Homepagina » Innovatie » Tanken voor 25 cent per liter? Het kan
Tanken voor 25 cent per liter? Het kan

Tanken voor 25 cent per liter? Het kan

Het Britse bedrijf Cella Energy heeft een manier ontwikkeld om waterstof goedkoop en praktisch op te slaan, wat het chemische element een realistisch alternatief voor benzine maakt.

Cella Energy doet sinds 2007 onderzoek naar een milieuvriendelijke superbrandstof en heeft zeer positieve resultaten behaald met waterstof.

De technologie is in het geheim ontwikkeld door professor Stephen Bennington en wetenschappers van het University College London en de Oxford-universiteit. Het bedrijf heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Shell Springboard Award 2011.

De technologie werkt als volgt: waterstof wordt opgezogen door nanovezels en opgenomen in kleine plastic bolletjes, die zo klein zijn dat ze dezelfde eigenschappen hebben als een vloeistof. Consumenten zouden aan de pomp geen verschil merken, behalve in hun portemonnee.

De prijs is namelijk zeer laag. De kostprijs aan de pomp zou tussen de 0,25 en 0,30 euro per liter kunnen bedragen. De grote oliemaatschappijen voelen de bui al hangen en er gaan dan ook sterke geruchten dat Cella Energy wordt tegengewerkt om de brandstof op de markt te brengen.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jacko schreef:

  Gaan we niet beleven zolang de oliemaatschappijen aan de macht zijn.

  0 likes
 • m&m schreef:

  prachtig als het waar is?
  tegenwerking van de oliebaronnen is wel duidelijk.
  maar als deze professor het wereldkundig maakt zal er weinig aan te doen zijn en zullen de burgers achter hem staan maar ik hoor en lees (behalve op deze site) hier niets over.

  0 likes
 • Paul schreef:

  Benzine is net zo duur als waterstof zo’n beetje maar word duur gemaakt door de tax die erop zit…

  kleine moeite om hier ook tax op te leggen, word het ook duur, net als benzine…

  0 likes
 • BdeD schreef:

  [quote name=”Jacko”]Gaan we niet beleven zolang de oliemaatschappijen aan de macht zijn.[/quote]

  Zo dachten ze ook over de elektrische auto, maar hij is er wel. Duurde alleen wat langer.

  Tegen de tijd dat dit wel doorzet, halen ze het geld wel weer ergens anders vandaan. Al met al, zullen wij als consument vast niet goedkoper uit zijn ben ik bang voor.

  0 likes
 • Johan schreef:

  Waterstof wordt bewaard in tanks onder zeer lage temperaturen; en dat kost heel veel energie. Misschien weet iemand hier meer over.

  0 likes
 • Martien schreef:

  Zolang wij alles maar goedvinden zullen zij inderdaad aan de macht blijven, echter zijn wij machtiger dan zij en zijn zij afhankelijk van ons. Dus hoelang zij aan de macht blijven ligt enkel aan ons.
  Als wij massaal besluiten actie te ondernemen tegen deze kliek is hun macht zo verdwenen en kunnen alternatieve brandstoffen gerealiseerd worden.

  0 likes
 • Bert schreef:

  Het is dus net zo duur als benzine. De rest bestaat immers uit accijnzen en btw.

  0 likes
 • Willem schreef:

  Inderdaad, EX BTW, invoerrechten, accijnzen, opslagkosten, winsten voor pomphouder. Daar komt wellicht nog bij dat de verzekeringen duurder gaan worden als je hiermee gaat tanken (want gevaarlijker) Zo gaat het net zo duur worden, zo niet duurder dan wat we nu betalen voor een liter benzine. De roverheid verzint elke keer wat anders.

  0 likes
 • Rob B schreef:

  Benzine is niet net zo duur als waterstof.
  Benzine zonder belastingen kost ongeveer € 0,60 per liter.

  De prijs van waterstof sec is waarschijnlijk lager dan 1 eurocent. De kosten zitten ‘m in de opslag in de kleine als vloeistof reagerende bolletjes, welke het ook mogelijk maken dat waterstof niet onder hele hoge druk hoeft bewaard te worden.
  Met deze bolletjes kan het gewoon in de gebruikelijke brandstoftanks.

  Maar ja, Big Oil ziet de bui al hangen!

