Homepagina » Binnenland » Onderzoek: Nederlanders zijn slecht nieuws zat
Onderzoek: Nederlanders zijn slecht nieuws zat

Onderzoek: Nederlanders zijn slecht nieuws zat

Een derde van de Nederlanders zet het nieuws op radio of tv regelmatig uit omdat de berichtgeving te negatief is. De helft van de Nederlandse bevolking zegt wel eens neerslachtig te worden van het nieuws. Dat blijkt uit een opinieonderzoek naar nieuwsbeleving van TNS NIPO in opdracht van The Optimist en muziekstation Sublime FM.

Vooral hoogopgeleiden vinden de berichtgeving door de media regelmatig te negatief. Het zijn voornamelijk vrouwen en jongvolwassenen die de radio of tv uitzetten vanwege de toon van het nieuws.

Rampen, crises en problemen domineren iedere dag weer de headlines en voorpagina’s van journaals en kranten. Daar is lang niet iedereen blij mee. Meer dan de helft van de mensen (54 procent) zegt neerslachtig te worden van het nieuws.

De beïnvloeding op hun welzijn, maar ook op hun mening over de wereld is eerder negatief dan positief. Een kwart van de Nederlanders denkt dat positieve nieuwsberichten een positieve uitwerking zullen hebben op hun eigen welzijn en dat van mensen in hun omgeving. Deze groep gelooft in de positieve uitwerking van positief nieuws op de maatschappij als geheel.

“De uitkomst van het onderzoek bevestigt het belang van oplossingsgericht nieuws,” aldus hoofdredacteur van The Optimist Jurriaan Kamp. “Mensen willen ook weten hoe problemen kunnen worden opgelost. Die taak laten de media te veel liggen.

[The Optimist]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eNdEmiOn schreef:

  Tuurlijk is het nieuws veelal slecht nieuws (ergste is daarbij de verdraaide waarheid). Dat is ook gewoon de bedoeling. Zo hou je het merendeel vd mensheid in een zekere staat van angst. En dat heeft weer alles met controle over de massa te maken.

  48 likes
 • Tygaseras schreef:

  100% mee eens!
  Nieuws is geen nieuws, daarom volg ik het al jaren niet meer.
  En als ik een krant open sla, moet ik altijd lachen wat voor onzin erin staat, en dan heb ik het nog geen eens over de prioriteit stelling van het nieuws.
  Vaak hoor je mensen zeggen, als je het nieuws niet volgt blijf je dom.
  Denk eerder dat het andersom is.

  48 likes
 • Tuurlijk worden wij het zat, niks anders dan verhogingen, zorgverzekering gaat omhoog, belastingen gaan omhoog, gemeentelijke belastingen gaan omhoog, bepaalde bevolkingsgroepen verzieken de sfeer in Nederland, bestuurders vergrijpen zich aan het plunderen van staatsgelden, EU maatregelen waar niemand op zit te wachten, bestuurders die elkaar baantje toeschuiven……moet ik er nog meer opnoemen. Wij wonen momenteel in een land wat zwaar verdeeld is en waar zware armoede heerst. Iedereen die dat ontkend heeft geen raakvlak met de huidige maatschappij.

  29 likes
  • Frans schreef:

   [email protected]
   Er is in Nederland geen enkele bevolkingsgroep die de sfeer in Nederland verziekt!

   Welke sfeer heeft Nederland?

   3 likes
   • arifi schreef:

    Er is in nederland wel één groep die de sfeer verziekt en precies doet zoals de nos dat gecontroleerd wordt door zionisten. Dat is de PVV, Partij Voor Varkens. De PVV wordt direct gecontroleerd en aangemoedigd door zionisten. Ze staan in nauw contact met de CIDI, dat de smerige werk doet voor israhel in nederland.
    En zo hebben de zionisten overal hun mensen om anderen te controleren.

