Paranormaal

‘Genezingswonder’: hoogleraar zag been aangroeien

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hoogleraar van de Universiteit Maastricht heeft naar eigen zeggen een been zien aangroeien tijdens een gebedsgenezing.

Hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayk zei tijdens een interview met Geloofenwetenschap.nl dat hij 25 jaar geleden persoonlijk getuige is geweest van het genezingswonder.

Via röntgenfoto’s zou zijn bevestigd dat er een verandering was opgetreden die niet volgens de geneeskunde kon worden verklaard. Deze ervaring riep veel vragen op bij Van Schayk.

Kritische toetsing

De patiënt in kwestie was toendertijd tussen de 40 en 50 jaar oud, herinnert de hoogleraar zich. “Ik schat dat het been één tot twee centimeter aangroeide,” zei hij.

Collega’s vroegen zich af of het wel zo verstandig was om als medicus publiekelijk over de religieuze ervaring te vertellen. Van Schayk zou hebben gesuggereerd dat het wonder wetenschappelijk bewezen was. In het universiteitsblad Observant zei een collega echter dat kritische toetsing nog wel moest plaatsvinden.

Vanwege de media-aandacht de afgelopen tijd meldde Van Schayk begin deze maand te zullen stoppen als directeur van onderzoeksinstituut Caphri. In onderstaande video zegt Van Schayk dat hij moeite heeft om over de genezing te vertellen.

Na het besluit namen 27 christelijke professoren het in een open brief op voor Van Schayk. Volgens de briefschrijvers is er sprake van een lynchcultuur. In de brief zeggen onder meer econoom Lans Bovenberg, historicus James Kennedy, astronoom Heino Falcke en fysicus Cees Dekker dat wetenschappers vrij moeten zijn om persoonlijke opinies te uiten.

Blinde jongetjes

De Universiteit Maastricht heeft geen moeite met de uitlatingen van de hoogleraar. “Dit valt onder zijn persoonlijke geloofsbeleving,” aldus een woordvoerder.

Eind 2011 kwam kinderarts en hoogleraar geneeskunde Edward Dompeling in opspraak toen hij zou hebben gezien hoe blinde jongetjes na gebed weer konden zien.

Bron: Geloofenwetenschap.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
9 jaren geleden

Ik ga er even vanuit dat iemand een stuk van zijn been was verloren of zijn hele been.

Dan kun je als er sprake is van een been dat 1 of 2 cm aangroeit nauwelijks spreken van genezing. Een stomp of een stomp + 2 cm is even waardeloos.

verder dit: “Ik schat dat het been één tot twee centimeter aangroeide,”

Hij schat het, hij heeft dus niet gemeten anders had hij wel geweten of het 1, 1.5 of 2 cm aangroeide.

We hebben dus een gelovig persoon, aanwezig bij een gebedsgenezing,hij is gelovig dus hoopt en verwacht dat er wel iets moet gebeuren, en ja hoor, hij “ziet” het been aangroeien. Maar hij meet het niet, nee hij schat het. En vervolgens houdt hij zijn mond om er na 25 jaar pas over te praten.

Dit was een uitgelezen kans om een goed gedocumenteerd geval te krijgen. Maar wat doet deze hoogleraar? Hij meet niet maar schat, maakt geen foto’s en houdt vervolgens 25 jaar zijn mond en nu moeten we het maar weer aannemen.

Hunting wolf
Hunting wolf
9 jaren geleden

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21421721/___Been_groeide_bij_gebed___.html De Godsdienst waanzin is deze man in de bol geslagen. Alleen de “lever”is in staat zichzelf te hernieuwen.Ik zou zeggen mijnheer haal wat “PROZAC”,Of “DIAZEPAM”,Of “SERESTA”.Als dit de MANIER IS OM MENSEN NAAR JE KERKJE TE LOKKEN??BETRAPT!!!!

Hunting wolf
Hunting wolf
9 jaren geleden

Iedere wond is veranderlijk. Zo kan door zwellingen,het been ietsje groter lijken.Voeg dit samen met wat PROZAC,en wat geloofswaanzin,dan moet je wel gekke dingen zien.All in the name of GOD!!

10eke
10eke
9 jaren geleden

Misschien is het lezen vanhet boek:
Meesters uit het verre oosten.
een uitkomst voor dit. Ik ben het boek zelf aan het lezen en je raak er door geinspireerd over wat ze in dat boek mee maken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

52
0
We lezen graag je reactie!x