Homepagina » Binnenland » Wijster: ‘Onschuldige volwassenen en kleine kinderen afgevoerd als terroristen’
wijster
Foto: Twitter/Gele Hesjes NL

Wijster: ‘Onschuldige volwassenen en kleine kinderen afgevoerd als terroristen’

Bij een protest van boeren in het Drentse Wijster heeft de politie meer dan 75 betogers en 5 onafhankelijke verslaggevers aangehouden. Onder de arrestanten zijn ook kinderen van 6. Ze zijn naar het politiebureau in Assen gebracht.

De aangehouden boeren ontlopen strafvervolging als ze een bekeuring van 390 euro betalen. Vanochtend blokkeerde een groep boeren in Wijster de toegang tot een afvalverwerkingsbedrijf, ondanks het verbod om te demonstreren met trekkers. Ook in Friesland en Groningen mogen boeren niet demonstreren. Noord-Brabant slingert boeren die met trekkers de snelweg op gaan direct op de bon.

Boeren uit Nederland en Duitsland zijn onderweg om hun collega’s bij te staan. Er zouden ook legervoertuigen op weg zijn naar Assen.

Pure staatsterreur

Meldpunt Nederland laat op Facebook weten: “Verslaggeefsters Irhuia (ReVrouwLutie) en Eline (Onrecht TV) zijn zojuist aangehouden om 10:35 uur te Wijster. De politie heeft de ID-kaarten afgenomen en geeft geen reden voor de arrestatie. Deze arrestatie werd verricht op privéterrein van een boer. Persvrijheid wordt hiermee geschonden! Eén van deze verslaggeefsters heeft een officiële perskaart (De verslaggevers van de mainstream media mochten WEL filmen en werden NIET gearresteerd). Ook zijn er vandaag 3 andere livestream-verslaggevers gearresteerd.”

En verder: “Onze democratische rechtsstaat wordt bedreigd door de Nederlandse staat. Zij hebben volwassen mensen en kinderen gearresteerd in strijd met de Nederlandse grondwet. Hiermee heeft de Nederlandse staat onze grondrechten geschonden en zijn onze mensenrechten aangetast, in strijd met de Nederlandse en Europese Grondwet. De Nederlandse staat heeft ons hiermee officieel de oorlog verklaard.”

“Onschuldige volwassenen en kleine kinderen worden afgevoerd als terroristen.”

Percolator twittert: “Pure staatsterreur tegen de boeren! Zelfs hun kinderen (van een jaar of 12) worden gearresteerd en afgevoerd door zwaarbewapende politie. Verschrikkelijk! In wat voor nachtmerrie zijn wij in dit land terechtgekomen! De democratie is dood!”

Bekijk hieronder beelden van de politiemacht die is ingezet:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nou en! schreef:

  welkom in het altijd gezellige noord korea!

  32 likes
  • jets schreef:

   Nee, welkom in NEDERLAND!!!

   Ja, ik weet het, het is sarcastisch bedoeld, maar het geeft wel aan hoe dicht we bij de afgrond zitten (1,5 meter).

   Nederland is één van de kleinste landen ter wereld, maar heeft altijd een grote mond gehad, zo groot zelfs dat we de titel “grootste schoothond van de US of Amnesia” zijn gaan heten. Kijk maar wat er allemaal mis is gegaan tijdens de 3 kabinetten (K) (R)utte Pinokkio ……

   22 likes
  • paniekpanjakanariepietje schreef:

   en dat rotte kk volk laten ze gewoon met rust als ze zich op zn teentjes getrapt voelen en met steentjes te denken moeten gooien hier in eindhoven… of die blm onzin laatst.. zegt genoeg! marrokaans en syrisch tuig word voor gebogen en eigen volk moet aan de kant. ik heb ineens zin te stoppen met belasting betalen aan dit verziekt stukje land. hele zooi is al in de uitverkoop geweest hier

   2 likes
 • Vos schreef:

  MEERDERE GIERTANKEN AFVULLEN EN LOSSE BIJ WILLEKEURIG POLITIE BUREAU!
  ONAANGEKONDIGD EN LIEFST IN DE NACHT!