    1 likes
 • mono schreef:

  ja lijkt me logisch met al die leugens, leugens en nog eens leugens, en de grote klap moet nog komen..
  de zionistische propaganda agenda draait over uren, en de agenda is flink versneld, daarom maken ze steeds meer fouten..
  alles wat je weet, is gecreëerd door deze lui, van De Franse revolutie tot ww1 en 2 en nog veel meer…
  sinds 2012, gingen we de new age of Aquarius in, en kunnen ze de awakening niet meer tegenhouden..
  al proberen ze het wel met gif in je eten, drinken, en in de lucht, stralingen enz enz
  volgens vele info, voor 2016 zullen ze de Amerikaanse economie bewust in laten storten…
  en er zullen meer klappen vallen ervoor a, ook gebaseerd op leugens en verdraaiingen..
  we begrijpen allemaal wat dat voor ons allemaal zal betekenen, aangezien we op de petro dollar drijven, en zullen zinken…
  het positieve eraan is dat je je enigszins kan voor bereiden, en dat we weten wie dit op hun geweten zal hebben, want 40-45 zal zich herhalen,
  tenzij we allemaal inzien waar onze regering mee bezig is, dat is de Bilderberg agenda naleven…
  Overdebalkellende, Rutte, Pechtold, Samson, Schippers, allemaal betrokken bij alles wat er gebeurd en nog wel meer..
  is dit herkenbaar/: Het Ministerie van Vrede houdt zich bezig met oorlog,
  het Ministerie van Waarheid met leugens,
  het Ministerie van Liefde met marteling
  en het Ministerie van Overvloed met hongersnood.
  Overdebalkellende heeft ons de EU ingeluisd, een na-zionistische agenda tot totalitaire macht
  dus tenzij we wakker worden en het zelf stoppen..

  dus ik zou zeggen , Are You Willing To Do What Is necessary?
  groeten mono

  22 likes
 • Off Course schreef:

  Al wat het nieuws brengt is er om de slaven te sturen en duidelijk te maken wat ze hebben te verwachten van hun zionistische nazi meesters. De zionistische nazi meesters, die niet alleen de media controleren maar ook de gehele politiek en hoge ambtenaren in hun macht hebben d.m.v. chantage en afpersing of bedreigen, bepalen het nieuws en de richting van de economie en de banken en vooral wie baas is over de gehele wereld en het fiat geldsysteem.

  De zionistische nazi meesters bepalen wat de slaven wel of niet moeten geloven of wat ze wel of niet moeten weten en zelfs wie of wat ze moeten zijn. De zionistische nazi meesters zijn baas over het geweten, gevoelens, gedachten van hun slaven, de zionistische nazi meesters onderdrukken met het nieuws de goede gevoelens en wakkeren slechte aan, dat is één van de vele methodes om macht te creëren over de slaven. En als de zionistische nazi meesters de leugens hebben verkondigd geven ze aan wat de oplossing is en al wat moet veranderen en gebeuren in de wereld en hoe de slaven daarop hebben te reageren of hoe ze hebben te leven in onderdrukking zonder nog maar een cent te bezitten of nog maar een baksteen aan eigendom het hebben.

  De meesters maken duidelijk dat verzetten geen optie meer is, want dan ben je een gek, een dwaas of verward en op dit moment en opeens hebben we volgens het zionistische nazi nieuws heel veel verwarde mensen in NL die tot overmaat van ramp ook nog eens geloven in complotten en in heel andere soorten media die de waarheid zoeken en verkondigen, waardoor de slaven wakker dreigen te worden en moeten ze daarom worden bestempeld als dwazen met foute en heel gevaarlijke gedachten, gedachten die moeten worden gestopt, want anders vallen de zionistische nazi meesters door de mand of nog erger; dan zijn ze de macht over de slaven en vooral hun aller, aller dierbaarste macht over het fiat geldsysteem kwijt.

  En ook daarom en om niet de macht te verliezen hebben de zionistische nazi meesters wereldwijd veel opperslaven die worden betaalt door de slavengemeenschap en voor hen het vuile leugenwerk opknappen (een soort Kapo’s of NSB’ers), meestal noemen deze mensen zich (semi) overheidsmedewerkers, ambtenaren, journalisten, reporters, nieuwslezers, programmamakers, presentators, rechters, advocaten, sociaal werkers, politie, onderwijzers et cetra.

  Feitelijk zijn we allen slaven die werken, verdienen, sparen en afdragen voor de macht en de elite, je kan de slaven ook zien als prostituees van een zionistische nazi/maffia/gangster souteneurschap.

  En dat alles dringt misschien nog niet direct door, maar in het onderbewustzijn van de geest van ieder mens wordt het steeds meer duidelijk (mede door het alternatieve nieuws).
  En waarschijnlijk zijn mensen het nieuws, het eeuwig sturende negatieve en doortrapte leugennieuws daarom meer dan zat!

