Buitenland

Rutte schroeft militaire steun Oekraïne op na ‘schijnreferenda’: ‘Stop hiermee’

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!

Rutte heeft op Twitter aangekondigd dat het kabinet de steun aan Oekraïne gaat intensiveren. “Meer wapens, meer sancties, meer isolatie van Rusland,” schrijft de premier. “Vanwege de mobilisatie en schijnreferenda van Rusland.”

“De bescherming van Europa is voor onze veiligheid cruciaal,” beweert Rutte. Zelenski schrijft op zijn beurt op Twitter dat hij een ‘productief gesprek’ heeft gehad met Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De premier wordt overladen met kritiek. “In een officieel Nederlands referendum heeft het Nederlandse volk tegen Oekraïne gestemd. En wie heeft gestemd om ons belastinggeld uit te geven aan wapentuig? Ik niet. Niet mijn oorlog. Niet onze oorlog. En in Nederland raakt het geld op,” reageert schrijver en ondernemer Michael Pilarczyk.

‘Verkeerde’ keuze

“Sinds wanneer is een referendum illegaal? Zeker weer bang dat de bevolking in die gebieden de ‘verkeerde’ keuze maakt? En stop die oorlog, mensen zitten hier in de kou, hebben honger en bedrijven gaan failliet,” merkt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn op.

David Boerstra, journalist bij Blckbx.tv, vraagt de premier: “Over schijnreferenda gesproken; nog een actieve herinnering aan het Oekraïne-referendum?”

Nederlandse referenda bleken schijnreferenda

“Ooit hadden wij in Nederland referenda. Dat bleken schijnreferenda, omdat het kabinet zich niets aantrok van de uitkomst. Nu ze in Donbass referenda houden, noemen onze media dit schijnreferenda of plaatsen ze het woord referenda tussen haakjes. Deden ze destijds niet met Nederlandse referenda,” schrijft journalist Eric van de Beek.

Huisarts Els van Veen haalt uit naar Rutte: “U heeft het recht niet om ons land in een oorlog met Rusland te storten. Talloze mensen zullen gedood worden. Stop hiermee.”

4.8 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Zet die oorlogszuchtige gek achter de tralies, “zijn” plannen zijn overduidelijk.

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

Wie stopt die man

King of light
King of light
1 jaar geleden

Artikel 100
Met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft:
1
hij die, in geval van een oorlog waarin Nederland niet betrokken is, opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat de staat in een oorlog wordt betrokken, of enig van regeringswege gegeven en bekendgemaakt bijzonder voorschrift tot handhaving van het niet deelnemen aan de oorlog opzettelijk overtreedt;
2
hij die, in tijd van oorlog, enig voorschrift van regeringswege in het belang van de veiligheid van de staat gegeven en bekendgemaakt, opzettelijk overtreedt.

Duidelijk zo Schwabinet!!!

Tom Poes
Tom Poes
1 jaar geleden

Zo kennen we deze marionet van Schwab weer.

Back to top button
214
0
We lezen graag je reactie!x