Buitenland

‘Persvrijheid’ in EU: Journalist neemt deel aan perstour in Oekraïne, en wordt bij thuiskomst in de cel gegooid

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!

De Letse journalist en politicus Ruslan Pankratov nam in juli dit jaar deel aan een perstour in de Donbas in het oosten van Oekraïne, georganiseerd door het Russische ministerie van Defensie. Ook de Nederlandse journalist Sonja van den Ende was daarbij aanwezig.

Op 1 augustus reisde Pankratov weer naar huis, nadat hij eerder naar India was gevlucht en een reis naar Rusland had gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bij thuiskomst werd hij meteen gearresteerd en in de cel gegooid. Hij werd onder meer beschuldigd van het overtreden van de sancties en het steunen van de Russische speciale militaire operatie. De perstour had tot doel om de situatie in de Donbas met eigen ogen te zien. Dit is in het Westen nu een criminele daad, verzucht Van den Ende.

Gemarteld

Pankratov zit in ieder geval tot eind september nog vast. De Letse staatsveiligheidsdienst heeft hem verboden om deel te nemen aan de komende parlementsverkiezingen. Hij mag geen advocaat spreken, hij mag zelfs zijn vrouw niet bellen en ook zijn er aanwijzingen dat hij wordt gemarteld, schrijft Van den Ende op haar website.

In april werd een medewerker van Pankratov, advocaat Alvis Pilag, gearresteerd in Riga.

Donkere tijden

Helaas is Letland zoals de meeste landen in de Europese Unie een fascistische staat geworden, stelt Van den Ende. Regeringen in de EU, met name van de Baltische staten, indoctrineren hun volk met oorlogspropaganda en laten hun eigen volkeren in armoede en kou zitten, voegt de journalist toe.

“Alles wat de EU in samenwerking met het fascistische Amerika doet, is illegaal volgens het internationaal humanitair recht. Mensen mogen zonder een criminele daad begaan te hebben niet zomaar gearresteerd worden. Europa is terug naar de donkere tijden van voor de Tweede Wereldoorlog.”

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
друг
друг
1 jaar geleden

Krijg je ervan als NAZI’S aan de macht komen

IFF
IFF
1 jaar geleden

Iemand zei ooit: als het fascisme terug komt zal dat onder het mom van anti-fascisme zijn. Het westen, wij de EU in het bijzonder gaan donkere tijden tegemoet.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Welkom in het Fascistische-Bolsjewistische das Viertes Euro-Reich….het was niet veel anders tijdens de COVID-1984-PSYOP….die Hersendode Kudde Euro-Nazi-Supporters begint de consequenties van hun onvoorwaardelijke steun aan Führerin Von Der Leyen & Führer Rüttler eindelijk te voelen in hun portemonnee…auw!…Auw! ja dat doet pijn hè? Wat doneerden al die vuile Nazi-Landverraders met groot enthousiasme al hun zuurverdiende belastingcentjes, aan die Khazaarse Khagan Führer Zelenskyy & zijn Azov-Nazi-Doodseskaders, Bandera-Terroristen & ander Nazi-Ongedierte…Nu de Noord-Atlantische-Terroristen-Organisatie WOIII aan het verliezen is & das Viertes Euro-Reich langzaam verandert in een Weimarrepubliek….Vinden al die Nazi-Sympathisanten & NSB’ers het niet zo héél erg leuk meer & lopen te janken dat ze de immens Hoge (Energie-)Rekening gepresenteerd krijgen…Bwahahaha…Wacht maar totdat das Viertes Euro-Reich Oorlogsschatting & Herstelbetalingen aan Rusland moet gaan doen…..dan kunnen ze pas echt gaan lachen….

Sherma
Sherma
1 jaar geleden

Niet beter in Duitsland, een andere mening over de oorlog riskeer je 5 jaar cel mee. Wat moet hun waarheid toch op een wankel schavotje staan, dat we er niet eens mogen tegen blazen.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x