  0 likes
 • luitefluit schreef:

  waar is die watergas motor dan
  lijkt mij nog goedkoper
  aangezien water een bestaansrecht is

  of ben ik nou koekoek

  0 likes
 • XenoN schreef:

  De regeringen geven geen reet om het milieu want ze verkopen LPG wat een afvalproduct is, voor een woekerprijs aan belastingen.
  Het percentage kooldioxide is maar 0.03 %.
  Dat mag omhoog want we hebben global cooling !

  0 likes
 • hetzalwel schreef:

  [quote name=”Paul”]Benzine is net zo duur als waterstof zo’n beetje maar word duur gemaakt door de tax die erop zit…

  kleine moeite om hier ook tax op te leggen, word het ook duur, net als benzine…[/quote]

  ik denk alleen dat het een stuk gezonder is voor de mensheid om op waterstof te rijden dan, die kankerzooi (letterlijk kankerzooi)wat we nu staan te tanken bij de tankstations.

  0 likes
 • enkidoe schreef:

  [quote name=”BdeD”][quote name=”Jacko”]Gaan we niet beleven zolang de oliemaatschappijen aan de macht zijn.[/quote]

  Zo dachten ze ook over de elektrische auto, maar hij is er wel. Duurde alleen wat langer.

  Tegen de tijd dat dit wel doorzet, halen ze het geld wel weer ergens anders vandaan. Al met al, zullen wij als consument vast niet goedkoper uit zijn ben ik bang voor.[/quote]
  De l
  Electrische auto is dan ook een serieus alternatief. Hardstikke goedkoop en een hele grote actieradius

  0 likes
 • Ruud schreef:

  Binnenkort zal er wel een explosie plaats vinden zodat er vermeld kan worden hoe “gevaarlijk” deze brandstof is.

  0 likes
 • Netty schreef:

  Ook al zal deze uitvinding op de markt komen,we zullen er flink voor moeten betalen.De regering zal weer een of andere belasting heffen,want die in komsten op bezine gaan natuurlijk naar beneden,als iedereen besluit over te stappen.want de inkomsten uit accijnzen zijn een hele belangrijke bron van inkomsten,die willen ze wel behouden.veel mensen stappen momenteel over op elektrisch roken(dampen) een stuk goedkoper en niet onbelangrijk gezonder.
  Vanuit de eu willen ze dit verbieden?waarom?Omdat de tabaks industrie heel machtig is en de regeringen hun accijnzen missen,het gaat dus niet om de gezondheid,wat wel beweerd wordt .We worden gewoon financieel uitgekleed,!

  0 likes
 • Kees schreef:

  Een benzinemotor kan je niet zomaaqr op waterstof laten lopen, dan worden de zuigers kapotgetimmerd door de zeer snelle en agressieve verbranding, waterstof moet je met een energiecel gebruiken om stroom te maken, en dan electrisch rijden, veel meer rendement ook. Denk dat dit bedrijf niet geloofwaardig is, althans in mijn ogen dan.

  vrg kees

  0 likes
 • Sunshine schreef:

  [quote name=”Paul”]Benzine is net zo duur als waterstof zo’n beetje maar word duur gemaakt door de tax die erop zit…

  kleine moeite om hier ook tax op te leggen, word het ook duur, net als benzine…[/quote]

  Precies wat ik dacht toen ik het las. Het enige voordeel is dan alleen dat we er geen olie voor nodig zijn.

  0 likes
 • -E- schreef:

  Maareh… die Plastic nano-bolletjes… Plastic wordt toch gemaakt van Olie?

  0 likes
 • padja schreef:

  Natuurlijk zit overal tax op. Kijk ‘s goed rond in Nederland en verbaas je erover hoe prachtig mooi alles verzorgd is. Infrastructuur, zorg voor ouderen, armen, studeren etc.
  (dacht je van niet? kijk ‘s over de landsgrenzen heen!)
  Ik vraag me af…als je nou zo idealistisch “verbeter de wereld” bent, waarom dan mopperen op belasting en taxen? Dat is in principe toch gemeenschapsgeld. Wat weer terugvloeit naar de maatschappij. Ben je daar boos over? Of boos omdat het herverdeelt wordt naar armere landen? of boos omdat je zelf meer geld wilt? Of boos omdat er blijkbaar mensen zijn die meer geld hebben dan jij? Iedereen wil altijd graag hebben/nemen uit de “gemeenschapsruif”. Alleen erin stoppen schijnt vervelend te zijn. Ben je nou echt boos op de overheid of op de mensen die misbruik maken? Of alleen maar hebberig?
  En als je vindt dat de overheid beter kan…waarom ga je daar niet wat mee doen? Join the club.