  28 likes
 • Vos schreef:

  HEEFT DE POLITIE GEEN EED AFGELEGD TOT BESCHERMING BURGERS!!
  VIEZE SS MANNETJES UIT ASSEN!!

  27 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Uit de Beroepscode Politie:
   https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/nieuws/2018/beroepscode-politie-8-jan-2017.pdf

   • De politie is er altijd voor een
   veilig Nederland.
   • De politie beschermt de
   democratie, handhaaft de wet en
   is het gezag op straat.
   • Waar nodig biedt de politie de
   helpende hand. In noodsituaties
   grijpt zij dwingend in.
   • Waar anderen een stap terug
   doen, stappen politiemensen naar
   voren. Als dat nodig is met
   geweld, desnoods met gevaar
   voor eigen leven.
   • De politie werkt actief samen met
   burgers en partners. Zij heeft oog
   en oor voor wat er leeft in de
   samenleving.
   • De politie is er voor iedereen.

   De politie bevindt zich tussen twee vuren, nl. tussen burgers en overheid.
   Te oordelen naar gebeurtenissen in de afgelopen tijd (ook Malieveld, Utrecht etc.), kiest de politie voor de overheid en vergeet de democratie mee te beschermen (demonstratie recht), en richt zich tegen onschuldige burgers en boeren (zie Youtube beeldmateriaal).

   De Politie kan beter de eigen beroepscode nog eens lezen.

   25 likes
 • Margie schreef:

  106 trekkers afgelopen maandagavond…
  Boeren dienen aanklacht in tegen Carola Schouten politiebureau Leiden

  https://www.leidseglibber.nl/2020/07/07/boze-boeren-dienden-aanklacht-dierenmishandeling-in-tegen-minister-carola-schouten/

  Volop foto’s en video van een zover geslaagd initiatief. Aanklacht ingediend 🐣
  Kijk zelf…

  24 likes
 • Peter schreef:

  Wat mij betreft mogen de boeren het nu hard op hard spelen en het hele land lam leggen.
  Als dan het leger ingezet wordt dan mag het wat mij betreft uitmonden in een gigantische clash…

  24 likes
  • Gladiator schreef:

   @Peter,

   Kijk beste, dat is nou net wat ik bedoel te zeggen met mijn andere reactie……

   DE BOEREN mogen het NU van U hard op hard spelen…..en u gaat lekker achterover zitten in uw luie stoel of achter uw pc en kijkt wat deze boeren zoal paraat maken en dan misschien wel ook voor u de weg effenen……..

   Ziet u zelf nu een beetje wat er hier nou zo enorm fout gaat, waarom de boeren NIETS zullen gaan bereiken, wat gelukkig niet aan deze dappere beroepsgroep ligt maar aan de overige “mensachtigen” welke helemaal niets doen!!

   Het is zooooooo gemakkelijk om nu door te zetten en ons land terug te pakken maar zolang iedereen thuis blijft, en zit te KIJKEN naar het hoe en wat….blijft men kijken naar het hoe en wat en dus…..vul zelf maar in..

   Maar bedenk wel het volgende….

   Tien jaar geleden werd gezegd “we hebben het toch goed gezien van de rest vd wereld, ook vijf jaar geleden nog en zelfs vorig jaar….en nu….hebben we het nog steeds beter dan velen maarrrrrrrr, u ziet hopelijk zelf in wat voor een achtbaan we nu in terechtgekomen zijn en die gaat door, tot aan de finish…en er is geen houden meer aan want niemand wil een stok tussen de spaken duwen en een mooiere en betere kans zullen we nooit meer krijgen, want dan zitten we met zijn allen ( ik laat verstek gaan als u het niet erg vindt want…..nou ja…..duidelijk hopelijk!) heerlijk “in the cloud” ……..wat heerlijk, alles WORDT voor je geregeld, alles WORDT voor je gedaan, althans dat den je dan, want the cloud geeft het aan…..toch…

   Blijf gezond,

   Gegroet,

   Gladiator

   15 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   gaan we dan allen de boeren steunen door er bij aanwezig te zijn.. massa is kracht dus kom massaal naar daar waar ook de boeren zijn en getuige je van de overheid hun onmacht..

