Homepagina » Binnenland » Politici komen niet op voor burgers. Ex-VVD-Kamerlid trekt in dit boek een beerput van jewelste open
Politici komen niet op voor burgers. Ex-VVD-Kamerlid trekt in dit boek een beerput van jewelste open

Politici komen niet op voor burgers. Ex-VVD-Kamerlid trekt in dit boek een beerput van jewelste open

Ex-Kamerlid Ybeltje Berckmoes (VVD) trekt in haar boek Voorlichting loopt met u mee tot aan het ravijn een beerput van jewelste open.

Berckmoes geeft een zeldzaam inkijkje in de werkwijze van de grootste partij van het land. Robotten zijn VVD-Kamerleden volgens haar.

Ze doen wat de politieke bazen hen voorkauwen en stemmen zoals de leiding hen opdraagt. Alles wat Kamerleden doen wordt compleet doorgeregisseerd, stelt ze.

Stemvee

Fractievergaderingen zijn een schijnvertoning en het overleg dat er toe doet vindt plaats in achterkamertjes.

“Het fractiebestuur is de baas en ik was één van de pionnen,” vertelt ze bij Jeroen Pauw. Ze werd stemvee. “We moesten stemmen wat ons werd ge-sms’t.”

Berckmoes verzette zich tegen de voorgenomen nieuwe kazerne in Vlissingen en gaf zonder toestemming interviews.

Kaltgestellt

Ze kwam vervolgens zonder portefeuille te zitten. “Ik ben kaltgestellt,” schrijft het ex-VVD-Kamerlid.

“De partijleiding en ook de afdeling voorlichting maken de dienst uit en willen dat iedereen in het gareel loopt,” zegt ze.

“Als VVD-Kamerlid ben ik mislukt omdat ik niet aan die structuur mee wilde werken,” vervolgt ze.

Gunfactor

Politici die in het gareel lopen krijgen mooie burgemeestersposten aangeboden. “De baantjesmachine werkte als gunfactor,” aldus Berckmoes. “Je kon altijd blijven hopen dat er later nog iets voor je in het vat zat. En daarom hield je je gedeisd.”

De gesloten fractiekamer van de VVD was voor de buitenwereld het toonbeeld van geheimzinnigheid en leek het centrum van de macht.

Wat binnen de fractiekamer werd besproken, moest binnen de fractiekamer blijven. Het was één en al paranoia en geheimzinnigdoenerij, besluit Berckmoes.

Boekentip: Voorlichting loopt met u mee tot aan het ravijn

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Ja soms kan ik er wel om lachen……Tja, Ybertje deelt de vuile was, lekker gniffelen allemaal, maar het grootste probleem van deze tijd is dat er nauwelijks iemand te vinden is in die tweede kamer die daar met idealen,visie of kennis van zaken zit. Het is een goed betaalde baan, en als het niet lukt dan verhuis je gewoon naar een andere betaalde baan, het is een soort van incest ,je komt steeds dezelfde mensen tegen…..uit de politiek , nou dan maar Burgermeester of de zorg of een andere instelling……Zo blijft dit kleine landje door draaien en verandert er ook niks….. Overigens gaat het binnen die andere politieke partijen niet beter hoor…. Denk dat het tijd wordt voor een zaken kabinet, en er moet eens een frisse wind door Nederland,…. dit wordt niks zo, we hebben niet eens een kabinet, de kleuters ,,en het gek vinden dat burgers geen vertrouwen hebben……..Nou het volgende boek…..

  37 likes
 • clusterfuck schreef:

  alles wat met de politiek te maken heeft is zo corrupt als wat.

  goh wat een verrassing.

  32 likes
 • weg met ons schreef:

  Op de (VS/EU) Bilderberg bijeenkomsten wordt de (aanstaande) politici stevig ingefluisterd wat er van ze wordt verwacht. Net als andere, vorige partijen tot aan Brusselse politici is de VVD slechts een slap aftreksel van zichzelf geworden en loopt ze verder domweg mee in de Bilderberg/nazi polonaise.

  De NL partijen worden, net als in Duitsland met volkverraadster Merkel en Frankrijk Rothschild puppet Macron aan de macht, niet gekozen door het volk, maar middels stemfraude en manipulatie aan de macht gebracht, gehouden, gestuurd en gecontroleerd door de maffia/nazi VS.

  De VVD is een misselijkmakende corrupte partij en is evenzo nazi links als de rest van de landverraders. Denk maar niet dat er gevestigde partijen zijn die niet onder controle staan, ze zijn allen corrupt tot op het bot!….

  25 likes
 • Joop schreef:

  Ik denk dat er in die gebieden nog heel wat beerputten zijn die ge-opend dienen te worden …..

  22 likes
 • Coldshot schreef:

  Toch leuk, dat wat we allemaal allang wisten ook eens van ‘binnenuit’ bevestigd wordt. Vdd-ers zijn ongevoelige, super-egoïstische, hele nare nepmensen die maar 1 waarde en 1 geloof hebben, de eigen bankrekening en carrière.

  20 likes
 • Daar waar politiek begint houd het verstand op. Gaat tijd worden dat er eens iemand orde op zaken gaat stellen!

  17 likes
 • Cisco schreef:

  Beetje overbodig bericht, die enkeling die niet door heeft dat dit “fenomeen” allang bekend is onder de bevolking zitten waarschijnlijk zelf in de politiek….

  11 likes
 • Oskaar schreef:

  Je verwacht het ook niet hé…#open deuren intrappen

  7 likes
 • Antonio B schreef:

  Dit soort types trekken altijd pas hun bek open nadat ze financieel onafhankelijk zijn geworden. Denk ook aan Joris Luiendijk. Schrijft leuke boekjes en wat er in staat is weinig aan gelogen maar dit is slechts weer een manier om lekker wat geld naar binnen te harken. Het is en blijft een presstitute die onderdeel is van… Hetzelfde verhaal met van Agt. Allemaal grote verhalen de laatste jaren maar toen het er om deed was hij net zo slaafs aan zijn (bilderberg)meesters als een Duitse herder.

  En laten we wel wezen, wat voor schokkend nieuws brengen deze types eigenlijk wat de meesten die hier komen eigenlijk wel weten? Niet veel eigenlijk onder aan de streep.

  5 likes
 • dna schreef:

  Dappere Dame

  2 likes
  • Antonio B schreef:

   Valt wel mee. Financieel onafhankelijk met dank aan ons en waarschijnlijk nog meer dan zat contacten voor een leuk baantje in de semi publieke sector.

   En anders gewoon fijn boekjes schrijven toch, beetje de slager spelen die het eigen, (oude) vlees keurt.

   0 likes
  • marcelleke schreef:

   maar speelt met vuur, dna. Ikzelf overigens denk dat dit alles een voorbeeld is van het wereldgebeuren.

   0 likes
 • Dinges schreef:

  Is er nu echt niemand van die apen die op momenten het verstand heeft om die f*cked up toestanden gewoon op te nemen?

  1 likes
 • x

  Check Also

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >