Buitenland

Rutte schroeft militaire steun Oekraïne op na ‘schijnreferenda’: ‘Stop hiermee’

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Rutte heeft op Twitter aangekondigd dat het kabinet de steun aan Oekraïne gaat intensiveren. “Meer wapens, meer sancties, meer isolatie van Rusland,” schrijft de premier. “Vanwege de mobilisatie en schijnreferenda van Rusland.”

“De bescherming van Europa is voor onze veiligheid cruciaal,” beweert Rutte. Zelenski schrijft op zijn beurt op Twitter dat hij een ‘productief gesprek’ heeft gehad met Rutte.

De premier wordt overladen met kritiek. “In een officieel Nederlands referendum heeft het Nederlandse volk tegen Oekraïne gestemd. En wie heeft gestemd om ons belastinggeld uit te geven aan wapentuig? Ik niet. Niet mijn oorlog. Niet onze oorlog. En in Nederland raakt het geld op,” reageert schrijver en ondernemer Michael Pilarczyk.

‘Verkeerde’ keuze

“Sinds wanneer is een referendum illegaal? Zeker weer bang dat de bevolking in die gebieden de ‘verkeerde’ keuze maakt? En stop die oorlog, mensen zitten hier in de kou, hebben honger en bedrijven gaan failliet,” merkt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn op.

David Boerstra, journalist bij Blckbx.tv, vraagt de premier: “Over schijnreferenda gesproken; nog een actieve herinnering aan het Oekraïne-referendum?”

Nederlandse referenda bleken schijnreferenda

“Ooit hadden wij in Nederland referenda. Dat bleken schijnreferenda, omdat het kabinet zich niets aantrok van de uitkomst. Nu ze in Donbass referenda houden, noemen onze media dit schijnreferenda of plaatsen ze het woord referenda tussen haakjes. Deden ze destijds niet met Nederlandse referenda,” schrijft journalist Eric van de Beek.

Huisarts Els van Veen haalt uit naar Rutte: “U heeft het recht niet om ons land in een oorlog met Rusland te storten. Talloze mensen zullen gedood worden. Stop hiermee.”

4.8 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Zet die oorlogszuchtige gek achter de tralies, “zijn” plannen zijn overduidelijk.

Willy wonka
Willy wonka
2 maanden geleden

Wie stopt die man

King of light
King of light
2 maanden geleden

Artikel 100
Met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft:
1
hij die, in geval van een oorlog waarin Nederland niet betrokken is, opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat de staat in een oorlog wordt betrokken, of enig van regeringswege gegeven en bekendgemaakt bijzonder voorschrift tot handhaving van het niet deelnemen aan de oorlog opzettelijk overtreedt;
2
hij die, in tijd van oorlog, enig voorschrift van regeringswege in het belang van de veiligheid van de staat gegeven en bekendgemaakt, opzettelijk overtreedt.

Duidelijk zo Schwabinet!!!

Tom Poes
Tom Poes
2 maanden geleden

Zo kennen we deze marionet van Schwab weer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

214
0
We lezen graag je reactie!x