Financieel

‘De oerknal van de huidige inflatie is niet sanctie of energie, maar heeft alles te maken met de euro’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!

De euro is een intrinsiek zwakke munt omdat hij uitgesmeerd wordt over allerlei landen met verschillende economieën, verschillende snelheden en verschillende culturen. Dat zei financieel expert Ab Flipse in gesprek met Bart Brands van GoldRepublic.

“Dus de oerknal van de huidige inflatie is niet sanctie, niet energie. De oerknal van de inflatie heeft alles te maken met het feit dat wij de euro hebben ingevoerd,” zei Flipse.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij wees erop dat de westerse wereld in 2008 is geconfronteerd met de kredietcrisis. “Die hebben we opgelost door nog meer schulden te maken. De geldmachines in Brussel draaien dag en nacht gewoon door. Dan weet je één ding zeker: dat gaat vroeg of laat fout.”

No way

Tot verbazing van Flipse is de inflatie pas afgelopen jaar gaan stijgen. “Ik weerleg iedere opmerking dat de inflatie is gekomen na de inval van de Russen. No way. De inflatie was er vorig jaar al.”

Hetzelfde geldt volgens hem voor de energieprijzen. “Die zijn eind vorig jaar al gaan stijgen.”

Spaargeld in euro’s is suïcidaal

Hij heeft voor zichzelf besloten om niet in spaargeld te gaan zitten. “Dat is het domste wat ik kan doen. Spaargeld in euro’s is suïcidaal. Alles beter dan euro’s. Wat ga je dan doen? Dan ga je iets in bitcoins doen, dan ga je wat beleggen, maar op mijn lijstje stond ook goud.”

Vijftien jaar geleden zag hij dat de centrale banken van landen als Rusland, India en China massaal goud begonnen te kopen. “Als zij dat doen, doen ze dat niet voor niets. Dat is een stuk afdekking, een stuk garantie, een stuk zekerheid. Ik zei voor mezelf: dan ga ik een deel van mijn spaargeld omzetten in goud. Ik begrijp ook niet dat er mensen bestaan die geen goud hebben.”

4.9 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Het is allemaal poppenkast….totaal gefingeerde Bullshit & niks meer dan een Babylonische Magick Money Trick…Wat is Fiat geld? Digits gebakken Lucht…toen we de Goudstandaard verlieten was het al klaarrr….Trouwens wat is Goud? Je hebt er geen reet aan….veel te zacht om messen of werktuigen van te maken….Ja, je maakt er misschien je vrouw of vriendin gelukkig mee…..

Ikke
Ikke
1 jaar geleden

Niet alle mensen hebben spaargeld!!!!

Cathja
Cathja
1 jaar geleden

Je mag in je eigen huis maar een zeer beperkte hoeveelheid aan cash geld en waardebonnen hebben.
Mag je dan bijvoorbeeld wel € 30.000 aan goud thuis in je privé-kluis bewaren? Want ze denken toch niet dat ik zo stom ben om het bij een bank in een kluis te stoppen?

Rob
Rob
1 jaar geleden

Als er een tijdelijke crisis is dan kan het een goed idee zijn om je geld in tastbare zaken o te zetten zoals o.a. goud. Maar dit is geen crisis. Di is het einde der tijden. Het hele financiële systeem is failliet, de hele economie gaat de afgrond in, enorme aantallen mensen worden uitgeroeid enz. De wereld zoals we die kenden komt nooit meer terug. Dan heeft et überhaupt geen nut meer om je geld om te zetten in goud of wat dan ook. Goud kun je niet eten en als we door willen kunnen gaan (als we deze eindstrijd overleven) dan zal het overgebleven volk samen moeten gaan werken om allerlei zaken zelf te regelen. Goud en andere zaken worden dan domweg nutteloos. Een dak boven je hoofd, voedsel, water, energie de basisbehoeften zijn het enige wat dan van waarde wordt. Wat deze man verteld is in feite al voltooid verleden tijd. Het is van de oude wereld, gebaseerd op macht e controle. Straks wordt het leven zelf hetgeen belangrijk is. Wie dan goud heeft kan dat op een plankje zetten, net als al die beeldjes en ander prullaria die in veel huizen in kasten en op planken staan.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x