UFO

De dag dat UFO’s boven het stadion van Fiorentina verschenen

Help ons door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 27 oktober 1954 werd in het Stadio Artemio Franchi een wedstrijd gespeeld tussen de voetbalteams Fiorentina en Pistoiese.

Zo’n 10.000 toeschouwers zagen hoe onbekende vliegende objecten boven het stadion verschenen. Dat meldt de BBC.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het was een indrukwekkend gezicht,” zei Fiorentinafan Gigi Boni. “Ze bewogen heel snel en stopten ineens. Het duurde al met al maar een paar minuten. Ik zou ze willen omschrijven als Cubaanse sigaren.”

Glitters

Het stadion werd stil en zowel de spelers als de fans stonden perplex. Ze staarden naar de vreemde objecten die aan de strakblauwe hemel verschenen.

Boni denkt vaak terug aan die ene dag. “Ik denk dat het buitenaardsen waren. Dat is mijn mening, ik heb er geen andere verklaring voor.”

Ardico Magnini speelde in de jaren vijftig voor Fiorentina. “Ik herinner me het nog als de dag van gisteren,” zei hij. “De wedstrijd viel op een bepaald moment stil omdat iedereen naar de lucht staarde.”

“Het leek op een ei dat heel langzaam bewoog. Er leken ook zilveren glitters uit de lucht te komen,” ging hij verder. “We stonden versteld en hadden nog nooit zoiets gezien.”

Ander sterrenstelsel

Voor Romolo Tuci en Ronaldo Lomi, indertijd allebei spelend voor Pistoiese, is er geen twijfel over mogelijk dat het buitenaardsen waren. Tuci voelt zich nog altijd gezegend dat hij een dergelijke vreemde gebeurtenis heeft mogen meemaken.

“Ik was zo nieuwsgierig en zo blij omdat iedereen in die tijd over buitenaardsen sprak,” zei hij. “Iedereen had het over UFO’s en wij zagen ze in het echt.” Hij is er zeker van dat ze uit een ander sterrenstelsel kwamen.

In de jaren vijftig was Fiorentina één van de beste voetbalteams op de planeet. Het seizoen na de waarneming werd de ploeg met gemak eerste in de serie A.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop Zundert
Joop Zundert
11 jaren geleden

Tis jammer dat er toen nog geen fototoestellen en televisie waren, want dan was er misschien beeldmateriaal geweest.

Paulussie
Paulussie
11 jaren geleden

Cameras waren er wel, hoor. Er zijn zelfs kleurenopnames van 40-45.

Redice
Redice
11 jaren geleden

1954, toen hadden ze toch al camera’s en fototoestellen en zeker in een overvol stadium (10000 man) dus vraag ik me af waar foto en film dan gebleven zijn??

Eden
Eden
11 jaren geleden

[quote name=”Joop Zundert”]Tis jammer dat er toen nog geen fototoestellen en televisie waren, want dan was er misschien beeldmateriaal geweest.[/quote]
Televisie was er toen wel al, alleen lang niet zo gewoon als dat het nu is. In 1954 was het nog heel bijzonder. Fotografie bestond wel allang en draagbare toestellen met filmrol en flits waren allang vollop in gebruik. Zelfs kleurenfotografie bestond al.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x