  12 likes
  • Faith schreef:

   Wat vooral in het onderbewustzijn van de mensen zetelt is het toenemenden vermoeden dat die zionistische slavenmeesters steeds angstiger worden de macht te verliezen en dat is volkomen terecht. Ze gaan steeds gekker doen, maken steeds meer fouten en daardoor gaan ze steeds krampachtiger en dominanter te werk. Haast is geboden maar van het Licht gaan ze niet winnen. Al die stress doen die toch al zwaar aangetaste hersenen van die darkies geen goed. Nog even en dat clubje psychopaten zit in een rolstoel in een incontinentie luier al kwijlend weg te kwijnen.

   5 likes
 • Elise49 schreef:

  Zelfs Obama twijfelt aan het nieuws. In zijn speech over de verbranding van die Jordaanse soldaat zei hij: Als het filmpje van de verbranding authentiek is, dan is het een gruwelijke zaak. Hiermee zegt hij dus letterlijk: Als het filmpje echt is. Dit is voor mij een bevestiging dat Obama niet de bad guy is. Dat hij dus ook het gevoel heeft dat hij misschien voorgelogen wordt. Het komt wel goed uit dat Jordanië nu echt in het spel betrokken wordt en aan de kant van het “westen” staat. We wisten al dat black water bezig was om in Jordanië zogenaamde terroristen op te ruimen. Het wordt tijd dat we het westen moeten veranderen in een andere naam, als we over dit soort schimmige zaken spreken. Elite lijkt me ook niet het juiste woord. Iets met evil. Het omgekeerde van live. Laat het nieuws maar blijven zoals het is. Ook zij maken fouten. De ontmaskering komt dan vanzelf. Mensen moeten gewoon leren dat veel nieuws niet echt is en of vaak omgedraaid vertelt wordt. Dat het dus nep is.

  6 likes
  • Off Course schreef:

   @Elise49

   Obama staat onder de macht van de zionisten en of zou hij van goede wil zijn, dan nog heeft hij te gehoorzamen en vertelt dat wat hij moet vertellen.

   Dat Obama wil weten of de video echt is zegt hij om het gepeupel en het slavenvolk een rad voor de ogen. Hij impliceert hiermee dat de VS er niet achter zit, hij impliceert dat de Verenigde Staten kritisch kijken, hij impliceert dat de VS heel voorzichtig en behoedzaam met nieuws omgaat. Obama is net als zijn voorganger; een leugenaar, fantast en een zionistische marionet die met zijn islamitische achtergrond waarschijnlijk er neergezet om de olieboeren in het MO tevreden te houden.

   10 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  In absolute zin bestaat slecht nieuws niet.
  Goed en slecht zijn twee gezichten van het zelfde verschijnsel.
  Bijvoorbeeld wat is gebeurd in Griekenland.
  Het de feiten die je zowel goed als slecht kunt opvatten.
  Maar de zijn de journalistieke commentaren die veelal manipulatief zijn en een negatieve kant benadrukken.
  Niet zelden kiest de journalist voor het negatieve commentaar om een bepaalde partij negatief in beeld te brengen, of zelfs om lezers uit evenwicht te brengen. Te prikkelen dus.
  Een goede oefening om “wakker” te worden, is op zoek te gaan naar de positieve kant van ELK nieuwsbericht.
  Want elk nieuwsberichts heeft iets positiefs in zich. Vaak indirect.
  Dat kost soms diep overpijnzen om de kwestie tot je door laten dringen.
  Het kan uren, dagen of nog langer duren voordat je verbanden ziet die positief uitgelegd kunnen worden.
  Doe het als een Zen meditatie oefening.
  Je wordt er wijs van en het maakt je minder kwetsbaar voor manipultie (propaganda).

  9 likes
 • Armonicus schreef:

  Goh verrassend, dus mensen hebben een hekel aan het horen van slecht nieuws. Hopelijk heeft dat onderzoek (ons) niet al te veel geld gekost. Liever zie ik een opiniepeiling over hoeveel mensen het reguliere nieuws nog geloven, maar ja met zo’n stelling breng je mensen in de war. En staan er straks lange rijen met gewapende burgerjournalisten op het Hilversumse mediapark.

  6 likes
 • Richard schreef:

  Angst maakt mensen passief. Angst verlamd. En dat is precies de bedoeling hiervan.

