Gezondheid

Studie: Kokosolie doodt 93 procent darmkankercellen binnen twee dagen

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van de Universiteit van Adelaide hebben ontdekt dat een bestanddeel van kokosolie de strijd aangaat met kanker. Ze schrijven in het tijdschrift Cancer Research dat laurinezuur darmkankercellen doodt. Binnen twee dagen bleek meer dan 90 procent van de darmkankercellen te zijn afgestorven.

In het onderzoek wordt verwezen naar andere studies die concluderen dat laurinezuur zowel in vitro als in vivo kankercellen kan vernietigen. In vitro heeft betrekking op technieken die buiten het lichaam van een organisme worden toegepast, in bijvoorbeeld een reageerbuis, terwijl de term in vivo wordt gebruikt voor processen die in het lichaam van een organisme plaatsvinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Experimenten

De Universiteit van de Verenigde Naties laat weten dat er experimenten worden gedaan om te bepalen hoe kokosolie kan beschermen tegen kanker. Het onderzoek heeft al interessante resultaten opgeleverd.

Klinisch onderzoek is erg duur, waardoor het zonder financiering lastig is voor wetenschappers om onderzoek te doen naar de heilzame werking van laurinezuur.

Moedermelk

Medisch onderzoek wordt in de regel gefinancierd door farmaceutische bedrijven. Dingen die in de natuur worden gevonden kunnen niet worden gepatenteerd, medicijnen wel. Om die reden is het voor farmaceuten niet interessant om dit soort onderzoek te financieren.

Laurinezuur wordt ook gevonden in moedermelk. Dit vetzuur ondersteunt het immuunsysteem en heeft antibacteriële eigenschappen. Volgens de American Society for Nutrition hebben studies aangetoond dat de vetten in kokosolie ‘kunnen helpen in de strijd tegen ziektes zoals diabetes, osteoporose, hepatitis C, ziekte van Crohn en kanker’.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Dan is het de vraag waar je je kokosolie gaat aanschaffen, want zelfs de producten uit de supermarkt zijn niet te vertrouwen; men voegt daar van alles en nog wat aan toe. Enige optie dat overblijft is zelf ‘persen’?

Loki
Loki
8 jaren geleden

Het bewijst maar weer dat de farmaceutische bedrijven als de dood zijn voor natuurlijke geneesmiddelen door onderzoeken niet te willen financieren. Vraagtekens kunnen worden geplaatst over de door hun ontwikkelde synthetische en chemische pilletjes en hun werkzaamheid met vele bijwerkingen.

peter van den berg
peter van den berg
8 jaren geleden

“kunnen helpen in de strijd tegen ziektes zoals diabetes, osteoporose, hepatitis C, ziekte van Crohn en kanker”

Zodra een bepaald molecuul meerdere opzienbare eigenschappen wordt toegeschreven dan : Als het te mooi is om waar te zijn is het niet waar.

Wim
Wim
8 jaren geleden

Ik gebruik altijd kokos olie in mijn haar, geen gel.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x