Buitenland

Rusland komt ‘komende week’ met bewijs dat familie-Erdogan persoonlijk betrokken is bij criminele oliehandel met IS

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische regering zegt dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn familie persoonlijk zijn betrokken bij de illegale oliehandel met terreurgroep Islamitische Staat (IS). De Russen zullen ‘komende week’ met bewijzen komen voor deze uitlating.

Het Russische ministerie van Defensie beschikt naar eigen zeggen over satellietbeelden van tankwagens die de Turks-Syrische grens oversteken en de olie vervolgens naar drie verschillende locaties brengen, meldt Reuters. De tankwagens laden olie in IS-gebieden in en rijden vervolgens Turkije weer binnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Wapens, militaire uitrusting en training

“Turkije is de grootste consument van gestolen olie uit Syrië en Irak, en Erdogan en zijn familie zijn persoonlijk betrokken bij deze criminele handel,” zei onderminister Anatoli Antonov. “Het Turkse leiderschap toont zich extreem cynisch. Ze zijn andermans land binnengevallen en het nu brutaal aan het plunderen.”

Naast de handel in olie voorziet Turkije IS volgens Antonov ook van wapens, militaire uitrusting en training. Het Kremlin benadrukt dat het nog maar een deel van de bewijslast noemt.

Twee miljard dollar

De Russische president Poetin zei vorige week dat Turkije het Russische gevechtsvliegtuig heeft neergeschoten om de oliebevoorrading in het gebied te beschermen. Erdogan ontkent de beschuldigingen en zei op te stappen als de Turkse oliehandel met IS kan worden bewezen.

De verkoop van olie is één van de voornaamste inkomstenbronnen van IS. De inkomsten uit de oliehandel van de groep worden geschat op twee miljard dollar per jaar.

[Elsevier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
8 jaren geleden

Benieuwd hoe Obama op deze beschuldigingen gaat reageren. Bij Infowars vragen ze zich af hoe Obama zich hier gaat uit (proberen) te praten. Want als Russische satellieten de oliestroom richting Turkije kunnen traceren zullen de VS dit ook kunnen. Kan Europa bij dit alles nog aanhouden met de NAVO?

Patrick S.
Patrick S.
8 jaren geleden

Daar hebben ze olie en verders niks,een oorlog voeren zonder economie/inkomsten zal je niet lang vol kunnen houden.
Dus ze hebben een inkomsten bron anders was die oorlog al lang afgelopen bovendien elke kogel zal betaald moeten worden.

Dus dat er iets niet klopt is duidelijk,daar hoef je geen generaal voor te zijn.

sezayiz
sezayiz
8 jaren geleden

ze moeten eerst wat bewerkingen doen en effe snel wat in me kaar knutselen en dat noemen ze bewijs net als die video beelden je ziet aleenmaar vrachtwagens en dan een turksevlag , waarom tonen ze geen beelden dat z het van isis kopen

alllemaal zwarte propaganda, gooi een leugen als die niet plakt blijft er wel een spoor ach

Patrick S.
Patrick S.
8 jaren geleden

Ik ga voor Poetin!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x