Buitenland

‘Geef iets terug’: Syrische vluchteling gebruikt uitkering om te koken voor daklozen in Berlijn

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alex Assali ontvluchtte Syrië om in Duitsland een nieuw leven op te bouwen. Als dankbetuiging gebruikt hij zijn uitkering om maaltijden uit te delen aan daklozen in Berlijn.

Zijn boodschap ‘geef iets terug aan de mensen van Duitsland’ levert hem veel lof op. Tabea Bü, de vriendin van Alex, plaatste onlangs een bericht op Facebook over deze mooie actie. “Dit is Alex,” schreef ze. “Ik ben ontzettend onder de indruk van deze man. Ik kan niet eens proberen te begrijpen wat hij allemaal heeft meegemaakt, maar ik ben zo blij dat ik hem ken.”

“Hij is alles kwijtgeraakt in zijn eigen land, waar hij niet langer veilig was,” ging ze verder. “Zelf heeft hij amper iets, maar toch zorgt hij iedere zaterdag voor eten voor de daklozen. Gisteren mocht ik hem meehelpen. Ik ben echt gefascineerd door deze man. Bedankt, Alex!”

Bijna iedere zaterdag neemt Alex grote pannen met voedsel mee, die hij op een tafel zet voor de daklozen. Het voedsel koopt hij van het geld dat hij van de Duitse overheid krijgt omdat hij vluchteling is. Hij krijgt ongeveer 350 euro per maand en de helft daarvan gebruikt hij om anderen te eten te geven.

Alex woont sinds 2014 in Duitsland. Hij ontvluchtte in 2007 zijn geboorteland Syrië zonder paspoort en zat daarna een aantal jaren in Libië. “We willen een positief onderdeel vormen van de Duitse samenleving,” staat op een stuk papier dat aan zijn tafel hangt. “Ons doel is om iets terug te geven aan de mensen die ons hebben geholpen.”

THATS ALEX! A big shoutout to him this morning, Dieser Mann beeindruckt mich zu tiefst! Seine Geschichte ist nicht…

Posted by Tabea Bü on Saturday, 21 November 2015

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
6 jaren geleden

Alex is een toppertje!

kael
kael
6 jaren geleden

en odnertussen krijg je de koran voorgeschoteld, wat een demagogie

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x