Homepagina » Financieel » Gratis geld voor iedereen? Zwitserland stemt over basisinkomen van 2200 euro
Gratis geld voor iedereen? Zwitserland stemt over basisinkomen van 2200 euro

Gratis geld voor iedereen? Zwitserland stemt over basisinkomen van 2200 euro

Op 5 juni spreken de Zwitsers zich in een referendum uit over het basisinkomen, schrijft The Local. Daarmee is Zwitserland het eerste land waar een nationaal referendum over het onderwerp plaatsvindt.

De initiatiefnemers van het Basic Income Earth Network (BIEN) willen dat iedereen een onvoorwaardelijk inkomen van 2500 Zwitserse frank (2200 euro) per maand krijgt. Ook kinderen moeten een basisinkomen krijgen, vindt BIEN: tot hun achttiende zo’n 560 euro per maand. Als de Zwitsers ja zouden stemmen, moet de regering bepalen wat er met de uitslag gaat gebeuren.

Vrijheid

Daarna zou moeten worden vastgesteld hoe hoog het basisinkomen precies wordt, hoe het gefinancierd moet worden en wie er allemaal van kunnen profiteren. Dat proces kan meer dan 10 jaar gaan duren.

Volgens BIEN werkt het basisinkomen armoede en de afhankelijkheid van uitkeringen weg. Je geeft mensen bovendien de vrijheid om van hun leven te maken wat ze echt willen. Tegenstanders vrezen dat het basisinkomen vooral een excuus wordt voor veel mensen om uit de arbeidsmarkt te stappen.

Aangepaste versie

De initiatiefnemers staan ook open voor een aangepaste versie van het basisinkomen. Het kan bijvoorbeeld de vorm van een minimuminkomen krijgen. Wie dan gaat werken krijgt geen 2200 euro bovenop het salaris. Voor wie minder verdient of werkloos is vult de overheid het inkomen aan. Wie meer verdient krijgt niets extra.

BIEN heeft het liefst een echt onvoorwaardelijk basisinkomen. Op dit moment is de kans echter klein dat een meerderheid zich achter het voorstel schaart, meldt swissinfo.ch. In de peilingen blijft het voorstel steken op ongeveer 30 procent.

[DeMorgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Ik krijg steeds meer het gevoel dat Nederland gaat eindigen als een soort Afghanistan van Europa.
  Zijn wij nog voorlopers in IETS behalve propaganda indoctrinatie en veilige haven spelen voor asociale rijke stinkerds?

  15 likes
  • onbekend schreef:

   Tja, vroeger was Nederland de sixties. Tegenwoordig een sociale dwangbuis.

   7 likes
  • Zonnemax schreef:

   Helaas hapert de Zwitserse economie de laatste paar jaren ook behoorlijk en heeft dit tot gevolg dat er bij de verschillende jaarlijkse referenda aldaar steeds conservatiever gestemd wordt.

   Ook via enkele Zwitserse collega´s hoorde ik dat de kans dat er in meerderheid JA gestemd wordt op 5 juni vrij klein is.

   Maar wie weet hebben de commentatoren van http://www.wanttoknow.nl goede raad en doen ze eindelijk ook eens iets concreets en goeds in plaats van alleen maar de hele westerse wereld af te zeiken. Dan kun je net zo goed emigreren: de hele site met commentatoren en al.

   2 likes
 • Mammon schreef:

  We hebben in NL al een basisinkomen… Alleen niet voor de blanke NL’er!

  Al die smerige Parasieten de hier binnen komen krijgen ALLES betaald.
  Onderdak, Vreten, Beltegoed, Internet, Kleding, enz, enz, ALLES word voor ze betaald en
  ze hoeven GEEN tegenprestatie te leveren. Sterker nog het huisje wat ze zo meteen
  krijgen met voorrang wordt ook voor ze betaald! (Wat gebeurd er als u 2 maanden huur achterloopt? Zal hier niet gaan gebeuren.

  Het komt er dus op neer dat ALLE Parasieten in NL een eeuwig Basisinkomen hebben.
  (Komt neer op slecht 3200 euro per maand!)

  Je moet het eigen blanke volk is horen piepen over iemand die een Bijstanduitkering ontvangt van 900 euro per maand. Dat zijn mensen “die niet willen werken, Tokkies,
  Profiteurs, enz” Maar wie zijn nu de echte Profiteurs oftewel Parasieten?

