Buitenland

Poetin kan deze oorlog winnen, zegt Oostenrijkse militair topstrateeg

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

In de media hoor je steeds dat de tanks van Poetin geen vooruitgang boeken, dat Russische soldaten zich overgeven en dat Rusland binnenkort de oorlog niet meer kan betalen. Het lijkt bijna alsof Oekraïne de oorlog gaat winnen. Maar schijn bedriegt.

Rusland is waarschijnlijk veel sterker dan we denken, stelt de Oostenrijkse kolonel en militair topstrateeg Markus Reisner. “We hebben een objectief beeld van de situatie nodig. Het helpt ons niet als we onszelf aanpraten dat de Russische aanvallers er slecht aan toe zijn,” zei hij in gesprek met Die Welt. “Omdat dat in tegenspraak is met hoe de situatie werkelijk is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De militair strateeg verwacht de komende weken verdere escalaties in de Donbass. Volgens hem zullen deze gevechten bijzonder hevig zijn. De Oekraïners konden zich verdedigen met onder meer Amerikaanse drones. Maar volgens Reisner zal dat bij lange na niet genoeg zijn.

Die tactiek werkt niet meer

Het Westen stuurt wapens, maar een aanzienlijk deel daarvan wordt veroverd of vernietigd. Daarnaast heeft het Kremlin handleidingen gepubliceerd over het gebruik van buitgemaakte wapens. De wapens die het Westen naar Oekraïne vervoert, zijn binnen een dag opgebruikt door de Oekraïners, of veroverd of vernietigd door de Russen, zei Reisner.

Volgens hem wil Rusland de Oekraïense troepen in de Donbass omsingelen. De posities van de Oekraïners in dit gebied zijn niet zo sterk, zei de Oostenrijker. In eerste instantie wist Oekraïne Russische soldaten in een hinderlaag te lokken, maar die tactiek werkt niet meer.

Dat lukte de eerste zes weken misschien, maar nu zijn de Russen voorbereid en jagen de Russische speciale troepen (Spetsnaz) op de Oekraïense speciale troepen, waarbij de Oekraïners vaak het onderspit delven.

Geen teken van zwakte

Het Russische leger lijkt weinig vooruitgang te boeken, maar dat is volgens Reisner slechts schijn. De Russen rukken ‘langzaam, over een breed front en met massale infanteriesteun’ op. We moeten het Russische leger niet onderschatten, zei de kolonel. En we moeten de gestage opmars niet zien als een teken van zwakte.

De topstrateeg gelooft niet dat de oorlog in Oekraïne snel zal eindigen. Hij zei dat Rusland het hele zuiden wil overnemen om de belangrijke toegang van Oekraïne tot de zee af te sluiten.

“De bittere waarheid is: Poetin kan de oorlog winnen,” concludeerde Reisner.

[Blick]

4.9 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Alles wat wij via de MSM te horen krijgen is pure indoctrinatie en massahypnose en – psychose zoals die al 2 jaar tijdens de nep corona pandemie is toegepast.

T.van den Dries.
T.van den Dries.
1 jaar geleden

In de media wordt verzwegen dat America , Navo en EU deze oorlog zijn begonnen door Biolabs te plaatsen over geheel Oekraine, wapendepots aan te leggen in geheel Oekraine en de regeringen van geheel Europa te ondermijnen. Een ENORME Bedreiging voor Rusland. En dit , terwijl er afspraken waren gemaakt dat Oekraine nimmer bij de EU zou gaan behoren. Afspraken zijn geschonden door het Westen, en nu geeft men, gemakshalve, Poetin de schuld. Het wordt tijd voor een TRIBUNAAL tegen deze westerse regeringsleiders en de door hen begane overtredingen.

Paulus
Paulus
1 jaar geleden

Kennelijk hebben we een topstrateeg nodig, om ons te vertellen wat wij hier allang weten? Iedereen hier in dat decadente en naïeve Westen maakt Poetin uit voor de een of andere domme Russische boer, maar ik blijf er van overtuigd dat hij nog lang niet al zijn troeven heeft uitgespeeld! Blijf letten op de Russische beer!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Putin zal die oorlog winnen hoe dan ook.
Hij zal de deep state en het azov bataljon uitroeien, dat is zijn plan.
De deep state is al zo goed uitgeroeid .

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x