Homepagina » Binnenland » Onderzoek: Nederlanders zijn slecht nieuws zat
Onderzoek: Nederlanders zijn slecht nieuws zat

Onderzoek: Nederlanders zijn slecht nieuws zat

Een derde van de Nederlanders zet het nieuws op radio of tv regelmatig uit omdat de berichtgeving te negatief is. De helft van de Nederlandse bevolking zegt wel eens neerslachtig te worden van het nieuws. Dat blijkt uit een opinieonderzoek naar nieuwsbeleving van TNS NIPO in opdracht van The Optimist en muziekstation Sublime FM.

Vooral hoogopgeleiden vinden de berichtgeving door de media regelmatig te negatief. Het zijn voornamelijk vrouwen en jongvolwassenen die de radio of tv uitzetten vanwege de toon van het nieuws.

Rampen, crises en problemen domineren iedere dag weer de headlines en voorpagina’s van journaals en kranten. Daar is lang niet iedereen blij mee. Meer dan de helft van de mensen (54 procent) zegt neerslachtig te worden van het nieuws.

De beïnvloeding op hun welzijn, maar ook op hun mening over de wereld is eerder negatief dan positief. Een kwart van de Nederlanders denkt dat positieve nieuwsberichten een positieve uitwerking zullen hebben op hun eigen welzijn en dat van mensen in hun omgeving. Deze groep gelooft in de positieve uitwerking van positief nieuws op de maatschappij als geheel.

“De uitkomst van het onderzoek bevestigt het belang van oplossingsgericht nieuws,” aldus hoofdredacteur van The Optimist Jurriaan Kamp. “Mensen willen ook weten hoe problemen kunnen worden opgelost. Die taak laten de media te veel liggen.

[The Optimist]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

Tuurlijk is het nieuws veelal slecht nieuws (ergste is daarbij de verdraaide waarheid). Dat is ook gewoon de bedoeling. Zo hou je het merendeel vd mensheid in een zekere staat van angst. En dat heeft weer alles met controle over de massa te maken.

waR
waR
6 jaren geleden

Het zou leuk zijn als er inderdaad ook een goed-nieuws journaal zou zijn. Er is genoeg te melden om een dagelijkse 10 minuten te vullen. 🙂

cynicastor
cynicastor
6 jaren geleden

Is dit een nieuw onderzoek? Kinderen voor kinderen zong hier jaren geleden al over: als ik de baas zou zijn van het journaal…

J@n
6 jaren geleden

Tuurlijk worden wij het zat, niks anders dan verhogingen, zorgverzekering gaat omhoog, belastingen gaan omhoog, gemeentelijke belastingen gaan omhoog, bepaalde bevolkingsgroepen verzieken de sfeer in Nederland, bestuurders vergrijpen zich aan het plunderen van staatsgelden, EU maatregelen waar niemand op zit te wachten, bestuurders die elkaar baantje toeschuiven……moet ik er nog meer opnoemen. Wij wonen momenteel in een land wat zwaar verdeeld is en waar zware armoede heerst. Iedereen die dat ontkend heeft geen raakvlak met de huidige maatschappij.

x

Check Also

patholoog

Forensisch patholoog: ‘Ik krijg lichamen op de snijtafel die rechtstreeks door de vaccinatie zijn gestorven’

De Tweede Kamer stemde unaniem voor een ...

kamer

Kamerlid Fleur Agema is woest: ‘We zijn misleid, schandalig!’

Patiënten die in het ziekenhuis terechtkomen om ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

45
0
We lezen graag je reactie!x