Financieel

Digitale euro ‘is Paard van Troje en droom van elke dictator’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Minister Kaag van Financiën zei eind vorig jaar in de Tweede Kamer dat er nog geen besluiten zijn genomen over de invoering van een digitale euro, ook wel CBDC genoemd.

Kaag zei dat er voordelen aan het systeem kunnen zitten, maar ook risico’s, dat die nog in kaart worden gebracht en dat de Kamer bij de besluiten wordt betrokken. Ook onderstreepte ze het belang van goede voorwaarden op het gebied van privacy.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

En ze zei te willen voorkomen dat iemand via de digitale euro kan worden gedwongen bepaalde producten wel of juist niet te kopen.

Absolute controle

Paul Boonefaes wijst erop dat de voorbereidingen voor de CBDC zo goed als geruisloos gebeuren.

Hij omschrijft de CBDC, central bank digital currency, in een artikel voor de website Doorbraak.eu als instrument van absolute controle door een almachtige overheid.

Paard van Troje

De overheid ontneemt door middel van de CBDC haar burgers het recht om hun eigen vermogen te beheren of eigen keuzes te maken, benadrukt hij.

Een CBDC wordt centraal beheerd door de ongekozen leiding van een centrale bank. Een digitale munt is bovendien programmeerbaar, waardoor de overheid het gedrag van de burgers tot in het kleinste detail kan volgen, aansturen en bestraffen.

“De CBDC is een Paard van Troje voor een verschuiving van macht, van argeloze burgers naar een ongekozen EU-overheidsapparaat dat zich steeds autoritairder gedraagt, gesteund door een klein clubje ongekozen centrale bankiers.”

Alarmbellen

De overheid heeft straks door middel van die CBDC de absolute controle over uw leven, zei Agustin Carstens, general manager van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

“Het CBDC is de droom van elke dictator,” aldus Boonefaes, die toevoegt dat zo langzamerhand alle alarmbellen mogen afgaan.

4.9 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wieberen Tjeerdsma
Wieberen Tjeerdsma
1 jaar geleden

Ee dictator heeft regelmatig erg vochtige dromen…. zeg maar natte dromen….. dromen zijn bedrog …. natte dromen niet.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Paul Boonefaes zegt, dat zo langzamerhand ALLE alarmbellen af zouden moeten gaan.

Ik denk te weten, dat velen van ons dit al lang weten. Het is alleen zó jammer, dat de groep van wakkere mensen nog STEEDS veel te klein is om er daadwerkelijk iets tegen te ondernemen.

De EU-trein met zijn puppets dendert gewoon maar door. EN lijkt ogenschijnlijk ook niet te stoppen te zijn.

Ik heb het hier al eens eerder geschreven, maar herhaal het nog maar weer een keer: De ENIGE manier waarop wij hiermee om kunnen gaan is: NERGENS AAN MEEDOEN.

Zorgen dat je NIET in de digitale gevangenis wordt ggesleurd.

Hoe dan?

Héél eerlijk: IK weet het ook niet precies. Ik weet alleen maar één ding: Mijn man en ik laten ons NOOIT verleiden om mee te gaan doen.

In feite is het hetzelfde verhaal als een paar jaar geleden. TOEN met het uitrollen van de experimentele gentechinjecties. Daar hebben wij ook nooit aan meegedaan.

Zal het gemakkelijk zijn? Nee…. zeker niet. Maar ik ga ervan uit, dat WIJ met z’n allen sterk zijn.

EENDRACHT MAAKT MACHT.

Jullie denken toch niet, dat “ze” miljoenen mensen zomaar eventjes kunnen dwingen tot het accepteren van de CBDC? Natuurlijk niet, net zoals ze dat ook niet konden doen met de prikken.

Ja…. en als het dan uiteindelijk een fait accompli wordt, dan hoeft het voor mij ook niet meer.

Ik vind één van de mooiste uitdrukkingen, rechtstreeks uit Friesland, nog steeds: BETER DOOD DAN SLAAF!

Remi
Remi
1 jaar geleden

Het Web 3.0, met z’n tokens, en o.a. metaverse …

Metaverse net zoals de term meritocratie – werd bedacht in een dystopische scifi-roman die werd geschreven als een huiveringwekkend voorbeeld.

En toen namen de techneuten de metaverse over en de technocraten namen de meritocratie over en omarmden wat hen doodsbang had moeten maken de A.I.

Digitaal geld wat niet decentraal is, is levensgevaarlijk.
Net zoals degenen die het pushen, omdat ze denken daarmee absolute heersers te kunnen zijn en blijven…..dat zullen ze niet.

Locke
Locke
1 jaar geleden

De overheid heeft straks door middel van die CBDC de absolute controle over uw leven, zei Agustin Carstens, general manager van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

Als men voor de toekomst helemaal ondergeschikt wil zijn aan de huidige slavendrijvers kan men zich nu alvast een dekentje laten aanmeten voor op de rug te leggen men degradeert zichzelf tot werkezel van een nieuwe Satanische Aristocratie.
En de helpende uitvoerders die denken dat voor hun een plaatsje is gereserveerd denk nogmaals jullie zijn de eerste die gaan vertrekken als het doel bereikt is.
Er zijn er al die vrezen voor hun leven juist omdat ze zich hebben laten omkopen door Nep.

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x