Buitenland

88 procent van de stemmen: Bashar al-Assad geniet nog steeds overweldigende steun van Syrische bevolking

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bashar al-Assad, de democratisch gekozen leider van een soeverein land, wordt door het Westen gezien als een ‘dictator’ en een ‘tiran’, maar geniet nog steeds de overweldigende steun van de Syrische bevolking. Dat zegt de Schotse geopolitiek analist Steven MacMillan.

Terwijl de westerse media Assad afschilderen als een gewelddadige onderdrukker, blijft de bevolking hem steunen. “Bashar al-Assad, die wordt gestigmatiseerd door de westerse pers, is een democratisch gekozen leider van een soeverein land,” merkt MacMillan op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Dictator, moordenaar, tiran, onderdrukker, despoot; dit zijn slechts enkele woorden die velen in de westerse wereld na vier jaar onophoudelijke en hypnotiserende oorlogspropaganda associëren met de Syrische president,” aldus de analist in een bijdrage voor New Eastern Outlook. “Het Westen ziet het liefst dat we de Syrische verkiezingen van 2014 zo snel mogelijk vergeten omdat de uitslag ervan in schril contrast staat met de boodschap die men het volk wil inprenten.”

Rechtmatig verklaard

In juni 2014 won Bashar al-Assad de Syrische presidentsverkiezingen met 88,7 procent van de stemmen. Voor het eerst in bijna 50 jaar deden er meerdere kandidaten mee aan de verkiezingen.

In een land met 17 miljoen inwoners hebben meer dan 10 miljoen mensen op Assad gestemd, benadrukt MacMillan. “Een groep internationale waarnemers heeft de verkiezingen rechtmatig verklaard,” voegde hij toe.

Zoals voorspeld repten de westerse landen na de verkiezingen al snel van fraude. “Het Westen heeft het Syrische volk zwaar beledigd,” zei de analist. “John Kerry bestempelde de Syrische verkiezingen maanden van tevoren zelfs als ‘schijnvertoning’.

Engel

Het Syrische volk gaf geen gehoor aan deze propagandacampagne, aldus MacMillan. “Het Westen claimt dat Assad een gestoorde dictator is die zijn eigen volk afslacht. Dat is onlogisch, want als dat waar was zou Assad jaren geleden al afgezet zijn.”

De Schotse analist verwijst naar een interview dat RT in 2012 had met Assad. “Ik heb geen problemen met de mensen,” zei hij toen. “De Verenigde Staten zijn tegen me, het Westen is tegen me, veel Arabische landen waaronder Turkije – dat niet Arabisch is – zijn tegen me. Als het Syrische volk tegen me is, hoe kan ik dan nog president zijn?”

Volgens de analist begrijpen de Syriërs dat hun land haar soevereiniteit zal kwijtraken als de regering-Assad omver wordt geworpen. “In plaats van met de beschuldigende vinger naar Assad te wijzen, zouden de westerse leiders eerst eens in de spiegel moeten kijken.”

“In vergelijking met de talloze imperialistische beulen in de westerse wereld, die er steeds maar weer in slagen om vervolging te ontlopen, is de Syrische president een engel,” benadrukt MacMillan.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Het volk heeft gesproken, en nu mag de NAVO oprotten daar!

exegese
exegese
8 jaren geleden

En zo is dat ! Syrië is een democratisch en Souverein land waar het westen in principe helemaal niets te zoeken heeft. Iedereen die daar bommen gooit zonder uitdrukkelijke toestemming van de regeringsleider is zwaar in overtreding volgens het internationaal recht.

wl-
wl-
8 jaren geleden

“democratisch” zal wel, Assad familie meer dan 40 jaar al aan de macht

88.7% dat moet 15 miljoen mensen zijn dan

‘Naar schatting zijn 7,6 miljoen Syriërs binnen eigen landsgrenzen op de vlucht. Miljoenen anderen zijn de grens met buurlanden overgestoken op zoek naar veiligheid. Volgens UNHCR verblijven eind oktober 2015 ruim 4 miljoen Syriërs in Turkije, Libanon, Irak, Jordanië en Noord-Afrika.’

https://www.vluchteling.nl/Landen-en-Themas/Syrie.aspx?gclid=CLjFufDF8skCFRLhGwodnS8O7w

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x