo stilletjes mogelijk in een NWO te krijgen. Via een democratische weg was dit niet mogelijk, op deze manier wel. Daarom zijn ook alle andere unie’s op de wereld gecreëerd. Denken we nu echt dat door de EU de Nederlandse economie zo goed draait? Door de EU hebben we nu een migrantenprobleem omdat er geen grenzen meer zijn, we hebben een nationale politiek die alleen nog maar naar Brussel luistert en niet naar het eigen volk. Onze contributie aan de EU hadden we beter kunnen uitgeven aan de mensen die dit geweldige land hebben opgebouwd, de oudjes die we nu thuis laten creperen.
   Het feit dat dit volk nog niet massaal in opstand is gekomen verteld mij dat we eigenlijk allemaal een stel slappe egoïstische angsthazen zijn.

   8 likes
 5. Mee eens Bert, echter; ik vraag me af hoe jij, maar vooral ik zelf de wereld zie waneer ik de staatsloterij win? Gaan we de wereld verbeteren of gaan we een dutje doen in een 5* hotel?
  Wat ik bedoel te zeggen, is dat er nog steeds een meerderheid is die denkt dat ie het goed doet in deze maatschappij; die hun zekerheden hebben opgebouwd en dus vooral geen veranderde maatschappij verkiezen. En ik weet het…. die hangt aan een zijden draadje.
  Zo goed als dat we het anders willen, zijn we inmiddels al net zo medeplichtig. Veel mensen zien een revolte dan ook als een aanslag op hun eigen gecreëerde wereld. Wrang, maar is het gene wat ik momenteel om me heen zie. We weten het allemaal, maar branden liever niet de vingers. Het wachten is dus op het breken van dat draadje.

  7 likes
  • Je hebt voor een groot gedeelte gelijk jeff, echter het draadje gaat niet breken,
   het wordt door geknipt door de super elite wanneer zij er klaar voor zijn.
   Als wij ze voor zijn kunnen we misschien nog de NWO tegen houden.
   Uiteraard is het super moeilijk, Zie het zo.
   Ik zit in een neerstortend vliegtuig, spring ik eruit of blijf ik zitten?!
   Blijf ik zitten dan zie ik de klap niet komen, spring ik er uit dan weet ik
   tenminste wat er aankomt.

   1 likes
   • Bert dicht ze nog steeds de macht toe die ze zichzelf ooit eens toe eigenden. Maar die macht hebben ze al lang niet meer.

    0 likes
    • @catrice,

     Je onderschat ze. Dat het systeem op instorten staat, zowel financieel als wel op sociaal gebied, is geen toeval. Dit is altijd hun plan geweest, kijk naar het hoofdgebouw van de EU, het is een replica van de toren van Babel, het moet een keer instorten. Om een nieuw systeem in te voeren moet het oude kapot worden gemaakt. Bereid je er maar op voor want zovelen hebben het idee dat ze nog maar weinig macht over hebben, dus houdt niemand dit meer tegen.

     1 likes
     • Wat denk je zelf Bert. Als alles op tafel ligt, het Militair Industrieel Complex hoogst waarschijnlijk al een poosje stil ligt, Wall st. op zijn gat ligt, ze het niet van de Russen kunnen winnen in Syrie en iedereen in Europa en Amerika inmiddels weet van de hoed en de rand.
      Dat ze nog vrolijk verder kunnen gaan?
      Het is Aquarius Tijdperk. Het is over en uit met ze.

      https://www.youtube.com/watch?v=-QH9yOzhkio

      0 likes
 6. Ik roep t al jaren. Er is geen democratie, niet in Nederland en ook niet in de EU.
  Miljarden naar Turkije (ons belastinggeld)
  Bombarderen op Syrie en Irak en weet ik wat nog meer (ons belastinggeld)
  TTIP er doordrukken (ten koste van ons allemaal)
  We worden zelfs afgeluisterd!
  En ik kan nog wel doorgaan…..
  Alles achter onze rug om. Wat hoor je nou over de politiek in de EU?? Helemaal niets. Er bestaat geen programma waarin men bijvoorbeeld wekelijks uit de doeken doet wat de EU allemaal bekokstoofd.
  Wij burgers worden voor voldongen feiten gezet.
  We moeten in opstand komen. Dit is GEEN DEMOCRATIE. Referenda willen ze ook niet.
  Wij zijn niet kundig in hun ogen.
  Je ziet wel wie er kundig zijn in Europa: Geen enkel land. Onze regering ook niet. Een zielige bende is het.

  8 likes
 7. Misschien is daarom het Amerikaanse format corresponts dinner wel opgezet. Om de democratie om zeep te helpen.
  En gezellig daar jongens! En een lol dat ze hadden!
  Leuk geprobeerd maar kansloos.

  7 likes
 8. AANVALLEN !

  Het volk moet zich organiseren en doe boel platleggen!
  en met ze alle naar Denhaag en of Brussel wat wil Denhaag/Brussel doen als het volk daar staat met 3 miljoen man?

