Homepagina » Propaganda » Alle overheden zetten propaganda in tegen eigen bevolking. Amerikaanse ‘hoofdpropagandist’ doet onthullingen
Alle overheden zetten propaganda in tegen eigen bevolking. Amerikaanse 'hoofdpropagandist' doet onthullingen

Alle overheden zetten propaganda in tegen eigen bevolking. Amerikaanse ‘hoofdpropagandist’ doet onthullingen

Een Amerikaanse redacteur, journalist en schrijver maakte zich tijdens een recente bijeenkomst van de Council on Foreign Relations (CFR) hard voor het gebruik van propaganda tegen de bevolking.

Richard Stengel diende als onderminister onder president Obama, was hoofdredacteur van Time en werkt momenteel voor MSNBC.

Veel hooggeplaatste Amerikaanse politici zijn lid van de CFR, die ook wel wordt gezien als het heersende establishment.

Hoofdpropagandist

Begin dit jaar onthulde WikiLeaks-oprichter Julian Assange aan de hand van één tweet hoeveel macht de CFR over de massamedia heeft.

Hij verwees naar een onderzoek van Swiss Propaganda Research waaruit blijkt dat de Amerikaanse media zwaar worden beïnvloed door de organisatie.

Stengel zei tijdens de bijeenkomst in april dat overheden propaganda moeten inzetten tegen hun eigen bevolking.

De voormalige overheidsfunctionaris legde uit: “Men grapte dat ik bij mijn vorige baan op het ministerie van Buitenlandse Zaken de ‘hoofdpropagandist’ was.”

Propaganda-tak

“Ik ben niet tegen propaganda. Ieder land doet het en moet dat doen, tegen de eigen bevolking,” zei hij. “Zo erg is dat niet.”

Stengel hielp bij de oprichting van het Amerikaanse Global Engagement Center, dat ‘propaganda en desinformatie van terreurgroepen en landen zoals Rusland bestrijdt’.

De man die openlijk zegt dat de Amerikaanse overheid propaganda moet gebruiken tegen de eigen bevolking werd onlangs benoemd als distinguished fellow van het Digital Forensic Research Lab van de Atlantic Council, de propaganda-tak van de NAVO.

Oekraïense miljardair

De Atlantic Council wordt gefinancierd door de Oekraïense miljardair Viktor Pintsjoek, die tenminste 10 miljoen dollar doneerde aan de Clinton Foundation.

Slechts enkele weken geleden kondigde het Digital Forensic Research Lab aan samen met Facebook ‘desinformatie te monitoren’ en verkiezingen te beschermen.

Pintsjoek is tevens medeoprichter van CrowdStrike, het bedrijf dat door de Democratische Partij werd ingehuurd om diens servers te laten inspecteren na de vermeende Russische hack. De FBI kreeg geen toegang tot diezelfde servers.

[The Free Thought Project]


Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Het is toch echt te zot voor woorden wat er al niet allemaal gedaan wordt om toch steeds maar weer dat oh zo boosaardige en verschrikkelijke Rusland te BASHEN, het zijn echte vuile smiechten.

  Ik citeer: “Stengel hielp bij de oprichting van het Amerikaanse Global Engagement Center, dat ‘propaganda en desinformatie van terreurgroepen en landen zoals Rusland bestrijdt’.”

  Stengel alsmede degene die dit schrijft is m.i. méér dan fout bezig.

  En de landen welke met afstand de meeste en echt ingrijpende desinfo verspreiden is Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland, waarbij het laatste landje ondanks de grootte een nest is van desinfo.

  En indien je dan e.e.a. aan de kaak stelt, zoals bijv. Willem Middelkoop met zijn nieuwe boek “Patronen van Bedrog” dan komen her en der de van overheidswege gestuurde lycons om een en ander als zgnd “boekenkriticus” zo’n boek helemaal de grond in te boren wat aangeeft dat Middelkoop DUS HELEMAAL goed zitten!

  Dit land is verloren en wel met als oorzaak dat smerige linkse gespuis. Dat zo weinig mensen dit nog maar doorhebben is niet te geloven, dus de MSM fabeltjesmolen draait geweldig!
  Zou wel eens willen weten wat deze zelfde MSM doen als hier de vlam in de pan slaat en er met zekerheid sloten met bloed gaan vloeien, hebben ze misschien ook in het geniep ergens bunkers waar ze in kunnen kruipen, dat doen ratten toch graag, is ‘t [email protected]! Bah, shame on you!!!!!!

  Deze komen zich echter nog aan het krabben waar ze geen jeuk hebben.
  Tuig van de richel die met zekerheid hun verdiende loon zullen gaan krijgen, en ik sta vooraan in de rij om de lekkerste klappen uit te delen!!!!

  Hier word ik nu werkelijk ziek van, bah bah bah!!

  Gladiator

  35 likes
 2. @Galidator
  Van tijd tot tijd bekijk ik de digitale nieuwsbladen om op de hoogte te blijven wat ze zoal schrijven. Een artikel in de Telegraaf is hier te lezen : https://www.telegraaf.nl/nieuws/2168329/nepnieuws-nederlanders-maken-zich-niet-druk
  Daar staat dat 59% v/d Nederlanders vertrouwen heeft in de media(is zelfs gegroeid). En op deze site
  https://www.consultancy.nl/nieuws/17892/nederlanders-herkennen-nepnieuws-en-maken-zich-niet-zo-druk-om-fake-news
  kun je lezen dat de Nederlander nepnieuws kan herkennen. Deze twee uitkomsten geven precies weer hoe de Nederlander denkt; huisje,boompje beestje en alles wat er om hem/haar gebeurt, “ach het zal wel”.

  11 likes
  • @charlud,

   Precies zo wordt er idd gedacht, dat constateer ik dagelijks. Probeer bijna dagelijks héél voorzichtig visjes uit te gooien om te kijken hoe er op gereageerd wordt en ik moet zeggen…………………ik merk er helemaal niets van dat er steeds meer mensen wakker worden, eerder het tegenovergestelde.

   De gewone man/vrouw in de straat heeft werkelijk geen flauw benul van hetgeen zich afspeelt in de politiek en al helemaal niet vwb Geopolitiek!!

   Als binnenkort de klappen komen, en die gaan er met zekerheid komen dan is Holland in nood.
   Als al eens iets zeg van die rellen en verkrachtingen enz enz welke zich NU in Europa afspelen dan wordt ik aangekeken met een blik van, wat lul je nou man, hebben we niets van op TV gezien!!

   Tja,

   Nog vragen!!??

   Gladiator

   21 likes
   • @gladiator
    ik las een stukje na dat wat er gebeurd was in keulen (verkrachting)
    dat er vrouwen waren die zeiden och 30 sec. en het is voorbij.
    mijn verstand blijf hier werkelijk bij stil staan.
    ik zelf denk dat door het koppen aaien door de regering (40 jaar lang) en je weet wel gladiator wat ik bedoel dat het te laat is waarschijnlijk om het tij te keren al zou ik willen dat het anders is.
    in 1917 las ik dat er toen al voor gewaarschuwd werd en europa na de kl.ten zal gaan.

    3 likes
  • @charlud, gaat u nou echt citeren wat er in de Televaag en dat andere mediavod #consultancy.nl wordt beweerd? Over wak wak wakker worden gesproken. En dan krijg je nog serieuze reacties van Gladiator ook….. djeezzzzz. Mja, nuf said! Toedeledokie…

   1 likes
   • @aradhel
    Jouw reactie getuigt precies wat in de Telegraaf en consultancy wordt beschreven. Even schimpen zonder onderbouwing. Al jij met bewijs kan aantonen dat de Telegraaf en consultancy mbt dit artikel het hele verhaal uit hun duim gezogen hebben dan ben jij de man. Mocht je reageren dan niet op de manier zoals je het al gedaan hebt.

    2 likes
 3. Belangrijk bij deze is dat de Council on Foreign Relations (CFR) een dochteronderneming is van het Britse Royal Institute of International Affairs. (RIIA) Beidden geprivatiseerde non-profitorganisaties die los staan van de regering. Sinds de moord op John F. Kennedy werd elk administratiepost van opvolgende amerikaanse presidenten – zoals een minister van binnen- buitenlandse zaken, defensie etc.. – allen afkomstig van het CFR.

  De CFR kent een harde kern. Een inner circle van ingewijden waar onder meer David Rockefeller 50 jaar lang de koers van de CFR bepaalde. Elke maand hebben de leden een bijeenkomst maar mogen met de pers niet praten waarover werd gesproken. Daardoor werd de CFR bestempeld als een semi geheim instituut. Door veel druk gaf de CFR later een blad uit genaamd Foreign Affairs en sinds enkele jaren heeft het een website onder de zelfde naam. De harde kern van de CFR en RIIA word aangevoerd door privatenbankiers en multinationals. Een elitair Angelsaksisch gezelschap.

  Met dit wetende. Waar blijft het volk als zij om de vier jaar democratisch mogen stemmen maar na de verkiezingen de ministerpost door het CFR grotendeels word bepaald. Wat blijft er dan nog van de stem van de Amerikaanse bevolking over. Wel, niets.

  7 likes
 4. http://www.vrijspreker.nl/wp/wp-content/media/2018/06/hopelessly_enslaved.png

  De hopeloze massa, daar is geen zalf aan te smeren!?….

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Exclusief verkrijgbaar: het NineForNews Jaarboek 2018. Bestel alvast je exemplaar

Exclusief verkrijgbaar: het NineForNews Jaarboek 2018. Bestel je exemplaar

Het vertrouwen in de reguliere media heeft ...

Media verspreiden nepnieuws over treiterende scholier met Trump-pet en iedereen trapt erin. Dan gebeurt er dit

Media verspreiden nepnieuws over treiterende scholier met Trump-pet en iedereen trapt erin. Dan gebeurt er dit

Op sociale media is ophef ontstaan over ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+