  knuffelss

  0 likes
 • padja schreef:

  Misschien aardig idee om je blik eens te richten op al die mensen die het slechter hebben dan wij. (Hele volksstammen zouden per direct met ons willen ruilen qua welvaart). En ons af te vragen wat we daarmee kunnen? Nederlanders behoren tot een select gezelschap bevoorrechte mensen. En het enige wat we daarvoor hebben gedaan…..geboren worden in ons kikkerlandje!.

  knuf

  0 likes
 • Jack schreef:

  Doe mij maar een HHO generator.Dan heb je waterstof+zuurstof dat “on the fly” geproduceerd word. Je hebt dan geen tank nodig met een zeer explosief gas. Bovendien kun je dit goedkoop aanschaffen of zelf maken.

  0 likes
 • Maarten schreef:

  Cella heeft alleen een slimme manier bedacht om waterstofgas OP TE SLAAN en te TRANSPORTEREN.

  Het waterstofgas zal echter nog steeds GEMAAKT moeten worden. Waterstofgas wordt immers niet gedolven. Om waterstofgas te maken is energie nodig (van olie bijvoorbeeld), en die energie komt weer vrij als je het verbrandt in een motor of chemisch laat reageren in een brandstofcel.

  Waterstofgas is dus eigenlijk GEEN brandstof, maar een middel om energie te VERPLAATSEN.

  Het enige voordeel van waterstofgas is dat bij het afgeven van de energie (motor/brandstofcel) geen schadelijk stoffen vrijkomen. Het maken van waterstofgas levert wel afvalstoffen op, maar omdat dat gecentraliseerd gebeurt, kunnen de afvalstoffen beter afgevangen worden.

  Waterstofgas is GEEN alternatieve brandstof, sorry.

  Voor echt duurzame energie zul je moeten kijken naar HHO (watergas), e-cat of een Keshe reactor.

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  HHO Is gemakkelijk te splitsen, voor een euro of 30 bouw je het zelf het is echt niet moeilijk.

  0 likes
 • Kees schreef:

  @Padja

  Aan de ene kant het je gelijk, het is gemeenschapsgeld en belastingen zijn nodig om de maatschappijen op poten te houden, mensen te helpen, elkaar te helpen. Echter, die belastingen komen voor 98 procent van werkende mensen, de multinationals met hun miljarden winsten hebben zoveel macht dat ze de regeringen om hun vingers winden door te dreigen met naar een andere land gaan als ze hier moeten betalen, dat werkt schijnbaar want ze betalen heel erg weinig en soms zelfs niets, plus ze hebben constructies om belastingen te ontduiken, dit zijn pas echte boeven, de steun aan de economie komt uit zak van de gewone man, altijd al was de gewone man de pineut. Willen we echt verandering stem dan op een partij als de SP, de partij in ijsland is een SP achtige partij en weet je nog hoe slecht dit land erbij stond? nu een land met de hoogste groei en iedereen betaalt gewoon belasting. Dus onze kracht als burger zit in onze stem, en onze koopkracht, je ziet wat er gebeurd als we niet kopen, nu ben ik iemand die voor duurzaamheid is, ken je nog de reclame een miele er is geen betere, dat was zo vroeger, nu niet meer ook miele komt uit verbrasland China.

  vrg kees

  0 likes
 • Kees schreef:

  Een nieuwe soort kernenergie zal de wereld veranderen in een schone en veilige, kernergie is dan zo veilig dat een melddown niet meer kan, en we hebben genoeg voor duizenden jaren zelfs met inbegrip van de groei van de bevolking, we zullen eerder andere materialen opmaken dan de energie.

  Het gaat om een Thorium centrale, je kan er zelfs huidig atoomafval mee opbranden.

  tenslotte is de zon ook een kerncentrale en is duurzaam, maar ook die stopt een keer als ie opgebrand is,, maar dan kunnen we al de cosmos bezetten en lichtjaren ver reizen, mogelijk gaan we niet eens meer dood door gentherapie.