   14 likes
 • salvar schreef:

  wat een land is dit geworden voor de burger.
  ik las legervoertuigen onderweg moet niet gekker worden.
  ze staan met een noodgang klaar om boetes binnen te rammen en ook nog kinderen meenemen.
  begint zo langzamerhand op duitsland te lijken in de tweede wereldoorlog.
  weet u nog 75 jaar vrijheid , nou die is nu voorbij en kan alleen maar erger worden.
  welkom in de bananen republiek en zoals wilt in de dictatuur van rutte en rest van het zootje.
  wanneer dondert het zootje nu eens op.

  20 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  De politie heeft de ID-kaarten afgenomen en geeft geen reden voor de arrestatie. Deze arrestatie werd verricht op privéterrein van een boer. Persvrijheid wordt hiermee geschonden! Eén van deze verslaggeefsters heeft een officiële perskaart (De verslaggevers van de mainstream media mochten WEL filmen en werden NIET gearresteerd). Ook zijn er vandaag 3 andere livestream-verslaggevers gearresteerd.”

  art 27 c sv geeft de agent die niet geef dan ook nooit je ID of Paspoort.. ken de wet.. en beroep je altijd op art 6 van de mensen rechten..

  het is zo simpel in het wette loze nederland zo de overheid doet als of er geen wetten zijn voor hun alleen voor ons burgers..
  de wet en zeker het strafrecht is er on de burger te beschermen tegen de overheid.. dat wetten alleen ingewijden en maken hier misbruik van..
  citaat:
  De meeste agenten kennen hun eigen Politiewet uit 2012 vrij goed en dan met name artikel 3:
  “De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven.” bron : https://opiniez.com/2020/07/07/nu-de-politie-tribaliseert-zucht-de-rechtsstaat/rutgervandennoort/

  De aangehouden boeren ontlopen strafvervolging als ze een bekeuring van 390 euro betalen.
  nee hier en altijd geld dat het eenigste gezag dat een straf kan opleggen rechter heet.. niemand anders in wat wij nederland noemen kan bepalen dat een burger straf krijgt.. het is ook dom om in te gaan op een voorstel van ……. een handhaver???

  Bekijk hieronder beelden van de politiemacht die is ingezet: alleen zij die geen gezichtsbedekking dragen zijn agenten van politie.. overtreders der wet bedekken de persoon en maken deze onherkenbaar..
  daarnaast is een agent altijd verplicht zijn slaven nummer te geven als jij dat vraagt.. dus gezichtsbedekking is angst.. angst komt voort uit verkeert handelen..

  18 likes
 • Vos schreef:

  NU BEGRIJP IK WAAROM MEN VRIJWILLIG DE WAPENS KONDEN INLEVEREN ZONDER GEVOLGEN!!
  NU KUNNEN WIJ ONS NIET VERDEDIGEN!
  ZO OOK MOTORCLUBS VERBIEDEN! DEZE JONGENS GAAN DOOR HET VUUR BIJ ONRECHT!

  18 likes
 • Gladiator schreef:

  Kijk dit bedoel ik nu….

  Wat er NU, en ik bedoel NU moet gebeuren is dat enkele honderden mensen met auto’s, bussen, vrachtwagen en wat dies meer zei de weg opgaan en om te beginnen (en ik meen om te beginnen) eens de A2 op een smal stuk waar weinig uitvalwegen zijn (bij bijvoorbeeld Valkenswaard of voor Roermond) gaan blokkeren en evt de A10 en dan nog een leuke….wat zal ik zeggen….Tussen Eindhoven en Breda ergens!!!

