Binnenland

De Lange Mars: voor een menswaardig basisinkomen

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op woensdag 1 mei aanstaande organiseert de Bond voor Uitkeringsgerechtigden in oprichting De Lange Mars een bijeenkomst in Den Haag om te demonstreren voor een wettelijk basisinkomen.

Voedselbanken en huisuitzettingen zijn volgens de bond niet vanzelfsprekend en een schande in een rijk land als Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De overheid moet stoppen met het afwentelen van de gevolgen van de crisis op mensen die afhankelijk zijn van een uitkering, zo meent de bond.

De bond pleit voor een verhoging van de uitkeringen naar minimaal 1000 euro per maand. Voorts moeten de uitkeringen verdwijnen en worden vervangen door een basisinkomen voor iedereen.

Op dit moment kan een uitkeringsgerechtigde zijn uitkering kwijtraken als hij of zij zich volgens de uitkeringsinstantie onvoldoende inspant om een baan te krijgen. Dit beleid verschilt per gemeente en leidt volgens de bond tot willekeur en machtsmisbruik. Het werkt onzekerheid en een gevoel van onveiligheid bij de burger in de hand.

Een positieve benadering is meer op zijn plaats, aldus de bond. Het is een economische realiteit dat er niet voor iedereen werk is, waardoor honderdduizenden gedwongen worden op zoek te gaan naar banen die er niet zijn.

“De uitkeringsgerechtigde zal in het algemeen werk willen vinden. Daartoe hoeft de overheid hem of haar niet te dwingen,” zegt de bond. “Vanaf het moment dat we vanuit dit vertrouwen gaan handelen hoeven we geen miljoenen meer in de reïntegratieprojecten te investeren en mensen niet meer te dwingen ‘algemeen geaccepteerde arbeid’ te aanvaarden.”

De bond wil ook dat er maatregelen komen die gericht zijn op betaalbaar huren in relatie tot het bestaansminimum. Daarnaast moet er overheidstoezicht komen op het verstrekken van leningen.

SOPN en Niburu roepen hun lezers op zich bij De Lange Mars aan te sluiten en ervoor uit te komen waar wij voor staan en waar wij openheid over willen.

  • Algemeen recht op een minimum bestaansinkomen in de vorm van een basisinkomen
  • Verhoging van de bijstands- en werkloosheidsuitkering
  • Stoppen van willekeur en machtsmibruik t.a.v. uitkeringsgerechtigden
  • Betaalbare huurwoningen voor iedereen
  • Overheidstoezicht op verstrekking van leningen

De Lange Mars

Datum: 1 mei

Locatie: Den Haag

Programma:

12.30 uur: verzamelen op Malieveld
13.30 uur: toespraken
14.30 uur: vertrek naar Plein

Bron: Delangemars.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

160 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S0M30N3
S0M30N3
10 jaren geleden

Hoop dat het wat oplevert, maar kan er zelf helaas niet bij wezen ivm financiële gedoe..

M. Brandenburg
M. Brandenburg
10 jaren geleden

Wij eisen meer van andermans verdiende geld. Weg met de productieven, weg met de beloning voor inspanning. Hoera voor spenderen zonder inzet!!! Ik wil alles en zij moeten het betalen. Weg met de onafhankelijkheid, iedereen moet afhankelijk zijn van de staat. De staat moet alle bezit afnemen en alles weggeven aan hen die er niets voor doen. LEve het communisme, leve het socialisme en weg met de vrijheid van de persoon om zelf te beslissen wat hij met hij/haar bezit doet. Lang leve dictoriale overheden en hoera voor hen die deze gedachtes steunen.

Ik las het artikel en de eerste gedachte was dit kan niet waar zijn, er zijn werkelijk mensen die geen enkele schaamte hebben. Allerlei eisen zonder ook maar een kleine tegensprestatie, en andere mogen deze idealen bekostigen… Ziek tot op het bot.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Ik heb een prima uitkering W.A.O.Voor een ex hoofdagent politie,maar reken maar dat ik in deze lange rij mee loop.Puur uit dat wat ik in mijn omgeving met mensen zie, die van de bijstand mogen leven en kansloos zijn, vanwege leeftijd en gezondheid.Van de voedselbank zie ik ze voedsel halen alsof het de tweede wereldoorlog was, en de boel op de bon is.O ja, voor ik het vergeet,een ODE aan mijn vrouw die regelmatig voor hen EXTRA voedsel kookt.Voor hen, waar ze de vriendelijkheid eveneens ontmoet.

kalkin avatar
kalkin avatar
10 jaren geleden

zo eindelijk!!!!!!!! ik wordt aan alle kanten gedwonge om dinge te doen die ik niet vol kan houden. je hebt geen recht me te dwinge. maar kortte wel me levens onderhoud…

Back to top button
160
0
We lezen graag je reactie!x