  0 likes
 • Jan schreef:

  Denkt men nu echt dat tanken goedkoop gaat worden? Dit land draait compleet op btw en overig accijnzen en aanverwante belastingregelingen . Wie gaat dan de ww, wao en overige soorten betalen? Nee, denk maar niet dat er ook maar iets goedkoper gaat worden. Zodra termen als “goedkoper” gaan vallen moet je enorm alert zijn, voor je het weet betaal je het dubbele (euro is daar een goed voorbeeld van)

  0 likes
 • Octavium schreef:

  [quote name=”AwE130″]HHO Is gemakkelijk te splitsen, voor een euro of 30 bouw je het zelf het is echt niet moeilijk.[/quote]

  Het probleem is niet dat het moeilijk is om te splitsen, Het kost alleen zo verdomde veel energie om aan onze vraag te voldoen. Dus behalve als het met Zonnepanelen zo gebeuren (zo’n beetje de hele sahara vol planten) kan er worden voorzien aan onze vraag.

  Ook al zou je zonne panelen hebben die een 100% opbrengste hebben. Brengt wel lekker veel extra zuurstof in de lucht 🙂

  0 likes
 • carpa schreef:

  Goed, komt er nog wat van of moeten we ook daarop weer eeuwen wachten?
  hoewel dit een leuke denkoefening was/is om de zogenaamde ‘oliebonzen’ niet té hard tegen ‘t karretje te rijden, hebben ze ‘t knap bedacht.
  De Oilcompanies doen wat ‘lastig’ om de aandacht erop te vestigen en uiteindelijk zullen ze ‘t mondjesmaat wel oké gaan vinden. Is een mogelijkheid. Die reuzen ‘verliezen’ er echter niets mee want om dat transportmiddel te vervaardigen hebben ze ook weer olie nodig.
  Hypocriete zooi wel allemaal lijkt me.

  Er zijn wel andere alternatieven die malen beter over de hele lijn scoren, maar helaas, geen aandacht voor want ‘t lijkt ons wel net dat ietsje té revolutionair voor de reusjes…

  Groen? Alleen Dollar$$$$$$$$$ !
  Eco? enkel ECOnomie dus…. It’s all make-believe and horseshit… met dat laatste kunnen ze wss ook wel wat verzinnen en dan hadden we ‘t niet eens over bullshit!

  Zo…wanneer komt er dan es eindelijk goede zooi?

  0 likes
 • Elisabeth schreef:

  Das nou weer heel jammer. Die plasticbolletjes bedoel ik. Plastic wordt van …. ja ja …. olie gemaakt. Dus nu nog iets meer voor de hand uitvinden waar het waterstof zich aan kan hechten, en we kunnen helemaal zonder olie.

  0 likes
 • mb schreef:

  Wel ‘mooi’ dat je de naam Shell elke keer weer tegenkomt bij berichten over nieuwe brandstoffen. Daarna blijft het weer heel lang bij hetzelfde.

  0 likes
 • Jer schreef:

  Mijn vader en me broertje waren in Rotterdam Ahoy naar zo’n soort van open dag of wat het mag zijn geweest van Shell. Daar hadden ze een auto die op 100% zoutwater rijd. Je kon daar zo kleine modellen autootje meenemen die je zelf in elkaar kan zetten en zoutwater in kan doen. Gewoon kraanwater met keukenzout in doen dan rijd de auto.

  0 likes
 • scalmer schreef:

  Benzine kost ook 25 cent de liter.

  De rest is accijns!! 😉

  0 likes
 • padja schreef:

  [quote name=”Kees”]@Padja

  Dus onze kracht als burger zit in onze stem, en onze koopkracht, je ziet wat er gebeurd als we niet kopen, nu ben ik iemand die voor duurzaamheid is, ken je nog de reclame een miele er is geen betere, dat was zo vroeger, nu niet meer ook miele komt uit verbrasland China.

  vrg kees[/quote]

  Tuurlijk Kees. Gebruik die kracht daarom bewust is mijn mening.
  BTW..verbrasland China..Je vergist je. Ik woon in China. Prachtige bewuste mensen. Wordt amper wat weggeggooid. Zeer begaan met voedsel. Als je hier de afvalbakken leegt schat ik in dat dat de helft is v/d gemiddelde nederlander.
  Knuffelsss

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  >