  10 likes
 • lezertje2002 schreef:

  Er worden hier termen gebruikt als ‘zionisme’, ‘zionistische agenda’, ‘zionistische nazi meesters’, die mij zéér tegen de borst stuiten! Ik vind dat deze uitdrukkingen écht niet kunnen, en een denkwijze laten zien die mij beangstigd. Ik zou de moderator(s) willen vragen hier meer alert op te zijn en dit soort uitdrukkingen niet te tolereren. Het is deze denkwijze waardoor wij kort geleden de 70-jarige bevrijding van Auschwitz hebben herdacht. Weldenkende mensen zouden beter moeten weten. En kom niet aan met opmerkingen als, ‘je slaapt nog steeds, je bent gehersenspoeld, lees dit of lees dat’, want ik zal de reacties op mijn opmerking, die, als hij wordt geplaatst er wel niet om zullen liegen, niet lezen.

  5 likes
  • mono schreef:

   lol, mijn inziens snap je er dus geen bal van, maar oke wie ben ik..
   jij gaat er denk ik! van uit, dat met zionisten dus joden bedoeld word, wrongggggg!!!
   jij zegt: Het is deze denkwijze waardoor wij kort geleden de 70-jarige bevrijding van Auschwitz hebben herdacht, wrongggggg,
   de 1ste en 2de wereld oorlog zijn gestart via gemeen slim en listige spelletjes door de zionisten, alleen wisten ze dat toen nog niet, en dachten ze dat joden allemaal hetzelfde waren..
   ze dachten dus in die tijd het zelfde als in die reclame, Ik dacht dat jullie allemaal bij elkaar hoorde!!!
   net als nu met moslims gebeurd, het zelfde spelletje alleen andere spelers, moslims worden zwart gemaakt het zijn terroristen, maar das juist de leugen die er verspreid word..
   2 vechten om een been en de derde gaat er mee heen..

   ik zal het even weer herhalen:
   ik vraag me af, of je wel weet wat pro-zionistisch is?
   en ik vraag me ook af of je wel weet ,dat er een verschil is tussen een jood en een zionistische jood..
   waarschijnlijk maak jij 1 van de grootste fouten die je in dit opzicht kan maken..
   namelijk een jood is meestal geen zionist, er hebben duizenden joden gedemonstreerd tegen zionisme.
   een zionist is meestal wel een jood, maar kan ook ieder ander geloof aanhangen..
   als mensen zeggen ik ben pro Israël dan ben je niet voor de joden maar voor zionisten..
   en de zionisten hebben niks met mensen, nee ook niet met de gewone jood, het zijn in mijn ogen harteloze machtswellustelingen ..
   en in mijn ogen ook de bron van alle kwaad in de wereld…
   ik hoop je hier wat van opgestoken hebt
   groeten mono

   5 likes
   • lezertje2002 schreef:

    Dank je wel voor je les, Mono. Voeg ik ook wat toe, ben jij ook weer helemaal bij.

    De zionistische beweging heeft politieke, culturele en enkele – aanvankelijk zeer geringe – religieuze componenten. Het politieke zionisme ontstond in het 19e eeuwse Europa onder seculiere Joden, en kwam vooral voort uit de visie dat de emancipatie van Joden in Europa mislukt was doordat ze geen eigen staat hadden, en ook door hun afwijkende positie in de maatschappij (vooral in niet-productieve beroepen). Met name de aanhoudende moorden op Joden en de vernietiging van Joods eigendom door pogroms in Oost-Europa maakten de Joodse kwestie urgent, maar ook in West-Europa groeide het antisemitisme. De stroming van het socialistisch zionisme domineerde de zionistische beweging in het Mandaatgebied Palestina vanaf de jaren ’20 tot in de jaren zeventig van de 20e eeuw en speelde een hoofdrol in het opbouwen van een Joodse staat. Zij stond aanvankelijk een socialistische maatschappij voor en benadrukte dat Joden zich de productieve beroepen in landbouw en industrie (weer) eigen moesten maken om een volledige, zelfvoorzienende natie te kunnen vormen. Het culturele zionisme, dat vaak samenging met het politieke zionisme, wilde de Hebreeuwse taal en Joodse cultuur behouden en versterken, die door de vergaande assimilatie van Joden in met name West-Europa verloren dreigde te gaan. Religieus zionisme was in de 19e eeuw nog uiterst marginaal, daar de meeste godsdienstige Joden overtuigd waren dat alleen de toekomstige joodse Messias de Joden naar hun ‘Beloofde Land’ kon terugleiden. Pas sinds de jaren ’30 van de 20e eeuw groeide de aanhang van de religieuze zionisten, en na 1967 (de Zesdaagse Oorlog) werden zij een bepalende factor in de Israëlische politiek, samen met de seculiere revisionistische zionisten (een afsplitsing uit de jaren ’20 die een groter grondgebied voor de staat nastreeft)[1].

    0 likes
 • Westbound schreef:

  Dit typeert de nederlandse mentaliteit: struisvogelpolitiek. Men hoort het slechte nieuws liever niet, TOTDAT we er persoonlijk mee te maken krijgen. Walgelijk, wát een houding!

  4 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Het gaat niet om wel of geen slecht nieuws maar om de verhouding. Ofwel er wordt een heel ander beeld door eenzijdige en ook verdraaide berichtgeving geschetst dan dat daadwerkelijk het geval is. Waarbij positieve zaken in de maatschappij zwaar onderbelicht blijven.

   Trouwens hoe steek jij niet je kop in het zand bij berichten van bv oorlog in het Midden-Oosten? Als je er geen invloed op hebt wat veelal het geval is bij nieuwsberichten kun je toch niet echt spreken van kop in het zand steken. Het wel of niet volgen van “het nieuw” is eerder een kwestie van prioriteiten stellen dan wel of niet de kop in het zand steken.

   4 likes
  • Off Course schreef:

   @Westbound – Het heeft niet te maken met slecht nieuws, het heeft te maken met gefabriceerd slecht nieuws met de bedoeling het gedrag en de gedachten van mensen te kunnen sturen en beïnvloeden.

   Verder geeft slecht nieuws een heel demotiverende signaal af op de economie die daarmee nog verder wordt afgebroken.

   Goed nieuws zou zijn als we in ieder geval eens de waarheid zouden mogen vernemen via de mainstream. Als al wat men ons laat zien, horen en lezen via de mainstream werkelijk de waarheid is dan zou ik denken dat men de waarheid aan het afzwakken is. Daarmee probeert juist de mainstream onze koppen in het zand te duwen, tegen onze wil, uiteraard, want we willen de waarheid en niets anders dan de waarheid. Zou het nieuws volledig waar zijn dan zou iedereen denk ik stoppen met het te volgen….Zeg maar, er is slecht nieuws, heel veel, maar net niet zoveel dat we er van over de nek gaan of er werkelijk helemaal bang van worden en het niet langer willen zien, horen of lezen. De mainstream media moeten natuurlijk wel de mensen blijven aan ze te binden, afhakers hebben ze niets aan.

   1 likes
 • waR schreef:

  Het zou leuk zijn als er inderdaad ook een goed-nieuws journaal zou zijn. Er is genoeg te melden om een dagelijkse 10 minuten te vullen. 🙂

  5 likes
  • Arnout schreef:

   Misschien moet je dan eens naar het jeugdjournaal kijken. Daar kijk ik wel eens met mijn jongste naar en daar zitten wel veel goed-nieuws dingetjes tussen.

   Misschien iets voor jou?

   3 likes
 • Liquid schreef:

  Vroeger was het allemaal vrij simpel, met veel minder communicatiemiddelen en -snelheid kreeg je hooguit nieuws uit je eigen streek. Maar gezien de mogelijkheden compleet zijn veranderd weet je nu, als je dat wilt, met een muisklik zelfs wat er in de kleinste dorpjes in de meest afgelegen uithoeken van de wereld gebeurt.
  Kan je daar niet tegen, dan is de oplossing makkelijk. Dan kijk je er gewoon niet naar en lees je geen kranten. Of je zoekt op internet gewoon naar alle nieuwtjes die wel een positief gevoel geven.

  Verder lijkt het me logisch dat nieuwsprogramma’s aandacht besteden aan rampen en crisis. Het zou een volkomen onrealistisch beeld schetsen als je geen aandacht besteed aan de ellende in de wereld.
  Afgezien daarvan ben ik het er mee eens dat er ook wel wat meer aandacht mag worden besteed aan vrolijk stemmend wereldnieuws. Het zou de boel zeker wat meer in balans brengen. 😉

  3 likes
 • gerrit schreef:

  ja om je in angst te laten leven dat is wat de dark side wil…………… om je frequentie te droppen…..zodat je je terug trekt in het materie………. 1 keer daar is het moeilijk je er over heen te zetten ….. waarom denk je anders dat het wordt uitgezonden s’ ochtens voordat je de deur uitgaat of je ding gaat doen . connect the dots ! Het kwaad is niet zo slim als men denkt en is ook erg voorspelbaar. denk gewoon logisch na zoals david icke heel vaak zegt ” ho benefits ” jij in ieder geval niet

  greetz 1 die helemaal klaar is met deze illusie.

