Homepagina » Buitenland » 88 procent van de stemmen: Bashar al-Assad geniet nog steeds overweldigende steun van Syrische bevolking
88 procent van de stemmen: Bashar al-Assad geniet nog steeds overweldigende steun van Syrische bevolking

88 procent van de stemmen: Bashar al-Assad geniet nog steeds overweldigende steun van Syrische bevolking

Bashar al-Assad, de democratisch gekozen leider van een soeverein land, wordt door het Westen gezien als een ‘dictator’ en een ‘tiran’, maar geniet nog steeds de overweldigende steun van de Syrische bevolking. Dat zegt de Schotse geopolitiek analist Steven MacMillan.

Terwijl de westerse media Assad afschilderen als een gewelddadige onderdrukker, blijft de bevolking hem steunen. “Bashar al-Assad, die wordt gestigmatiseerd door de westerse pers, is een democratisch gekozen leider van een soeverein land,” merkt MacMillan op.

“Dictator, moordenaar, tiran, onderdrukker, despoot; dit zijn slechts enkele woorden die velen in de westerse wereld na vier jaar onophoudelijke en hypnotiserende oorlogspropaganda associëren met de Syrische president,” aldus de analist in een bijdrage voor New Eastern Outlook. “Het Westen ziet het liefst dat we de Syrische verkiezingen van 2014 zo snel mogelijk vergeten omdat de uitslag ervan in schril contrast staat met de boodschap die men het volk wil inprenten.”

Rechtmatig verklaard

In juni 2014 won Bashar al-Assad de Syrische presidentsverkiezingen met 88,7 procent van de stemmen. Voor het eerst in bijna 50 jaar deden er meerdere kandidaten mee aan de verkiezingen.

In een land met 17 miljoen inwoners hebben meer dan 10 miljoen mensen op Assad gestemd, benadrukt MacMillan. “Een groep internationale waarnemers heeft de verkiezingen rechtmatig verklaard,” voegde hij toe.

Zoals voorspeld repten de westerse landen na de verkiezingen al snel van fraude. “Het Westen heeft het Syrische volk zwaar beledigd,” zei de analist. “John Kerry bestempelde de Syrische verkiezingen maanden van tevoren zelfs als ‘schijnvertoning’.

Engel

Het Syrische volk gaf geen gehoor aan deze propagandacampagne, aldus MacMillan. “Het Westen claimt dat Assad een gestoorde dictator is die zijn eigen volk afslacht. Dat is onlogisch, want als dat waar was zou Assad jaren geleden al afgezet zijn.”

De Schotse analist verwijst naar een interview dat RT in 2012 had met Assad. “Ik heb geen problemen met de mensen,” zei hij toen. “De Verenigde Staten zijn tegen me, het Westen is tegen me, veel Arabische landen waaronder Turkije – dat niet Arabisch is – zijn tegen me. Als het Syrische volk tegen me is, hoe kan ik dan nog president zijn?”

Volgens de analist begrijpen de Syriërs dat hun land haar soevereiniteit zal kwijtraken als de regering-Assad omver wordt geworpen. “In plaats van met de beschuldigende vinger naar Assad te wijzen, zouden de westerse leiders eerst eens in de spiegel moeten kijken.”

“In vergelijking met de talloze imperialistische beulen in de westerse wereld, die er steeds maar weer in slagen om vervolging te ontlopen, is de Syrische president een engel,” benadrukt MacMillan.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Het volk heeft gesproken, en nu mag de NAVO oprotten daar!

  • Leonard Ariekoek schreef:

   Assad for president! …O wacht…

   • Arwijn schreef:

    Ik zat meer te denken aan een Europese media revolutie om deze Corporate Propaganda onzin die wij nu al jaren met z’n allen ondergaan hier van ons kunnen gooien, en weer werkelijk vrij kunnen zijn met dank aan de vooruitgangen en niet vastgeketend erdoor.

