Mens en Dier

Petitie vraagt Tweede Kamer om minister Hugo de Jonge te vervolgen

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Het Openbaar Ministerie liet in juni weten de massa-aangifte tegen minister Hugo de Jonge niet verder te onderzoeken. De Jonge werd ervan beschuldigd bedreigende uitspraken te hebben gedaan richting Nederlanders die geen coronavaccin hebben gehaald.

Hij zei onder meer ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten’ waar ongevaccineerden wonen. Bijna 70.000 mensen sloten zich bij de aangifte aan. Volgens het OM ‘is onvoldoende aangetoond’ dat hun gegevens kloppen.

Initiatiefnemer Mordechaï Krispijn laat het er niet bij zitten en heeft een petitie gelanceerd die de Tweede Kamer verzoekt tot vervolging van De Jonge. Hij heeft een enquête gehouden waarin mensen konden kiezen uit drie opties: aangifte indienen in de vorm van een petitie, een artikel 12-procedure starten of een geheel nieuwe aangifte starten, laat hij weten op social media.

Meerdere strafbare feiten

De eerste actie is meteen in gang gezet. Op 7 september zal de aangifte in de vorm van een petitie worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Gideon van Meijeren (FVD) zal de petitie in ontvangst nemen.

“Wij zien dat het justitiële apparaat faalt als het gaat om te komen tot een strafrechtelijke vervolging van Hugo de Jonge voor door hem gepleegde misdrijven in zijn voormalige rol als minister van Volksgezondheid,” schrijven de initiatiefnemers.

“Er is geconstateerd dat Hugo de Jonge zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere strafbare feiten waaronder het aanzetten tot haat, geweld of discriminatie en groepsbelediging, bedreiging, dwang en stalking. Verder is geconstateerd dat het OM weigert de door 69.019 mensen ondertekende aangifte tegen De Jonge in behandeling te nemen.”

Opdracht tot vervolging

De petitie verzoekt de Kamer overeenkomstig de in 2018 gemoderniseerde Wet ministeriële verantwoordelijkheid, opdracht tot vervolging te geven aan de Procureur Generaal van de Hoge Raad.

De petitie, die hier kan worden getekend, is in minder dan een dag bijna 8000 keer ondertekend.

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M argriet
M argriet
1 maand geleden

Zal toch wel weer in de doofpot belanden.

Ben het Zat!
Ben het Zat!
1 maand geleden

Ondertekend!

OGV
OGV
1 maand geleden

Ik mag hopen dat het deze x wel lukt, zoniet wat dan nog? Dan gaan die tribunalen er ook nooit komen vrees ik.

Jammer
Jammer
1 maand geleden

Eerst Hugo de Jong, daarna praktisch de hele eerste en tweede slaapkamer vervolgen. Want ze hebben allemaal mee gewerkt aan de aller grootste naoorlogse bedrog.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

110
0
We lezen graag je reactie!x