Buitenland

Piloot neergehaalde straaljager ontkent schenden Turks luchtruim: “Ik ken dat gebied als mijn broekzak”

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische piloot die het neerhalen van zijn straaljager overleefde, zegt dat hij niet over Turks grondgebied heeft gevlogen. Ook betwist hij dat Turkije waarschuwingen heeft afgegeven.

Konstantin Murahtin landde met een parachute op Syrisch grondgebied en werd gered door Syrische en Russische commando’s. Hij werd vervolgens naar de Russische luchtmachtbasis in Latakia gebracht. Volgens hem heeft Turkije via de radio noch via andere signalen gewaarschuwd.

Geblinddoekt

“Er waren geen waarschuwingen,” zei Murahtin. “Er was geen contact. Om die reden zijn we niet van koers veranderd. Ze hadden zich kunnen laten zien, maar dat deden ze niet. Totaal onverwachts werden we van achteren geraakt door een raket. We zagen het projectiel niet eens op tijd om ontwijkende manoeuvres uit te kunnen voeren.”

De piloot zei ook dat het Turkse luchtruim niet is geschonden. Hij zei dat hij het gebied ‘kent als zijn broekzak’. “We hadden daar al een aantal vluchten uitgevoerd, dus we kennen het gebied als onze broekzak,” zei Murahtin. “Ik ben navigator, dus ik kan het vliegtuig daar geblinddoekt besturen als het moet.”

Verschuldigd

De piloot zei dat hij onderdeel wil blijven van de Russische strijdmacht in Syrië. “Ik kan niet wachten om terug te keren,’ zei hij. “Ik zal vragen of ik op deze basis mag blijven. Dat ben ik mijn commandant verschuldigd.”

Op dinsdag crashte een Russische Soe-24 straaljager in Syrië. De Russische president Vladimir Poetin zei dat het vliegtuig boven Syrisch grondgebied uit de lucht is geschoten door een Turkse F-16, waarna de bemanningsleden de schietstoel gebruikten. Eén piloot werd gedood door rebellen op de grond. De copiloot wist te ontkomen.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x