  Gelukkig is de Elite de totale vernietiging van Europa gestart, dus slechts kwestie van
  tijd voor de echte Rellen en echte Rassenhaat tot ziekte verheven wordt.
  Dacht je dat de Duitsers in 1940 beseften dat in 1945 hun land in puin lag?
  De volkeren in de EU hebben hun lessen niet geleerd, dus breng de schaapjes maar naar
  de slachtbank! Oh, wat zullen ze piepen…

  K*tland!

  15 likes
  • Ph schreef:

   Ik ben zelf verre van een racist, maar je hebt wel meer dan een punt, maar (maar) schiet niet op die migranten/immigranten, schiet op de politiek!!

   Het beleid in België is als volgt, ze komen naar hier, worden dan opgevangen (vaak in erbarmelijke omstandigheden) maar ze krijgen wel minstens twee maaltijden per dag, een onderdak, kleding en medische verzorging.
   Na een tijdje krijgen ze ook scholing en worden ze begeleid opzoek naar werk, of hun aanvraag goedgekeurd is of niet.
   Eens ze werk hebben, dan telt dat mee voor hun positieve aanvraag om te mogen blijven, als ze mogen blijven gaan ze de rest van hun familie laten over komen (een paar honderd gezinsleden) op basis van gezinshereniging.
   Vaak hebben die mensen geen werk, gaan dan met het OCMW aankloppen, krijgen daar dan een inkomen en andere legale extra’s zoals kindergeld, ziekenzorg, dat kan oplopen tot jawel, 2000 tot zelfs 4000 duizend Euro en meer…..dat voor geen klop te doen, van integratie is dan ook geen sprake meer.

   Die mensen kunnen dan geen tot amper Nederlands/Vlaams, maar gaan via interim kantoren wel allemaal met een job naar buiten (want het is verplicht), terwijl dat de Vlaming (mensen die ook willen werken) op hun honger moeten wachten, zelfs hun stempelgeld/vervangingsinkomen worden afgepakt…zogezegd omdat ze te lui zijn of niet genoeg actief zoeken naar werk.

   Maar dan zijn bepaalde politici wel verwonderd, dat raciste partijen overal de kop opsteken en meer en meer leden tellen dan ooit tevoren.
   Het is het politieke beleid dat niet deugd, niet op landelijk vlak, niet op Europees vlak, zelfs niet op wereld vlak……..maar dat is ook het doel, zaai haat, tweedracht en heers, het doel heiligt de middelen!!

   4 likes
  • En nu wachten op de krampachtige tegenstanders die ” ohhhhhhh” gaan roepen. Straks over een jaar of 30 is er voor de gemiddelde burger geen geld meer want da’s opgesnoept. Ik steun je reactie!

   2 likes
 • Ph schreef:

  2000 Euro is een mooi bedrag, maar ik zal dat eerder per gezin doen en niet per persoon, wel niet uitmakend of het een gezin van 1 (alleenstaande) of koppel (samen wonend en of getrouwd) is.
  Kinderen moeten ook geen 500 Euro hebben, als die gezinnen er al 2000 duizend euro bij krijgen, dan kan het kindergeld weg, ziektegeld en zelfs stempelgeld/vervanging inkomen kan dan weg.

  Er zijn werkzoekende met een arbeidsgehandicapt die het met amper de helft moeten stellen en zelfs nog minder, dat is trouwens ver onder de Europese armoede grens.
  Dus 2000 Euro dan kunnen deze mensen weer normaal leven, nu is het overleven, dan kunnen deze mensen (inclusief ouderen) ook makkelijker een omscholing doen, nu is dat voor die mensen toch niet te betalen.

  Het zal trouwens de economie ook ten goede komen, mensen kunnen dan meer uitgeven, minder kleine zelfstandigen zullen dan ook de boeken moeten neerleggen.
  Dat mensen die nu een job hebben zouden stoppen met werken, dat is een fabeltje, ze zullen misschien minder werken, maar dat komt dan weer ten voordele van die miljoenen mensen die zitten te wachten op een job, die er nu toch niet zijn. (België telt bv officieel 470 duizend werklozen, Onofficieel zijn er dat een kleine 1.5 miljoen en er zijn amper 20 duizend jobs nog beschikbaar)

  Dus ja een basis inkomen van minstens 2000 duizend Euro, is een win, win situatie, maar uiteindelijk is het ook een Utopia, geen enkele politieker heeft daar de ballen voor, en anders worden ze wel tegengewerkt door de tegenstanders die liever zich zelf verrijken, in de plaats van de koek eerlijk/eerlijker te verdelen.

  12 likes
  • Gaston schreef:

   ph – Als het goed zou zijn voor de 99% dan weet je op voorhand dat er niets van komt. Desnoods met de medewerking van een groot deel van die 99% die men altijd wel zo gek kan krijgen dat ze tegen hun eigen belangen stemmen. Mensen klagen dan wel dat het zo niet verder kan, maar als puntje bij paaltje komt zijn velen toch bang voor elke verandering en zullen ze stemmen voor de status quo wat in feite hun eigen achteruitgang is.

   Maar het is best wel een goed idee. 2200 euro per persoon lijkt me wel een beetje veel. Als het zou kunnen – waarom niet? Maar ik zou beginnen met pakweg 1200 euro per man/vrouw en 500 euro per kind. Een alleenstaande zou men eventueel een paar honderd euro meer kunnen geven. Na een jaar of vijf of zo zou men kunnen kijken hoe het hele boeltje draait, en als het goed gaat de bedragen kunnen verhogen.

   Het zou ook een goed middel zijn tegen het stigmatiseren van werklozen, want wat de werkloze krijgt krijgt de werkende ook. Het zou zelfs de werkloosheid kunnen oplossen, want heel wat mensen zouden in plaats van 40 of 50 uur per week nog maar 25 of 30 uur gaan werken waardoor er plaatsen zouden vrijkomen voor mensen die nu geen job hebben. En het zou het zwartwerken kunnen uitroeien omdat mensen niet meer moeten sjoemelen om hun kop boven water te kunnen houden. In feite verlost dit de mens ten dele uit de slavernij van het moeten om te kunnen overleven en geeft het hen de mogelijkheid om te leven zoals ze dat zelf willen.

   Maar natuurlijk zullen er wel een boel maatpakken opgevoerd worden, die zelf natuurlijk allemaal in een sjieke villa wonen en rondrijden in een Mercedes om de schaapjes te vertellen dat zoiets onrealistisch is. Maar dat is het helemaal niet. Als je nagaat dat de helft van de rijkdom in de wereld in handen is van een handvol families is het perfekt realiseerbaar. Het is allen een kwestie van willen. Maar dat willen ontbreekt natuurlijk bij die super rijken en een groot deel van de massa daaronder die zich door hen laten beinvloeden.

   4 likes
   • bert s schreef:

    @Gaston,

    Beste Gaston, ik denk dat het idee van een basisinkomen juist bij de superrijken vandaan komt. De automatisering en de aankomende exponentiële groei van de robotisering zullen er voor zorgen dat de structurele werkloosheid enorm toeneemt. Daar boven op komen nog eens de ontwikkelingen van het demografisch model bij en zie daar een enorm probleem voor de continuïteit van het huidige systeem. De invoering van een basisinkomen ondervangt zo vele toekomstige problemen en zorgt ervoor dat de elite gewoon door kunnen blijven gaan met het verdienen van geld. Tevens lijkt het alsof de mensen die een basisinkomen krijgen vrij zijn om te doen wat ze willen maar geloof me dat alleen de zon voor niets opkomt. Als je nu een uitkering ontvangt en je doet iets wat het uwv niet fijn vindt dan dreigt men met strafsteun, met het basisinkomen zal het niets anders zijn. We moeten niet vergeten dat als de politiek een voorstander is van het basisinkomen er iets achter steekt wat deze politici alleen maar meer macht zal geven, anders zullen ze namelijk niet achter dit plan staan.

    1 likes
    • Gaston schreef:

     bert s – Daar heb je wel gelijk in. Maar die toenemende automatisering/robotisering maakt het idee van een basis inkomen nog noodzakelijker. Maar natuurlijk zal je wel gelijk hebben dat er wel ergens een adertje onder het gras zal zitten.

     1 likes
     • Ph schreef:

      Dan zou ik eerder opteren om het huidige geld systeem helemaal af te schaffen, dan zijn de meeste problemen ook in eens opgelost.
      Alleen, die 1% die nu de touwtjes stevig in handen hebben, gaan dat nooit willen.

      1 likes
 • Wim schreef:

  Mensen worden in de duizenden ontslagen. De directeuren verdienen tonnen. De gemeentes willen onder de kostprijs betalen, dan is mijn antwoordt:”Ja ik wil”. Ik wil onafhankelijk zijn van al die werkgevers die, alleen aan zichzelf denken en ja IK DENK NU OOK AAN MEZELF en daarmee BASTA!

  Oh ja en niet vergeten aan al die 50+ die thuis zitten. Je moet gewoon keihard zijn en dat, ben ik ook.

  WHO CARES, I DON”T.

  18 likes
 • Wim schreef:

  Griekenland heeft miljarden gekregen en vergeet het maar, die zien wij niet meer terug, dat is mijn motto.

  14 likes
 • Kalki schreef:

  Een basisinkomen zou ook voor Nederland moeten gelden. Iets voor een referendum hier in Nederland?

  12 likes
 • Wim schreef:

  MACHT AAN HET VOLK, LIBERTÉ.

  11 likes
 • Jankertje schreef:

  Ik vind het wel bijzonder om te lezen dat het gros van de mensheid nog steeds pleit voor gratis geld.

  Ik vind dat jullie je eens moeten gaan inzetten door te gaan zien waarom geld gemaakt is en waarom het gediend heeft, pas dan ga je begrijpen wie wij zijn en in welke fase de mensheid is. Geld heeft een hele belangrijke rol in de gehele mensheid maar uit reacties begrijp ik dat niemand het werkelijk begrijpt.

  4 likes
  • an argie schreef:

   Om de woorden van Thomas Jefferson, één van de vier Founding Fathers van de V.S> te herhalen:

   “I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies,” Jefferson wrote. “If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around (these banks) will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered… The issuing power of currency shall be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs.”

   1 likes
   • days of our lives schreef:

    Waarmee je één van de belangrijkste argumenten tegen een basisinkomen geeft. Bedankt! Ik heb je een duim gegeven.

    0 likes
   • Jankertje schreef:

    @an argie

    Hoi an argie, ik vind het leuk dat je op mijn verhaal reageert maar ik denk dat je me niet begrepen heeft.

    Wat ik probeer duidelijk te maken is GELD een noodzaak is in deze wereld om de te stomme en te domme mensheid te begeleiden. De mens heeft nog steeds een mega groot EGO waardoor ze gaan zeggen dat ze het zelf wel kunnen handelen maar dat is totaal niet zo. Mensen die dat zeggen hebben totaal nog geen zicht op de fase en status waar we nu in verkeren. De wereld word straks totaal geldloos maar dan moet de mensheid eerst door die mutatie heen of upgrade, hoe je het wilt noemen. Mensen die maar bezig zijn met geld en meer geld zijn de mensen die de mutatie later oppakken. De ene is sneller als de ander dus de ene pakt de wake up sneller als de ander.

    0 likes
 • Wim schreef:

  Laat die ballen een keer maar KLOKKEN zoals het hoort en de EIEREN maar broeden.

  4 likes
 • Nicky schreef:

  Mammon,goed gezegd en tenminste ben jij 1 van de realistische mensen die de waarheid weet en schrijft hier.
  Waarschijnlijk,ik weet het zeker dat jij gewoon de echte waarheid over allles zegt.
  Keep it going,eindelijk iemand die eerlijk hier de feiten zegt,maar vooral weet.

  1 likes
 • Jannie schreef:

  Wat is hier de keerzijde van??
  Niets is gratis in deze wereld, wat is het adertje onder het gras?
  Laat je niet afhankelijk maken van overheden!

  3 likes
  • days of our lives schreef:

   Het addertje is inflatie. Binnen vijf jaar zullen ze met 2200 euro minder doen dan met 1000 euro nu.

   En die aanvulling op inkomen natuurlijk hetzelfde. Als het bedrijfsleven weet dat mensen een gegarandeerde aanvulling op hun inkomen krijgen, dan zullen de lonen bevriezen (in het gunstigste geval) en/of worden er wat reorganisaties gedaan waarbij de helft wordt ontslagen en nieuw personeel minder betaald krijgt. De aanvulling moet dan steeds meer worden opgebracht door de werkende, en belastingen zullen torenhoog stijgen. Resultaat is hetzelfde, forse inflatie en grote armoede. En dan niet voor een klein deel, maar voor iedereen. Je moet het maar een goed plan vinden. 🙂

   Maar het Zwitserse volk is voor 70% dus verstandig. Next!

   0 likes
 • Solaris schreef:

  “Als de Zwitsers ja zouden stemmen, moet de regering bepalen wat er met de uitslag gaat gebeuren.

  Daarna zou moeten worden vastgesteld hoe hoog het basisinkomen precies wordt, hoe het gefinancierd moet worden en wie er allemaal van kunnen profiteren. Dat proces kan meer dan 10 jaar gaan duren.”

  Oh, dat gaan ze daarna pas doen. LOL

  “De initiatiefnemers staan ook open voor een aangepaste versie van het basisinkomen. Het kan bijvoorbeeld de vorm van een minimuminkomen krijgen. Wie dan gaat werken krijgt geen 2200 euro bovenop het salaris. Voor wie minder verdient of werkloos is vult de overheid het inkomen aan. Wie meer verdient krijgt niets extra.”

  Precies wat ik al eerder voorspelde: werkgevers zullen een basisinkomen meteen gaan gebruiken om de lonen FORS te verlagen: ‘je krijgt immers al een basisinkomen’. Dan heb ben je dus niet van één bron afhankelijk voor je inkomen, maar nu van twee: de overheid komt er ook bij. Hebben die je ook bij de ballen. En denk maar niet dat het zonder tegenprestatie zal blijven. En dan hebben we hebben we nog niet eens gehad over het feit dat al salarisverlagingen de betaalbaarheid van het basisinkomen nog onbetaalbaarder zullen maken dan het al is. Het zal aan zijn eigen perverse succes ten onder gaan.

  Wat er gaat gebeuren bij een ‘ja’:

  – massale instroom van immigranten want ‘gratis geld’
  – salarisverlagingen ‘want je krijgt al een basisinkomen’
  – minder belastingopbrengsten dus financiering komt onder druk
  – inflatie zal fors toenemen door opgelopen geldhoeveelheid.

  Ongetwijfeld komen nu de wereldvreemde studeerkamergeleerden tevoorschijn die stellen dat deze zaken ‘allemaal al bekend en berekend zijn’, nou vergeet het maar. Dan zou je namelijk geen voorstander zijn. Marx beweerde ook dat het communisme ‘wetenschappelijk bewezen’ was. We hebben gezien wat ervan gekomen is.

  3 likes
 • Piet schreef:

  Nederland heeft al een onvoorwaardelijk basisinkomen in de vorm van zorgtoeslag en de algemene heffingskorting. Dit is bij elkaar zo’n 270 euro in de maand en daar heb je als niet-werkende altijd recht op.. Is daar van te leven? Jazeker, als je bereid bent materialisme af te zweren. Iedereen kan vandaag al met pensioen.

  -Maandelijkse kosten:

  150 euro – Eten & Drinken
  67 euro – Zorgverzekering
  32 euro – Trein Abonnement (Weekend Vrij)
  10 euro – Onbeperkt Mobiel Abonnement
  10 euro – Huur Postbus
  1 euro – Betaalrekening

  Daarbovenop heb je wel eenmalige kosten, zoals aanschaf van een kleine draagbare tent, een isolerende slaapzak, een rugzak met zonnepaneel, een phablet, survival gear (Zwitsers zakmes, LifeStraw, oplaadbare batterijen, LED-lamp, opwindbare radio, aanstekers, solide outdoor kleding), maar dan ben je klaar. Je bent dan helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt door heel Nederland vrij reizen met de trein, je kunt onbeperkt bellen, je kunt nieuws & muziek beluisteren met je radio en internetten doe je op veel plekken gratis. Ook voldoe je aan de wettelijke eisen die de overheid aan een burger stelt, zoals het hebben van een zorgverzekering en een brievenbus.

  Hoe te leven? Zoek een beschutte plek in een groot bos en zet de tent op. Camoufleer de tent met bladeren en takken. Rol de slaapzak uit en richt de tent van binnen in. Dit is de thuisbasis en die hoef je – mits goed verstopt – in principe niet te wijzigen. Het is de primaire slaap- en rustplek, waar je vooral in de avond en nacht zult verblijven. Overdag haal je benodigde boodschappen en controleer je de postbus af en toe. Het opladen van je phablet doe je met je zonnepaneeltje of anders op een gratis oplaadpunt. Wassen van kleding en lichaam doe je in de natuur (rivier, zee). Kleding haal je gratis bij het Leger de Heils. Extra gratis voedsel kan eventueel bij een voedselbank gehaald worden.

  Spartaans? Zeker! Maar je bent wel helemaal vrij, zonder verplichtingen.

  2 likes
 • bert s schreef:

  Basis inkomen staat gelijk aan de NWO, marxistische wereldstaat.

  1 likes
 • P schreef:

  €2000 is heel weinig voor Zwitserse maatstaven. Een hele laaggeschoolde baan levert al vele malen meer op. Dus of mensen dan masaal gaan stoppen met werken?? Denk dat het een NEE gaat worden.

  1 likes
 • Annie schreef:

  Hier wordt iedereen beter van. De ouderen, de zieken en de armen….Daarna verdwijnt hierdoor ook de vluchtelingenhaat, want als mensen zelf tevreden zijn, zullen ze zich minder irriteren. De economie zal om hoog gaan want mensen kunnen meer uitgeven, Voor een eventuele vraag stelling waar het geld vandaan zou moeten komen? Ach…als er miljarden naar Griekenland gaan, miljarden in de vluchtelingen sector gaat. Je leest dat per vluchteling het de staat 125 euro per dag kost, wat zo’n 3750 pp kost, dus een gezin met 2 kinderen 4 keer dit bedrag. Dan kan dit beter verdeeld worden zo…dus zelfs ook voor de vluchtelingen. Het geld kan gewoon veel beter verdeeld worden, dan zouden er geen problemen zijn en geen ontevreden volk. Het zou dus voor veel meer vrede zorgen onder het hele volk, inclusief vluchtelingen. Neem wel echt de vluchtelingen op die het echt nodig hebben door oorlogs situaties, en niet de goudzoekers. Wie er dan wel gaat werken….de economie gaat vanzelfsprekend omhoog, dus beloon de werkenden met nog meer geld

  0 likes
 • Koala schreef:

  I think that most of the people who are answering here they do not even know how much are the salaries in Switzerland and how expensive is living there.

  2500 Francs are not enough for living in Switzerland. The basic income in Switzerland is 3500 Francs and for example a secretary takes 6000 Francs.

  Franc is almost equal to $ nowadays.

  Switzerland is already helping poor and old people through her social services. This unconditional salary can not save anyone just can improve their lives. Moreover the education that this country offers to her people is always encouraging to improve your knowledge. Imagine that only your health insurance is 420 Francs per month and a rent is more than 15000 francs per month . I do not believe that anyone will stop working just they will benefit this amount for knowledge and improvement. Moreover its difficult to become an entrepreneur with only 2500 per month. Imagine that only to make a company there costs 25.000 Francs plus the deposits you have to have in your bank account more than 100.000 Francs in order just to start!!!!!

  In my opinion this movement helps
  1.young people who are in their first steps to be able to improve their knowledge and start being more creative
  2.Middle aged adults to improve their educational levels
  3. Old people to feel more safe for their health issues and be more calm and also creative

  I honestly believe that this movement will make the market to have a bigger cash flow and this is the most important issue. No-one who will take this amount will keep it.. All they will offer it back to the market. This is the big key of the success of Switzerland.

  The salaries will never be less than now…the taxes will never be more than now…only some immigrants have the right for this unconditional salary.

  Imagine that Switzerland is a real paradise. If an immigrant is working there for 18 months when he/she will be fired the country gives her/him already for 400 days!!! the 70%-80% of their salary!!! that means from 4000-……. per month for one more year!!!

  I understand people that want to say their beliefs but I would recommend to criticize first what you really know and where you live and after if you want to criticize an other country learn about make a research… see what happens to other countries and try to have the best examples made also to your country 🙂

  I Saw a comment about Greece…. ahahahahah!!!! What do you know about the European countries and their economical exchanges? Do you believe that all that you hear in the media is true? they are very powerful countries nowadays that are in a extremely much bigger debt… but they do not mention it and their citizens are struggling…

  So anyway this unconditional salary for other countries would be a huge relief and would make people not to work and have big taxes…etc… BUT REMEMBER SWITZERLAND is very careful to her decisions and does the best for her citizens and her continuation and is very expensive!

  0 likes
 • x

  Check Also

  jensen

  Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

  Wat zijn de plannen voor de komende ...

  Het ware doel van de stikstofcrisis, CO2-crisis en woningcrisis. Waarom al het 'crisisbeleid' tot hetzelfde leidt

  Het ware doel van de stikstofcrisis, CO2-crisis en woningcrisis. Waarom al het ‘crisisbeleid’ tot hetzelfde leidt

  Door Pieter Stuurman: De stikstofcrisis, de CO2-crisis, ...

  >