Buitenland

Hoogleraar komt met kritisch boek over MH17. Op deze manieren wordt er nu echt alles aan gedaan de publicatie ervan tegen te houden

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Emeritus hoogleraar Kees van der Pijl van de Universiteit van Sussex schreef een boek over de ramp met vlucht MH17, waarin hij zich kritisch uitlaat over de officiële versie van de gebeurtenissen.

Nog voordat de Engelstalige versie van het boek was verschenen, werd vanuit Oekraïne een campagne opgezet op social media om de publicatie ervan tegen te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoewel ze het boek nog niet hadden kunnen lezen, wisten critici al te melden dat het hier ging om ‘een amateuristische, niet-wetenschappelijke verzameling grove leugens die niet gepubliceerd zou mogen worden’.

Gedreigd met processen

De uitgever, Manchester University Press, werd geïntimideerd en besloot passages in het boek aan te passen. Zo werd de term ‘burgeroorlog’ vervangen door ‘onrust’.

Van der Pijl zei hierover: “Je spreekt toch ook niet van de Spaanse onrust als je het hebt over de Spaanse burgeroorlog?”

Hij vertelt dat het management van de uitgever vanuit Kiev werd bestookt met formele brieven, waarin werd gedreigd met processen.

Grootschalige campagne

Daarnaast werden de Universiteit van Manchester en de Britse ambassade in Kiev bewerkt, aldus de hoogleraar.

Kortom: er werd een grootschalige campagne op poten gezet om de publicatie van het boek tegen te houden.

“De man die de campagne leidde op Facebook heeft onder meer connecties met Bellingcat, het beruchte zogenaamde onderzoeksbureau,” zegt Van der Pijl.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Foto: Irfanfaiz Wikimedia Commons

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
5 jaren geleden

Als Oekraïne niks te verbergen had zouden ze dit soort acties niet nodig hebben, of met goede argumenten kunnen weerleggen. Dat kunnen ze blijkbaar niet dus handelen ze op deze lakse manier.

Wie nu nog twijfelt aan het daderschap van Oekraïne is gebrainwasht door de MSM en kan niet meer zelfstandig denken.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ik las laatst een ingezonden stukje van een nabestaande , die schreef dat het boek gesloten bleef tot 2074……. later ging ik terug om te kijken of er een naam onderstond , en toen was het weg.. Volgens mij hebbende directe nabestaanden een spreekverbod . Het is toch heel wonderlijk dat er niemand zelf op onderzoek uit gaat of een directe kennis…….Je laat je toch niet zo afschepen door een stel liegende onnozelaars…….Hoe creër ik een complot theorie, nou door zo doorzichtig te zijn als de b.v Holland…..en consorten ..t blijft treurig ..

kerriesnepper3
kerriesnepper3
5 jaren geleden

oekraine heb t gedaan

Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Hoe is het in vredes naam mogelijk dat Oekraïne als potentieel verdachte plaats mocht nemen in het JIT ? Totaal onvoorstelbaar gewoon. En niemand die daar twijfels over heeft.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x