  Capituleren En zij die afgelopen jaren de verantwoording hadden OPHANGEN!!!!

  Dat kunnen we!

  3 likes
 9. ‘hoe lang pikken we het nog?’ keer op keer de vraag stellen is hem beantwoorden vrees ik

  2 likes
 10. Al onze politici kijken maar naar 1 ding en da’s hun eigen geldbuidel. Nergens zie ik een politici een doordacht plan indienen wat een voordeel heeft voor de toekomst.

  1 likes
 11. De EU is een orgaan erger dan de SS van Hilter gedurende het Nazistische rijk. Raar toevallig ook hier een Duitser aan het roer. Het is een oord waar gebuisde politiekers in tienvoud kunnen verder graaien en vanuit de hoogte kunnen neerkijken op de burger. Een voordeel is er voor de burger niet, sindsde euro is alles bijna verdubbeld in prijs, in het buitenland verzekeringen afsluiten ? nee mijnheer. Er is voor de EU geen toekomst het enige wat nog rest is het opdoeken., onze landsgreznen sluiten en alle corrupte ambetenaren, die geen centbelasting betalen, een pensioen genieten waar iemand anders wordt voor plat getakst, wel die ambtenaren mogen een paar jaar de cel in voor mijn part. Hoe sneller dit gedrocht ophoudt te bestaan, hoe beter, hopelijk geeft de UK een voorzet, hoewel daar de mensen nu ook bang worden gemaakt. De Eu een toevluchtsoord voor zogezegde vluchtelingen maar geen veilige thuishaven voor de autochtone burger die zich aan alles en nog wat moet aanpassen, die binnenkort gewapend op straat moet rondlopen om zich te beschermen tegen verkrachters, misdadigers, fundamentalisten van islam en EU politiekers. Hoe sneller weg ermee hoe beter voor iedereen behalve de eu politiek natuurlijk

  1 likes
  • “Raar toevallig ook hier een Duitser aan het roer” Merkel is een poolse jodin, een loxist die alleen duits in naam is. Ze word gemotiveerd door ww2 wraakfantasien. In nederland hebben we dat soort figuren ook.

   0 likes
 12. Vriendje van Soros, laat hem lekker met zijn eigen staat bemoeien. De eu moet afgebroken worden niet worden”hervormt”.

  0 likes
 13. Ik denk dat een opstand weinig uitmaakt. Zie Griekenland, Arabische storm enz. De puppetjes die nu vallen is geen hoop voor ons. Diegene die aan de touwtjes trekken zitten er nog gewoon. Het is het systeem. We leven in 2 dimensies. Data/pc enz. en real life.
  Ik zou op een andere manier verzet willen voeren. Niet meedoen met chip(huid). Leren te overleven zonder systeem. Zomaar in het diepe springen werkt niet. Mensen(alle kleurtjes) moeten eerst inzien dat het systeem niet deugt en dat mensen wel deugen. Daarnaast moeten we ons voorbereiden dat de elite een burgeroorlog willen, omdat het financieel systeem niet meer werkt. Dus als wij opstaan, dan werk je ze in de hand.
  We moeten leren schaken en zelf vangnetten voor elkaar opzetten.
  1. Ik houd niet van geweld. 2. Het lost niks op. 3. Het maakt het erger, dan het al is. 4. Geestelijk verenigen is noodzaak. We zijn nog te verschillend. 5. Werk dus daaraan. Praat met alle kleurtjes. Begin met je buren. Zijn we eensgezind dan moet je wachten op het juiste moment. 6. Die peak komt eigenlijk wel vanzelf, omdat het financieel systeem niet meer werkt. Het kapitalisme was al in de jaren 80 failliet.
  Is dit laf? Ik vind van niet.
  We kunnen beter nu gaan eisen dat we weer het ziekenfonds terug krijgen. Kleine stapjes. Of eisen dat je voor elkaar kunt zorgen zonder dat je financieel afgestraft wordt. Dat niemand meer uit zijn huis wordt gezet enz. En genieten van elke dag die we in rust mogen doorbrengen.(ondanks toestanden systeem) Vergeet niet dat het weer enz. veel chaos gaat maken. We zitten pas in het begin van een nieuw tijdperk. We kunnen nog van alle kanten op gaan. Je weet nooit hoe een balletje rolt. Het systeem werkt als een slang. Misschien moeten we zelf ook als een slang gaan gedragen.

  0 likes
 14. Mensen laten we beginnen op 6 April te stemmen, voor of tegen, laat je stem horen.
  Dit is zo belangrijk. Misschien is het niet iedereen zijn favoriete website maar:

  http://geenpeil.nl/

  Help ze, of stem op het referendum 6 April aanstaande.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Grote uitgeverij publiceert boek van Spaanse kolonel over de macht achter de schermen. Dit zei hij over de Rothschilds en Illuminati

Grote uitgeverij publiceert boek van Spaanse kolonel over de macht achter de schermen. Dit zei hij over de Rothschilds en Illuminati

Uitgeverij Penguin is onder vuur komen te ...

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Volgens de Britse eurocommissaris Julian King hebben ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.