  3 likes
 • Ries schreef:

  Joh, Ik ben al jaren zat van al dat stomme nieuws, dus kijk amper nieuws op tv of luister naar radio.
  Het maakt mij alleen maar gefrustreerd om elke dag weer te horen hoe vernaggelt de wereld is.

  3 likes
 • cynicastor schreef:

  Is dit een nieuw onderzoek? Kinderen voor kinderen zong hier jaren geleden al over: als ik de baas zou zijn van het journaal…

  2 likes
 • Pedro schreef:

  Hoewel meest van het nieuws dat we op tv zien gewoon gefilterd wordt om mensen op een bepaald manier te laten denken, vind ik het niet nodig om alleen “leuke” zaken in het nieuws te laten komen.

  Men leeft tegenwoordig gewoon teveel op gevoel. Overal hoor je de propaganda van volg je eigen gevoel. Op TV (films, tv series, reclames enz) zie en hoor je dat brave burgers vooral hun gevoel volgen…het maakt van hun goede consumenten.

  Wat ze niet zeggen is dat je gevoel door discipline kan trainen. Hierdoor vermijd je verslaving aan je gevoelens en krijg daardoor minder blinde plekken in zelfdiscipline en zelfkennis. Gevoelens zijn nodig maar zonder controle maken ze je blind, ongecontroleerd en voed het je echo zonder dat je het weet.

  Het gedachte van laat vooral je verstand leidend zijn en vervolgens je gevoel volgen is voor hun uit den boze. Ik zeg beter dat je elke dag bewust wordt gemaakt dat de wereld een plek vol drama is en daarom geforceerd wordt om je angst te beheersen dan in een illusie leven van plezier en feest. Daar wordt je nooit niet beter van.

  Oplossing begint altijd van binnen in jezelf. Los daar eerst de problemen op voordat je gaat wijzen naar externe bronnen. De wereld is eenmaal geen paradijs.

  2 likes
 • Danielle schreef:

  Mmmm, slecht nieuws, geeft slecht gevoel en om dat slechte gevoel te neutraliseren wordt een mooie trui, IkTelefoon of ander ego-goed gekocht.

  2 likes
  • Pedro schreef:

   Is dat de schuld van de informatie op de persoon die het ontvangt. Iemand die intern sterk genoeg is hoeft zijn of haar echo niet te voeden met materialistische zaken na slecht nieuws. Slechte gevoelens dienen intern verwerkt te worden, niet extern.

   0 likes
 • THiZ-iZ-MaDNeSS schreef:

  Wat is dan wel nieuws? Een vis die staar heeft en gepest wordt door andere vissen?

  2 likes
 • Pietje puk schreef:

  Er is wel degelijk sprake van diepgewortelde slechtheid en de tendens om mensen in angst te houden. Angst voor alles als het even meezit zodat de conditionering makkelijk bewerkstelligd kan worden en men u door het zogenaamde doolhof kan sturen. Staatisme als geloof. De (r)overheid zorgt voor u en uw veiligheid met als voorbeeldfunctie e.o.a. prominent figuur.

  In werkelijkheid ga ik van mezelf uit, gelovende dat eenieder in de kern van goede wil is en het beste voor heeft met zijn medemens en omgeving. Daar zit ‘m dan ook precies de kracht in. Maar zelfs op lokaal niveau loopt u tegen een muur van regels en lijkt het er op dat er binnenkort zo zelfs een voetstap of ademhaal belasting ingevoerd kan worden. Voor ambtenaren of andere slaven in de Matrix kan dit alles dan ook zo recht gepraat worden maar het getuigt m.i. van de diepgewortelde slechtheid die via dagelijkse programmering wordt recht gepraat.

  De wet is de wet of je het nu leuk vindt of niet. Socrates.

  Toch blijft de vraag is de wet er nu voor de mensen zijn de mensen er voor de wet?

  De meeste wetten blijken toch echt in dienst van het grootkapitaal en hebben niets met gelijkwaardigheid of eerlijk delen te maken. Neem bijvoorbeeld TTIP verdrag of de rechtsbijstand waar nu op bezuinigd gaat worden.

  Niet dat dit alles zou moeten inhouden dat u daadwerkelijk bang zou moeten zijn. Integendeel, er is niets om bang voor te zijn. Zij die het hardst schreeuwen van paniek zijn zelf het meest bang. Neem dus geen blad voor de mond en spreek u uit over oneerlijke zaken e.d. en de onze kracht zal toenemen.

