Homepagina » Mens en Dier » Oxford-professor fileert coronabeleid: ‘Hierom is lockdown extreem gevaarlijk’
oxford-professor
Foto: YouTube/UnHerd

Oxford-professor fileert coronabeleid: ‘Hierom is lockdown extreem gevaarlijk’

Oxford-professor Sunetra Gupta publiceerde in maart een studie waarin ze speculeert dat tot wel 50 procent van de bevolking besmet is met het coronavirus en dat het echte sterftecijfer ongeveer 0,1 procent is. UnHerd sprak met haar.

In dit eerste grote interview sinds de publicatie van haar studie zegt professor Gupta dat de epidemie zo goed als ten einde is.

Ze zei verder dat veel antistoftests ‘extreem onbetrouwbaar’ zijn.

Gevaarlijk

Over het coronabeleid zei Gupta: “Landen namen verschillende lockdownmaatregelen en toch zagen we een uniform patroon. Dit kwam voornamelijk door de opbouw van immuniteit.”

Op basis van haar onderzoek constateert ze dat ongeveer 1 op de 10.000 mensen sterft door het virus en dat het sterftecijfer tussen 0,1 en 0,01 procent ligt.

De Oxford-professor is geen voorstander van een lockdown. “We hadden beter niets kunnen doen of in ieder geval iets anders, zoals het beschermen van de kwetsbaren onder ons.”

Het is volgens haar ‘extreem gevaarlijk’ om in lockdown te blijven.

Spaanse griep

“We leefden bijna 100 jaar geleden in een soort lockdown, die de Spaanse griep mogelijk maakte en leidde tot de dood van 50 miljoen mensen.

“Het is heel gevaarlijk om te praten over een lockdown zonder te erkennen dat zo’n maatregel een enorme impact heeft op andere kwetsbare sectoren.”

“Een lockdown is een luxe waar de middenklasse en rijke landen van genieten ten koste van de armen en kwetsbaren, en de minder ontwikkelde landen.”

Bekijk het hele interview hieronder:

[UnHerd]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise schreef:

  Zeg dat maar tegen de overheid/heden/politieke partijen. Wij weten inmiddels wel beter.

  16 likes
  • Marjan schreef:

   Hoe gaan we dit organiseren Elise.

   Welke bekwame en integere Nederlander wil onze stem, daar ter gehore leggen?!
   Wij het volk zijn dat!
   Dus ja iedereen en juist die degene die zich niet informeren. Vertel het verder. Geeft het andere geluid door. De zwijgende meerderheid moet dit ook weten! Wij zijn de overheid, wij zijn de bestuurders,wij zijn de politie, wij zijn de politiek.

   2 likes
   • Elise schreef:

    De SP heeft mij gebeld, omdat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd. Vroeg om de reden. De reden die ik aangaf was, dat ik teleurgesteld ben, omdat er geen tegengas vanuit de SP kwam wat betreft maatregelingen/hele gang van zaken. SP is van huis uit tegen een totalitair systeem. Toen heb ik wat voorbeeldjes gegeven, die hier ook al allemaal genoemd zijn en dat er geen openbaar platform is, waar andersdenkende hun kritiek kunnen uiten en/of hun ervaringen kunnen mededelen. En dat, als we in de angstmodus blijven hangen er geen oplossing gaat komen op alle gebieden. Het eindigde met het verhaal omtrent het vaccin en ik zei: die wil ik ook niet. Nu ja, ik hoop, dat ze er iets mee gaan doen.

    7 likes
    • Elise schreef:

     Aanvulling: ik ga nooit meer stemmen. Wat nu gebeurt is, politiek neemt alles waar van wat de WHO/adviseurs enz. hen voorgeschoteld heeft. Tja, dat kan echt niet. Kun je net zo goed de hele overheid opdoeken, als ze toch niet eerst nadenken.

     10 likes
     • Marjan schreef:

      Goedemorgen Elise, jou verhaal is inderdaad teleurstellend.
      Ik had het in mijn betoog ook over een “bekwame en integere Nederlander” en volgens mij zijn die niet meer in de politieke speelveld te vinden. Als dat al ooit geweest is.
      Daarom moeten we de boodschap als een steen in de vijver, aan onze directe omgeving doorgeven, bespreken informeren en onderrichten. Ze worden maar uit een hoek gehersenspoeld. Laten wij nu het tegengeluid geven. Elke reis van 1000 stappen begint met de eerste kleine stap.
      Meer kunnen wij op dit moment ook niet doen. Groet Marjan

      2 likes
 • Marjan schreef:

  Er is nog een reden om de lockdown los te laten. We moeten beter ventileren en ga lekker na buiten met elkaar Vitamine D. Bekijk de site van Maurice De Hond https://www.maurice.nl/
  Zijn we binnen dan ventileren we met de buitenlucht of met opentop goede ventilatoren die virussen en bacteriënproof zijn door goede filters en verbonden zijn met de buitenlucht. Zodat we aankomende herfst en winter beter voorbereid zijn. En we gewoon weer onze ouderen in een goed geventileerde rusthuis en/of verpleegtehuis kunnen opzoeken. en hun gewoon een knuffel kunnen geven!

