Homepagina » Universum » Neutrino’s wisselen op weg naar de aarde van gedaante
Neutrino's wisselen op weg naar de aarde van gedaante

Neutrino’s wisselen op weg naar de aarde van gedaante

Niet alleen lijfwachten van president Obama en Jezus kunnen van gedaante verwisselen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Natuurkundigen denken het mysterie van de ontbrekende neutrino’s te hebben opgelost. Op hun reis van de zon naar de aarde verwisselen ze van gedaante waardoor ze niet kunnen worden gedetecteerd.

Een muon-neutrino die vanaf het Europese onderzoekscentrum CERN bij Genève werd verstuurd, kwam in een laboratorium in het Italiaanse Gran Sasso aan als een tau-neutrino.

Drie smaken

Het is slechts de derde keer dat de mutatie werd opgemerkt tijdens het OPERA-experiment, een internationaal project dat in 2001 werd gelanceerd om de bizarre verandering te detecteren.

Een hypothese uit 1969 liet licht schijnen op het mysterie door te veronderstellen dat de subatomische deeltjes tijdens hun reis naar de aarde van gedaante verwisselen.

Er zijn drie soorten neutrino’s, een elektrisch ongeladen deeltje dat zelden wisselwerking vertoont met materie. Wetenschappers spreken van drie verschillende smaken. Dit heeft niets te maken met smaak, maar met de massa van de deeltjes.

Neutrino-oscillaties

Volgens het standaardmodel van de deeltjesfysica kunnen neutrino’s geen massa hebben, maar nu lijkt het erop dat ze wel degelijk massa hebben. De ontdekking van neutrino-oscillaties – het fenomeen waarbij neutrino’s van de ene soort in de andere omgezet worden – vereist namelijk dat ze een massa hebben.

OPERA detecteerde de eerste tau-neutrino in 2010 en de tweede in 2012. OPERA-wetenschapper Giovanni De Lellis noemde de derde tau-neutrino ‘een belangrijke bevestiging van de twee voorgaande waarnemingen’. De zoektocht naar tau-neutrino’s wordt nog twee jaar voortgezet.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  Het is niet zeker of het tau-neutrino een massa bezit of niet, maar als het er één bezit, dan is ze kleiner dan 18 MeV.De elektronvolt (afkorting eV) is een eenheid van energie die vooral gebruikt wordt in de deeltjesfysica, de atoomfysica en de vastestoffysica. Eén eV is de energieverandering die een vrij deeltje met een lading 1e (de elementaire lading e, gelijk aan de lading van een elektron) ondervindt wanneer het in een elektrisch veld een weg aflegt tussen twee punten die een onderling potentiaalverschil van 1 volt hebben.

  0 likes
 • kengai schreef:

  Jesus kan niet van gedaante verwisselen, want jesus is gewoon de zon.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”kengai”]Jesus kan niet van gedaante verwisselen, want jesus is gewoon de zon.[/quote]
  Jij bent de zee, jij doet de afwas, ik kijk tv.Als Jezus de zon zou zijn, dan doet die als zon, anders niets dan gedaante verwisselen.http://sdo.gsfc.nasa.gov/

  0 likes
 • annie schreef:

  wat een onzin. in werkrlijkheid bestaat er geen tijd!!!

  0 likes
 • StefanZ schreef:

  Sorry mensen….god en jezus bestaan niet.
  Het geloof is verzonnen om de domme meute te onderdrukken

  0 likes
 • Alaay schreef:

  Die neutrino’s dachten: hoe kunnen we voorkomen dat de aardlingen ons opsporen? Toen verzonnen ze een list: laten we van gedaante veranderen. Nu ze ontdekt zijn wil ik wel eens zien wat hun volgende list is om onzichtbaar te blijven.

  0 likes
 • bewisenotsmart schreef:

  [quote name=”StefanZ”]Sorry mensen….god en jezus bestaan niet.
  Het geloof is verzonnen om de domme meute te onderdrukken[/quote]
  lol jij bent grappig dus omdat geloof is verzonnen kom jij tot de conclusie dat god en jezus niet bestaan.. simple minded people kwil niet zegge dat je liever eerst kan denken voor je gaat type (Your Stupid) maar dat slaat nergens op en is echt weer een denkwijze van een zogenaamde slimme persoon zonder wijsheid.. en het grappige is dat ik NIET eens Geloof in een jezus of een god voor mij zijn dat namen die DE MENS nu deze tijd aan de schepper of SCHEPPERS geven ik geloof wel dat er iets is dat ons gemaakt heeft en later dat er weer iets is gewest dat ons verder gevormd heeft tot de mens dat we nu zijn
  daarnaast ben jij Niks vergeleken met de kennis en wijsheid die het universum te bieden heeft dus vanwaar je mening en u better sit down shut your mouth put your hands were they belong en listen to the universe with out & with in …N remember Better a lonely Wise man then a Sheep not thinking

  0 likes
 • Luciel schreef:

  Bij de ontdekking van elektromagnetische golven werd ook verondersteld dat er een “ether” zou zijn, reden: de theorie was zonder de ether niet kloppend te krijgen daarom werd er wat bij verzonnen.
  Nuff said! Next!

  0 likes
 • FFHK schreef:

  dus wat ik droom kan gewoon echt zijn ?

  0 likes
 • Crayon schreef:

  [quote name=”FFHK”]dus wat ik droom kan gewoon echt zijn ?[/quote]

  Nee, dat is iets compleet anders. Een droom is gewoon een samenraapsel van een paar beelden, geluiden en gevoelens die je in je slaapt beleeft / ervaart. Heeft niets te maken met experimentele natuurkunde.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  >