  0 likes
  • Faith schreef:

   Wat een warrig verhaal pietje puk maar ik zou me er niet zo druk om maken, je weet dat die wereld bol staat van de bluf, leugens, doen alsof, niemand vertrouwd iemand nog, chaos, kortom ene grote hap gebakken lucht. Het moment nadert met rasse schreden dat ze plop! ineens geen cent meer hebben.

   2 likes
 • whatever schreef:

  Nieuws is na de 1e seconden al oud. Wij weten allemaal wel hoe het in elkaar steekt, al zullen we verschillende meningen erover hebben. Iedereen weet de waarheid, maar toch zal een ‘slapend’ deel het graag op tv zien, of dat de regering naar buiten komt met de waarheid, daar zal ik dus nooit geld op zetten. De elite doet alles er aan om dat nooit masaal op tv te laten verkondigen. Tv is dood. Onderzoek leeft.

  1 likes
 • doler schreef:

  mensen schijnen niet te beseffen dat oorlog laat zien dat je in vrede moet leven
  dat honger betekend delen met je medemens
  dat haat leert wat liefde is
  als je het negatieve gaat spiegelen en het in je leven neer gaat zetten dan ga je veranderen
  als iedereen dat met zichzelf zou gaan doen dan …..
  maar begin bij jezelf
  negatief nieuws laat zien dat jij het mag veranderen, door ervoor weg te lopen of het niet meer te willen zien mis je de essentie van de boodschap
  als je denkt dat positief leven jou positiever maakt dan heb je het mis, de bedoeling in het leven is een balans te vinden in beide, bedenk dat we leven op aarde en dat alles een tegenpool heeft, dat is niet voor niets, ook teveel positieviteit heeft een boodschap

  ga weer in liefde voor jezelf leven, en geef je zelf niet weg aan een ander, want als je bij jezelf blijft raak je jezelf ook niet kwijt, ben jij altijd voor een ander in de weer dan verlies je jezelf, kijk om je heen

  1 likes
 • Liquid schreef:

  Fascinerend om te zien hoe sommige mensen hier vinden dat het nieuws ‘eeuwig sturend negatief’ is, maar niet nadat ze zelf even een hun eigen ‘positieve kijk’ op de wereld hebben gegeven.
  😉

  0 likes
 • Plei schreef:

  tja, dan ga je toch sesamstraat en t klokhuis volgen of onder een steen leven. Boe.

  0 likes
 • Richard schreef:

  Een ding weet ik zeker: Niets is wat het lijkt. Sluiers en onwaarheden overal. En de waarheid is zeer veranderlijk.

  0 likes
 • Ton Nuiten schreef:

  Het is algemeen bekend dat er door programmas zoals het NOS-Journaal, Nieuwsuur, EenVandaag etc. negatief nieuws wordt verkondigd. Dat kan echter ook worden gezegd van het nieuws zoals dat hier en op andere websites gegeven wordt. Er is echter een groot en scherp contrast tussen deze twee: terwijl het nieuws zoals dit door genoemde en andere TV-programmas slechts op oppervlakkige, verschraalde en van alle logica ontdane wijze aan ons wordt meegedeeld, is het nieuws wat hier en op ander sites gefundeerd op de waarheid. Nu zou ik in verband hiermee graag iets willen citeren uit de Bijbel:

  “Want in veel wijsheid zit veel verdriet. Wie kennis vermeerdert, vermeerdert leed.” (het boek Prediker 1:18)

  En dit is wat de conventionele nieuwszenders doen (waarbij aangetekend moet worden dat die de wijsheid waar in dit vers over wordt gesproken, volkomen ontberen!) Het lijkt er om die reden dan slechts op gericht te zijn (hoewel de presentatoren en programmamakers zich hiervan niet bewust lijken te zijn), deprimerend nieuws zonder deugdelijke inhoud te presenteren. Welnu, wat híer en op andere sites wordt gepresenteerd, kan ook “negatief” te noemen zijn. Zoals ik al aangaf, is hier een groot en onoverbrugbaar verschil: hier wordt de waarheid verkondigd en dit kan dan “negatief” zijn in die zin, dat we nu weten, wie de wáre daders zijn achter bepaalde gebeurtenissen, informatie die ons onthouden wordt door de conventionele TV-zenders. Wat dit laatste betreft, heeft de Bijbel ook iets te zeggen:

  “En” (u) “zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken.” (Johannes 8:32)

  Het “negatieve” nieuws wat hier gebracht wordt, kan misschien ook een deprimerende uitwerking hebben (dat is: als de waarheid betreffende een bepaald onderwerp (ISIS, zionisme, Israël, Monsanto, en vele andere zaken) naar buiten komt, kun je hier boos en gedeprimeerd over worden. Het eindresultaat wat dit betreft, is echter dit: zoals dit laatste bijbelvers al meer dan duidelijk maakt, maakt de waarheid ons vrij! Vrij waarvan? Vrij van de dis- en misinformatie zoals die ons door zowel de Nederlandse als buitenlandse zenders wordt gepresenteerd. En dát is waar het dan uiteindelijk om gaat. Ninefornews is dan ook een site die slechts van harte aanbevolen kan worden!

