Financieel

Vijf grootste Amerikaanse banken beheren helft van het bankwezen

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In haar jaarverslag onthult de Federal Reserve Bank of Dallas dat 52 procent van alle bezittingen in handen van het bankwezen eigendom is van slechts vijf corporaties.

De 10 grootste financiële instellingen zijn bovendien zo groot geworden dat hun vermogen gelijk staat aan de helft van het Amerikaanse bbp.

Om deze redenen roept de president van de Federal Reserve Bank of Dallas, Richard Fisher, op om ’s lands grootste banken op te delen. In een begeleidend schrijven waarschuwt hij het Congres dat de financiële hervormingen het economische herstel mogelijk alleen maar in de weg staan.

Top 10

Fisher gaat in zijn brief verder dat de waarde van de bezittingen van de top 10 Amerikaanse banken gelijkstaat aan 10,9 biljoen euro, ruwweg de helft van het Amerikaanse bbp.

schijf2973948273982742

Naar zijn mening ging het Congres met de Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Financial Protection Act (pdf) niet ver genoeg omdat deze wet geen oplossingen bood voor instellingen die zo groot werden dat hun val de economie als geheel zou kunnen bedreigen.

Occupy Wall Street

Fisher stelt dat het bankwezen moet diversificeren omdat megabanken volgens hem te machtig kunnen worden. Steeds minder mensen geloven in het Amerikaanse kapitalisme, aldus Fisher. Diverse groepen, zoals bijvoorbeeld de Occupy Wall Street-beweging, zijn van mening dat de door de regering geleide uitkoop van roekeloze financiële instellingen sociaal en politiek gezien niet door de beugel kan.

“Vanuit economisch perspectief bekeken zijn dergelijke uitkopen zeker schadelijk voor de werking van de markt,” merkt Fisher verder op. Het jaarverslag kijkt tot besluit naar de rotte cultuur binnen de ‘too big to fail’ bedrijven en concludeert dat ‘slechte beslissingen zouden moeten leiden tot faillissement’.

U leest het gehele jaarverslag hier (pdf) terug.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd: Directeur Goldman Sachs verlaat ‘moreel bankroete’ zakenbank

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x