    • Leonard Ariekoek schreef:

     Ja, de media in Europa is zwaar verpest door een politisering van de redacties. Kennelijk wordt op de journalistieke opleidingen totaal geen aandacht geschonken aan het gevaar van politieke correctheid, aan de essentie van journalistiek, namelijk objectiviteit, en ethiek in het algemeen.

 • exegese schreef:

  En zo is dat ! Syrië is een democratisch en Souverein land waar het westen in principe helemaal niets te zoeken heeft. Iedereen die daar bommen gooit zonder uitdrukkelijke toestemming van de regeringsleider is zwaar in overtreding volgens het internationaal recht.

 • wl- schreef:

  “democratisch” zal wel, Assad familie meer dan 40 jaar al aan de macht

  88.7% dat moet 15 miljoen mensen zijn dan

  ‘Naar schatting zijn 7,6 miljoen Syriërs binnen eigen landsgrenzen op de vlucht. Miljoenen anderen zijn de grens met buurlanden overgestoken op zoek naar veiligheid. Volgens UNHCR verblijven eind oktober 2015 ruim 4 miljoen Syriërs in Turkije, Libanon, Irak, Jordanië en Noord-Afrika.’

  https://www.vluchteling.nl/Landen-en-Themas/Syrie.aspx?gclid=CLjFufDF8skCFRLhGwodnS8O7w

  • Droogtrommel schreef:

   wl: Zolang hij het beste is voor zijn volk, mag hij van mij 150 jaar aan de macht zijn.

   • Leonard Ariekoek schreef:

    Zeer wijs gesproken!

   • wl- schreef:

    Hitler deed ook zijn best voor zijn volk. Assad is goed voor een klein deel van zijn volk de rest kan sterven van hem

    • Leonard Ariekoek schreef:

     Jij weet best dat als Assad daar vertrekt, dat het dan vervolgens een onwaarschijnlijke puinhoop wordt waar niemand wel bij vaart.

     • J. Hofmans schreef:

      Precies Leonard, kort en krachtig gezegd komt het wel daarop neer.

      Beste wl-, waarom is het zolang goed gegaan in Syrië dan? Totdat wij het nodig vonden dat het tijd was om wéér herrie te gaan schoppen in een van die landen. Word wakker man, het kan nog.

    • an argie schreef:

     Ik denk dat jij de geschiedenis moet herzien.
     Net als Hitler is Assad door de Rothsschilds en de media volledig gedemoniseerd.
     De daadwerkelijke geschiedenis is totaal anders dan dat in onze geschiedenisboekjes staat.
     Hitler is via de Bush familie en I.G. Farben in het zadel geholpen.
     Daar verried hij de Rothschilds door de Zionische Weimar Republiek “Staatsbank” te vervangen door een daadwerkelijke staatsbank, die renteloos geld verstrekte. Hij kon er geen goud tegenover stellen, maar deed de wereld versteld staan door de Duitse Arbeidskracht als onderpand te stellen.

     Dit hadden de Zionistische Rothschilds niet verwacht en Duitsland moest als voorbeeld worden gesteld voor de gehele wereld. DUITSLAND MOEST EN ZOU KOSTE WAT HET KOST TOTAAL WORDEN VERNIETIGD; FYSIEK, EMOTIONEEL EN SPIRITUEEL!

     In 2000 hadden 7 landen geen Zionistisch Rothschild “Staatsbank”, Noord-Korea, Iran, Irak, Libië, Syrië. Soedan en Somalië. Volgens de V.S. “De vermeende as van het kwaad”.

     Van die 7 landen zijn er nu nog 3 over. Syrië houdt stand tegen alle verwachting in.

     Assad wordt nu, net als Hitler in de jaren ’30, volkomen zwart gemaakt. De Zionisten creëren zélf deze waanzin.

     Heb je je ooit afgevraagd hoe het kon dat Duitsland in de jaren ’30 binnen 4 jaar van het armste land van Europa naar één van de rijkste landen ter wereld kon gaan?

     Heb je je ooit afgevraagd WAAROM Assad geen schuld bij het IMF heeft?

