Gezondheid

Pepsi vervangt suiker door ‘magisch ingrediënt’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Frisdrankreus PepsiCo is een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijf Senomyx om nieuwe kunstmatige ingrediënten te ontwikkelen voor zijn producten.

De suiker in Pepsi wordt deels vervangen door kunstmatige stoffen die de smaak van zoetmakers versterken. 

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoofdwetenschapper van Pepsi Mehmood Khan zei dat Senomyx Pepsi gaat helpen om ‘nieuwe ingrediënten te maken die kunnen leiden tot gezondere producten’ zodat ‘mensen over de hele wereld gezonder gaan leven’.

Smaakpapillen

Welke magisch ingrediënt wordt toegevoegd aan de nieuwe varianten van Pepsi en hoe wordt het gemaakt? Die vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden.

Senomyx geeft haar producten namen als S2382 en S6973 en noemt ze ‘versterkers’ of ‘ingrediënten’. Het bedrijf vermijdt het woord ‘chemische stof’. De producten stimuleren receptoren op de tong en misleiden de smaakpapillen.

In tegenstelling tot zoetstoffen als sucralose, aspartaam en stevia zijn van de versterkers van Senomyx veel kleinere hoeveelheden nodig waardoor labeling niet vereist is. Op de ingrediëntenlijst zijn ze terug te vinden als ‘kunstmatige smaakstof’, waar miljoenen stoffen onder zouden kunnen vallen.

Geaborteerde foetussen

Het is onduidelijk welke smaakstof Pepsi gaat gebruiken. Senomyx maakt een product dat de smaak van sucralose versterkt, een stof die de smaak van gewone suiker versterkt en een derde stof die de smaak van fructose versterkt.

Zijn de geheime ingrediënten van Senomyx veilig? Ook dat blijft giswerk. Het bedrijf is niet verplicht zijn producten te laten testen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Totdat Pepsi meer informatie geeft over het nieuwe ingrediënt hebben mensen geen idee wat ze drinken.

Senomyx kwam in 2011 in opspraak omdat het bedrijf weefsel van geaborteerde foetussen zou hebben gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe smaakstoffen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
11 jaren geleden

Lekker!

Het ergste is natuurlijk dat vooral jonge kinderen de verleidingen van dit soort producenten aanvankelijk niet kunnen weerstaan, maar op latere leeftijd en iets wijzer geworden gezond denken te doen door bocht met mogelijk nog ergere zooi erin te drinken.

Proost!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als ik dit zinnetje lees??Senomyx kwam in 2011 in opspraak omdat het bedrijf weefsel van geaborteerde foetussen zou hebben gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe smaakstoffen.Ik wordt zo misselijk als een kat, van de hebberigheid en de ziekte van de GRAAIER die “spijker-ontroester” als frisdrank wil verkopen.Dus het magische van dit ingrediënt zijn geaborteerde foetussen.En laat nu die rotfabrikant zijn eigen nageboorte nadenken??En is het normale iq met het badwater weggelopen??VAST!!!!!!

Kapitein Biff
Kapitein Biff
11 jaren geleden

Geef mijn portie maar aan Fikkie. Hoewel… ik wil ook mijn hond niet vergiftigen.
Komop mensen, gebruik geen kunstmatige troep,

kielhalen dat maffe Pepsi!!

pietsnot
pietsnot
11 jaren geleden

geef mij maar een neut menseeee!!!!

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x