Homepagina » Mens en Dier » Red Team-lid Wim Schellekens staat op zwarte lijst van artsen
red team
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

Red Team-lid Wim Schellekens staat op zwarte lijst van artsen

Het Red Team, een groep deskundigen die het kabinet adviseert over de corona-aanpak, wil dat er zo snel mogelijk een strenge lockdown komt. Wim Schellekens van het Red Team zei tegen RTL Nieuws dat een korte krachtige lockdown nodig is, om daarna het leven weer enigszins normaal te kunnen oppakken.

Alleen supermarkten en apotheken moeten open blijven en scholen moeten 2 weken hun deuren sluiten, aldus Schellekens, oud-hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het Red Team, de tegenhanger van het Outbreak Management Team (OMT), pleit al langer voor onmiddellijke sluiting van het onderwijs.

“We zien met de huidige maatregelen de besmettingen niet significant dalen,” citeert NH Radio Schellekens. “Als we tot volgende week wachten om strengere maatregelen te nemen, zijn we weer te laat.”

Het Red Team wordt gepresenteerd als een groep onafhankelijke experts die regelmatig advies geeft over de bestrijding van de coronacrisis. Het kabinet hoeft officieel niets te doen met een advies van het Red Team. Toch werd bij de eerdere discussie over mondkapjes het advies van de groep wel serieus genomen. Na dit advies kwam het kabinet met een dringend advies om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes.

2000 dodelijke slachtoffers

Schellekens blijkt net als RIVM-baas Jaap van Dissel op een zwarte lijst van artsen te staan die te vinden is op Zwartelijstartsen.com. De lijst wordt bijgehouden door stichting SIN-NL, opgericht door juriste Sophie Hankes. Zij raakte invalide als gevolg van een medische misser. Sinds 2009 zet ze namen van artsen en verpleegkundigen online die een maatregel opgelegd kregen van het tuchtcollege. In 2009 heeft de rechter besloten dat de zwarte lijst op internet mag blijven staan.

Over Schellekens schrijft SIN-NL: “Arts, gepensioneerd, 25 jaar directeur van het CBO, kwaliteitsinstituut gezondheidszorg van de medisch specialisten. Aansluitend hoofdinspecteur Inspectie Gezondheidszorg tot zijn pensioen. Medeverantwoordelijk voor circa 2000 dodelijke slachtoffers en 38.000 patiënten met gezondheidsschade per jaar door vermijdbare medische fouten in Nederlandse ziekenhuizen. Weigerde overleg met SIN-NL. Doet zich op Twitter voor als expert patiëntveiligheid hoewel hij zijn verantwoordelijkheid inzake patiëntveiligheid niet c.q. onvoldoende genomen heeft en zorgplicht schond.”

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Monique
Monique
1 maand geleden

Artsen die op een zwarte lijst staan die heeft de overheid het liefst, omdat ze dan adviezen krijgen die overeenkomt met hun eigen visie en beleid. En bepaalde regelgeving er gewoon door heen kunnen drukken.

andré
andré
1 maand geleden

In 2009 heeft de rechter besloten dat de zwarte lijst op internet mag blijven staan.
In 2020 heeft de rechter besloten dat de lijst verwijderd moet worden…

Marcel
Marcel
Reactie op  andré
1 maand geleden

Heb je een bron daarvoor? Van Dissel heeft dit ook aangevochten en verloor.

André
André
Reactie op  Marcel
1 maand geleden

Grapje…maar zeker mogelijk

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  andré
1 maand geleden

Dat zou best wel eens kunnen, het zijn rare jongens hoor die romeinen, eh linkse rechters!

Marcel
Marcel
1 maand geleden

Is toch niet te geloven dit weer. Ik denk eerder dat deze mensen in dit soort teams zitten (zie van Dissel) omdat deze chantabel zijn.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Marcel
1 maand geleden

Nou ik kijk nergens meer van op hoor, de grootste pedofielen leiden hier een kinderdagverblijf!

