Homepagina » Buitenland » Cyberaanval grootste pijplijn VS: ‘Is Klaus Schwabs cyberpandemie aanstaande?’
cyberaanval
Foto: Colonial Pipeline (National Transportation Safety Board CC0)

Cyberaanval grootste pijplijn VS: ‘Is Klaus Schwabs cyberpandemie aanstaande?’

Enkele dagen geleden sloot het grootste oliepijpleidingbedrijf van de Verenigde Staten alle leidingen af vanwege een cyberaanval. De aanval trof een aantal ict-systemen, zo liet Colonial Pipeline weten in een verklaring. Elke dag gaan 2,5 miljoen vaten olie en diesel door de pijplijnen van Colonial.

De FBI heeft gezegd dat hackersgroep DarkSide achter de cyberaanval zit. De groep zou in Rusland zijn gevestigd. De Russische ambassade in de VS ontkent alle betrokkenheid van Moskou bij de cyberaanval.

Timing is opmerkelijk

Er is een aanval uitgevoerd met zogeheten ransomware (gijzelsoftware). Tijdens een persconferentie in het Witte Huis werd bekend dat het gaat om een ‘nieuwe variant’. Naar verwachting is de oliepijplijn eind deze week weer volledig operationeel. Intussen beginnen de olieprijzen weer te dalen.

De timing van de aanval is opmerkelijk. Begin juli voeren het World Economic Forum, de Russische overheid en een aantal grote banken een simulatie van een cyberpandemie uit ‘die het hele systeem kan uitschakelen’.

Klaus Schwab waarschuwt voor potentiële cyberaanval:


Cyber Polygon

Het project heet Cyber Polygon 2021 en is in februari aangekondigd door de Russische staatsbank Sberbank. Op de website wordt gewaarschuwd dat ‘één kwetsbare schakel genoeg is om het hele systeem lam te leggen’.

Vorig jaar deden onder andere de Russische premier Michail Misjoestin, WEF-oprichter Klaus Schwab en de Britse oud-premier Tony Blair mee aan Cyber Polygon 2020. Het project doet denken aan Event 201, een simulatie van een verwoestende coronapandemie die enkele maanden voor de corona-uitbraak werd uitgevoerd onder auspiciën van onder meer het WEF en Bill Gates.

Is Schwabs ‘cyberpandemie’ aanstaande?

4.7 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Naomi
Naomi
4 maanden geleden

Er staat iets gepland op 9 juli aanstaande. Wees daarop bedacht

Rob
Rob
4 maanden geleden

Er werd al eerder gewaarschuwd voor een ‘grotere dreiging’ dan de corona p(l)andmie, en wel een cyberp(l)andemie. Dan weten we inmiddels dat zo’n waarschuwing betekent dat ze het op de agenda hebben staan om het oude systeem versneld in te laten storten (want dat zo zonder al die bs toch al gebeuren) en te vervangen door een volledig technologisch systeem. Het financiële systeem is al failliet maar moet blijkbaar nog wel met de grond gelijk gemaakt worden. Daarom doen er natuurlijk ook banken mee. En ook hier weer een ‘nieuwe variant’. Dit is gewoon het volgende onderdeel van de vernietiging van het systeem, waar mensen altijd afhankelijk van zijn geweest. Zo zijn ze bezig om de bevolking volledig afhankelijk te maken van een klein groepje psychopaten. En dat kan alleen maar als mensen zichzelf afhankelijk blijven maken.

mike
mike
4 maanden geleden

Zo’n systeemcrash gaat de media natuurlijk niet raken, want die hebben ze tegen die tijd hard nodig om disinformatie te verspreiden.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
4 maanden geleden

Ga er maar van uit dat wanneer de elite een zogenaamde oefening doet, dat dit werkelijkheid wordt en dat deze oefening er is om de puntjes aan te scherpen, voor in het geval zij iets over het hoofd hebben gezien.

x

Check Also

minister

Antwoorden Kamervragen: Onze ministers worden actief benaderd door World Economic Forum van Schwab

Eind mei stelde Forum voor Democratie Kamervragen ...

lagarde

ECB-baas Lagarde dreigt: als we niet de hele wereld vaccineren, zal covid ons blijven achtervolgen

Christine Lagarde, de baas van de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x