  0 likes
 • nerdie schreef:

  Zelf hoogopgeleid. Begrijp het dan, slecht nieuws wordt net zoals de dure huizenprijzen gebracht om mensen aan antidepressiva en andere pillen te zetten zodat ze alles kwijtraken en met torenhoge schulden komen zitten zodat niemand meer om ze geeft en men iedereen en alle bezittingen kwijt is en mensen zijn dan overleden na zoveel jaar inrichting.
  En zodra je eenmaal aan de antidepressiva zit kom je er niet meer vanaf zelf ervaringsdeskundige. Waarom zou dat zijn? Nou simpel omdat er steeds meer winst gemaakt moet worden. Er is namelijk nooit genoeg voor die lui. Elke pil is zo wat erger dan de kwaal. En als wij als mensen de farmacie niet meer geloven vinden ze een nieuw medicijn uit wat zogenaamd wel werkt maar zeer versuft of niet werkt of duur is. Wat natuurlijk duurder is en niet vergoed wordt. Das raar he? Gevolg men raakt zijn auto, hond, computer, baan, vriendin en huis kwijt. Want dat gaat allemaal kapot of overlijdt of gaat weg of wordt onnodig of onbruikbaar. Dat was toch juist de bedoeling? Zo werkt Nederland namelijk en wat hebben we gelachen he? Die is zijn auto, hond, computer, baan, vriendin en huis kwijt. Heb je het al gehoord? Zo gauw mogelijk vertellen.

  Maar o wee als het de sloper of agressor dit alles zelf overkomt omdat er een agressor afkomt op een agressor. Dan krijg je Amsterdam, pang kogel door je kop. Dan is het lijden in last. Dan moeten we ineens ophouden en kappen. Dan gaan we dreigen met politie, justitie, dure advocaten, incassobureau’s, moord, dan gaan we je opzoeken.

  Natuurlijk is het weer niet waar, want schuld bekennen in Westerse landen doen we niet en als we het doen is het al te laat en is de ramp al voltrokken.

  0 likes
  • Ton Nuiten schreef:

   Wat je zegt, is ook waar, Nerdie. Maar het nieuws zoals dit ons in gefragmenteerde en zonder enig perspectief wordt gebracht, is er hoofdzakelijk op gericht ons in een bepaalde richting te manipuleren. Voorbeeld: Vladimir Putin, president van de Russische Federatie, is een dictator; de Russische media worden gecensureerd opdat de Russische bevolking de ware aard van Putin niet zullen leren kennen; Russische alternatieve media worden de mond gesnoerd. En, Putin is (hoewel indirect) verantwoordelijk voor het neerhalen van MH17 op 17 juli 2016. Dit is zo ongeveer de wijze waarop we het nieuws van niet alleen Nederlandse maar ook de Amerikaanse nieuwsmedia ontvangen.

   Tot nu toe zijn er echter slechts “aanwijzingen” dat Putin en de pro-Russische separatisten achter deze vreselijke tragedie zouden zitten. Nochtans zijn er velen die menen, nu de waarheid te kennen betreffende de daders. Geen bewijzen, slechts (oppervlakkige) aanwijzingen. Het is waar wat in dit artikel wordt gezegd: Nederlanders zijn slecht nieuws zat. En heb er al helemaal genoeg van daar dit slechte nieuws zo wordt gebracht om er voornamelijk de publieke opnie hiermee in een bepaalde richting te manipuleren. En velen gaan er jammer genoeg in mee.

   0 likes
 • Pieter Priem schreef:

  Dat negatieve nieuws van bijv. RTL Nieuws kan ik missen als kiespijn. Daarom zet ik het niet meer aan.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill clinton

  Bill Clinton bezocht pedo-eiland ‘met 2 jonge meisjes’. Waarom is dit geen voorpaginanieuws?

  Rechtbankdocumenten suggereren dat de Amerikaanse oud-president Bill ...

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  >