Homepagina » Gezondheid » Studie: Kokosolie doodt 93 procent darmkankercellen binnen twee dagen
Studie: Kokosolie doodt 93 procent darmkankercellen binnen twee dagen

Studie: Kokosolie doodt 93 procent darmkankercellen binnen twee dagen

Wetenschappers van de Universiteit van Adelaide hebben ontdekt dat een bestanddeel van kokosolie de strijd aangaat met kanker. Ze schrijven in het tijdschrift Cancer Research dat laurinezuur darmkankercellen doodt. Binnen twee dagen bleek meer dan 90 procent van de darmkankercellen te zijn afgestorven.

In het onderzoek wordt verwezen naar andere studies die concluderen dat laurinezuur zowel in vitro als in vivo kankercellen kan vernietigen. In vitro heeft betrekking op technieken die buiten het lichaam van een organisme worden toegepast, in bijvoorbeeld een reageerbuis, terwijl de term in vivo wordt gebruikt voor processen die in het lichaam van een organisme plaatsvinden.

Experimenten

De Universiteit van de Verenigde Naties laat weten dat er experimenten worden gedaan om te bepalen hoe kokosolie kan beschermen tegen kanker. Het onderzoek heeft al interessante resultaten opgeleverd.

Klinisch onderzoek is erg duur, waardoor het zonder financiering lastig is voor wetenschappers om onderzoek te doen naar de heilzame werking van laurinezuur.

Moedermelk

Medisch onderzoek wordt in de regel gefinancierd door farmaceutische bedrijven. Dingen die in de natuur worden gevonden kunnen niet worden gepatenteerd, medicijnen wel. Om die reden is het voor farmaceuten niet interessant om dit soort onderzoek te financieren.

Laurinezuur wordt ook gevonden in moedermelk. Dit vetzuur ondersteunt het immuunsysteem en heeft antibacteriële eigenschappen. Volgens de American Society for Nutrition hebben studies aangetoond dat de vetten in kokosolie ‘kunnen helpen in de strijd tegen ziektes zoals diabetes, osteoporose, hepatitis C, ziekte van Crohn en kanker’.

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • J. Hofmans schreef:

  Dan is het de vraag waar je je kokosolie gaat aanschaffen, want zelfs de producten uit de supermarkt zijn niet te vertrouwen; men voegt daar van alles en nog wat aan toe. Enige optie dat overblijft is zelf ‘persen’?

  11 likes
 • Loki schreef:

  Het bewijst maar weer dat de farmaceutische bedrijven als de dood zijn voor natuurlijke geneesmiddelen door onderzoeken niet te willen financieren. Vraagtekens kunnen worden geplaatst over de door hun ontwikkelde synthetische en chemische pilletjes en hun werkzaamheid met vele bijwerkingen.

  16 likes
 • peter van den berg schreef:

  “kunnen helpen in de strijd tegen ziektes zoals diabetes, osteoporose, hepatitis C, ziekte van Crohn en kanker”

  Zodra een bepaald molecuul meerdere opzienbare eigenschappen wordt toegeschreven dan : Als het te mooi is om waar te zijn is het niet waar.

  5 likes
  • wilma schreef:

   Gebruik dan je eigen verstand en onderzoek het voor jezelf, niet zo moeilijk en het komt rechtstreeks uit de natuur waar de meeste genezingen van ziektes vandaan komen.
   Bergen met informatie zul je tegenkomen over kokosolie, mits je het zelf onderzoekt.

   3 likes
 • angel schreef:

  Had een x vreselijke pijn. Kon niet meer lopen, volgens dokter een dikke darm ontsteking. Zelf dacht ik ook blinde darm, na 2 weken kon ik niet meer eten. Weer 4nkg lichter naarnhuisarts. Dokter kon er niets aan doen. Toen begonnen met dagelijks sneetje speltbrood met 4 cm kokosolie erop 2x daags.. Na 4 weken is het overgegaan. Deed dit intuïtief, omdat ik wist van de bacteriële dodende werking. Tevens had geen zin in eigen risico van 365 uro omdat er toch weinig te doen is volgens wetenschap aan dikke darm ontsteking.

  3 likes
 • patricia schreef:

  Er zit veel verschil in merk en de kwaliteit ervan, en wat dacht je van de plantages. Zijn die eerlijk of wordt er een hoop BOS gesloopt, of zijn dit de noten van die palm olie ?!!!! Ik vind het moeilijk om daar voor mij zelf een heel duidelijk beeld in te krijgen. Aan de ene kant gebruik ik het ook, want ik weet wat het voor mijn lichaam doet, andere kant is het een vieze smaak in de mond die het geeft als je weet wat er achter de plantages gebeurt en hoe die tot stand komen.Wie kan mij hier een duidelijk antwoord op geven! Thanks alvast en have a nice day today.

  0 likes
 • MarcellodB schreef:

  Ik koop de kokos olie op de planeet Mars.
  Marsmannetjes zeggen dat je er groen van wordt.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Ik gebruik altijd kokos olie in mijn haar, geen gel.

  0 likes
 • p1nc schreef:

  “Medisch onderzoek wordt in de regel gefinancierd door farmaceutische bedrijven.”

  Deze stelling vind ik nou zo vreemd, hoeveel miljoen wordt er jaarlijks gedoneerd door “liefdadigheids instellingen” hoeveel onderzoek doen deze jaarlijks ?

  En wat gebeurd er met deze patenten indien het een doorbraak is ?

  Ik moet zeggen dat ik een onderzoek van de verenigde naties nou niet direct betrouwbaar acht… heb zo mijn argwaan tegen deze morbide organisatie die als doel lijkt te hebben het doek voorin de zaal werkelijkheid te laten worden…

  0 likes
 • bianca schreef:

  ik ben ook met kokos olie begonnen en werk perfect.zelf voor mijn kat die had door het schurken allemaal korstjes op zijn rug.en ik heb een aantal kokos laten smelten in mijn hand en over zijn rug gesmeerd en geen korsten meer te vinden.dus ik ben er heel blij mee

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  bill gates

  Wat spookt Bill Gates allemaal uit?

  Waar is Bill Gates gebleven? Hij was ...

  >