  Rutte zit met zekerheid binnen no time aan de tafel…..waar hij dan maar mooi blijft zitten……niet meer mee praten, niets meer aanbieden m.u.v. 1 ding…..komende week moeten alle bureau’s leeg zijn, en allemaal melden in bijv. de Brabanthallen in den Bosch…..voor een gezamenlijk proces….en dan snel oprutten!!!!

  Gladiator
  Wat zou het mooi zijn als het “volk” eens voor 1x, ja echt maar voor 1 keer als een blok achter elkaar stond…..of, nou ja, laten we eens beginnen met 500.000 mensen te voet beginnen en aansluiten waar mogelijk In Maastricht…….gewoon lopen……en in elk dorp of stad aanhang meenemen…..tot in den Haag……politie….die mag mee natuurlijk……we moeten wel veilig daar aan kunnen komen en daar zijn ze nog net 1x voor te gebruiken…..

  15 likes
  • Davidoff schreef:

   Ehm Rutte is met vakantie.
   Wil je echt iets bereiken, ga dan zelf de politiek in.
   Sluit je aan bij partijen die wel de juiste inzichten hebben en ergens voor staan.
   En wat ik niet begrijp meestal demonstreerden mensen vroeger bij een kasteel en niet in een weiland verderop. Denk je dat de regering last heeft van schreeuwende boze mensen? No way!
   Ze moeten richting het binnenhof gaan en daar joelen en roepen dat zet misschien wat zoden aan de dijk. Dit alles gaat niet werken.

   1 likes
 • Martijn schreef:

  Als je een boete van 390 euro betaalt dan krijg je ALTIJD een strafblad. Laat het dan maar voorkomen.

  13 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   nee martijn, de wet voorziet daarin art. 9a SV voor de lui en denkers zonder feiten die als kip zonder kop zijn de link https://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel9a

   leer dat jij in persoon maar altijd “met “persoon(de machtiging dus jij heb alle macht) het belangrijkste bent dat ooit in de banken der recht kan verschijnen.. de rest, als rechter(voorzitter slechts) griffier(secretaris dus) en de tegen partij (de penningmeester) zijn het spel waar jij mee kan spelen.. beter is leiding nemen, voorzitter overtuigen van het ongelijk dat penningmeester heeft meen altijd het laatste woord en bepaal wat de voorzitter dicteren moet aan de secretaris.. zo maak jij je eigen vonnis, ja zo simpel is het.. doe het wel goed het kan ook je nadeel worden als de penningmeester betere argumenten heeft aan de voorzitter.. dus ken het spel voor je speelt..
   wie speelt nog xxx ooo als de tegen stander begint..

   2 likes
 • H.J. schreef:

  Prachtig toch, Nederland het land waar de DEMOCRATIE is vernietigt door het Linkse Rutte Kartel.

  Verschrikkelijk wat een giga afgang voor deze Linkse Rutte Clan.

  Dit komt nooit meer goed.

  GA JE SCHAMEN RUTTE.

  12 likes
 • Bewustzijn schreef:

  We zitten letterlijk in een bewustzijnsoorlog.

  Willem Engel – Spoedwet komt / Arrestaties in Assen
  https://www.youtube.com/watch?v=TZjtcmYi3Y8

  8 likes
 • Doet er niet toe schreef:

  Tja ‘t wordt ze te warm aan de voeten he. Een natie vol kritisch denkers is het laatste wat ze willen. Stel je voor dat de massa wakker wordt en doorkrijgt dat we in een illusie leven. Nee dat willen ze echt niet.
  Of mss toch.. Mensen die niet vatbaar zijn voor de illusie tegen diegene die het doorkrijgen. Verdeel heers…

  7 likes
 • Sjazon schreef:

  Deze boern zochten geen vrouw.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nederland

  Clash tussen politie en burgers: ‘Onbestaanbaar dat dit kan in Nederland’

  “Demonstreren is een groot goed,” hoor je ...

  bilthoven

  Botbreuken door bruut politiegeweld in Bilthoven: ‘Hier zit ik nog maanden mee’

  Tijdens het boerenprotest gisteren in Bilthoven werd ...

  >