Propaganda

Alle overheden zetten propaganda in tegen eigen bevolking. Amerikaanse ‘hoofdpropagandist’ doet onthullingen

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaanse redacteur, journalist en schrijver maakte zich tijdens een recente bijeenkomst van de Council on Foreign Relations (CFR) hard voor het gebruik van propaganda tegen de bevolking.

Richard Stengel diende als onderminister onder president Obama, was hoofdredacteur van Time en werkt momenteel voor MSNBC.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel hooggeplaatste Amerikaanse politici zijn lid van de CFR, die ook wel wordt gezien als het heersende establishment.

Hoofdpropagandist

Begin dit jaar onthulde WikiLeaks-oprichter Julian Assange aan de hand van één tweet hoeveel macht de CFR over de massamedia heeft.

Hij verwees naar een onderzoek van Swiss Propaganda Research waaruit blijkt dat de Amerikaanse media zwaar worden beïnvloed door de organisatie.

Stengel zei tijdens de bijeenkomst in april dat overheden propaganda moeten inzetten tegen hun eigen bevolking.

De voormalige overheidsfunctionaris legde uit: “Men grapte dat ik bij mijn vorige baan op het ministerie van Buitenlandse Zaken de ‘hoofdpropagandist’ was.”

Propaganda-tak

“Ik ben niet tegen propaganda. Ieder land doet het en moet dat doen, tegen de eigen bevolking,” zei hij. “Zo erg is dat niet.”

Stengel hielp bij de oprichting van het Amerikaanse Global Engagement Center, dat ‘propaganda en desinformatie van terreurgroepen en landen zoals Rusland bestrijdt’.

De man die openlijk zegt dat de Amerikaanse overheid propaganda moet gebruiken tegen de eigen bevolking werd onlangs benoemd als distinguished fellow van het Digital Forensic Research Lab van de Atlantic Council, de propaganda-tak van de NAVO.

Oekraïense miljardair

De Atlantic Council wordt gefinancierd door de Oekraïense miljardair Viktor Pintsjoek, die tenminste 10 miljoen dollar doneerde aan de Clinton Foundation.

Slechts enkele weken geleden kondigde het Digital Forensic Research Lab aan samen met Facebook ‘desinformatie te monitoren’ en verkiezingen te beschermen.

Pintsjoek is tevens medeoprichter van CrowdStrike, het bedrijf dat door de Democratische Partij werd ingehuurd om diens servers te laten inspecteren na de vermeende Russische hack. De FBI kreeg geen toegang tot diezelfde servers.

[The Free Thought Project]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Het is toch echt te zot voor woorden wat er al niet allemaal gedaan wordt om toch steeds maar weer dat oh zo boosaardige en verschrikkelijke Rusland te BASHEN, het zijn echte vuile smiechten.

Ik citeer: “Stengel hielp bij de oprichting van het Amerikaanse Global Engagement Center, dat ‘propaganda en desinformatie van terreurgroepen en landen zoals Rusland bestrijdt’.”

Stengel alsmede degene die dit schrijft is m.i. méér dan fout bezig.

En de landen welke met afstand de meeste en echt ingrijpende desinfo verspreiden is Amerika, Engeland, Duitsland en Nederland, waarbij het laatste landje ondanks de grootte een nest is van desinfo.

En indien je dan e.e.a. aan de kaak stelt, zoals bijv. Willem Middelkoop met zijn nieuwe boek “Patronen van Bedrog” dan komen her en der de van overheidswege gestuurde lycons om een en ander als zgnd “boekenkriticus” zo’n boek helemaal de grond in te boren wat aangeeft dat Middelkoop DUS HELEMAAL goed zitten!

Dit land is verloren en wel met als oorzaak dat smerige linkse gespuis. Dat zo weinig mensen dit nog maar doorhebben is niet te geloven, dus de MSM fabeltjesmolen draait geweldig!
Zou wel eens willen weten wat deze zelfde MSM doen als hier de vlam in de pan slaat en er met zekerheid sloten met bloed gaan vloeien, hebben ze misschien ook in het geniep ergens bunkers waar ze in kunnen kruipen, dat doen ratten toch graag, is ’t niet!@! Bah, shame on you!!!!!!

Deze komen zich echter nog aan het krabben waar ze geen jeuk hebben.
Tuig van de richel die met zekerheid hun verdiende loon zullen gaan krijgen, en ik sta vooraan in de rij om de lekkerste klappen uit te delen!!!!

Hier word ik nu werkelijk ziek van, bah bah bah!!

Gladiator

charlud
charlud
5 jaren geleden

@Galidator
Van tijd tot tijd bekijk ik de digitale nieuwsbladen om op de hoogte te blijven wat ze zoal schrijven. Een artikel in de Telegraaf is hier te lezen : https://www.telegraaf.nl/nieuws/2168329/nepnieuws-nederlanders-maken-zich-niet-druk
Daar staat dat 59% v/d Nederlanders vertrouwen heeft in de media(is zelfs gegroeid). En op deze site
https://www.consultancy.nl/nieuws/17892/nederlanders-herkennen-nepnieuws-en-maken-zich-niet-zo-druk-om-fake-news
kun je lezen dat de Nederlander nepnieuws kan herkennen. Deze twee uitkomsten geven precies weer hoe de Nederlander denkt; huisje,boompje beestje en alles wat er om hem/haar gebeurt, “ach het zal wel”.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

http://www.vrijspreker.nl/wp/wp-content/media/2018/06/hopelessly_enslaved.png

De hopeloze massa, daar is geen zalf aan te smeren!?….

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Belangrijk bij deze is dat de Council on Foreign Relations (CFR) een dochteronderneming is van het Britse Royal Institute of International Affairs. (RIIA) Beidden geprivatiseerde non-profitorganisaties die los staan van de regering. Sinds de moord op John F. Kennedy werd elk administratiepost van opvolgende amerikaanse presidenten – zoals een minister van binnen- buitenlandse zaken, defensie etc.. – allen afkomstig van het CFR.

De CFR kent een harde kern. Een inner circle van ingewijden waar onder meer David Rockefeller 50 jaar lang de koers van de CFR bepaalde. Elke maand hebben de leden een bijeenkomst maar mogen met de pers niet praten waarover werd gesproken. Daardoor werd de CFR bestempeld als een semi geheim instituut. Door veel druk gaf de CFR later een blad uit genaamd Foreign Affairs en sinds enkele jaren heeft het een website onder de zelfde naam. De harde kern van de CFR en RIIA word aangevoerd door privatenbankiers en multinationals. Een elitair Angelsaksisch gezelschap.

Met dit wetende. Waar blijft het volk als zij om de vier jaar democratisch mogen stemmen maar na de verkiezingen de ministerpost door het CFR grotendeels word bepaald. Wat blijft er dan nog van de stem van de Amerikaanse bevolking over. Wel, niets.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x