     Wij zijn slaaf.
     Op het moment dat we een schud aangaan in de vorm van een lening, een credit card, een hypotheek, wat dan ook, wordt geld uit het niets gemaakt. Er mag alleen wél rente over het hele “bedrag” worden betaald.

     Het “begrotingstekort” van een land is niets anders dan een schuld van dat land aan één of andere Rothschild bank, dat d.m.v. “Bonds” een schuldbekentenis uitzet en waar wij met zijn allen en ons nageslacht in een steeds groter wordende schuld worden geduwd. De “politici” in Nederland dienen écht niet het volk. Zij dienen de Rothschild banken.

     Denk na, wordt wakker en zie waar de wereld naar toe gaat.
     Wiskundig gezien had dit systeem rond 2000 moeten springen. Hoe langer het door allerlei trucs duurt voordat het systeem omvalt, want vroeg of laat valt het systeem, hoe harder het gelag zal zijn.

     Weet je wie in zo’n geval de dans ontspringen? De landen zonder een Zionistische Joodse Rothschild bank. Het zijn niet niets anders dan een stel farizeeërs die over de rug van de mensen en van de aarde zichzelf verrijken.

     En dat noem je een democratie?
     Ik leef liever in een “dictatoriaal”model volgens Gaddafi dan in welke westers e “democratie” van dit moment dan ook.

  • Leonard Ariekoek schreef:

   Dat zijn economische migranten, vriend. Geen vluchtelingen.

   • wl- schreef:

    economische migranten worden weer terug gestuurd toch, dus kunnen allemaal weer terug
    En als assad zo’n goede leider is ga je toch niet vluchten

    Dit info waarvan het komt is ook lekker betrouwbaar

    Russische propaganda is net zo erg als die van het westen

   • wl- schreef:

    Beste Droogtrommel,Leonard Ariekoek,J, Hofmans

    is het volgens jullie Assad dan een goede democratische leider?

    waar het mij om gaat is dat hier Assad geschilderd wordt als een democratische leider van een soeverein land, puur Russische propaganda dus

    lees mijn eerdere reactie: “Russische propaganda is net zo erg als die van het westen”

    Syrië is al in puinhoop en als straks dankzij Poetin Assad met verse Russische wapens aan de macht komt zullen er meer vluchtelingen komen, Assad gaat wraak nemen

    Nu zijn de Turken aan de buurt want nu ineens is Turkije ‘root off all evil’

    als Turkije kapot is welke land is dan aan de buurt?

    gaan jullie weer zeggen dat Erdogan toch nog het beste is voor zijn volk?

    het lijkt net of Rusland het scepter overgenomen hebt, uiteraard alleen voor de Russische belangen wat hebben ze daar te zoeken??

    • an argie schreef:

     Leer de geschiedenis van het Zionisme.
     John F. Kennedy waarschuwde ons er al voor

     Leer deze geschiedenis die in geen enkel geschiedenisboekje staat, maar overal op het internet te vinden is.

     Ja, Assad is zelfs volgens onze wetgeving een rechtmatige gekozen president!
     Ja, Syrië is een
     SOEVEREINland!

     Dat dit een doorn in het oog is van een stel Zionistische psychopaten moet dus betekenen dat het moet worden ontwricht en platgebombardeerd.

     Wie zijn WIJ om dat te veroordelen?
     Wie zijn WIJ om deze mensen het recht op zelfbeschikking te ontnemen?

     Ik vind het respectloos wat de V.S. en de NATO met de bakermat van onze beschaving aan het doen is.

     Ooit gehoord van GENIE investment Group?
     Deze heeft de rechten van Israël toegewezen gekregen om op de Golan hoogvlakte naar olie te boren.

     Nu is de Golan hoogvlakte EIGENLIJK SYRISCH grondgebied, dat Israël al sinds 1987 ILLEGAAL bezet.

     Hoor je de media daar over?
     Hoor je de media over het al bijna 50 jaar illegaal bezet houden van Syrisch grondgebied?

