Innovatie

Pas op voor televisies die meeluisteren en gesprekken doorsturen

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pas op wat je bespreekt in je woonkamer, want zelfs je televisie kan je afluisteren. Samsung waarschuwt zijn klanten in de gebruiksvoorwaarden voor het bespreken van gevoelige informatie in de buurt van hun smart-tv.

De televisie luistert mee via de spraakherkenning van de tv en deze gesprekken worden indien nodig gedeeld met derden. Door de spraakherkenning hoort de smart-tv alles wat er besproken wordt in de kamer. Alle privégesprekken worden opgeslagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op de website van Samsung staat dat de gegevens naar derden worden verstuurd, maar het is niet duidelijk welke partijen dat precies zijn. De inbreuk op de privacy is alleen te omzeilen door de spraakherkenning uit te zetten. Je moet je televisie dan wel weer handmatig besturen met de afstandsbediening.

In een verklaring zegt Samsung dat het bedrijf informatie alleen deelt wanneer een gebruiker zelf de spraakherkenning aanzet. Dat er in de privacy-overeenkomst iets anders staat is volgens de fabrikant een poging geweest zo transparant mogelijk te zijn tegenover gebruikers en te helpen met het maken van weloverwogen keuzes over de spraakherkenning.

Internetgebruikers maakten de vergelijking met de spionagemethodes uit de roman ‘1984’ van George Orwell. Het technologiebedrijf, dat de gegevens versleuteld doorstuurt, zegt niets te verdienen aan het delen van privégesprekken.

Statement van Samsung

De pr-manager van Samsung Nederland laat NFN in een reactie weten dat stemdata alleen aan derden worden verleend bij bepaalde zoekopdrachten: “Spraakherkenning, waarmee de gebruiker de tv via spraakopdrachten kan bedienen, is een functie op de Samsung smart-tv, die kan worden geactiveerd of gedeactiveerd door de gebruiker. Mocht de consument de spraakherkenning activeren, dan bestaan de stemdata enkel uit tv-spraakopdrachten of zoekopdrachten. Gebruikers kunnen de gespreksherkenningsfunctie gemakkelijk herkennen, omdat een microfoon-icoon op het scherm verschijnt. Als consumenten toestemming geven en gebruikmaken van spraakherkenningsfuncties, worden stemdata enkel aan derden verleend bij bepaalde zoekopdrachten. Op dat moment worden stemdata verzonden naar een server die zoekt naar de gewenste content, waarna de content op de tv verschijnt.”

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.N
B.N
9 jaren geleden

Ha,en wat voor laptop of pc met internet dan zijn die veilig???

Krystian
Krystian
9 jaren geleden

Wat te denken van de ingebouwde webcams in vrijwel elke (nieuwe) smart t.v

JevWeazle
JevWeazle
9 jaren geleden

Zodra ik in me nieuwe huisje zit ga ik absoluut geen televisie nemen nu ik gigantisch veel te weten ben gekomen over hoog geadvanceerde neurotechnologie die middel van televisie je brein in word geplaatst.
voor iedereen die z’n twijfels heeft (ik persoonlijk ben heilig overtuigd van de gevaren van televisie) over de goedgezindheid van televisie netwerken, en de algehele overheid wat dat betreft,
raad ik aan om deze link te bekijken

http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_nonlethalweapons.htm

het is een verzameling van niet-dodelijke wapens gebruikt door de overheid door en als je naar beneden scrolt zie je een vakje staan met: “Digital TV – Silent Sound” en dat vakje sluit goed aan op dit artikel

– de hele verzameling/website is een super aanrader maar –

dit segment gaat nu precies over de gevaren van digitale televisie en de mogelijkheid om de gedachten en het gedrag van een inidividu te beinvloeden door middel van alle electronica van tegenwoordig.
oja ik vermeld er wel bij dat de algehele site Engelstalig of Spaanstalig is. Maar echt de moeite waard

keep spreading the truth

Alfred E. Neuman
Alfred E. Neuman
9 jaren geleden

Daarom dus geen smart-tv, voor veel mensen is het eigenlijk al overbodig omdat veel van die functionaliteit tegenwoordig ook al in gameconsoles zit. Zo nodig kan je ook voor weinig geld zelf een HTPC bouwen, leuke veilige linux-distro erop en je hebt je eigen custom-made homecinema/smart-tv.

En nog veel belangrijker: Je hebt zelf de touwtjes in handen vwb veiligheid en privacy.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x