Margie
Margie
Reactie op  Marcel
1 maand geleden

Blackmail…

Antoine Feliksik
Antoine Feliksik
1 maand geleden

Heel frappant dat bekende prutsers zich als expert kunnen presenteren, daar moet meer achter zitten.580

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Antoine Feliksik
1 maand geleden

Ja jong, hoe meer je verknoeid en hoe groter de bende die je achterlaat, des te hoger je nieuwe functie zal zijn met een nog groter salaris dan je maar kan bedenken.
Voorbeeld; je steekt macro’s in de brand, en snijd benzineslangen door bij shell en je volgende functie is dan kamerlid met een salaris van pakweg € 8000,- pm. Je schiet een opkomende kei van een minister dood en je krijgt gewoon vervroegde vrijlating met miljoenen toe en bescherming voor de rest van je leven. Maar owee als je te hart rijd dan wordt je verschrikkelijk zwaar belast en bent ineens geen bevoorrecht mens meer. Weet je, kijk eens wat vaker op YouTube naar de troonrede van Martin Bosma PVV dit zou eigenlijk verplichte kost moeten worden op de lagere school en voortgezet onderwijs.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 maand geleden

op welke lijst komt de nederlandse regering straks..
of je zal maar op je cv hebben ik heb het nederlanse volk een kat voor gehouden..

een groep streeft naar behoud van een groep daarin is groeps immuniteit een natuurlijk instinkt oer vanuit het menselijk onderbewustzijn..
bij het gevoel en vermoeden dat deze(hun of een buiten staander) de groep met maatregelen en adviezen dringend(niet nog, dwingend dat komt als wet wijziging er door is) een niet gevoelsmatige kant toe sturen die het groeps immune bevorderen..
de groep zich hier onbegrepen onbewust en begrepen bewust zal verhouden als eerst zien dan geloven..
waarbij de gelovigen van politieke(lees het synoniem)maatregelen dat niet zien..

Johan
Johan
1 maand geleden

Ik ben analist hbo-microbiologie en ben van inzicht, dat wij de bevolking van nederland aan het testen zijn op groeps-immuniteit en daarom dat er zoveel pos testen zijn en 80% vd mensen dit onder de leden heeft en geen pandemie is maar een normale immuniteit. Meer mondkapjes betekent dus dat het lichaam minder belast wordt dus minder immuniteit opbouwt.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Johan
1 maand geleden

Als wij jaren geleden hetzelfde hadden gedaan met de PCR-test voor het testen op corona, dan kregen wij min of meer hetzelfde resultaat. Dat er zoveel positieven uit de bus rollen heeft te maken met de PCR amplificatie manipulatie oftewel testcycli van over de 30 en het ontberen van specificiteit van de test, waardoor je onbetrouwbare resultaten krijgt, zonder dat er klinische vervolgonderzoek plaatsvindt. 
U heeft trouwens wel een punt wat betreft groepsimmuniteit, maar eerst moet dat virus maar eens bewezen worden, omdat het genoom waar de PCR-test naar zoekt niet daadwerkelijk fysiek uit het virus zelf bepaald is, maar uit computermodellen.

Icksy Nixx
Icksy Nixx
Reactie op  Johan
1 maand geleden

Ben ook analist, heb 35 jaar gewerkt bij “een” medische faculteit. Let op: Biologische / natuurlijke immuniteit wordt alleen verkregen doordat het lichaam in aanraking komt of wordt “belast” met een zgn. “antigen”. Een antigen is een stof, bacterie of virus, plantenpollen etc. (of stukjes daarvan). Een antigen roept dus een natuurlijke immuunreactie op. Als je niet belast wordt met dat antigen (in dit geval een virus) kun je er ook niet immuun voor worden. In vele klassieke vaccins (difterie, kinkhoest, hepatitis, polio etc.) zitten geïnactiveerde stukjes van de ziekteverwekkers. Voor sommige virussen zoals AIDS en Ebola is er nog steeds geen werkend vaccin. Het maken van een vaccin lukt dus niet altijd “zomaar”.

