Buitenland

Cyberaanval grootste pijplijn VS: ‘Is Klaus Schwabs cyberpandemie aanstaande?’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden sloot het grootste oliepijpleidingbedrijf van de Verenigde Staten alle leidingen af vanwege een cyberaanval. De aanval trof een aantal ict-systemen, zo liet Colonial Pipeline weten in een verklaring. Elke dag gaan 2,5 miljoen vaten olie en diesel door de pijplijnen van Colonial.

De FBI heeft gezegd dat hackersgroep DarkSide achter de cyberaanval zit. De groep zou in Rusland zijn gevestigd. De Russische ambassade in de VS ontkent alle betrokkenheid van Moskou bij de cyberaanval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Timing is opmerkelijk

Er is een aanval uitgevoerd met zogeheten ransomware (gijzelsoftware). Tijdens een persconferentie in het Witte Huis werd bekend dat het gaat om een ‘nieuwe variant’. Naar verwachting is de oliepijplijn eind deze week weer volledig operationeel. Intussen beginnen de olieprijzen weer te dalen.

De timing van de aanval is opmerkelijk. Begin juli voeren het World Economic Forum, de Russische overheid en een aantal grote banken een simulatie van een cyberpandemie uit ‘die het hele systeem kan uitschakelen’.

Klaus Schwab waarschuwt voor potentiële cyberaanval:


Cyber Polygon

Het project heet Cyber Polygon 2021 en is in februari aangekondigd door de Russische staatsbank Sberbank. Op de website wordt gewaarschuwd dat ‘één kwetsbare schakel genoeg is om het hele systeem lam te leggen’.

Vorig jaar deden onder andere de Russische premier Michail Misjoestin, WEF-oprichter Klaus Schwab en de Britse oud-premier Tony Blair mee aan Cyber Polygon 2020. Het project doet denken aan Event 201, een simulatie van een verwoestende coronapandemie die enkele maanden voor de corona-uitbraak werd uitgevoerd onder auspiciën van onder meer het WEF en Bill Gates.

Is Schwabs ‘cyberpandemie’ aanstaande?

4.7 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naomi
Naomi
3 jaren geleden

Er staat iets gepland op 9 juli aanstaande. Wees daarop bedacht

Rob
Rob
3 jaren geleden

Er werd al eerder gewaarschuwd voor een ‘grotere dreiging’ dan de corona p(l)andmie, en wel een cyberp(l)andemie. Dan weten we inmiddels dat zo’n waarschuwing betekent dat ze het op de agenda hebben staan om het oude systeem versneld in te laten storten (want dat zo zonder al die bs toch al gebeuren) en te vervangen door een volledig technologisch systeem. Het financiële systeem is al failliet maar moet blijkbaar nog wel met de grond gelijk gemaakt worden. Daarom doen er natuurlijk ook banken mee. En ook hier weer een ‘nieuwe variant’. Dit is gewoon het volgende onderdeel van de vernietiging van het systeem, waar mensen altijd afhankelijk van zijn geweest. Zo zijn ze bezig om de bevolking volledig afhankelijk te maken van een klein groepje psychopaten. En dat kan alleen maar als mensen zichzelf afhankelijk blijven maken.

mike
mike
3 jaren geleden

Zo’n systeemcrash gaat de media natuurlijk niet raken, want die hebben ze tegen die tijd hard nodig om disinformatie te verspreiden.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
3 jaren geleden

Ga er maar van uit dat wanneer de elite een zogenaamde oefening doet, dat dit werkelijkheid wordt en dat deze oefening er is om de puntjes aan te scherpen, voor in het geval zij iets over het hoofd hebben gezien.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x