     Nee, wat die die Russen zeggen is propaganda, en dat is gemakkelijk gezegd. Maar zélf nadenken?

     • wl- schreef:

      het verhaal over zionisten en Israel ben ik helemaal met je eens echter

      ik vind het jammer dat je niets over Turkije hebt gezegd had graag je mening over gehoord

      want Turkije is ook dankzij Erdogan IMF schuld vrij
      en een sterk groeiende economie. en nu is dat land aan de buurt

      mbt Assad
      het is allemaal niet zo simpel
      wat je niet vertelt is dat Assad een sjiiet is en ongeveer 80% van Syrische volk zijn soennieten
      tussen sjiieten en soennieten heeft het nooit geboterd
      alleen door geweld kon Assad dan ook aan de macht blijven daar door was het ook nooit echt stabiel.
      dat de zionisten hier handig gebruik van maken is hun kenmerk.

      in Irak is het zelfde verhaal klein deel sjiieten samen met Iran ( overgroten deel sjiieten) en Assad spannen ze allemaal samen om daar de macht te hebben dankzij de Russen in ruil daarvoor houden de sjiieten de gaspijpleiding tegen van Qatar die een van de grootse gas velden hebben in de wereld (Qatar is ook een schurken staat als je de Russische en zionistische propaganda wil geloven)

      en dat komt toevallig Israel heel goed uit want nu zijn ze met de Turken (die nood gedwongen zijn) in bespreking om een nieuw gaspijpleiding via Israel, Turkije aan de Europeanen te verkopen

      “Maar zélf nadenken?” wat bedoel je daar mee? het verhaal over zionisten kan ik je ook zo copy paste

  • Bart schreef:

   Beste WJ,
   Denk je dat kinderen en babies in Syrië stemrecht hebben of zoiets? Het zou me niet verbazen dat je die in Syrië ook pas hebt als je de leeftijdvan 18 jaar hebt bereikt net als in NL. Of misschien pas met 21 jaar, zoals het het hier zo’n 30 jaar geleden ook nog was.

 • Floepert schreef:

  Een verstandig mens vraagt zich natuurlijk af hoe je in een door oorlog verscheurd land waar het halve land in puin ligt en de andere helft een lappendeken is van door milities bestuurde gebieden, in hemelsnaam een enigszins betrouwbare steekproef kunt afnemen.

 • helder schreef:

  maar ondertussen ligt het oudste land en stad van de wereld, Syrie en Damascus wel in puin en lijkt wel het nieuwe Vietnam te zijn.En Israel als buurland.En Rusland greep in, maar waarom zo laat ?Alsof alle wereldgeschillen worden en mogen worden uitgevochten in Syrie.

 • J.Selten schreef:

  Het is eigenlijk vrij logisch. Wanneer men kijkt naar de landen waar de NATO heeft “ingegrepen” ziet men dat er alleen maar puinhoop is.
  Omdat men de oorlog moe is, en geen zin heeft in een burger oorlog, kiezen ze voor hun eigen leider.
  Geen marionet van de VS die alleen olie weg geeft.

 • J. Hofmans schreef:

  Sinds ik erachter ben gekomen dat de grootste dictators in het westen wonen en regeren, ‘woon’ ik maar een aantal maanden per jaar in het westen (Nederland). Jongens toch, we worden gewoon verkracht en we laten alles toe.

 • Nedroj schreef:

  Wat een onzin. Er zijn zat vluchtelingen, uit Syrië aan wie je kunt vragen of ze assad een warm hart toedragen. Geloof me, als je in Syrië openlijk zegt dat je assad niet mag, dan word je vermoord

 • Freba schreef:

  Er is maar 1 familie in de Wereld die heel lang op de “troon” zit. De Oranjes. Vergeleken met de familie Assad; zijn de Assads armzalige figuren. De Oranjes staan de hele geschiedenis door garant voor wapenhandel, drugshandel, oliehandel, bankieren etc.etc. In WW1 was er geen soldaat in de loopgraven die geen coke gebruikte/moest gebruiken afkomstig uit DE (Oranje) fabriek bij het Amstelstation. In WW2 voorzag deze fabriek de soldaten aan het Oostfront van een soort XTC. Dus al die NL-ers met die grote bek over Assad, moeten gewoon mondje houden. Wij zitten zelf al meer dan 435 jaar opgezadeld met erger. Alleen die SBS- en RTL kijkers weten dat niet.