  Informeer je zelf en je naaste.
  .

  14 likes
  • H.J. schreef:

   Deze hele Corona-hype is bedoelt, om het aantal oudjes onder ons op te schonen.

   En de rest in een dwangbuis te gijzelen.

   En via nieuwe belastingen kaal te plukken.

   22 likes
   • jtprf schreef:

    Een belende van mij die nog steeds bij ons wil werken met 82 jaren oud!
    heeft 3 weken geleden een urgente opname in ziekenhuis moeten krijgen,
    op advies van de specialisten. Hij moest een “stand” of meerdere geplaatst
    krijgen. Verleden week kwam hij op bezoek op onze zaak, en hij zei dat ze
    hem verplaatst hadden naar 2 weken. Dus urgent want volgens specialist
    was risiko hoog dat scheurtje in ader binnen 2 minuten dood zou gaan.
    Wat is dit dan? Urgent maar dan toch niet? De man loopt hoog risiko en
    ze zetten hem maar op de wachtlijst?? Ik kan ze de nek omdraaien daar in
    Heelren. Die oude man is mij goud waard!! Steengoeie kerel, en laten ze
    dan maar wachten?? Voor wat?

    13 likes
  • Willem schreef:

   Wat bedoel je met na buiten Marjan? Na iets? Of bedoel je naar buiten, dat je ergens naar toe gaat.

   0 likes
   • Marjan schreef:

    Willem Ik ben dyslectisch. Dus als je in mijn berichtjes spelfouten en andere fouten vind
    is dit heel goed mogelijk. Maar mijn denkvermogen en intellect heeft daar niet onder te leiden. Ik hoop alleen dat je mijn verhaal wel begrijpt en je niet mij in een hoek wil zetten en mij belachelijk wil maken.

    2 likes
    • mikkie schreef:

     Nee hoor, Marjan, iedereen snapt je wel. en je dislectie is duidelijk. Heel knap dat je wel goed kunt verwoorden wat je bedoelt. Mijn man is een goede spreker, ook dislectie, maar op de een of andere manier krijgt hij de zinnen niet op papier. Mijn duitse vriendin , zeer intelligent, schrijft het nederlands op dezelfde manier al jij. Heel schattig.

     1 likes
   • Marjan schreef:

    Het is inmiddels met onderzoek aangetoond dat buiten het virus geen vat op je kan hebben. Door de wind, zon en vochtigheidsgraad verdwijnt het virus.
    Dus buiten kun je zonder problemen op een terrasje, op het strand, in het park etc vertoeven. Met als extra pluspunt. Je lichaam maakt vitamine D aan, wat het immuunsysteem ten goede komt en je dus nog minder vatbaar bent voor het ziektekiemen van covid19 en influenza.
    Gewoon lekker genieten naar buiten en niks 1.5 meter (onzin).

    1 likes
  • Straalmans schreef:

   Een tochtend huis is dus beter dan een goed geisoleerde huis?

   0 likes
 • Louise schreef:

  Antistoftest extreem onbetrouwbaar? Nou neem maar van mij aan dat er heus wel een test komt die ons positief / negatief test, anders kunnen ze niet vaccineren ……. Voor de rest is het afwachten wat er nog staat te gebeuren, waarschijnlijk gaan we dood aan iets anders, en de wat ouderen onder ons zullen blij zijn dat ze van deze wereld kunnen vertrekken…. Er is toch geen redden meer aan, het gaat allemaal van kwaad tot erger de komende jaren..
  Jammer die idiote mensheid planeet Aarde is prachtig…
  Natuurlijk komen er wel veranderingen maar dat gaat nog jaren duren……

  9 likes
  • salvar schreef:

   @louise
   ik en mijn vrouw zijn niet bang om te sterven , alleen ik wil me hieraan nog niet overgeven omdat ik niet wil dat een stelletje idioten mij iets op willen leggen wat ik niet wil.

   de burgers die nog slapen zullen niet blij worden wat hen (ons ) te wachten staat.
   als je van deze wereld vertrek ga naar een plek waar het beter toeven is.

   14 likes
   • Braak schreef:

    Waarom zijn mensen zo niet kritisch over dit bericht. Als het werkelijke sterftecijfer 1 op de 10.000 is, en in Nederland zijn rond de 6000 mensen overleden, dan zouden er in Nederland 60.000.000 mensen wonen…..

    3 likes
   • Willem schreef:

    Dat zou leuk zijn salvar maar ja, daar komt iedereen (op een paar na die elders gaan vertoeven misschien) dan terecht, dus ook die angsthazen met hun mondkapjes en de klimaatgekkies en meer van dat spul. Lijkt me nou ook niet echt gezellig.

    2 likes
 • salvar schreef:

  het is prachtig wat professors en wetenschappers willen vertellen.
  geen lockdown
  die medicijnen.
  gewoon naar buiten.
  gelijk hebben ze.

  dit maakt voor rutte en co niets uit het gaat hem totaal niet om het corona virus , het gaat hen om de opdracht uit te voeren van de meesters.

  7 likes
 • jtprf schreef:

  niks nieuws, wisten we al. Ieder voor zich en god voor ons allen nietwaar?

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >