Homepagina » Buitenland » Rusland komt ‘komende week’ met bewijs dat familie-Erdogan persoonlijk betrokken is bij criminele oliehandel met IS
Rusland komt 'komende week' met bewijs dat familie-Erdogan persoonlijk betrokken is bij illegale oliehandel met IS

Rusland komt ‘komende week’ met bewijs dat familie-Erdogan persoonlijk betrokken is bij criminele oliehandel met IS

De Russische regering zegt dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn familie persoonlijk zijn betrokken bij de illegale oliehandel met terreurgroep Islamitische Staat (IS). De Russen zullen ‘komende week’ met bewijzen komen voor deze uitlating.

Het Russische ministerie van Defensie beschikt naar eigen zeggen over satellietbeelden van tankwagens die de Turks-Syrische grens oversteken en de olie vervolgens naar drie verschillende locaties brengen, meldt Reuters. De tankwagens laden olie in IS-gebieden in en rijden vervolgens Turkije weer binnen.

Wapens, militaire uitrusting en training

“Turkije is de grootste consument van gestolen olie uit Syrië en Irak, en Erdogan en zijn familie zijn persoonlijk betrokken bij deze criminele handel,” zei onderminister Anatoli Antonov. “Het Turkse leiderschap toont zich extreem cynisch. Ze zijn andermans land binnengevallen en het nu brutaal aan het plunderen.”

Naast de handel in olie voorziet Turkije IS volgens Antonov ook van wapens, militaire uitrusting en training. Het Kremlin benadrukt dat het nog maar een deel van de bewijslast noemt.

Twee miljard dollar

De Russische president Poetin zei vorige week dat Turkije het Russische gevechtsvliegtuig heeft neergeschoten om de oliebevoorrading in het gebied te beschermen. Erdogan ontkent de beschuldigingen en zei op te stappen als de Turkse oliehandel met IS kan worden bewezen.

De verkoop van olie is één van de voornaamste inkomstenbronnen van IS. De inkomsten uit de oliehandel van de groep worden geschat op twee miljard dollar per jaar.

[Elsevier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • sezayiz schreef:

  ze moeten eerst wat bewerkingen doen en effe snel wat in me kaar knutselen en dat noemen ze bewijs net als die video beelden je ziet aleenmaar vrachtwagens en dan een turksevlag , waarom tonen ze geen beelden dat z het van isis kopen

  alllemaal zwarte propaganda, gooi een leugen als die niet plakt blijft er wel een spoor ach

  4 likes
  • mario schreef:

   heb je weleens gehoord van witte boorden criminelen?
   de hele wereld is verrot en op dit moment zet ik mijn kaarten op poetin.

   40 likes
  • Van schreef:

   Duidelijk aan welke kant jij staat. Het internet heeft Erdogan al ingehaald. De bewijzen zijn helder. Zijn zoon koopt de olie, zijn dochter knapt ISIS soldaten op. Rusland zal dit enkel bevestigen… Geen Photoshop voor nodig.

   31 likes
   • super schreef:

    En aan welke kant moest hij dan staan? zogenaamd neutraal zijn zoals jij/jullie die anders denkenden partijdig vinden? mensen als jij/jullie hebben al bij voorbaat een vooroordeel tegen landen in het midden-oosten en met name Turkije, ik zou zeggen lekker doorgaan met luisteren naar eenzijdig rtl-nieuws en consorten….

    1 likes
  • Martijn schreef:

   Wel grappig hoe Turkse mensen Altijd vooraan staan met Amerika doet dit Israël doet dat maar als Turkije zelf in de ‘spotlight’ staat het in een keer allemaal leugens zijn..
   Ik denk dat ze bang zijn dat ze naar het koude Rusland worden gezonden ivm met de leger plicht die ze in Turkije hebben

   4 likes
 • Patrick S. schreef:

  Ik ga voor Poetin!

  43 likes
 • Cisco schreef:

  Putin is duidelijk bezig open kaart te spelen wat betreft de gehele wereldpolitiek, hij is een ontzettend goed strateeg die exact weet wanneer hij moet integreren.
  Erdogan is een machtsarrogant die koste wat kost zijn macht wil opdringen, de arrogantie heeft hem intussen volledig ingehaald en het was absoluut een slechte zet om het Russische toestel neer te halen, dit had hij nooit mogen doen.
  Putin op zijn beurt, zal Erdogan dit flink betaald zetten vallen en de hele wereld laten weten wat een smerig mannetje Erdogan eigenlijk is.
  Als je zaken doet met IS vraag je om moeilijkheden en deze heeft hij nu overduidelijk door zijn eigen handelen veroorzaakt.

  23 likes
 • Haya schreef:

  Putin wordt al jaren onderschat, belachelijk gemaakt, geprovoceerd, geboycot en is strategisch zeer sterk.
  Hij heeft al die tijd alles op zich af laten komen maar nu is de emmer vol!!!!
  Turkije gaat spijt krijgen van haar gekonkel met ISIS en het neerhalen van de jet.
  Onderschat de Russen niet. Het zijn andere mensen dan hier in het ”rijke” Westen. Ze zijn hard, bereid alles te geven als het erom gaat.
  Jammer dat de Russen denken dat ”wij” tegen hen zijn. (een overgroot deel van de NL-ers is dat denk ik ook omdat ze nooit goed geinformeerd zijn). Ik ben voor Putin in elk geval en hoop dat als het escaleert de Russen ons goedgezind zijn. Want waar kiezen we voor?
  Wij als burger kunnen niet kiezen, wij moeten meelopen met de Navo en VS. Tenzij; uitwijken naar Rusland.
  Vashe zdorovie

  23 likes
 • IFF schreef:

  Benieuwd hoe Obama op deze beschuldigingen gaat reageren. Bij Infowars vragen ze zich af hoe Obama zich hier gaat uit (proberen) te praten. Want als Russische satellieten de oliestroom richting Turkije kunnen traceren zullen de VS dit ook kunnen. Kan Europa bij dit alles nog aanhouden met de NAVO?

  19 likes
 • Anna schreef:

  Ik ga vanavond een potje RISK spelen. Dat kan ik allemaal nog overzien haha…..

  4 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Niet zo heel moeilijk en overzichtelijk ook nog;

   Amerika. Groot Brittannië. Israël. Saoedi Arabië. NATO. ISIS. Europa = NWO / Satanisten / Zionisten aan de ene kant en

   Russische Federatie van Putin aan de andere kant…

   10 likes
 • tony schreef:

  Velen hier slapen nog en tuurlijk zijn er ook zionisten onder ons aanwezig, maar hoe steekt het verhaal werkelijk in elkaar ?

  Als een Nato millitair zal ik het een beetje duidelijk maken, Erdogan koopt het in samenwerking met Usa !

  Maar wie koopt alles op ? Israell koopt alle olie van de Erdogans !
  Dus ben benieuwd of Rusland dit nog gaat uitzenden Israell gaat proberen dit tegen te houden.

  Wake up !

  8 likes
 • Patrick S. schreef:

  Daar hebben ze olie en verders niks,een oorlog voeren zonder economie/inkomsten zal je niet lang vol kunnen houden.
  Dus ze hebben een inkomsten bron anders was die oorlog al lang afgelopen bovendien elke kogel zal betaald moeten worden.

  Dus dat er iets niet klopt is duidelijk,daar hoef je geen generaal voor te zijn.

  13 likes
 • An schreef:

  Zolang onze regering heel schijnheilig Rusland van de MH17 ramp blijft beschuldigen, en zolang de regering partij kiest voor die vieze Ergogan, en voor die vieze Obama, die allebei dat vieze isis steunen, vind ik onze eigen overheid maar een criminele organisatie.
  Ze weten allang dat Erdogan geld verdient met het veroorzaken van menselijk leed in Syrie. Maar omdat we te maken hebben met een stel ambtenaren wat figuren als Joris Demmink decennia een handje boven het hoofd houdt, is het dus niet realistisch om te verwacten dat Den Haag nu wel voor de juiste partij gaat kiezen.
  Het gaat gewoon principieel niet gebeurden, dat partij kiezen voor mensen.
  Ze blijven tot het bittere einde hun macht door geweld en onderdrukking laten gelden.
  En die misdaad vergeef ik geen enkele ambtenaar. Ook niet op individueel niveau.

  6 likes
 • Logiter schreef:

  Poetin is gewoon bezig de steun voor Amerika los te weken,om daarna vervolgens met zijn machtsfront naar voren te schuiven,eerst de voormalige Sovjet-Unie herenigen en vervolgens het Europese landsdeel.
  Ombama heeft ook geen boter op zijn hoofd en weet dit natuurlijk allang,hij profiteert er zelf van!
  Een prachtige poppenkast op hoog niveau,waarbij de Europeaan met haar steun de uiteindelijke (schijn)prijs is.
  Wie er wint uiteindelijk maakt voor ons niet veel uit,de ene dictator of de andere ( ze zijn beide spelers van het schaakspel van de NWO en haar elitemacht om ons in te pakken.)

  3 likes
 • Paul schreef:

  Okaaay, nu begint het toch echt macaber te worden. Volgens de voorspellingen die ik ken zou Rusland eerst Turkije binnenvallen voor het West-Europa met een verrassingsaanval zal binnenlopen.

  (Buch 3, der Dritte Weltkrieg; Jan Udo Holey/Jan van Helsing)

  0 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS.
   Putin zal in ieder geval Obama voor willen zijn die al lang een plan heeft liggen om Erdogan te wippen en te vervangen voor ene Gul. De zoveelste in de USSA opgeleide marionet.

   2 likes
 • kim schreef:

  Waar rook is , is vuur,.
  Zet ‘m op Putin de onderste steen boven!! Laat Erdo een poepie ruiken .Uhh een olieluchtje dan ;-))

  1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  >