Homepagina » Mens en Dier » Oxford-professor fileert coronabeleid: ‘Hierom is lockdown extreem gevaarlijk’
oxford-professor
Foto: YouTube/UnHerd

Oxford-professor fileert coronabeleid: ‘Hierom is lockdown extreem gevaarlijk’

Oxford-professor Sunetra Gupta publiceerde in maart een studie waarin ze speculeert dat tot wel 50 procent van de bevolking besmet is met het coronavirus en dat het echte sterftecijfer ongeveer 0,1 procent is. UnHerd sprak met haar.

In dit eerste grote interview sinds de publicatie van haar studie zegt professor Gupta dat de epidemie zo goed als ten einde is.

Ze zei verder dat veel antistoftests ‘extreem onbetrouwbaar’ zijn.

Gevaarlijk

Over het coronabeleid zei Gupta: “Landen namen verschillende lockdownmaatregelen en toch zagen we een uniform patroon. Dit kwam voornamelijk door de opbouw van immuniteit.”

Op basis van haar onderzoek constateert ze dat ongeveer 1 op de 10.000 mensen sterft door het virus en dat het sterftecijfer tussen 0,1 en 0,01 procent ligt.

De Oxford-professor is geen voorstander van een lockdown. “We hadden beter niets kunnen doen of in ieder geval iets anders, zoals het beschermen van de kwetsbaren onder ons.”

Het is volgens haar ‘extreem gevaarlijk’ om in lockdown te blijven.

Spaanse griep

“We leefden bijna 100 jaar geleden in een soort lockdown, die de Spaanse griep mogelijk maakte en leidde tot de dood van 50 miljoen mensen.

“Het is heel gevaarlijk om te praten over een lockdown zonder te erkennen dat zo’n maatregel een enorme impact heeft op andere kwetsbare sectoren.”

“Een lockdown is een luxe waar de middenklasse en rijke landen van genieten ten koste van de armen en kwetsbaren, en de minder ontwikkelde landen.”

Bekijk het hele interview hieronder:

[UnHerd]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
1 jaar geleden

Zeg dat maar tegen de overheid/heden/politieke partijen. Wij weten inmiddels wel beter.

Louise
Louise
1 jaar geleden

Antistoftest extreem onbetrouwbaar? Nou neem maar van mij aan dat er heus wel een test komt die ons positief / negatief test, anders kunnen ze niet vaccineren ……. Voor de rest is het afwachten wat er nog staat te gebeuren, waarschijnlijk gaan we dood aan iets anders, en de wat ouderen onder ons zullen blij zijn dat ze van deze wereld kunnen vertrekken…. Er is toch geen redden meer aan, het gaat allemaal van kwaad tot erger de komende jaren..
Jammer die idiote mensheid planeet Aarde is prachtig…
Natuurlijk komen er wel veranderingen maar dat gaat nog jaren duren……

Marjan
Marjan
1 jaar geleden

Er is nog een reden om de lockdown los te laten. We moeten beter ventileren en ga lekker na buiten met elkaar Vitamine D. Bekijk de site van Maurice De Hond https://www.maurice.nl/
Zijn we binnen dan ventileren we met de buitenlucht of met opentop goede ventilatoren die virussen en bacteriënproof zijn door goede filters en verbonden zijn met de buitenlucht. Zodat we aankomende herfst en winter beter voorbereid zijn. En we gewoon weer onze ouderen in een goed geventileerde rusthuis en/of verpleegtehuis kunnen opzoeken. en hun gewoon een knuffel kunnen geven!

Informeer je zelf en je naaste.
.

salvar
salvar
1 jaar geleden

het is prachtig wat professors en wetenschappers willen vertellen.
geen lockdown
die medicijnen.
gewoon naar buiten.
gelijk hebben ze.

dit maakt voor rutte en co niets uit het gaat hem totaal niet om het corona virus , het gaat hen om de opdracht uit te voeren van de meesters.

x

Check Also

australi

‘F**k de prik, lang leve Australië’: Tienduizenden leggen snelweg in Melbourne plat uit protest tegen lockdown

Miljoenen Australiërs hebben hun buik vol van ...

trudeau

Justin Trudeau: vaccinpaspoort draait om het belonen van mensen ‘die het juiste doen’

De Canadese premier Justin Trudeau legde vlak ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x