CoronaBinnenland

Het leger is op verzoek van het ministerie van VWS ingezet tegen de eigen bevolking: ‘Weerzinwekkend’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Tijdens de coronacrisis heeft de overheid op basis van berichten op social media een omgevingsbeeld opgesteld, maar daarbij zijn personen niet gevolgd, schrijven ministers Bruins Slot, Kuipers en Yesilgoz in antwoord op Kamervragen van Wybren van Haga. Volgens de bewindslieden heeft de overheid ook geen trollen ingezet om kritische burgers in diskrediet te brengen.

De omgevingsbeelden zijn niets meer dan ‘een hedendaagse vorm van de klassieke knipselkrant’, zeggen de ministers. “Iedereen die nog denkt dat het een onschuldig knipselkrantje van de overheid is, mag zich echt even gaan inlezen,” reageert columnist Marianne Zwagerman, die eerder sprak van ‘Stasi-praktijken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ze wijst erop dat het allemaal draait om ‘Behavioural Dynamics Methodology’. In vrijgegeven Wob-documenten valt daarover te lezen: “BDM is – oneerbiedig gezegd – een moderne en geüpdatet (sic) versie van wat vroeger psyops (psychologische operaties, red.) werden genoemd. Het baseert zich op inlichtingen over de doelgroep, analyse van die inlichtingen en vervolgens gericht beïnvloeden van de opvattingen en houding van de doelgroep. Alleen al uit die omschrijving zal bij de meeste mensen argwaan ontstaan, zeker als het wordt toegepast buiten de context van een militaire operatie met duidelijk mandaat, rechtsgrond, enzovoorts.”

Hulpmiddel bij oorlogsvoering

Psychologische oorlogvoering is het uitvoeren van acties om de vijand te ondermijnen zonder dat fysiek geweld gebruikt wordt. Het doel kan zijn het bang maken van de vijand zodat deze niet meer terugvecht.

De Nederlandse krijgsmacht kocht de methode om het gedrag van burgers te onderzoeken en beïnvloeden van de Britse SCL Group, moederbedrijf van datafirma Cambridge Analytica. Beide kwamen in opspraak vanwege dubieuze politieke campagnes.

Zwagerman licht toe: “Het is een hulpmiddel bij oorlogsvoering. Maar wordt nu ingezet tegen de eigen bevolking. In Nederland.” Ze wijst erop dat het leger op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid tegen de Nederlandse bevolking is ingezet.

Een motie van wantrouwen waard

Zo werd op 1 december 2020 een zogeheten MSOB-aanvraag (militaire steunverlening openbaar belang) ingediend door het ministerie van Volksgezondheid. De handtekening onder de aanvraag is van Hugo de Jonge. De aanvraag lijkt te zijn gedaan bij de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid).

“Weerzinwekkend dat Tweede Kamerleden en anderen zijn gevolgd door de NCTV. En daar dan ook nog glashard over liegen als ernaar gevraagd wordt. Een motie van wantrouwen waard!” schrijft Van Haga in een reactie.


4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
2 jaren geleden

Massa conditionering (Social Engineering) …

Eugeen
Eugeen
2 jaren geleden

En veel mensen knikken nog ja als iemand van de TV zegt dat we in een democratie leven. Even eerlijk zijn…wij hebben nooit in een democratie geleefd…het was allemaal fake.

Angie
Angie
2 jaren geleden

Ik kan niet wachten op de tribunalen.

weledelhooggeborene met zijwieltjes
weledelhooggeborene met zijwieltjes
2 jaren geleden

Als het leger wordt ingezet tegen de eigen bevolking dan is de overheid dus BANG voor de eigen bevolking. Misschien hebben ze iets te verbergen ?

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x