Archeologie

Oudste hoogontwikkelde cultuur Europa kwam niet uit Afrika

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Minoïsche beschaving op het Griekse eiland Kreta stamde af van oude Europese volkeren en niet van immigranten uit Afrika, zo is gebleken uit DNA-onderzoek op Minoïsche begraafplaatsen. De Minoïsche cultuur was één van de oudste beschavingen in Europa en de eerste met een schriftsysteem, dat nog altijd niet ontcijferd is.

Ze ging aan de Griekse beschaving vooraf. Vele Griekse mythen en legenden zijn op de Minoïsche beschaving terug te voeren, waaronder de legende van de Minotaurus in het labyrint van Knossos. De benaming Minoïsch werd ook op basis daarvan voorgesteld door de Britse archeoloog Sir Arthur John Evans, de archeoloog die in belangrijke mate aan de herontdekking van deze beschaving heeft bijgedragen. Het is niet bekend hoe de zogeheten ‘Minoërs’ zichzelf noemden.

Volgens de meeste theorieën waren de Minoërs immigranten vanuit Anatolië (nu Turkije), het Nabije Oosten of Noord-Afrika en zouden zij van daaruit hun beschaving hebben meegebracht. Dat blijkt niet zo te zijn. Amerikaanse en Griekse onderzoekers hebben het DNA-materiaal onderzocht van 37 Kretenzers die werden begraven op het plateau van Lassithi in het oosten van het eiland. Het erfelijk materiaal werd vergeleken met dat van andere oude volken uit Europa, het Nabije Oosten en Afrika.

Het blijkt dat de oude Kretenzers nauw verwant waren aan culturen uit Sardinië en het Iberisch Schiereiland en neolithische culturen uit Frankrijk en Scandinavië. De verwantschap met Azië of Afrika was veel minder duidelijk.

De voorouders van de Minoërs zouden al ruim 9000 jaar geleden op het eiland zijn aangekomen. Er waren ook erg veel genetische overeenkomsten met de huidige bewoners van het eiland, ondanks migratiegolven die in de Oudheid hebben plaatsgevonden.

De Minoïsche cultuur op Kreta, vernoemd naar de legendarische koning Minos, werd lange tijd over het hoofd gezien. Aan het einde van de 19e eeuw toonde Evans het bestaan aan van een cultuur die ouder was dan de oude Griekse beschaving, die tot dan toe als startpunt van Europa werd beschouwd. De cultuur ging rond 1500 voor Christus ten onder. Waarom is niet duidelijk.

[University of Washington]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bataaf
Bataaf
8 jaren geleden

Dank voor dit artikel.
Onze geschiedenis is kompleet verdraaid en verkeerd (om wat voor reden dan ook) in de boeken verschenen.De tijd voor waarheid is nu.Dank ninefornews!
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2325768/The-Minoans-Caucasian-DNA-debunks-longstanding-theory-Europes-advanced-culture-Africa.html

Bataaf
Bataaf
8 jaren geleden

Voor meer archeologische vondsten die de orthodoxe geschiedkunde volledig onderuit haalt zie:

https://www.facebook.com/pages/Planet-X-Nibiru-and-the-Anunnaki/399061025466

Een ‘eye opener’ voor waarheidszoekers evenals deze site echter meer gespitst op antropologie en archeologie.

Grts

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x