  • Lucie schreef:

   De oranje’s zijn sowieso niet “de oranje’s”meer.

   Deze nepkliek stamt allang niet meer af van de echte.

   Waarom willen ze anders geen dna afstaan?Zegt al genoeg,ga maar eens googlen,daar is genoeg te lezen over wanneer het ophield met het koningshuis.

   • an argie schreef:

    Ze kúnnen worden afgezet.
    In artikel 1 van onze grondwet staat dat alleen een nazaat van koning Willem I een rechtmatige troonopvolger is.

    Waarom denk je dat de “oranjes” steevast elke DNA test weigeren?

    Ook was in de grondwet verankerd dat, wanneer het koningshuis Nederland zou verlaten en in den vreemde een regering zou vormen, het recht op de troonaanspraak zou vervallen….

    WIE verliet in de meidagen van 1940 Nederland en vestigde in Londen een “regering in ballingschap”?

    Juist, onze “oranjes”. Een driewerf Hoezee!

 • Derk Verlinden schreef:

  90% van de burgerslachtoffers werden veroorzaakt door de smerige dictator Assad. De zwijnen van ISIS zijn in vergelijking met deze genocidale smeerlap slechts kleine krabbelaars.

  Inmiddels krijgt deze smerige dictator steun van een nog grotere smeerlap, de dictator Putin. Durft iemand nog te tellen hoeveel burgerslachtoffers die wist te scoren?

  • Droogtrommel schreef:

   Pppffffffffff wat een onzin, je bent totaal gehersenspoelt.

    • Anybody schreef:

     De NRC en feiten? Seriously?
     De NRC is de Nederlandse vorm van de Amerikaanse Fox News. Waardeloos dus.

     lol nrc feiten haha grappig….

    • Ph schreef:

     De rechten voor de mens is niet aanwezig in Syrië, maar opereren vanuit Londen.
     De informatie die ze daar krijgen en gretig de wereld rondsturen, komt net van die zgn gematigde terroristen, de minderheid die tegen Assad waren, opgeleid en bewapend door het Westen.

     Misschien eens het verschil leren tussen propaganda en de realiteit.

     • an argie schreef:

      Misschien een les in wetgeving.

      Mensenrechten vallen onder de Common Law. Het gewoonterecht.
      Er zijn vele soorten wetgevingen: Civil Law (Civiel of Continentaal recht), UCC (Uniform Commercial Code of handelsrecht), Admiral Law (Recht van de zee).
      Daarnaast heeft elk geloof zijn recht, waarbij in Europa de “Pax Romana” de hoogste rechtspraak is. Verder heb je de Shariah, (Moslims), Torah en Talmud (joden) en hindoes en boeddhisten hebben ook hun eigen wetgeving.

      Mensenrecht vallen ALLEEN ONDER DE COMMON LAW DIE AL EEUWENLANG NET MEER GELDIG IS!

      Alleen op het moment dat het de heren politici uitkomt wordt over “mensenrechten” gesproken.

      De laatste keer dat er op het continent Europa een rechtszaak onder de Common Law is geweest, waren de Neurenbergse tribunalen. Ik weet inmiddels één ding. Dit was géén rechtspraak!

    • J. Hofmans schreef:

     Beste Derek, aan jou hebben we dus totaal niks!!! Blijf vooral lezen voor je plezier en je zult een heel eind komen; niet dus. Succes met je leven en met het lezen van o.a. NRC of what ever…

     • Derk Verlinden schreef:

      Beste Hofmans,

      Ik weet niet welke bronnen u raadpleegt, maar ik vrees dat de bronnen die in strijd zijn met de door u gewenste voorstelling niet kunnen worden opgenomen:

      http://www.genocidewatch.org/syria.html

     • an argie schreef:

      Enne gij geloof da?
      Hoe zit het met de chemische wapens van Sadam Hoessein die nog steeds niet zijn gevonden?

      Geloofde gij nu ech da wanneer 88% van een bevolking achter een leider staat, deze met gifgassen werkt?

      ja toch?
      Want wanneer ze niet achter hem staan gaat hij zeker het heeeeeeeeeeeeeeele land volgooien met gifgas!

  • Lucie schreef:

   Ooit weleens van die Lügenpresse gehoord?

 • Lucie schreef:

  Schijnvertoning en fraude komt juist steeds vaker voor in het zogenaamde democratische Westen.

  Een grote berg propaganda krijgen wij in het Westen dagelijks over ons uitgekotst.

  Ik heb die hufters al jaren door,ze liegen en bedriegen en het grootste deel van de bevolking in Nederland trapt er nog dagelijks in,ze zijn hier het makkelijkst te manipuleren.

 • exegese schreef:

  Sinds 2011 is het al alom bekend dat er bijna alleen maar leugens verteld worden over Syrië en met name over Assad

  Het westen schuwt geen enkel middel om Syrië bewust te ontwrichten
  Syrië heeft geen schulden en is geen slaaf van het westen, dat inmiddels zelf zijn eigen problemen niet meer kan oplossen.De mogelijkheid die er voor het westen nog overblijft om het land te ontwrichten is steeds dodelijker aanslagen plegen. Dit is al maanden duidelijk.

  President Bashar al-Assad wordt bewust als dictator neergezet
  Sinds april 2011 heeft de internationale pers over Syrië berichten verspreid die steeds meer onrustwekkend werden: vreedzame betogingen die door het regime bloedig worden onderdrukt, onschuldige burgers die door soldaten worden beschoten en daarna nog verminkt, ziekenhuispersoneel dat wordt bedreigd, soldaten die door collega’s worden neergeschoten omdat ze weigeren op hun eigen volk te schieten. President Bashar al-Assad wordt voorgesteld als een gruwelijke dictator die zo vlug mogelijk samen met kolonel Khadaffi uit de weg moet geruimd worden. En de christenen worden ervan beschuldigd dit onmenselijk regime uit eigenbelang nog te steunen.

  Het bedrog van eenzijdige berichtgeving door de media
  Sinds de laatste maanden van 2011 ben ik in een groep in Syrië. Daar leven en komen mensen vanuit heel Syrië. Deze berichtgevingen werden er op onbegrip onthaald. Immers, dag na dag, kon men nergens enige bevestiging verkrijgen van een ‘bloedige onderdrukking van vreedzame betogingen’. Meerdere verhalen die door de internationale pers al ijverig waren verspreid, worden ontmaskerd. In Banias zouden op 13 april 2011 9 soldaten zijn gedood door het leger omdat ze weigerden op het volk te schieten. Uiteindelijk bleek een terroristenbende hen gedood te hebben. En de eigenlijke leider ervan is een zekere Khaddam Abdil Halim, die van 1984 tot 2005 vice-president van Syrië was en de macht wilde grijpen. Toen dit niet lukte is hij naar Frankrijk gevlucht waar de rode loper voor hem werd uitgerold. Hij krijgt geld en wapens in overvloed om een revolutie in Syrië te realiseren. Enkele dagen na deze aanslag in Banias lanceert deze man in een grootse conferentie te Parijs zonder blikken of blozen een oproep “voor democratie in Syrië”!

  Zie deze Belgische priester die al sinds 2010 werkzaam is in Syrië:

  https://www.youtube.com/watch?v=wZ9jBva2v0g

  • an argie schreef:

   Het oplossen van het probleem is te simpel voor woorden.
   Gooi de Zionistische Rothschild banken Nederland en Europa uit! en zet weer echte staatsbanken op die renteloos krediet verstrekken. Dit werkt zelfs onder een fiat geldsysteem!

   De voorbeelden zijn te over

   Noord-Korea – heden
   Iran 1791 – heden
   IJsland 2008 – heden
   Irak – 2006
   Canada 1938-1974
   Libië 1951 – 2011
   Duitsland 1933 – 1945
   Rusland ? – 1917
   V.S. (North) – 1862 – 1865

   “I have two great enemies, the Southern Army in front of me, and the financial institutions in the rear. Of the two, the one in my rear is my greatest foe.” – Abraham Lincoln, februari 1865

   En dit is zeker propaganda….

   https://www.youtube.com/watch?v=froTxqKSqc4&feature=player_embedded

   En dit ook….

   https://www.youtube.com/watch?v=EZYfeYhQ9eU

   En dit ook….

   https://www.youtube.com/watch?v=DrZ6faObHH8

   En dit ook

   https://www.youtube.com/watch?v=_7VpLDLZYeY

   En dit ook zeker….

   https://www.youtube.com/watch?v=Y48cYB89FXU&feature=youtu.be

   Word wakker!
   http://politicalvelcraft.org/2012/08/01/putin-foils-the-rothschild-zionists-in-syria-stopping-rothschilds-central-banking-scheme-of-nwo/

   ….
   “Ja het was een democratie, voor ons. En het werd leeggeplunderd en
   uitgeknepen. Nee, wat betekent voor deze hyena’s een democratie
   of een autoritaire staat? Dat interesseert ze totaal niet! Het gaat
   ze maar om één ding: Is iemand bereid zich te laten leegplunderen?
   Ja of Nee? Is iemand dom genoeg zich stil te houden? Ja of nee?
   En wanneer een democratie dom genoeg is zich stil te houden, dan
   is het goed. En wanneer een autoritaire staat verklaart “U plundert ons
   volk niet langer, noch van binnenuit, noch van buitenaf!”, dan is het slecht.

   In deze landen regeert daadwerkelijk het kapitaal.Ze speken van persvrijheid,
   terwijl feitelijk al deze kranten een eigenaar hebben. En deze eigenaar is
   in elk geval de geldschieter.
   Deze pers modelleert dan de publieke opinie.

   Deze politieke partijen verschillen niet van elkaar, u kent alle politieke
   partijen; U kent ze wel die oude partijen. ze zijn allemaal hetzelfde

   Nu meent men dat juist in deze landen de vrijheid en de rijkdom voor
   een comfortabel leven voor het volk zou betekenen.
   Het tegendeel is echter waar.

   In deze landen, deze zogenaamde democratieën, staat het volk helemaal
   niet in het middelpunt van de belangstelling.
   Wat uitsluitend geldt is het bestaan van de makers van deze “democratie”
   Dat heet: het bestaan van deze paar honderd gigantische kapitalisten die
   alle industrieën en aandelen bezitten en daarmee de volken leiden
   Hen interesseert de massa totaal niet.

   Het zijn de enigen die daadwerkelijk als internationale elementen aan te spreken zijn
   omdat ze dan overal hun bedrijven kunnen besturen.
   Het is een kleine, wortelloze, internationale, kliek die volken tegen elkaar opzet
   die geen vrede wil.
   Ze kunnen ons onderdrukken. Ze kunnen ons wat mij betreft doden.
   Capituleren zullen we niet!
   ….

   HET KOSTBAARSTE BEZIT OP DEZE AARDE
   IS JE EIGEN VOLK
   EN VOOR DIT VOLK
   EN OMWILLE DIT VOLK
   WILLEN WE STRIJDEN
   EN WILLEN WE VECHTEN
   EN NOOIT VERZAKEN
   EN NOOIT VERMOEID RAKEN
   EN NOOIT DE MOED VERLIEZEN
   EN NOOIT WANHOPEN

 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  verkiezingen

  Uitstel verkiezingen door corona? ‘Buitenspel zetten democratie moet maar even’

  Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren sluit ...

  >