Great ResetBuitenland

Overwinning: ‘De machtsgreep van de WHO is mislukt’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De onderhandelingen over een internationaal pandemieverdrag zijn vrijdag na twee jaar gestaakt. De onderhandelende partijen zijn er niet in geslaagd om overeenstemming te bereiken.

“We zijn niet waar we hoopten te zijn toen we dit proces begonnen,” zei Roland Driece van de WHO vrijdag. Het was de bedoeling dat volgende week bij de jaarlijkse World Health Assembly in Genève de definitieve versie van het ontwerpverdrag zou worden gepresenteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Volgens WHO-baas Tedros zijn de onderhandelingen allesbehalve mislukt. Hij zegt alles op alles te zullen zetten om het erdoor te drukken ‘omdat de wereld nog steeds een pandemieverdrag nodig heeft’.

Het is over en uit

Wereldwijd is er veel verzet tegen het verdrag. Republikeinse senatoren riepen president Biden met klem op het verdrag niet te ondertekenen. En Groot-Brittannië zei het verdrag enkel te zullen tekenen als het niet ten koste gaat van de nationale soevereiniteit.

In Nederland werd een motie van Mona Keijzer die de regering opdraagt het verdrag niet te tekenen aangenomen door de Tweede Kamer. Slowakije had al aangegeven het verdrag niet te zullen steunen.

“Er valt niets meer te ondertekenen,” merkt neuroloog Jan Bonte op. “De machtsgreep van de WHO is mislukt. Het is over en uit. En dat is een hele goede zaak.”

Overwinning

“Want het laatste wat we nodig hebben, is dat we tijdens een pandemie geregeerd worden door bureaucraten en ‘experts’ zoals Marion Koopmans. Want dat is nog veel erger dan de pandemie zelf,” aldus Bonte.

“Het is een overwinning,” zegt ook columnist Marianne Zwagerman. “Van Mona Keijzer.”

Gruwel

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt merkt op dat ook de Duitse media gewag maken van het feit dat de onderhandelingen over het pandemieverdrag zijn gestopt.

“Er is geen consensus. Goed nieuws, want in deze vorm zou het verdrag een gruwel zijn voor alle democratische lidstaten,” zegt Van der Vegt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 286 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos
Jos
26 dagen geleden

Waar zit de adder?

Sjef
Sjef
26 dagen geleden

Rutte als nieuwe baas van het WEF zal wel weer een inlegvelletje of en geitenpaadje bedenken want dit zal hoe dan ook doorgaan. Nee beste lezer, uitstel is geen afstel

Politici beloven dit en doen dan iets anders.

Margie
Margie
26 dagen geleden

Het perfecte bericht is dit. Gelukkig. En nu nog meer van zulke berichten.

K.Dijkhuis
K.Dijkhuis
26 dagen geleden

We hebben deze slag gewonnen, maar moeten nog steeds oppassen dat we de oorlog niet verliezen.

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x