Door nu mensen te “behandelen” tegen Covid-19 met het aangekondigde en haastig ontwikkelde, onvoldoende bewezen en niet op veiligheid geteste genetisch- experimentele “vaccin” bouw je dus geen immuniteit op.

Verder: Covid-19 muteert in een hoog tempo en er is twijfel of het individuele virus wel te isoleren is. Het is dus moeilijk te identificeren. De “identiteit” is moeilijk met zekerheid vast te stellen. De PCR-tests die nu gebruikt worden zijn onbetrouwbaar. Positief testen terwijl je er niet ziek van wordt betekent gewoon dat je immuun bent en dat je geen besmettingsbron bent. Je kunt wel “drager” zijn maar dat maakt je nog geen “verspeider”. Ik wed dat dat nu voor 90% van de NL bevolking al lang het geval is. En bovendien: er is een geneesmiddel: HCQ. Dus wat is nu het probleem ?

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Icksy Nixx
1 maand geleden

Dank @ Icksy Nixx & @ Johan

Dit soort professionele comments zijn waardevol!👍

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

ja wat een simpele gedachten los kan halen in echte mensen met ervaring en kennis van hun passie..
eigenlijk nog te weinig.. al waren er al enkele, zeker zullen er nog vele volgen..
de overheid zal het moeilijk krijgen te tonen een hoger deskundigheids niveau te hebben, dan het intelligente vrij in kennis volk..

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  :adrianus-johannes.
1 maand geleden

Precies. Ik denk dat we te veel te snel willen. Wat dat betreft heb ik toch wel respect voor het ‘geduld’ waar Willem Engel het altijd over heeft. Als veteraan denk ik teveel in ‘bommen en granaten’ 😁, maar het is beter de rust te bewaren en het ‘gevecht’ over te laten aan specialisten zoals @ Icksy Nixx & @ Johan (& vele anderen – zie ‘ Cafe Weltschmerz).

Ik zie dat trouwens dat @ Hoge Noorden er ook wel het e.e.a. vanaf weet. 👍

Groenhart
Groenhart
Reactie op  Johan
1 maand geleden

Bingo!

jean
jean
1 maand geleden

een ander lid van het red team voor studies gefinancierd door Bill Gates…

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
1 maand geleden

Men heeft het over besmettingen i.p.v. positief getesten.
En positief getesten d.m.v. een (voor dit doel ongeschikte) PCR test.
Een lockdown voor een virus dat een gelijk mortaliteits cijfer heeft als de griep.
Plus een arts die op een zwarte lijst staat.
Dit ‘Red team’ is allesbehalve onafhankelijk en deskundig.

jtprf
jtprf
1 maand geleden

Zo, BAM! die zit. Artsen die zich voordoen als wat?
de heilige graal?. En dan op een zwarte lijst staan.
Deze cijfers zijn niet mis, en ik twijfel weinig aan deze juriste S. Hankes. dat kun je niet zo maar
even publiceren.
Mensen; je leest uit tekst, en je kan het nazoeken,
dat het hier om goed betaalde “comfortable” baantjes
gaat. Deels niet wetend, en merendeels ( zeg ik ) wetend,
voor de fijne inkomsten centjes die men nog mee kan
pikken. Voor de oude dag is al lang gezorgd, direkteurtje Schellekens.

86-4
86-4
1 maand geleden

Moet dit niet roetveeg lijst heten want zwart mag toch niet meer want Sjakie zwart heet tegenwoordig ook Sjakie roetveeg

x

Check Also

politie

Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen ...

mondkapje

Waarom ik geen masker op zet – deze waanzin moet stoppen

Een gastbijdrage van Karel Beckman. In Nederland ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x