Universum

Neutrino’s wisselen op weg naar de aarde van gedaante

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet alleen lijfwachten van president Obama en Jezus kunnen van gedaante verwisselen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Natuurkundigen denken het mysterie van de ontbrekende neutrino’s te hebben opgelost. Op hun reis van de zon naar de aarde verwisselen ze van gedaante waardoor ze niet kunnen worden gedetecteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Een muon-neutrino die vanaf het Europese onderzoekscentrum CERN bij Genève werd verstuurd, kwam in een laboratorium in het Italiaanse Gran Sasso aan als een tau-neutrino.

Drie smaken

Het is slechts de derde keer dat de mutatie werd opgemerkt tijdens het OPERA-experiment, een internationaal project dat in 2001 werd gelanceerd om de bizarre verandering te detecteren.

Een hypothese uit 1969 liet licht schijnen op het mysterie door te veronderstellen dat de subatomische deeltjes tijdens hun reis naar de aarde van gedaante verwisselen.

Er zijn drie soorten neutrino’s, een elektrisch ongeladen deeltje dat zelden wisselwerking vertoont met materie. Wetenschappers spreken van drie verschillende smaken. Dit heeft niets te maken met smaak, maar met de massa van de deeltjes.

Neutrino-oscillaties

Volgens het standaardmodel van de deeltjesfysica kunnen neutrino’s geen massa hebben, maar nu lijkt het erop dat ze wel degelijk massa hebben. De ontdekking van neutrino-oscillaties – het fenomeen waarbij neutrino’s van de ene soort in de andere omgezet worden – vereist namelijk dat ze een massa hebben.

OPERA detecteerde de eerste tau-neutrino in 2010 en de tweede in 2012. OPERA-wetenschapper Giovanni De Lellis noemde de derde tau-neutrino ‘een belangrijke bevestiging van de twee voorgaande waarnemingen’. De zoektocht naar tau-neutrino’s wordt nog twee jaar voortgezet.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Het is niet zeker of het tau-neutrino een massa bezit of niet, maar als het er één bezit, dan is ze kleiner dan 18 MeV.De elektronvolt (afkorting eV) is een eenheid van energie die vooral gebruikt wordt in de deeltjesfysica, de atoomfysica en de vastestoffysica. Eén eV is de energieverandering die een vrij deeltje met een lading 1e (de elementaire lading e, gelijk aan de lading van een elektron) ondervindt wanneer het in een elektrisch veld een weg aflegt tussen twee punten die een onderling potentiaalverschil van 1 volt hebben.

kengai
kengai
11 jaren geleden

Jesus kan niet van gedaante verwisselen, want jesus is gewoon de zon.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Jesus kan niet van gedaante verwisselen, want jesus is gewoon de zon.[/quote]
Jij bent de zee, jij doet de afwas, ik kijk tv.Als Jezus de zon zou zijn, dan doet die als zon, anders niets dan gedaante verwisselen.http://sdo.gsfc.nasa.gov/

annie
annie
11 jaren geleden

wat een onzin. in werkrlijkheid bestaat er geen tijd!!!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x